Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، فرزاد جلیلیان در دوازدهمین جلسه کمیته علمی ملی پیشگیری از جرایم و آسیب‌های فضای مجازی در نشستی با موضوع مبانی نظام مدیریت تکنولوژی با رویکرد پیشگیری از جرایم و آسیب‌های اجتماعی نوپدید که در محل این معاونت برگزار شد، افزود: این جرایم شاخه‌های مختلف علوم جنایی مانند حقوق کیفری‌، جرم‌شناسی و سایر علوم مرتبط را با چالش‌های جدی مواجه نموده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توسعه متوازن زمانی حاصل می‌شود که رشد همراه با بهبود در کیفیت زندگی و کاهش در جرایم و مسائل اجتماعی توأم باشد. افزایش روند جرایم نه تنها مانعی برای دستیابی به توسعه همه جانبه است، بلکه مانعی در راه ایجاد جامعه‌ای متعادل در آینده خواهد بود.

وی افزود: در حال حاضر جامعه ایران همچون سایر جوامع مدرن از طرفی با زمینه‌های توانایی بخش به منظور تغییر در مؤلفه‌های نامطلوب برخوردار است و از طرف دیگر با جرایم و آسیب‌های نوپدید روبروست که جامعه نسبت به بروز و ظهور آنها حساسیت دارد. لذا تصمیم‌گیری سریع، عقلانی و همه جانبه مسئولان امر می‌تواند کنترل و ترمیم زخم‌های ناشی از آن را در پی داشته باشد. بر این اساس، می‌بایست ضمن ریشه‌یابی این پدیده، با بالا بردن سطح آگاهی عمومی افراد و تنویر اذهان سیاست‌گذاران، پژوهشگران و دانشجویان، زمینه را برای بررسی‌های بعدی آماده ساخت تا شاید از این طریق مجرایی فراهم گردد که بتوان با جلب نظر سیاست‌گذاران، گام‌هایی برای مدیریت جرایم و آسیب‌های اجتماعی در سطح کلان، خرد و میانه برداشته شود.در این راستا، ارائه یک چارچوب جدید مدیریت به نام مدیریت تکنولوژی ضروری است.

سرپرست مرکز مطالعات اجتماعی و جرم‌شناسی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با اشاره به نقش تکنولوژی در کاهش جرایم خاطر نشان کرد: جرم شناسی هم علم است و هم تکنولوژی؛ پس با استفاده از انواع تکنولوژی روز می‌توان از وقوع بسیاری از جرایم جلوگیری کرد.

وی افزود: بر هیچ‌کس پوشیده نیست که استفاده از تکنولوژی و فناوری‌های روز باعث پایین آمدن میزان ارتکاب جرم شده است‌. همچنین سبب شده که شرایط ارتکاب جرم برای مجرمین سخت‌تر گردد و امکان دستگیر شدن و شناسایی مجرمین بیشتر شود. مجرم هر لحظه قبل و بعد از ارتکاب جرم در هول و هراس شناخته شدن است. از طرفی رشد تکنولوژی و فناوری‌ها، جرایم نوپدید را در پی دارد و همواره منجر به وقوع جرایمی نو و شگفتی ساز می‌شود. ما نیازمند اتخاذ تدابیر و آینده پژوهی و آمادگی در خصوص پیشگیری از جرایم نوپدید و آمادگی مقابله در عرصه فضای مجازی و محیط سایبر در جرایم عادی و سازمان یافته می‌باشیم. همچنین برخورد با جرایم تخصصی نیازمند کشف علمی جرم و استفاده از تکنولوژی نو است و فناوری اطلاعات در کلیه فرایندهای رسیدگی و دادرسی نقش مؤثر و مستقیم دارند.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: قوه قضائیه و سایر مجموعه‌هایی که به نحوی در ارتباط با پیشگیری از جرایم و آسیب‌ها فعالیت می‌کنند، باید بتوانند با بهره گیری از تکنولوژی‌های برتر جرایم را شناسایی و به منظور پیشگیری، بهترین سیاست و راهکار را اتخاذ کنند.

در ادامه دکتر امیرناصر اخوان عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر با ارائه مقاله‌ای با عنوان "مبانی نظام مدیریت تکنولوژی با رویکرد پیشگیری از جرایم و آسیب‌های اجتماعی نوپدید" بیان داشت: پیشگیری از وقوع جرم یعنی پیش بینی، شناسایی و ارزیابی خطر وقوع جرم و اتخاذ تدابیر و اقدامات لازم برای از بین بردن یا کاهش جرم.

این استاد دانشگاه مدیریت تکنولوژی را حوزه تخصصی میان رشته‌ای عنوان و تصریح کرد: مدیریت تکنولوژی علوم مهندسی، تکنولوژی، دانش و هنر مدیریت را تلفیق و یکپارچه می‌کند.

اخوان با بیان اینکه مدیریت‌های دولتی، صنعتی، بازرگانی و اجرایی اجزای مدیریت کلان متداول هستند، اظهار داشت: سازماندهی و مدیریت، نیروی انسانی متخصص، اطلاعات و دانش فنی، تجهیزات و ابزار و امکانات، اجزای مدیریت تکنولوژی به شمار می‌روند.

ایشان در ادامه تکنولوژی را همه دانش‌ها، محصولات، فرایندها، ابزار، روش‌ها و سیستم‌هایی دانست که در خلق کالاها یا ارائه خدمات مورد استفاده قرار می‌گیرند و یکی از انواع تکنولوژی را شناسایی مجرمین نام برد.

وی ادامه داد: طراحی نوعی سیستم هوشمند تشخیص چهره مانند DNA، هوش مصنوعی، عینک هوشمند، بیومتریک، اثر انگشت و ردیاب‌های مخابراتی و ماهواره‌ای از انواع ابزارهای شناسایی مجرمان محسوب می‌شوند.

به گفته وی، سامانه و شبکه دیده بانی اطلس تکنولوژی روشی نظام مند به منظور گردآوری، تبدیل، تجزیه تحلیل و اکتشاف، و اخذ اطلاعات مفید به منظور اتخاذ تصمیمات راهبردی پیشگیری از وقوع جرم در قوه قضائیه به شمار می‌رود.

کد خبر 4563438 مهدیه محمدی

منبع: مهر

کلیدواژه: جرم پیشگیری از وقوع جرم مجرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۴۴۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی دندان پیشگیری می‌کند

آفتاب‌‌نیوز :

حامد جز جلالیان با اشاره به انجام طرح کشوری فلورایدتراپی دانش‌آموزان در سطح مدارس تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور افزود: با تامین ۶۳ هزار وارنیش فلوراید برای دانش‌آموزان ابتدایی ۶ تا ۱۲سال این طرح در سطح مدارس تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور آغاز شده است.

وی بیان کرد: با تامین و دریافت وارنیش فلوراید از وزارت متبوع، توزیع وارنیش در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت چهار شهرستان (نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه) تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور آغاز شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور  ادامه داد: این طرح به صورت رسمی از هفته اول اردیبهشت‌ماه تمامی بهورزان و مراقبین سلامت با مراجعه به مدارس و با نظارت مستقیم تمامی مراقبین ناظر مراکز و حضور دندانپزشک مراکز خدمات جامع سلامت در مدارس تحت پوشش به صورت روزانه انجام می‌شود.

وی عنوان کرد: هدف از طرح وارنیش فلورایدتراپی دانش‌آموزان، آموزش بهداشت دهان و دندان به دانش‌آموزان، معاینات مستمر دندانپزشکی و کاهش ۴۰ درصدی پوسیدگی‌ دندان دانش‌آموزان توسط ماده وارنیش فلوراید است.

دو واکسن به برنامه واکسیناسیون متداول کودکان در نیشابور اضافه می‌شود

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در ادامه اظهار کرد: همزمان با آغاز هفته جهانی ایمن‌سازی ۲۴ تا ۳۰ آوریل مصادف با ۵ لغایت ۱۱ اردیبهشت‌ماه دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس به برنامه واکسیناسیون متداول کشوری کودکان اضافه می‌شود.

وی با بیان اینکه واکسن پنوموکوک به شکل تزریقی و واکسن روتا به صورت خوراکی است، ادامه داد: واکسن پنوموکوک مهمترین راه پیشگیری از بیماری های عفونی ناشی از این میکروب از جمله عفونت ریه، عفونت مغزی یا مننژیت، عفونت گوش، قلب، خون، استخوان و سینوزیت است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور اذعان کرد: سالیانه از حدود ۵۰ هزار عفونت‌ شدید پنوموکوکی با تزریق واکسن پنوموکوک پیشگیری می‌شود که کاهش مصرف آنتی بیوتیک و کاهش بروز  مقاومت آنتی بیوتیکی را در پی دارد.

وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه کمیته کشوری ایمن‌سازی این واکسن در سنین ۲ ، ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود در خصوص واکسن روتا گفت: واکسن روتاویروس نیز که از اسهال‌های شایع در کودکان پیشگیری می‌کند  به صورت خوراکی در سه نوبت ۲، ۴ و ۶ ماهگی مصرف می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کاهش ۵۰ درصدی نقاط حادثه‌خیز استان خوزستان
  • مشکلات امروز قزوین به دلیل بی توجهی به پیشگیری از جرم است
  • کاهش ۱۸ درصدی وقوع سرقت در کرمانشاه
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • بیشترین و کمترین سرقت‌ها در کدام شهرهای استان کرمان رخ می‌دهد؟
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی دندان پیشگیری می‌کند
  • سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق خراسان رضوی
  • کاهش ۶.۱ درصدی پرونده‌های مستوجب تعزیر در تهران
  • کاهش ۶.۱ درصدی ورودی پرونده‌های سرقت مستوجب تعزیر به دادگستری
  • «سرقت» انگیزه کار و تلاش و سرمایه گذاری را از بین می‌برد