Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-28@00:59:26 GMT

طالبان تروریست یا جنگجو؟

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۴۴۲۸۸

طالبان اعلام کرده است که اجازه نخواهد داد خاک افغانستان به‌عنوان سکویی برای حملات بین‌المللی مورد استفاده قرار گیرد اما تیم مذاکره‌کننده آمریکایی خواستار روشن شدن شفاف این مساله از سوی طالبان است که این گروه رسما اعلام کند که هیچ گروه «تروریستی» اجازه استفاده از خاک افغانستان را نخواهد داشت. گروه طالبان اما اصرار می‌ورزد که هیچ تعریف جهانشمولی در مورد تروریسم وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  اگرچه طالبان سعی می‌کند از برخی مسائل پا پس بکشد اما مقام‌ها از جمله برخی مقام‌های فعلی و قبلی این گروه می‌گویند این مساله برای آنها بسیار حساس و موجودیتی است. این مساله در بطن مبارزه ۱۸ ساله آنها قرار دارد. اگر طالبان در مورد مساله تروریسم تسلیم شود، بی‌تردید شکاف در صف مبارزانش بیشتر خواهد شد. هر دو طرف اگرچه رویکردی سخت در مذاکرات دارند اما اعلام کرده‌اند که خواهان تداوم مذاکرات هستند. اما برخی طرف‌های مذاکره‌کننده از هر دو سو به شرط فاش نشدن نام (به‌خاطر حساسیت این مذاکرات) گفته‌اند که این مذاکرات در چند مرحله تقریبا متوقف شد زیرا اختلافات عمیق – و البته احساسی- میان طرفین وجود داشت. یک مقام آمریکایی نزدیک به این مذاکرات می‌گوید درحالی‌که طرفین از توقف مذاکرات بیم دارند اما همزمان درگیر مذاکرات جدی و اساسی در مورد جزئیات دشوار هستند. گزارشگر نیویورک‌تایمز می‌افزاید طالبان که در میدان نبرد دست برتر دارد تلاش دارد تا از موضع قدرت و اطمینان با طرف آمریکایی وارد مذاکره شود؛ آن هم آمریکایی که به‌واسطه نگاه ترامپ به سیاست خارجی در موضع «تذبذب» و خروج قرار دارد. پیش از این، مایک پمپئو، وزیرخارجه آمریکا، گفته بود در صورت پیشرفت مذاکرات با گروه طالبان در این مذاکرات شرکت خواهد کرد. پمپئو که در ایالت آیوا صحبت می‌کرد، گفت هیات آمریکا به رهبری زلمای خلیل‌زاد در تلاش است «نقطه ‌نظراتی» را جست‌وجو کند که برای پیشرفت مذاکرات با طالبان روی آن توافق وجود داشته باشد. پمپئو افزود: «هیات ما مشغول گفت‌وگو با تروریست‌های طالبان در افغانستان است و تلاش دارد نتیجه این مذاکرات به افغانستانی بینجامد که در آن جنگ و خشونت پایان یافته باشد، تهدیدی برای ایالات‌متحده نباشد و کشوری باشد که در آن حقوق اساسی هر شهروندافغانستان - زنان و کودکان - محترم شمرده شود.» او افزود:«این مساله (مذاکره با طالبان) پیچیده است و اگر بازیگران منطقه‌ای را به آن بیفزایید - مثل افغانستان، پاکستان، هند، چین، روسیه و همه آنهایی که در افغانستان منافع دارند - این مذاکرات فوق‌العاده بغرنج است.» به نوشته «مشعل»، اگرچه آمریکایی‌ها بحث خروج تدریجی در بازه زمانی ۳ تا ۵ سال را مطرح کرده‌اند اما مقام‌های طالبان می‌گویند خواستار خروج آمریکا ظرف کمتر از یک‌سال هستند شاید هم ۶ ماه. این خروج با آتش‌بس پیوند خورده است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۴۴۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی

وزارت صنعت و تجارت طالبان اعلام کرده است که این گروه در نشستی با هیأت ترکمنستانی روی موضوعات مختلف اقتصادی و تجارتی گفت‌وگو کرده‌ است.

این وزارت روز جمعه، ۷ ثور از برگزاری این نشست خبر داده و گفته است در این نشست بر روی ایجاد مرکز بزرگ و مشترک لوژستیکی در تورغندی و توافق‌نامه ترانزیتی سه‌جانبه میان طالبان، ترکمنستان و قزاقستان گفت‌وگو شده است.

وزارت تجارت طالبان همچنان گفته است که در این نشست بر افزایش صادرات سنگ‌های معدنی افغانستان از جمله مرمر، آهک و سمنت تاکید صورت گرفت.

انکشاف خط‌آهن افغانستان، تسهیل انتقال نفت و گاز، رفع قرنطینه بر کالاهای صادراتی افغانستان و توسعه روابط بانکی از دیگر محورهای بحث هیأت‌های دو طرف عنوان شده است.

دو طرف همچنان بر سر برگزاری نشست سه‌جانبه میان افغانستان، قزاقستان و ترکمنستان توافق کرده‌اند.

هیأتی از ترکمنستان به ریاست محمدخان چاقییف، رییس اداره ترانسپورت و ارتباطات کابینه ترکمنستان سه روز پیش به کابل آمد و طی این سفر با مقام‌های مختلف طالبان در کابل دیدار کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم
  • کابل: هیچ گروه تروریستی در افغانستان فعال نیست
  • نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی
  • طالبان به دنبال دانش خودروسازی
  • بازداشت عضو جمعیت اسلامی افغانستان در کابل
  • آزادی ۶ مرزبان بازداشت شده در جنوب شرق کشور
  • بازداشت مرزبان ایرانی توسط‌ طالبان | سرنوشت مرزبانان چه شد؟
  • تحریم های آمریکا ظالمانه است
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • کمک های بشر دوستانه قزاقستان به کابل رسید