Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@04:14:27 GMT

بایدها و نبایدهای مداحی برای رفع چالش های اجتماعی

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۳۹۶۳۹

بایدها و نبایدهای مداحی برای رفع چالش های اجتماعی

تهران - ایرنا - چالش‌های مورد نظر جامعه و ارائه راهکارهای رفع آن همراه با کمکی که مداحان به عنوان بخشی از تریبون داران اجتماعی می توانند داشته باشند در نشست دغدغه مندان این عرصه از جامعه بررسی شد.

به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی ایرنا از جامعه ایمانی مشعر، همزمان با دومین نشست صمیمی جمعی از ستایشگران اهل‌بیت (ع)، در قرارگاه خاتم‌الاوصیا تهران به بررسی چالش‌های مورد نظر جامعه و ارائه راهکارهای رفع این چالش‌ها با مشارکت مداحان و استفاده از ظرفیت‌های اجتماعی موجود پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



** مداحان نسبت به تقویت بنیان خانواده اهتمام جدی داشته باشند
دبیر جامعه ایمانی مشعر و مداح اهل بیت(ع) با اشاره به اینکه جنگ تمام عیار دشمن در شرایط فعلی کشور برای هیچ فردی پوشیده نیست، اظهار کرد: برخی به جنگ بی‌توجه هستند و اسلحه‌ای ندارند اما برخی دیگر هم که اسلحه‌ای دارند از آن استفاده نمی‌کنند یا تیرهای خود را به هدف نمی‌زنند.
مهدی سلحشور بر لزوم حرکت منسجم نیروهای انقلابی در عرصه‌های مختلف تاکید کرد و افزود: در شرایط فعلی مهم‌ترین چالش‌های کشور باید با استفاده از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب شناسایی شود و همه نیروهای انقلابی در کنار یکدیگر به سمت هدف مورد نظر حرکت کنند.
دبیر جامعه ایمانی مشعر با بیان اینکه به تعبیر رهبر انقلاب اسلامی از جمله اهداف انقلاب ایجاد دنیای مؤمن، امن و سالم است، گفت: بر اساس فرمایشات ایشان مداحان باید به دنبال هدف انقلاب اسلامی باشند و در این راستا دغدغه و اهتمام ویژه داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: اینکه رهبر انقلاب اسلامی در این سال‌ها به صورت مستمر به موضوع اقتصاد مقاومتی تاکید داشته‌اند نشان از اهمیت این موضوع است که اگر به این رهنمودها به شیوه مطلوب توجه شده بود دچار مشکلات اقتصادی فعلی نمی‌شدیم.
سلحشور از تلاش دشمن برای از بین بردن بنیان خانواده یاد کرد و گفت: همانطور که رهبر انقلاب اسلامی فرمودند مداحان باید نسبت به تقویت بنیان خانواده‌ها و به خصوص ترویج طهارت در میان جوانان اهتمام جدی داشته باشند که این امر بهترین روش برای حفظ انقلاب اسلامی است.
وی رسیدن به نتیجه را نیازمند تعریف عملیات و هدف مشترکی برای نیروهای انقلابی دانست و مطرح کرد: در شرایط فعلی باید به دنبال هم‌گرایی و انسجام نیروهای انقلابی باشیم تا بتوانیم به نتیجه مورد نظر برسیم.

** مداحان مردم را به تقویت ارتباطات اجتماعی دعوت کنند
یکی از کارشناسان آسیب‌های اجتماعی رفع مشکلات را نیازمند پیوستگی مردم دانست و گفت: جامعه مؤمن باید ارتباطات اجتماعی خود را در سختی و آسانی با یکدیگر مستحکم کنند و مداحان به‌عنوان صاحبان منبر باید مردم با را به تقویت ارتباطات اجتماعی و حفظ بنیان خانواده دعوت کنند.
بهمن مشکینی سرمایه اجتماعی را برآیند ارتباطات اجتماعی خواند و اظهار کرد: اعتماد، رضایت، مشارکت و نشاط معیارهای سنجش سرمایه اجتماعی است که اگر این معیارها در جامعه مشاهده نشود با بحران روبرو خواهیم بود.
وی اضافه کرد: هرگاه سرمایه اجتماعی در جامعه‌ای بالا باشد آسیب‌های اجتماعی نیز کاهش خواهد یافت اما اگر این سرمایه اجتماعی کاهش یابد آسیب‌های اجتماعی افزایش خواهد یافت.
این کارشناس آسیب‌های اجتماعی با بیان اینکه سرمایه اجتماعی در سطوح خرد، میانی و کلان اندازه‌گیری می‌شود، عنوان کرد: به غیر از درون خانواده‌ها، سرمایه اجتماعی در ایران با چالش‌های مختلفی روبرو است که باید به این چالش‌ها توجه داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه افزایش آسیب‌های اجتماعی موجب ضربه‌زدن به بنیان‌های فکری می‌شود، تصریح کرد: به فرموده رهبر معظم انقلاب تهاجم فرهنگی از زمان رضاخان دنبال شده و بنیان‌های فکری و عقیده مردم را هدف گرفته است که اگر بنیان فکری افراد آسیب ببیند، این آسیب در آینده به عرصه‌های امنیتی و سیاسی نیز کشیده می‌شود.
مشکینی از ضعیت طلاق در ایران به‌عنوان یکی از آسیب‌های مهم اجتماعی یاد کرد و گفت: کاهش فاصله زمان ازدواج و طلاق یکی از پدیده‌هایی است که در این سال‌ها اوج گرفته و منجر به پدیدآمدن آسیب‌های مختلف اجتماعی در ایران شده است.
وی با بیان اینکه مشکلات و فقر اقتصادی موجب افزایش نارضایتی و آسیب‌های اجتماعی می‌شود، مطرح کرد: مهم‌ترین موضوع در ایران، موضوع خانواده است به همین علت تامین اقتصاد خانواده یکی از مهم‌ترین اولویت‌های نظام است و در این خانواده نیز مهم‌ترین عنصر زن است که باید جایگاه آن به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.
این پژوهشگر دانشگاهی از تبعیض به‌عنوان ریشه فساد نام برد و گفت: اقشار مختلف در جامعه اسلامی باید به موضوع عدالت توجه داشته باشند تا در کنار یکدیگر بتوانند این آموزه دینی را در جامعه پیاده‌سازی کنند.
وی رفع مشکلات را نیازمند پیوستگی مردم دانست و گفت: جامعه مؤمن باید ارتباطات اجتماعی خود را در سختی و آسانی با یکدیگر مستحکم کنند و مداحان به‌عنوان صاحبان منبر باید مردم با را به تقویت ارتباطات اجتماعی و حفظ بنیان خانواده دعوت کنند.
مشکینی با اشاره به اینکه استعمار برای فردگرایی افراد توطئه‌های مختلفی را دنبال کرده است، مطرح کرد: انقلاب اسلامی نوید جامعه‌سازی مجدد را می‌داد اما برخی از افراد در ابتدای دهه 60 مسیری که رهبری و امثال شهید بهشتی به دنبال آن بودند را تغییر دادند به همین علت به دولت‌سازی مجدد رسیدیم نه جامعه‌سازی، درحالی‌که ما باید به دنبال جامعه‌سازی و تقویت ارتباطات مردم باشیم که موجب رسیدن به موفقیت می‌شود.

** هیأت‌ها به سمت محرومیت‌زدایی حرکت کنند
یک فعال جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی گفت: هیأت‌ها و انقلابیون باید به سمت محرومیت‌زدایی و خدمات اجتماعی حرکت کنند و در این راستا فعالیت‌ها نباید فقط به عرصه‌های عمرانی و مادی محدود شود چراکه برخی از محرومیت‌ها فرهنگی، علمی و اجتماعی است.
سردار سعید قاسمی اظهار کرد: اکنون در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی هر چند به سن بلوغ رسیده‌ایم اما نتوانسته مستندسازی مورد نیاز را برای انتقال تجربیات مورد نیاز به نسل‌های آینده را به شیوه مطلوب رقم بزنیم.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب پدیده خارق‌العاده و نمونه در مدیریت جامعه است، اضافه کرد: ایشان در عرصه‌های مختلف دستورات مورد نیاز را به مردم و مسئولان ارائه کرده‌اند که اگر به آن عمل می‌کردیم بسیار فراتر از جایگاه فعلی بودیم.
این یادگار هشت سال دفاع مقدس از هیأت به‌عنوان برترین مجموعه برای تربیت نسل انقلابی و مذهبی یاد کرد و گفت: فقط مسجد و هیأت در شرایط فعلی می‌توانند مروج فرهنگ ایثار و شهادت باشد و در این میان مداحان و سخنرانان نقش برجسته‌ای را بر عهده دارند.
وی از گریه و شور به‌عنوان لازمه کار مداحی نام برد و تصریح کرد: موضوع اصلی که باید مورد توجه صاحبان منبر قرار گیرد ارتقای سطح شعور و فهم مخاطبان است که می‌تواند منجر به تربیت درست و دینی شود.
قاسمی با اشاره به اینکه هدایت بخشی از مردم جامعه در اختیار هیأتی‌ها قرار دارد، خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی نه فقط باید از ظرفیت‌های در اختیار به شیوه مطلوب استفاده کنیم بلکه باید با گسترش خدمات اجتماعی به دنبال توسعه ظرفیت‌ها و بسترهای ارتباطی خود با مردم باشیم.
وی همچنین یادآورشد: هیأت‌ها و انقلابیون باید به سمت محرومیت‌زدایی و خدمات اجتماعی حرکت کنند و در این راستا فعالیت‌ها نباید فقط به عرصه‌های عمرانی و مادی محدود شود چراکه برخی از محرومیت‌ها فرهنگی، علمی و اجتماعی است.
قاسمی از گسترش مشکلات اجتماعی و نفوذ آن به در میان خانواده‌های جامعه یاد کرد و گفت: اگر مردم در هیأت‌ها گره‌گشایی از مشکلات را مشاهده کنند به صورت فعال‌تر در این مجموعه‌ها نه فقط حضور خواهند یافت بلکه مشارکت‌های بیشتری نیز خواهند داشت.
این فعال جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی یادآور شد: آفت‌های مداحان بسیار پرمخاطره است و گذر کردن از این آفت‌ها نیازمند افرادی است که ایمان و تقوای بالایی داشته باشند.
فراهنگ ** 3009 ** 1355 **

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي معارف آسيب هاي اجتماعي مداحان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۳۹۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های حوزه تعلیم و تربیت چبست؟/ در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، فاطمه حمیدی‌فر رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی در جمع مدیران گروه رشته‌های علوم تربیتی، تکنولوژی آموزشی، آموزش مجازی کشور که در دانشگاه آزاد اصفهان برگزار شد، دانشگاه مطلوب در نسل چهارم را دانشگاه جامعه‌محور و تمدن‌ساز توصیف کرد.

وی عنوان کرد: جامعه دانشگاه آزاد اسلامی سراسر از نظراتی است که اتفاقات ویژه‌ای را رقم خواهد زد و این نشست‌ها به نظارت و بازبینی شرایط محیطی و ارائه نظرات موثر کمک خواهد کرد.

رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: امام راحل توجه بسیاری به بحث تربیت و آموزش همراه با تربیت در جامعه داشتند و افرادی در مقام معلمی و استادی باید باشند که در کنار آموزش، مسائل اعتقادی و ارزشی را به نسل جوان ما انتقال دهند.

حمیدی‌فر ادامه داد: ما در جامعه‌ای که دچار شرایط بین نسلی و سیاسی و اطلاعاتی است، قرار داریم و با خانواده‌هایی نوین و مدرن مواجه هستیم که نسبت به گذشته تغییرات بنیادین داشته زیرا جایگاه پدر و مادر به مهد کودک‌ها داده شده است و در این مقطع باید نهادهای آموزشی رویکرد قوی‌تر و محکم‌تری داشته باشند.

وی بیان کرد: نظام‌های ما در دانشگاه آزاد از قبیل نظام‌های علمی، فرهنگی و فناوری است که همه حول نظام تربیتی بوده و متصدی جریانات قوه عاقله است و اگر ما هدف‌های دانشگاه را دنبال کنیم، باید بتوانیم جریانی در حوزه علم بسازیم و انتظار می‌رود که این نظام به جامعه کارآمد و دانا منتج شود.

رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی ابراز کرد: در نظام فرهنگی ما نیز با توجه به جریانات ارزشی و اعتقادی، جامعه فرهیخته را تربیت کنیم و در نظام فناوری دانایی، متربیان دانشجو و دانش‌آموز را به توانایی آنها در جامعه تبدیل کنیم.

حمیدی‌فر تبیین کرد: راهبردهای اصلی دانشگاه برای تربیت شهروند متخصص، متعهد و خلاق، ایجاد نوآوری‌ها در راستای نیازهای جامعه است و تربیتی را ایجاد کند که دانشجوی فارغ‌التحصیل ما موثر در جامعه باشد و دانشگاه سرآمدی باشد که از انسان‌سازی به جامعه‌پردازی برسد.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاهی که می‌خواهد محیط تعلیم و تربیت باشد، باید بسترهای این مسئله را بسازد و فرهنگ این جریان را ایجاد کند و از این طریق، پیاده سازی کند و این نیازمند همراهی متولیان امر تربیت از جمله شما مدیران گروه است.

 رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ما در گذشته با دانشگاه آموزش‌محور همراه بودیم، اما در نسل دوم دانشگاه‌ها، واحد‌ها وارد دانشگاه آموزشی و پژوهشی شدند و در نسل سوم، شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد شد و دانشگاه در ارتباط با صنعت جریان‌ساز شد که عرضه دانش مهم بود اما در نسل چهارم دانشگاه ها، به دنبال دانشگاه جامعه محور هستیم تا از این جامعه‌پروری به یک جریان تمدن‌ساز و تربیت افراد متعهد و اخلاق مدار و ارزشی برسیم.

حمیدی‌فر عنوان کرد: دانشکده‌های تعلیم و تربیت باید در حوزه‌های آموزش، پژوهش و تربیت در چارچوب‌های اسلامی باشد تا جریانات دانشی و عملیاتی را در زیست بوم ایرانی و اسلامی برده و به همه ذی‌نفعان جهت دهد برای اینکه جریان‌ساز باورهای‌مان باشد.

وی تشریح کرد: ما امروز با چهار چالش در جریان تعلیم و تربیت مواجه هستیم؛ نخست آنکه فقر نگاه جامعه به نظام تعلیم و تربیتی است، چرا که تاکنون تاکید ویژه‌ای بر این مبنا نبوده است و هنوز در رشته‌های تربیتی شاهد کرسی نظریه‌پردازی نیستیم.

رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: چالش دیگر، ضعف نظام منسجم بومی و اسلامی به مسائل تربیتی و آموزشی است و جنس دروس نظام‌های آموزشی ما در کشور، متناسب با تعلیم و تربیت نیست و سیاست واحدی در این زمینه برای اقدام وجود ندارد.

حمیدی‌فر تشریح کرد: چالش بعدی، نیاز مبرم به ظرفیت‌های کاربردی در تربیت حرفه‌های مرتبط با حوزه تعلیم و تربیت است و گاهی دانش آموختگان ما تنها به صورت نظری با این حوزه آشنا هستند و فضای آموزش و تربیت را تجربه نکرده اند؛ چالش چهارم هم فقدان مدل‌سازی و شاخص‌سازی برای ارزیابی فعالیت‌های آموزشی و تربیتی است و جریانات آموزشی و پژوهشی هر کدام روال خود را پیش می‌برد و شاخصی برای ارزیابی در این زمینه وجود ندارد.

وی افزود: رسالت ما این است که زمینه‌های لازم برای ارتقای دانش، تولید علم و نظریه‌پردازی در حوزه تعلیم و تربیت را فراهم کرده، سپس الگوی مناسب برای تربیت، توانمندسازی و ارتقای شایستگی‌های عمومی، تخصصی و حرفه‌ای منابع انسانی مورد نیاز را طراحی و اشاعه دهیم.

 رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: رسالت دیگر ما، توسعه زمینه پژوهندگی و تقویت روحیه پژوهشی و گسترش دانش، بینش و مهارت‌های منابع انسانی در مدارس و دیگر محیط‌های آموزشی و سپس پایش و رصد مستمر تحولات علمی و فرآیندها در نظام تربیتی و آموزش و پرورش است.

حمیدی‌فر یادآور شد: آخرین رسالت ما، فراهم کردن زمینه‌های لازم برای تولید، گسترش و توسعه فناوری‌ها، نوآوری‌ها و خدمات آموزشی و تربیتی مبتنی بر آموزه‌ها و تعالیم قرآن کریم و اهل بیت(علیهم‌السلام) است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لزوم واگذاری امور فرهنگی به مردم/ پیری جمعیت دغدغه جدی است
  • رادان: ضرباتی به نقشه شوم دشمن زدیم که در آینده مشخص می‌شود
  • آشنایی جامه هدف بهزیستی با معیارهای انقلاب با جهاد تبیین
  • چالش‌های حوزه تعلیم و تربیت چبست؟/ در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم
  • آحاد جامعه برای عمل به تکلیف اجتماعی و شرعی خود در انتخابات مشارکت کنند
  • کدام فیلم‌های سینما به جامعه کارگری ادای دین کردند؟
  • پیری جمعیت امنیت روانی و اجتماعی را به چالش خواهد کشید
  • کنایه حسن روحانی به جنجال ساختن مسجد در پارک قیطریه/ مگر در انقلاب کسی را به زور باحجاب کردیم؟
  • چالش کمبود معلم و نیرو در مازندران رفع شده است
  • عکس| مداحی جدید و جنجالی مهدی رسولی