Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا؛ «محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه، در شانزدهمین آیین پاسداشت شهید آیت‌الله محمدباقر حکیم بیان کرد: زمانی که به من گفتند در مراسم بزگرداشت آیت‌الله حکیم سخنرانی کنم بدون درنگ پذیرفتم و این را افتخار بزرگی برای خودم می‌دانم.

وی ادامه داد: من سعادت داشتم سال 71 با شهید حکیم برای حج مشرف شوم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمان حج فرصت بسیار خوبی برای من بود که با مرحوم شهید حکیم و خانواده محترمشان آشنا شوم. او نمونه بارز اخلاق اسلامی بود. مجاهدی که همواره اخلاق و خلق و خوی بزرگوارانه و پدرانه داشت.

ظریف اضافه کرد: اگر حضور وحدت‌آفرین شهید حکیم نبود امروز با عراق دیگری مواجه بودیم. من احساس می‌کنم با پایه گذاری اقدامات شهید حکیم و با دیدگاه وسیع و بلند امام راحل (ره)، ارتباطی بین مردم ایران و عراق ایجاد شده که امروز این ارتباط نهادینه شده است.

وزیر امور خارجه با اشاره به کنارهم قرار گرفتن ایران و عراق یادآور شد: مبارزه علیه صدام مبارزه‌ای بود که مردم ایران و عراق را هماهنگ و همراه یکدیگر کرد. امروز ایران و عراق در کنار هم با تندروی و افراط‌گرایی مبارزه می‌کنند.

وی عنوان کرد: شهید حکیم با صدام جنگید و در کنار خواهران و برادران ایرانی مبارزه کرد و توسط فاسدترین افراد که تکفیری‌ها بودند، شهید شد و ثمره خون این بزرگوار، در هم آمیخته شدن خون ایرانی و عراقی است. نه تنها شیعه ایرانی بلکه سنی عراقی، مسیحی عراقی، کرد عراقی، ایزدی عراقی و همه اقشار مختلف  عراقی خونشان در مبارزه با تکفیر و داعش به هم آمیخته شده است. این آمیخته شدن خون مردم ایران و عراق هیچ گاه اجازه ایجاد تفرقه به دشمنان این ملت نخواهد داد.

ظریف با یادی از شهید عبدالعزیز حکیم گفت: شهید حکیم فردی بود که توانست با درایت پروژه‌ها و طرح‌های بسیار خطرناکی را که برای آینده عراق دیده بودند، بی تأثیر کند. خوب است که یاد مرحوم سید عبدالعزیز حکیم را گرامی بداریم که در کنار شهید حکیم بودند. خبرگی و توان مذاکرات دیپلماتیک او باعث شد تیر آمریکایی‌ها  به سنگ بخورد.

وزیر امور خارجه اضافه کرد: من در  سفر خود به عراق با همه وجود احساس کردم که مردم ایران و عراق جدا از هم نیستند. امشب برای تدارک سفر تاریخی ریاست محترم جمهوری عازم عراق هستم و اطمینان دارم سفر جناب دکتر روحانی به عراق یک بار دیگر نشان خواهد داد که این دو ملت قلب تپنده این منطقه هستند. بدون عراق ما نخواهیم توانست در  منطقه امنیت داشته باشیم و بدون ایران و عراق این منطقه روی امنیت و آرامش را نخواهند دید. این دو کشور دو ستون استوار امنیت در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه هستند. 

ظریف در ادامه بیان کرد: ما گروه‌ها و ائتلاف‌هایی داریم که شامل همه اقوام است و این ثمره خون شهید حکیم است. ما امروز در عراق گروه‌های ملی عراقی را داریم که از همه اقوام و مذاهب شکل گرفته است.

وزیر امور خارجه در پایان تاکید کرد: در سفری  که به عراق داشتم با دو ائتلاف عراقی ملاقات کردم که هر دوی این ائتلاف‌ها شامل همه قومیت‌ها از جمله، کرد، شیعه، سنی، مسیحی و... بودند و این یک پیروزی بزرگ و یک ندای وحدت بخش مردم، به شهید حکیم است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اخلاق ایران و عراق خاورمیانه خلیج فارس وزیر امور خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۴۴۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس

در روز‌های گذشته دوباره بحث میدان آرش داغ شد. ماجرا از این قرار بود که کویت و عربستان مناقصه توسعه این میدان را برگزار و هدف‌گذاری کرده‌اند روزانه ۸۰۰میلیون فوت مکعب گاز از این میدان برداشت و فرآورش شود.

آن‌طور که در خبرها آمده این قرارداد‌ها تحت هدایت و نظارت شرکتی مشترک به نام «الخلیج» است که عربستان و کویت تاسیس کرده‌اند تا به صورت مشترک و واحد، به برداشت از میدان گازی آرش مشغول شوند. در کنار این موضوع، کنار گذاشتن ایران نیز مطرح شد که پیگیری جام‌جم نشان می‌دهد چنین موضوعی صحت ندارد. درباره ناگفته‌های میدان گازی آرش گزارشی تهیه کرده‌ایم که مشروح آن در ادامه آمده است. 

کویت و عربستان معتقدند ایران در میدان گازی آرش سهمی ندارد و این دو کشور عربی باید نسبت به توسعه آن اقدام کنند. نکته قابل توجه اینجاست که ایران تنها کشوری است که در میدان گازی آرش چاه حفر کرده و آن‌طور که مسئولان وزارت نفت پیشتر اعلام کرده‌اند، آماده نصب دکل حفاری در این میدان گازی هستند.

ایران همچنین اعلام کرده از حق قانونی خود در این زمینه کوتاه نمی‌آید و ثبت شرکت برای برداشت از این میدان، حق خاصی را به کشور‌های دیگر نمی‌دهد. سال گذشته هم وزرای نفت دو کشور کویت و عربستان از اقدامات ایران در میدان گازی آرش اعلام نارضایتی کرده بودند. آنها همچنین گفتند آرش، یا به قول کشور‌های حاشیه خلیج فارس میدان «الدره» ثروت طبیعی عربستان و کویت است و هیچ‌کدام از طرف‌ها تا ترسیم مرز‌های دریایی حق برداشت ندارند. نکته دیگر اینجاست که عربستان و کویت در حال اغراق در میزان ذخایر میدان گازی آرش هستند تا بهره‌برداری از آن را توجیه‌پذیر‌کنند. 

آرش، کشف ایران است 

چندی پیش محمد دهقان، معاون حقوقی رئیس‌جمهور درباره اختلاف ایران و کویت در میدان گازی آرش، اظهار کرد: ما همچنان مثل گذشته حرف‌مان این است که باید این موضوع را با مسالمت حل کنیم. آرش یک میدان گازی و نفتی است که بخشی از آن متعلق به ما است. ما مرز دریایی با کویت نداریم، اما آن میدان را ما کشف کرده و چندین سال پیش در آنجا چاه زده‌ایم ولی به خاطر این‌که بین ما و کویت و همسایگان چالشی ایجاد نشود، تا الان از آن استفاده نکرده‌ایم. وی با بیان این‌که معتقد به برداشت یکپارچه از میدان آرش هستیم تا برداشت صیانتی از آن صورت گیرد، تاکید کرد: تاالان کویت نظرسازنده‌ای نداشته است و با عربستان توافقی کرده‌اند، چون بخشی از این میدان در آب‌های عربستان است ودنبال برداشت مشترک هستند. ما همچنان معتقدیم میدان آرش مشترک بوده و دنبال یکپارچه‌سازی هستیم ولی اگر قرار باشد که کویت از میدان برداشت داشته باشد، ماهم برداشت خودراآغاز می‌کنیم. 

پرونده روی میز وزارت خارجه ایران

وزیر نفت با تاکید بر این‌که ایران درباره میدان گازی آرش تأمین حقوق و منافع خود را پیگیری می‌کند، گفت: چنانچه تمایلی به تفاهم و همکاری وجود نداشته باشد، ایران حقوق، منافع، بهره‌برداری و اکتشاف از منابع یادشده را در برنامه خود قرار می‌دهد و هیچ‌گونه تضییع حقوق خود را برنمی‌تابد. 

جواد اوجی با بیان این‌که ایران همواره از حل و فصل دوستانه مسائل مرزی و دریایی با همسایگان پشتیبانی می‌کند، افزود: میدان گازی آرش در مرز مشترک آبی ایران و کویت واقع شده و این میدان میان سه کشور ایران، کویت و عربستان مشترک است. 

ماجرا از این قرار است که مقامات این دو کشور عربی معتقدند که ایران سهمی ندارد که البته وزارت خارجه ایران نسبت به این موضوع واکنش نشان داده است. 

در همین حال سخنگوی وزارت خارجه گفت: صدور بیانیه‌های تکراری و طرح ادعای یک‌جانبه از منظر حقوقی هیچ حقی برای دولت کویت ایجاد نخواهد کرد و به مقام‌های این کشور توصیه می‌کنیم از تکرار توسل به روش‌های بی‌حاصل سیاسی و رسانه‌ای در ارتباط با موضوع حقوقی و فنی میدان مشترک آرش خودداری کنند. 

ناصر کنعانی در پاسخ به تکرار ادعای یک‌جانبه کویت درباره میدان آرش در بیانیه پایانی سفر امیر کویت به مصر، ضمن مردود دانستن این ادعا، تکرار این ادعا‌های یک‌جانبه و بی‌اساس از سوی طرف کویتی را مایه تأسف دانست. وی ضمن تأکید بر حق جمهوری اسلامی ایران در این میدان مشترک براساس حقوق تاریخی و سوابق مذاکرات فیمابین گفت: همانند قبل، از طرف کویتی برای دستیابی به توافقی پایدار که مبتنی بر همکاری‌های دوستانه و منافع مشترک باشد، دعوت می‌کنیم. کنعانی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره با اعتقاد به اصل حسن نیت، تعاملات منطقه‌ای را رصد می‌کند و از دولت‌های ثالث می‌خواهد در مسیر تحقق عینی اصل حسن نیت و ارتقای روابط و همکاری‌ها گام بردارند. 

تاریخچه حفر چاه توسط ایران

سید مهدی حسینی، معاون اسبق امور بین‌الملل وزارت نفت چندی پیش گفته بود، با توجه به مشخص نشدن خط مرزی در این منطقه و اثبات وجود مخازن هیدروکربوری در آنجا، ایران در سال ۷۸ درخواست خود برای تعیین خط مرزی را به شورای عالی خلیج فارس برد و با توجه به مصوبه این شورا، ایران توانست در سال ۷۹، روی خط مرزی فرضی، حفاری انجام دهد و ثابت کرد که این میدان مشترک است. حسینی تاکید کرد: در آن زمان با آغاز فعالیت‌های ایران و حفر چاه در آن منطقه، حساسیت در کویت ایجاد شد، اما جواب خوبی داد و کویت آماده مذاکره برای تعیین خط مرزی شد. بعد از آن وزارت نفت کویت اعلام کرد که برای تعیین خط مرزی می‌آییم و آمدند.

منبع: جام جم

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • «بارزانی» با امیرعبداللهیان دیدار کرد
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • بندر شهید بهشتی ـ چابهار
  • مرور یک تجاوز شیمیایی
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس
  • حکیم در دیدار معاون وزیر ارشاد: تبادل تجارب فرهنگی، هنری و آرشیوی میان ایران و عراق ضروری است
  • تاکید عمار حکیم بر گسترش همکاری فرهنگی ایران و عراق
  • رایزنی عمار حکیم و معاون رسانه‌ای وزارت ارشاد ایران
  • سیر تاریخی شناسنامه‌های المثنی استقلال
  • اعراب می‌توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟