Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@11:30:16 GMT

15 کانون تب برفکی در استان مرکزی مشاهده شد

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۵۰۶۵۵

15 کانون تب برفکی در استان مرکزی مشاهده شد

اراک - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: 15 کانون تب برفکی زمستان امسال در این استان مشاهده شده است.

«محسن شانقی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: پنج کانون تب برفکی در جریان بازرسی بهداشتی از واحدهای دامی سبک و سنگین استان دی ماه، هفت کانون در بهمن و سه کانون در اسفند ماه امسال مشاهده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: 2 کانون تب برفکی در شهرستان خنداب، یک کانون کمیجان، 6 کانون شازند، چهار کانون خمین، یک کانون ساوه و یک کانون در شهرستان اراک بوده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با یادآوری مشاهده 17 کانون بیماری تب برفکی در زمستان سال گذشته در این استان خاطرنشان کرد: شمار کانون های این بیماری در فصل زمستان امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته روند کاهشی داشته است.
شانقی گفت: شمار کانون های بیماری تب برفکی در فصل زمستان هر سال به دلیل افزایش نقل و انتقال دام ها، تردد دلالان، خرید و فروش بدون مجوز دامپزشکی و فصل زایش دام های سبک در استان مرکزی و کشور روند افزایشی دارد.
وی ادامه داد: بر این اساس مرحله سوم واکسیناسیون دام های سنگین از ابتدای بهمن ماه و دام سبک از هفته پایانی دی ماه امسال در استان مرکزی آغاز و تا کنون 50 هزار راس دام سنگین و 630 هزار راس دام سبک علیه بیماری بیماری تب برفکی واکسینه شده اند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی انجام ضد عفونی کانون های بیماری تب برفکی برای مقابله با این بیماری را از برنامه های این اداره کل عنوان کرد و افزود: در سه ماه پایانی امسال تمامی کانون های این بیماری و واحدهای اطراف آن ها به صورت رایگان توسط اداره کل دامپزشکی این استان ضد عفونی شده است.
شانقی شهر داود آباد را تنها کانون بیماری تب برفکی در شهرستان اراک عنوان کرد و گفت: ورود دام های جدید در 2 ماه گذشته به این شهر، نگهداری دام های جدید همراه با دام های موجود، رها کردن تلفات در محیط زیست، نبود گزارش گیری بروز بیماری و تلفات به دامپزشکی، نبود دفن بهداشتی تلفات و فاصله زمانی بین 2 واکسیناسیون از جمله مهمترین عوامل شیوع این بیماری در این منطقه بوده است.
وی ادامه داد: 265 راس دام سنگین و 33 هزار و 200 راس دام سبک در فصل زمستان برای مقابله با شیوع بیماری تب برفکی در شهر داود آباد واکسینه و تمامی واحدهای آلوده این شهر با هماهنگی شهرداری به صورت رایگان ضد عفونی شده اند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی ضد عفونی تمامی شهر داود آباد با استفاده از سه دستگاه تانکر توربو لاین را از دیگر برنامه های اداره کل دامپزشکی استان برای مقابله با بیماری تب برفکی در این شهر عنوان کرد و افزود: یکهزار و 500 لیتر مواد ضد عفونی برای گندزدایی این شهر اختصاص یافته است.
شانقی گفت: هماهنگی با شهرداری شهر داود آباد برای دفن بهداشتی لاشه ها، برگزاری نشست با دامداران و آموزش راه های پیشگیری، کنترل و مقابله با بیماری از دیگر اقدام های اداره کل دامپزشکی استان مرکزی برای مقابله با بیماری تب برفکی در شهر داود آباد بوده است.
وی، مقابله با شیوع بیماری تب برفکی را از برنامه های اولویت دار اداره کل دامپزشکی استان مرکزی دانست و خاطرنشان کرد: یک میلیون و 257 هزار راس دام سبک و 212 هزار راس دام سنگین از ابتدای سال جاری تاکنون علیه این بیماری واکسینه شده اند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: هفت میلیون متر مکعب جایگاه دام و 646 هزار راس دام از ابتدای سال جاری با پنج هزار و 540 لیتر مواد ضد عفونی علیه بیماری تب برفکی ضد عفونی شده اند.
شانقی افزود: برگزاری نشست های آموزشی، ارسال پیامک هشدار بیماری تب برفکی به دامداران و اتحادیه ها از دیگر اقدام های اداره کل دامپزشکی استان مرکزی برای مقابله با بیماری تب برفکی بوده است.
استان مرکزی با 12 شهرستان، و یک هزار و 539 روستا، دارای 622 واحد مرغداری صنعتی، 491 واحد گاوداری صنعتی و 191 واحد کارگاه پرورش آبزیان است.
1955/6013/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد دامپزشكي كانون بيماري تب برفكي استان مركزي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۵۰۶۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش فواصل بهداشتی تولید را افزایش می‌دهد

به گزارش خبرگزاری مهر، مدیر صدور مجوزهای نظام مهندسی گفت: در ۵ سال گذشته حدود ۳۰ درصد کل درخواست مجوزها به بحث حرایم و فواصل بهداشتی رد شده است.

زمانی در پاسخ به پرسشی مبنی بر ضرورت بازنگری فواصل بهداشتی در حوزه کشاورزی و دامداری افزود: با عنایت به مطالبات مردمی که طی این سال‌ها داشته‌ایم، تقاضای رو به رشد سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، وجود واحدهای فعال که دارای سابقه تولید هستند و بدون مجوز، تولید می‌کنند و مهم‌تر از همه با عنایت به این که بعد از یک دهه از آخرین ابلاغیه مربوط به فواصل بهداشتی گذشته، ضروری است که برای افزایش تولید، بازنگری در فواصل و حرایم بهداشتی، که اماکن دامی با یکدیگر دارند، انجام شود.

وی تصریح کرد: بعد از آخرین ابلاغیه که در خصوص فواصل بهداشتی داشته‌ایم، هم اکنون با وجود افزایش تکنولوژی و افزایش سطح بهداشت، مسئولان سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی نیز احتمالاً راغب هستند که این فواصل را به نفع تولیدکننده کاهش دهند.

زمانی در ادامه تاکید کرد: ما نیز به عنوان متصدی بخش صدور مجوز و تسهیل در بخش صدور مجوز، ضروری است که فاصله بین واحدهای تولیدی را کم کنیم. به همین منظور باید اجرای این روند را به عوامل دیگری محول کنیم، از جمله استفاده از موازین بهداشتی، فنی و تکنولوژی‌های جدید و نیروهای انسانی که دامپزشک‌ها هستند در سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی و مسئولان فنی بهداشتی که ما در مزارع تولیدی داریم، همه باید دست به دست هم بدهند و بتوانند بهره برداران، متقاضیان طعم شیرین این تعدیل و کاهش فواصل را بچشند و مهم‌تر از همه ما بتوانیم این تغییر را حداقل بر روی سفره‌های مردم بیشتر حس کنیم، چون مطمئناً این تغییر منجر به افزایش تولید خواهد شد.

‌بر اساس قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، این فاصله‌ها با هدف جذب سرمایه در بخش کشاورزی و استفاده بهینه از منابع تولیدی بخش کشاورزی، تعدیل می‌شود.

فواصل بهداشتی متراژ معینی بین واحدهای تولید محصولات کشاورزی است که گرفتن مجوز را برای برخی‌ها سخت‌تر کرده است.

دستورالعمل مربوط به این فواصل نخستین بار در سال ۱۳۵۰ تدوین شد، اما بازنگری آن اجرایی نشد.

کد خبر 6096815

دیگر خبرها

  • ساماندهی بهداشتی اسکله‌های صیادی و محصولات شیلاتی استان بوشهر
  • برگزاری ۴۰ عنوان برنامه هم‌زمان با دهه مبارک کرامت در استان مرکزی
  • شقاقی: تصمیمات سخت کنترل تورم مشاهده نمی‌شود؛ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • ۱۳۵ پرونده تخلف حوزه دامپزشکی در استان سمنان تشکیل شد
  • برگزاری اولین اردوی جهاد دامپزشکی در خرم‌دره
  • کاهش فواصل بهداشتی تولید را افزایش می‌دهد
  • بیش از ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در استان بوشهر تولید می‌شود
  • هشدار دامپزشکی زرند درباره بیماری تب کنگو