Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-30@18:26:48 GMT

2 عامل اصلی گرانی آجیل و خشکبار

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۴۲۱۰۱

2 عامل اصلی گرانی آجیل و خشکبار

پول‌نیوز - رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران با اشاره به سرمازدگی باغات در سال جاری گفت: 30 درصد از افزایش قیمت محصولاتی مانند پسته، گردو، بادام و فندق ناشی از افزایش قیمت ارز است و بقیه افزایش قیمت به دلیل سرمازدگی و کاهش تولید این محصولات بوده است.

مصطفی احمدی در مورد وضعیت بازار شب عید آجیل و خشکبار گفت: براساس گزارشات دریافت شده از زمان افتتاح نمایشگاه‌های بهاره در تهران استقبال مردم از خرید آجیل و خشکبار  خوب بوده است اما در برخی شهرستان‌های استان تهران استقبال چندان خوب نبوده که پیش‌بینی می‌شود در روزهای آتی بهتر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار  تهران بیان داشت: فروش آجیل و خشکبار در 11 ماهه سال 97 یک چهارم مدت مشابه سال گذشته بوده است.

وی با بیان اینکه از ابتدای اسفند  وضعیت بازار آجیل و خشکبار کمی رونق گرفته است، گفت: با توجه به اینکه بخش عمده خرید مردم در این  بخش طبق روال هر سال از 22 اسفند شروع می‌شود بنابراین هنوز اظهار نظر راجع به وضعیت بازار شب عید آجیل و خشکبار زود است.

رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل در رابطه با دلایل افزایش قیمت پسته  اشاره کرد و گفت:‌ امسال به دلیل سرمازدگی درختان، درختچه‌ها و باغات دچار آسیب شدند و به همین دلیل تولید محصولاتی مانند پسته، گردو، فندق و بادام و امثال آن به شدت کاهش یافت.

وی با اشاره به افزایش 80 درصدی قیمت‌ها در بخش آجیل و خشکبار گفت: دلیل عمده افزایش قیمت آجیل و خشکبار کاهش تولید در اثر سرمازدگی ابتدای امسال بود.

احمدی اظهار داشت: به دلیل سرمازدگی باغات پسته، تولید این محصول امسال به شدت کاهش یافت و همین موضوع قیمت این محصول را به شدت افزایش داد.

وی با بیان اینکه هر ساله حدود 200 هزار تن پسته در کشور تولید می‌شود، گفت: از این مقدار حدود 140 هزار تن صادر و حدود 20 هزار تن به مصرف داخلی و بقیه هم در کارخانجات تبدیل می‌شود.

رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل  با اشاره به تولید حدود 70 هزار تنی پسته در سال جاری بیان داشت: بر اثر سرمازدگی و کاهش تولید این محصول ما حتی درخواست‌های برخی مشتریان خود در بخش صادرات را هم نتوانستیم تامین کنیم.

وی افزود: پس از سرمازدگی باغات پسته در ابتدای سال جاری از وزارت جهاد کشاورزی خواستیم تا اجازه واردات بادام هندی به عنوان  محصول جایگزین پسته را صادر کند تا بدین ترتیب هم قیمت پسته در بازار داخلی کنترل شود و هم بتوانیم در این شرایط بازارهای صادراتی خود را تامین کنیم.

رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل با بیان اینکه در حال حاضر بادام هندی بصورت غیرقانونی و قاچاق به کشور وارد می‌شود، گفت: اگر وزارت جهاد کشاورزی برای سال جاری مجوز واردات این محصول را صادر می‌کرد، قیمت پسته کنترل می‌شد و تا این اندازه قیمت این محصول افزایش نمی‌یافت.

احمدی افزود: در صورت صدور مجوز ثبت سفارش و واردات بادام هندی بازار پسته داخلی کنترل می‌شد ضمن اینکه مشتریان خارجی خود را از دست نمی‌دادیم  ضمن اینکه اگر وضعیت تولید در سال 98 به حالت قبلی باز می‌گشت وزارت جهاد کشاورزی با استفاده از اختیارات خود می‌توانست واردات بادام هندی را دوباره متوقف کند.

رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل تهران  با بیان اینکه علاوه بر پسته، سرمازدگی موجب خسارت به درختان گردو هم شد، بیان داشت: در پسته سرما زدگی منجر به کاهش 70 تا 80 درصدی شد اما سرما زدگی به شدت تولید گردو را متاثر کرد بطوریکه 90 درصد تولید این محصول کاهش یافت.

وی افزود: اکنون گردو  موجود در بازار از  از کشور شیلی و طریق واردات قاچاق تامین می‌شود.

احمدی با بیان اینکه چنین وضعیتی را در مورد فندق و بادام هم در سال جاری شاهد بودیم گفت: مصرف گردو برای ماه رمضان افزایش می‌یابد و برای جلوگیری از افزایش قیمت این محصول وزارت جهاد کشاورزی باید به فکر تامین آن از طریق واردات باشد.

رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل تهران با اشاره به کاهش 70 تا 80 درصدی تولید پسته، گردو، بادام و فندق در سال جاری گفت: حدود 30 درصد از گرانی این محصولات ناشی از افزایش قیمت ارز بوده و بخش قابل توجهی از افزایش قیمت‌ها ناشی از کاهش تولید این محصولات به دلیل سرمازدگی باغات در سال جاری بوده است.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: آجیل و خشکبار پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۴۲۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسفند ماه «مرغ حذفی» بیشترین افزایش قیمت را داشت

به گزارش خبرگزاری مهر، در اسفند ماه سال ۱۴۰۲ شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری‌های صنعتی کشور (بر مبنای ۱۰۰=۱۳۹۵) برابر با ۱۳۷۹.۹ بوده‌است که نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۴.۱ درصد کاهش و نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۵۱.۸ درصد افزایش یافته‌است. در ماه مورد بررسی میانگین شاخص قیمت در ۱۲ ماه منتهی به ماه جاری نیز نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) ۵۷.۸ درصد افزایش یافته‌است.

کاهش تورم ماهانه

در اسفند ماه ۱۴۰۲ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری‌های صنعتی کشور نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) به ۴.۱- درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۲.۰- درصد)، ۲.۱ واحد درصد کاهش یافته‌است. در میان قلم‌های مرغداری‌های صنعتی، بیشترین میزان افزایش قیمت مربوط به قلم «مرغ حذفی» (۱.۶ درصد) و بیشترین میزان کاهش قیمت مربوط به قلم «جوجه یک روزه» (۱۱.۱- درصد) است.

کاهش تورم نقطه به نقطه

در اسفند ماه ۱۴۰۲ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری‌های صنعتی کشور نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۵۱.۸ درصد بوده‌است که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۵۸.۴ درصد) ۶.۶ واحد درصد کاهش داشته‌است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات مرغداری‌های صنعتی به ازای تولید قلم‌های خود در داخل کشور، در اسفند ماه ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۵۱.۸ درصد افزایش دارد. در بین قلم‌های مرغداری‌های صنعتی، کمترین تورم نقطه به نقطه مربوط به قلم «کود» (۲۴.۵ درصد) و بیشترین آن مربوط به قلم «جوجه یک روزه» (۱۲۹.۲ درصد) است.

کاهش تورم سالانه

در اسفند ماه ۱۴۰۲ تغییرات میانگین شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری‌های صنعتی در داخل کشور در ۱۲ ماه منتهی به این ماه نسبت به مدت مشابه در سال قبل به ۵۷.۸ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (۵۹.۵ درصد)، ۱.۷ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد. در ماه مورد بررسی، در میان قلم‌های مرغداری‌های صنعتی کشور، کمترین تورم سالانه مربوط به قلم «تخم مرغ خوراکی» (۲۵.۴ درصد) و بیشترین آن مربوط به قلم «جوجه یک روزه» (۱۰۰.۷ درصد) است.

برای مشاهده اطلاعات تفصیلی به فایل پیوست مراجعه کنید.

کد خبر 6092443

دیگر خبرها

  • کاریکاتور/ گرانی سرسام‌آور در سرزمین‌های اشغالی
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • قیمت طلا به ۲۳۳۱ دلار رسید
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
  • قیمت طلا باز هم تکان خورد/ قیمت جدید طلا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اسفند ماه «مرغ حذفی» بیشترین افزایش قیمت را داشت
  • قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو