Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین گفت: طی سال جاری با حکم مراجع قضایی 846 هکتار از مناطقی که تحت تخریب و تصرف قرار داشتند رفع تصرف شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی اکبر اسدللهی در گفت‌وگو با  شاخص، با اشاره وضعیت اقتصادی منابع طبیعی، اظهار کرد: ضرورت دارد تا مسئولین نگاه ویژه‌ای به آبخیزداری داشته باشند تا با تخصیص اعتبار توسط مجلس به این حوزه نقش کلیدی داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین با بیان اینکه ۴۰هزار هکتار از مراتع استان در راستای مرتع‌داری و چرای دام مدیریت و کنترل شده است، افزود: تعداد دام، بهره برداری و ظرفیت مرتع دام کنترل می‌شود تا با طرح‌های مرتع داری روستایی تطبیق داده شود.

وی بیان کرد: برخی مناطق در حوزه چرای بی رویه کنترل شده و از وضعیت خوبی برخوردارند اما در برخی مناطق نیز چرای بیش از حد اتفاق می‌افتد.

این مسئول با اشاره به اینکه ظرفیت مرتع باید با تعداد دام کنترل شود، اذعان داشت: سیاست کاری منابع طبیعی در درجه اول خروج دام غیرمجاز و بیش از ظرفیت مرتع بر مبنای اخطار است.

اسدللهی ابراز کرد: تهیه نقشه‌های اراضی ملی کاداستر یکی از زیر ساخت‌های بسیار مهم در اداره ثبت اسناد است که می‌تواند مورد استفاده مردم و دستگاه‌های دیگر قرار گیرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین افزود: طی سال جاری صد هزار هکتار با ۲۲۷ میلیارد تومان قرار داد در زمینه تهیه نقشه کاداستر تنظیم شده که بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

این مسئول با اشاره به نوعی از آفاتی که در جنگل‌های مراتع استان دیده شده گفت: در راستای مبارزه با آفات طی سال جاری نزدیک به ۱۲ هزار عرصه با اعتباری حدود ۱۰۰ میلیون تومان پاکسازی شده است.

اسداللهی با اشاره به طارم، الموت شرقی و الموت غربی به عنوان سه منطقه جنگلی مهم در استان تصریح کرد: در حوزه قطع درختان جنگلی نیز از وضعیت خوبی برخوردار هستیم اما در برخی از مناطق اقدام به قطع درختان قدیمی می‌کنند که این اقدامی بسیار خطرناک است که می‌تواند با احتمال تغییر وضعیت طبیعی همراه باشد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین اضافه کرد: در راستای ایجاد کمربند حفاطتی و خط جداسازی اراضی ملی و مستثنیات افراد؛ ۳ کیلومتر در شهرستان آبیک و قزوین جداسازی شده است.

وی با اشاره به جذب ۱۲هزار نفر همیاران طبیعت خاطرنشان کرد: در حوزه آموزش و آشنایی مردم نسبت به حقوق خود در منابع طبیعی علاوه بر همیاران طبیعیت ۱۷هزار مورد آموزش ترویجی انجام شده است.

این مسئول ادامه داد: همچنین در راستای حفاظت از منابع طبیعی حدود ۲هزار نفر آموزش مجریان و بهره بردان انجام شده است.

اسداللهی با اشاره به کاهش قابل توجه حریق نسبت به سال گذشته گفت: در حوزه یگان حفاظت، ۴۳ فقره حریق در سطح ۱۳۸هکتار طی سال جاری رخ داده که با کاهش قابل توجه نسبت به سال گذشته مواجه است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین با اشاره به نصب دوربین حفاظتی برای مناطق شمالی استان گفت: درصورت تامین اعتبار ۱۴ دستگاه دوربین حفاظتی دیگر در مناطق حساس و جنگلی نصب خواهد شد.

اسداللهی با اشاره به صدور ۲۱ هزار سند تک برگ اراضی استان گفت: طی سال جاری با حکم مراجع قضایی ۸۴۶ هکتار از مناطقی که تحت تخریب و تصرف قرار داشتند رفع تصرف شده است.

وی افزود: کارگروه رفع تداخلات از اراضی ملی و اشخاص تحت نظر جهاد کشاورزی و با همکاری سازمان منابع طبیعی تشکیل و زمین‌هایی که با مشکل مواجه بودند به اشخاص بازگردانده شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین اذعان کرد: از سال ۸۵ واگذاری اراضی ملی و دولتی از منابع طبیعی تفکیک و در اختیار امور اراضی قرار گرفته است که درصورت عدم مسئولیت به موقع قراردادهای واگذاری لغو خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۳۸۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی

علیرضا نصرآبادی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بعد از باران‌هایی که در اردیبهشت ماه در خراسان جنوبی باریدن گرفت و در برخی مناطق منجر به سیلاب شد، یکی از سوالات دغدغه مندان حوزه منابع طبیعی بحث مهار رواناب‌ها بوده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: طبق آخرین آمار و بررسی‌ها با توجه به سیلاب در اردیبهشت ماه تا به امروز ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه‌های آبخیز داری خراسان جنوبی مهار شده است.

نصرآبادی ادامه داد: از این میزان یک میلیون متر مکعب آب در سازه‌های آبخیزداری شهرستان بیرجند ذخیره شده است.

وی با اشاره به اینکه در مجموع در سال آبی جاری که از مهرماه ۱۴۰۲ شروع شده است تاکنون حدود ۲۵ میلیون مترمکعب آب در سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی مهار شده است، گفت: بی شک این باران‌ها برای خراسان جنوبی برکت و رحمت به همراه خواهد داشت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی در پاسخ به این سوال که آیا سیلاب به سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی خسارت وارد کرده است یا خیر اظهار کرد: این سیلاب به سازه‌ها آبخیزداری و مناطقی که برنامه‌های آبخیزداری اجرا می‌شود خسارت وارد نکرده است ولی به مناطق دیگر خسارت‌هایی را به وجود آورده است.

کد خبر 6090532

دیگر خبرها

  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • رفع تصرف ۸۰۰۰ متر مربع از اراضی ملی در رحیم آباد رودسر
  • رفع تصرف ۸۰۰۰ متر از اراضی ملی در رحیم آباد رودسر
  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • رفع تصرف ۱۲۰۰ متر مربع از اراضی ملی در رضوانشهر
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • رفع تصرف اراضی ملی در رضوانشهر
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت