Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@22:03:29 GMT

یزدی‌ها فست فود خور شده‌اند

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۳۸۳۷۸

یزدی‌ها فست فود خور شده‌اند

مدیر مرکز تحقیقاتی‌ درمانی دیابت استان یزد با بیان این که در کمتر از هر یک ساعت، یک یزدی به دیابت مبتلا می‌شود، تصریح کرد: روزانه حدود ۲۷ نفر به جمع دیابتی‌های این استان می‌پیوندند.

به گزارش ایسنا، «سیدمحمدرضا آقایی» در نشست شورای سلامت شهرستان میبد با اشاره به این که چاقی و کم‌تحرکی دو  معضل  بزرگ سلامت در استان یزد محسوب می‌شود، گفت: چاقی یکی از عوامل مبتلا به دیابت است که استان یزد در این شاخص رتبه چهارم کشور را داراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طور متوسط ۴۶ درصد از دختران دانش‌آموز یزد دارای اضافه وزن و چاقی هستند

وی بل اشاره به این که به طور متوسط ۴۶ درصد از دختران دانش‌آموز یزد دارای اضافه وزن و چاقی هستند، افزود: یزدی‌ها همچنین رتبه پنجم در بی‌تحرکی و رتبه ششم در مصرف فست‌فود را دارند که همین عوامل نیز موجب شده تا این استان رتبه پنجم در ابتلا به دیابت و رتبه نهم در فشار خون را به خود اختصاص دهد.

به گفته‌ی آقایی، متاسفانه شهرستان میبد در تمام این موارد بالاترین رتبه را در استان دارد که زنگ خطر بزرگی برای این شهرستان محسوب می‌شود.

وی در ادامه دیابت را یک بحران در استان نام برد و بیان کرد: دیابت بیخ گوش تمام یزدی‌هاست و باید با راه‌اندازی پویش مردمی به مبارزه با این بیماری بپردازیم و جلوی رشد آن را بگیریم.

مدیر مرکز دیابت استان دو علت اصلی پنج بیماری سرطان، فشار خون، سکته قلبی و سکته مغزی و دیابت را چاقی و کم تحرکی اعلام کرد و گفت: شیوع سرطان در بین زنان چاق ۳۰ تا ۴۰ درصد بیشتر است.

وی تصریح کرد: در استان یزد کمتر از هر یک ساعت، یک نفر مبتلا به دیابت می‌شود به عبارتی روزانه حدود ۲۶ یا ۲۷ نفر به جمع دیابتی‌های استان می‌پیوندد.

تعداد مراکز عرضه فست فود در استان یزد بیش از تعداد پزشکان عمومی است

آقایی با اشاره به این که تعداد مراکز عرضه فست فود در استان یزد بیش از تعداد پزشکان عمومی است، افزود: باید با فرهنگ‌سازی و بسیج همگانی تغذیه در بین مردم اصلاح شود و تحرک بدنی در بین مردم به صورت یک الگوی مناسب رواج پیدا کند.

وی با بیان این که بعضی از افراد یک برنامه درست  برای کاهش وزن ندارند، گفت: با راه‌اندازی پویش «تحرک، تغذیه، تندرستی»  با ارائه یک برنامه مناسب در قالب تنظیم، تعادل، تنوع و تمرکز می‌توان سلامتی را در بین افراد تضمین کرد.

به گفته‌ی وی، با آموزش‌های مداوم و پیگیری‌های متداول و تشکیل گروه‌های ۵ تا ۱۰ نفری از افراد ۱۸ تا ۲۵ سال می‌توان با برنامه تغذیه مناسب و همچنین پیاده‌روی مداوم در هر روز، در یک  برنامه سه ماهه ۵ کیلو کاهش وزن را در داوطلبان مشاهده کرد.

 وی با بیان این که با هر یک کیلو کاهش وزن تا ۵ درصد ابتلا به دیابت در افراد کاهش خواهد یافت، خواستار همکاری تمام ارگان‌ها و سازمان‌ها برای راه‌اندازی این کمپین شد.

آقایی اظهار کرد: کسانی که پدر یا مادر مبتلا به دیابت دارند، ۳۰ درصد احتمال بروز دیابت دارند و اگر هر دوی والدین مبتلا به دیابت باشد، بین ۶۰ تا ۸۰ درصد شانس دیابتی شدن را خواهند داشت.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دیابت منطقه یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۳۸۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۹ هزار دانش‌آموز یزدی در طرح ملی نجات آب شرکت کردند

به گزارش خبرگزاری مهر، جواد محجوبی گفت: هفتمین دوره طرح ملی دانش آموزی نجات آب (داناب) از ۱۰ آبان‌ماه ۱۴۰۲ در سطح مدارس دوره اول متوسطه سراسر استان آغاز و ادامه دارد.

مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای یزد با بیان اینکه طرح ملی نجات آب، ویژه دانش آموزان پایه‌های هفتم تا نهم دوره متوسطه است گفت: امسال ۵۹ هزار و ۷۰۰ دانش آموز در این طرح شرکت کردند.

محجوبی اظهار کرد: با ابتکار سازمان جهاد دانشگاهی (مشاور طرح در استان) در هفتمین سال اجرای این طرح برنامه‌های متنوعی شامل، برگزاری بازی‌های تیمی آنلاین با موضوع آب، تهیه و طراحی ویدئو کلیپ‌های آموزشی، برگزاری مسابقات الکترونیکی از محتوای ویدئو کلیپ‌ها، برگزاری مسابقات سه رشته‌ای و رویداد سما (سپاس مادرانه آب) در دستور کار قرار گرفت.

مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای یزد در ادامه با بیان اینکه همه مسابقات، موضوعات و محتواهای آموزشی با موضوع آب است، گفت: در مسابقات سه رشته عکاسی، نقاشی و تئاتر کاغذی، مجموع ۱ یکهزار و ۵۵۰ اثر از دانش آموزان ۳۳۹ مدرسه به دبیرخانه هفتمین دوره طرح نجات آب استان یزد ارسال شد که از این تعداد، یکهزار و ۳۲۰ اثر به مراحل پایانی راه یافتند.

محجوبی ادامه داد: برگزاری بازی‌های تیمی آنلاین از طرح ابتکاری استان یزد در این طرح ملی بوده است.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای یزد در ادامه برگزاری سومین سال طرح سواد آبی در مدارس متوسطه سراسر استان خبر داد و گفت: این طرح ملی دانش آموزی سواد آبی ویژه دانش‌آموزان پایه دهم و یازدهم دوره متوسطه در ۲۲۰ مدرسه سراسر استان برگزار شد.

محجوبی ادامه داد: در این طرح مسابقات و نوآوری‌های مختلفی از جمله برگزاری مناظره‌های دانش‌آموزی بین ۲۷ هزار و ۴۰۰ دانش‌آموز دور دوم متوسطه برگزار شد و همچنین مسابقه «خبرنگار آب باشید» با توجه به فعالیت ۱۳ فصل اول کتاب انسان و محیط زیست در بین دانش آموزان پایه دهم و یازدهم برگزار شد.

کد خبر 6097257

دیگر خبرها

  • دیابت نوع یک و دو چه تفاوتی با هم دارند؟
  • ۵۹ هزار دانش‌آموز یزدی در طرح ملی نجات آب شرکت کردند
  • بازگشت عمره گزاران یزدی به استان
  • مشارکت ۵۹ هزار دانش‌آموز یزدی در طرح ملی نجات آب
  • وجود ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • تجلیل از دانش آموزان برتر یزدی
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در ایران / آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها