Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل فروشی گفت: برخی پسته بیش از 200 هزار تومان را خریداری می‌کنند که حدود 4 درصد جامعه را شامل می‌شوند و 96 درصد مردم نمی‌توانند این میزان مبلغ را برای خرید پسته هزینه کنند.

مصطفی احمدی رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل فروشی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در خصوص شرایط بازار آجیل در ایام پایانی سال اظهار کرد: با مقدار مصرفی که امسال وجود داشته کمبودی در بازار نداریم اما اگر از سوی وزارت جهاد کشاورزی، همکاری‌های بیشتری با ما می‌شد قطعا بازار شرایط بهتری داشت و قیمت‌ها متعادل‌تر می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: امسال سرمازدگی شدیدی در فروردین و اردییبهشت داشتیم که باعث شد حدود 80 درصد از محصولات کشاورزان و باغداران نابود شود. گردو، فندق، بادام و پسته بیشترین خسارت را دیدند و درختچه‌های این محصولات که در اسفند شکوفه می‌دهد تمام محصول خود را از دست داد به همین دلیل ما در فصل تابستان به وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاد دادیم برای اینکه در ایام پایانی سال به مشکل بر نخوریم از جایگزین این محصولات استفاده کنیم و بادام هندی را که جایگزین این محصولات است ثبت سفارش کنیم.

رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل فروشی در ادامه تصریح کرد: اما متاسفانه این کار را قبول نکردند و از تیر ماه تا کنون به هیچ نتیجه‌ای نرسیدیم. این امر باعث شد کاهش میزان تولید و افزایش قیمت به مردم فشار بیاورد.

وی تاکید کرد: آجیل و خشکبار تنها پسته نیست،‌ ما 70 قلم جنس داریم که تنها یکی از آنها پسته است. بنابراین مردم می‌توانند به دنبال جایگزین این محصول باشند و تا جایی که ممکن است از خرید آن با قیمت بالا اجتناب کنند. نمایشگاه‌ها از روزهای گذشته شروع شده و استقبال خوبی هم داشته و در توزیع آن مشکلی نداریم. ما امیدواریم مردم مانند گذشته از آجیل برای ایام عید استفاده کنند.

رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل فروشی عنوان کرد: رقیب اصلی ما در آجیل و خشکبار امریکا است و شایعات مختلفی که از شب یلدا تاکنون گریبانگیر این صنف شده و در داخل هم به آن دامن زده می‌شود از جای دیگری هدایت می‌شود. امریکا به دنبال بازارهای دنیا است و با تبلیغ به نخریدن آجیل از شب یلدا تاکنون تا حدودی بر بازار تاثیر گذاشته است هر چند کاهش قدرت خرید مردم نیز در این امر بی‌تاثیر نبوده است.

وی افزود: ما برای سهولت در خرید، نظارت و کاهش قیمت آجیل‌ها را از 66 هزار تا 110 هزار تومان قیمت‌گذاری کردیم که موثر بود و شب یلدا را به خوبی پشت سر گذاشتیم. در حال حاضر هم در نمایشگاه آجیل شور را با قیمت حدودی 65 هزار تا 110 هزار تومان قیمت‌گذاری کردیم و به مردم هم توصیه می‌کنیم این نوع را خریداری کنند. البته استثنا‌هایی هم وجود دارد که برخی پسته بیش از 200 هزار تومان را خریداری می‌کنند که حدود 4 درصد جامعه را شامل می‌شوند و 96 درصد مردم نمی‌توانند این میزان برای خرید پسته هزینه کنند.

احمدی خاطرنشان کرد: برخی از هم‌صنفی‌های ما هم که همان حدود 4 درصد می‌شود پسته بیش از 200 هزار تومانی دارند که دست‌چین شده و خاص است و تنها برای همان مشتریان مخصوص خود عرضه می‌کنند اما برای عموم جامعه قیمت متعادل وجود دارد.

وی افزود: تخمه‌ بالای 50 هزارتومان نداریم و در بحث مغزها قیمت بیش از 120 تا 130 هزار تومان نداریم. پسته هم از 120 هزار تا 240 هزار تومان قیمت‌گذاری شده که پسته بیش از 200 هزار تومان مخصوص بخش مرفه جامعه است و همه نمی‌توانند از آن استفاده کنند اما جایگزینی که برای آن داریم و به مردم توصیه می‌کنیم آجیل مخلوط شور است که قیمت آن متعادل‌تر است.

رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل فروشی با اشاره به واردات برخی انواع آجیل گفت: علاوه بر بادام هندی به دلیل مصرف بالای تخمه آفتاب‌گردان در کشور و تبدیل کشتزارهای شمالی به ویلا، میزان تولید به مصرف بسیار کم بود و به صورت کنترل شده وارد می‌شود.

وی افزود: تخم کدو هم به صورت کنترل شده از چین وارد کشور می‌شود که همین امر باعث تعادل بازار شده است. تولید کشور به قدری نبود که بتواند جوابگوی مصرف‌کنندگان باشد. 

احمدی با تاکید بر کاهش میزان فروش آجیل در سال 97 اذعان داشت: در 11 ماه گذشته فروش ما نسبت به سال گذشته یک پنجم بوده و ما در شب یلدا هم تصور استقبال نداشتیم اما به اندازه سال گذشته خرید کردند و به دلیل تعیین قیمت مصوب مردم راحت‌تر خرید کردند.

وی گفت: آجیل جز لاینفک مراسم‌های نوروز است و وظیفه ما این است که نگذاریم روند خرید کند شود و با تعادل‌بخشی به قیمت‌ها، آجیل را به خانه تک تک مردم برسانیم. اگر کمک جهاد کشاورزی به ما می‌رسید و بادام هندی که تاثیر مستقیم بر قیمت پسته دارد به کشور وارد می‌شد قیمت پسته به این اندازه افزایش نمی‌یافت اما امیدواریم با جایگزینی‌های انجام شده سال خوبی برای خرید آجیل در پیش داشته باشیم و به مردم فشاری برای خرید وارد نشود.

ایلنا/

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Cz4 برچسب ها: کشاورزی ، خشکبار ، بازارنیوز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: کشاورزی خشکبار بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۵۱۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکپارچه سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی شمال کشور با سرمایه گذاری چینی‌ها

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، رییس گروه طرح وبرنامه معاونت آب وخاک وزارت جهاد کشاورزی از فراهم شدن مقدمات لازم برای اجرای طرح تجهیز، نوسازی ویکپارچه سازی حدود ۶۵ هزارهکتار اززمین‌های مستعد کشاورزی به خصوص شالیزار‌های استان‌های شمالی کشور با سرمایه گذاری چینی خبر داد.

نادر علیزاده در حاشیه بازدید رئیس و معاونان سازمان جهاد کشاورزی مازندران از اجرای طرح یکپارچه سازی شالیزار‌های روستای بزمینان شهرستان آمل گفت: مدت زمان اجرای این طرح کلان حوزه زیربنایی و آب وخاک کشور حدود ۳ ساله است و پیش بینی‌های لازم انجام وطرح‌های مورد نیاز این طرح نیز تهیه شده است.

وی، اجرای طرح یکپارچه سازی زمین‌های کشاورزی را در کاهش هزینه‌های تولید در امر بکارگیری ماشین آلات در مراحل کاشت، داشت و برداشت، افزایش بهره بری در تولید، مدیریت مصرف آب و جلوگیری از تغییرکاربری‌ها موثر دانست.

رئیس گروه طرح و برنامه معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ظرفیت‌های خوبی درحوزه بخش کشاورزی دراستان‌های شمالی کشور وجود دارد و با اجرایی شدن طرح یکپارچه سازی زمین‌ها به خصوص در شالیزار‌ها می‌توان برای کشت دوم دراین استان‌ها برنامه ریزی کرد.

علیزاده افزود: هدف نهایی در اجرای این طرح این هست که با ظرفیت سرمایه گذاری خارجی استفاده و نیاز کشاورزان استان‌های شمالی کشور را با توجه به نقش مهم این استان‌ها در تامین امنیت غذایی کشور نیز لحاظ کرد.

وی با بیان اینکه کار تجهیز، نوسازی و یکپارچه سازی زمین‌های کشاورزی برخلاف تصور‌ها راحت نیست، گفت: یکی از سختی‌های این طرح به خصوص در استان‌های شمالی کشور از جمله مازندران، مالیکت زمین‌ها و کم شدن اراضی در طی چند سال گذشته بوده که روند اجرای این طرح را به تاخیر انداخته یا متوقف کرده است.

رئیس گروه طرح وبرنامه معاونت آب وخاک وزارت جهاد کشاورزی، با بیان اینکه در مدت ۲۰ ساله اجرای طرح یکپارچه سازی و نوسازی زمین‌های کشاورزی درسطح کشور حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار آن انجام شده است، تصریح کرد: در اجرای این طرح کلان و مهم زیربنایی عقب ماندگی زیادی وجود دارد که باید درسال‌های پیش رو با مدیریت وبرنامه ریزی‌های هدفمند جبران شود.

قانون یکپارچه‌سازی زمین‌های کشاورزی در سال ۱۳۸۵ با هدف یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی و جلوگیری از خرد شدن زمین‌ها تصویب شد، سال ۱۳۹۵ آیین‌نامه اجرایی آن تدوین و ابلاغ شد. آنچه مانع اجرای این قانون شده، قانون ارث است که بر اساس آن خرد شدن زمین‌های کشاورزی از سوی وراث اقدامی قانونی و بحق قلمداد می‌شود.

بر اساس آمار میانگین قطعات زمین‌های کشاورزی کشور ۵/۱ هکتار است که در استان‌های شمالی به کمتر از یک هکتار می‌رسد، اما کارشناسان می‌گویند در قطعات کمتر از پنج هکتار اجرای مکانیزاسیون کشاورزی مقدور نیست و عملاً بهره‌وری و تولید کاهش می‌یابد.

اکنون بعد از ۱۷ سال قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی به صورت پایلوت در ۲۶۵ شهرستان و در مساحت ۱۶۶ هزار هکتار به صورت آزمایشی به اجرا درآمده است.

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • جهاد کشاورزی یزد درباره تنش گرمایی درختان پسته هشدار داد
  • تجهیز زیر ساخت‌های ۹۰ درصد روستا‌های ایران
  • انتفاد از کاهش سهمیه سوخت کشاورزان
  • صدور بیش از ۶ میلیون جلد سند مالکیت روستایی
  • حمایت جهاد کشاورزی از ساخت ماشین آلات کشاورزی با همکاری چینی‌ ها
  • حمایت جهاد کشاورزی از ساخت ماشین آلات کشاورزی با همکاری چینی‌ها
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • یکپارچه سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی شمال کشور با سرمایه گذاری چینی‌ها