Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-30@10:48:17 GMT

میزان بارش در کشور یک سوم میانگین جهانی

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۴۵۵۰۷

به گزارش ایلنا، انوشیروان محسنی بندپی در حاشیه این برنامه ضمن اشاره به وضعیت آلودگی هوا در استان تهران گفت: میانگین متوسط باران سالیانه در تهران در سال جاری وضعیت مناسبی داشته و  ۲۶ روز هوای پاک و ۴۷ روز هوای سالم را در پایتخت شاهد بودیم. همچنین بالغ بر ۲۵۰ میلیمتر میزان بارندگی سالانه در تهران در سال ۹۷ رخ داده و این در حالی است که متوسط جهانی این بارندگی بالغ بر ۷۶۰ میلیمتر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه یک سوم نزولات آسمانی در استان تهران در سال ۹۷ اتفاق افتاده است، اظهار داشت: بر اساس آمار رسمی میزان تبخیر باران در کشور ما حدود ۲۷۰۰ میلی‌متر بوده و میزان جهانی آن به صورت میانگین بالغ بر ۸۰۰ میلیمتر است. بر این اساس یک سوم بارش جهانی و سه برابر تبخیر جهانی را در کشور داریم که این مسئله بیانگر اهمیت حفاظت از منابع آبی در ایران است.

مقام عالی دولت در استان تهران با اشاره به اهمیت درختکاری و حفاظت از منابع طبیعی نیز تصریح کرد: یکی از فواید درختکاری جلوگیری از تبخیر است و دود برگ درختان مانع از تابش مستقیم نور آفتاب بر زمین می‌‌شود که همین مهم می‌‌تواند بر حفظ منابع آبی در کشور تاثیر مستقیم داشته باشد.

محسنی بندپی افزود: استان تهران با داشتن بالغ بر یک میلیون و ۳۶۷ هزار هکتار مساحت یک میلیون و ۷۸ هزار هکتار منابع ملی داشته و از این رقم نیز در حدود ۵۴ هزار هکتار آن را جنگل ها تشکیل دادند. بر این اساس باید توجه داشت که همه باید نسبت به حفاظت از منابع سبز در استان تهران و جلوگیری از ورود آلاینده‌‌ها به محیط زیست پایتخت تلاش کنیم در عین حال در کل استان تهران نیز بالغ بر ۴۸ هزار هکتار باغ وجود دارد که استان تهران با استفاده از این منابع در حوزه تولید میوه‌‌های باغی رتبه سوم کشوری را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: با توجه به این آمار یکی از چالش‌های اساسی در استان تهران مربوط به حوزه زیست محیطی است که مسائلی مانند آلودگی هوا، آلودگی آب، آلودگی خاک مشکلات دفع پسماند و سایر مسائل را در برمی‌گیرد آنچه به تبع این آلاینده‌ها در تهران رخ داده مشکلات عمده‌‌ای را بر مردم پایتخت تحمیل کرده و به عنوان نمونه امروز انواع بیماری‌‌های نوپدیدی را شاهد هستیم که عمده ریشه آن به بحث آلودگی‌‌ها برمی‌گردد.

استاندار تهران اضافه کرد: باید تهران را با توجه به آسیب‌‌پذیری و منابع محدود آن مورد حفاظت جدی در حوزه زیست محیطی قرار دهیم اکنون همکاری و هم‌‌افزایی خوبی در ایجاد نگاه علمی و تخصصی به مسائل زیست محیطی با شورای شهر و شهرداری ایجاد شده که باید با تداوم این مهم نسبت به حل مشکلات اقدام کنیم.

محسنی بندپی با بیان اینکه منابع طبیعی و سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور اقدامات خوبی را در حوزه حفاظت و صیانت از منابع موجود در دستورکار خود قرار داده‌اند، خاطرنشان کرد: با اهتمام ویژه نسبت به مسائلی نظیر ساخت و سازها تغییر کاربری‌‌ها و سایر امور به جد پیگیر حل و فصل مشکلات تهران در عرصه محیط زیست هستند.

وی با بیان اینکه فرهنگ زیست محیطی که در استان تهران در میان مردم ایجاد شده شایسته و ارزنده تقدیر و درخور توجه بوده و نباید حرکت این فرهنگ به سمت نگاه فراگیر را به حال خود رها کنیم، ابراز داشت: نکته مهم دیگر در این بین حضور سازمان‌‌های مردم نهاد فعال در عرصه زیست محیطی است که زنان نیز در فعالیت‌های این سمن‌‌ها نقش جدی را ایفا کرده و بیشترین فعالان حوزه زیست‌محیطی را زنان تشکیل داده‌‌اند.

استاندار تهران با بیان اینکه نگاه اجتماعی به آسیب‌‌ها است که می‌‌تواند به رفع و حل و فصل آن کمک کند، عنوان کرد: در حوزه زیست محیطی این نگاه بیشتر مورد نیاز خواهد بود در این حوزه همچنین می‌‌توان با هم‌‌افزایی بین دستگاه‌های ذیربط و سازمان‌های مردم‌‌نهاد شاهد افزایش میزان فضای سبز در استان تهران بوده و شرایطی را ایجاد کرد که تهران با نگاه علمی و تخصصی به ظرفیت‌ها و منابع به شهری زیست‌‌پذیرتر بدل شود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: انوشیروان محسنی بندپی انوشیروان محسنی بندپی انوشیروان محسنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۴۵۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها

سرهنگ ستاد علی ملکی آهنگران در جمع تشکل‌ها و گروه‌های مردم نهاد حوزه منابع طبیعی فارس با اشاره به کمبود منابع، تجهیزات و نیروی حفاظتی در صیانت از اراضی ملی گفت: حفاظت از عرصه‌های پهناور منابع طبیعی با این تعداد نیروی حفاظتی بسیار اندک امکان پذیر نیست و به همین دلیل ناگزیر به استفاده از فناوری‌های جدید از جمله پهپادها، ریزپرنده‌ها و دوربین‌های با برد طولانی هستیم.

او با اشاره به پیگیری‌های انجام شده برای تأمین تجهیزات و امکانات اطفای حریق از جمله خریداری ۵۸ دستگاه خودرو امدادی یگان حفاظت و ۱۰۰ دستگاه موتورسیکلت برای پایش مناطق جنگلی و صیانت از اراضی ملی گفت: این تجهیزات برای نصب در مکان‌ها و نقاط بحرانی و به منظور حفظ و صیانت از این عرصه‌ها واگذار و در اختیار استان‌ها قرار خواهد گرفت.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: در حال حاضر در سایر کشور‌ها برای صیانت از اراضی جنگلی توانسته‌اند از فناوری‌های نوین همانند هوش مصنوعی، پهپاد‌ها و ریز پرنده‌ها در مناطق حساس بهره بگیرند، برای مثال در کشور روسیه برای حفاظت از جنگلهایشان با بیش از ۱۳۴ دستگاه هواپیمای پهن پیکر و ۵ هزار خلبان موفق عمل کرده‌اند.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به عرصه ۱۲۰ میلیون هکتاری عرصه‌های منابع طبیعی کشور گفت: حفاظت از این عرصه‌ها از تعهدات یگان حفاظت است و این امر وظیفه‌ای بزرگ و پرافتخار است و به منظور حفاظت از این عرصه‌ها علاوه بر ابزارها، تجهیزات و امکانات بویژه در زمان حریق، نیازمند همراهی و همدلی سمن‌ها و تشکل‌های مردمی هستیم.

در این نشست سرهنگ سید محمد صدرائی نژاد فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری فارس نیز با اشاره به اقدامات حفاظتی انجام شده به منظور ارتقا و سطح آمادگی در برابر آتش‌سوزی احتمالی در عرصه‌های منابع طبیعی استان گفت: اطلاعیه‌های هشداردهنده برای پیشگیری از وقوع حریق در کنار برگزاری جلسات و کارگاه‌های آموزشی در مناطق بحرانی جنگلی، شناسایی کانون‌های پرخطر و مستعد آتش‌سوزی، برقراری مستمر گشت کنترل، اخذ تعهد از مرتعداران عرصه‌های جنگلی و مرتعی از جمله این اقدامات است.

صدرائی نژاد با اشاره به اهمیت جنگل‌ها و مراتع بر ضرورت همکاری و تعامل نهاد‌های مختلف به ویژه تشکل‌ها و سمن‌های حوزه منابع طبیعی در پیشگیری و اطفای به موقع حریق تاکید کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • ساماندهی خودرو‌های عرضه غذا در تهران
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • آخرین وضعیت بارش‌ها تا اردیبهشت ۱۴۰۳ در کشور + آمار استان‌ها کم‌ بارش و پر بارش
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • هفته پر بارش برای حوضه‌ی مند،کاریان و خنج
  • راهکار مدیریت منابع آبی استان‌های کم بارش چیست؟
  • با کمبود منابع آبی در استان‌های کم بارش چه کنیم؟
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند