Web Analytics Made Easy - Statcounter

یزد – پژوهشکده تولید مثل یزد یکی از مراکز خاطره انگیز برای بسیاری از خانواده هایی است که طعم شیرین فرزند دار شدن را در این این مرکزچشیده اند و برای همیشه از این مرکز و پرسنل آن به ویژه دکتر عباس افلاطونیان که از چهره های ماندگار این مرکز هست به نیکی یاد می کنند.

 به گزارش خبرنگارقدس آنلاین، ناباروری در گذشته یکی از بیماری هایی بود که برخی از مردان و زنان به آن مبتلا بودند و نداشتن فرزند برای بسیاری ازخانواده ها به بزرگترین درد تبدیل شده بود و حالا با گذشت زمان و پیشرفت علم، افرادی که با این بیماری مواجه بودند توانستند مداوا شوند و طعم شیرین مادرو پدرشدن را بچشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یزد با دارا بودن زیرساخت‌های مهم مانند مرکز تحقیقاتی و درمانی  ناباروری، سالیان سال است که به قطب پزشکی و درمان ناباروری کشور تبدیل شده پژوهشکده تولید مثل یزد یکی از مراکز خاطره انگیز برای بسیاری از خانواده هایی است که طعم شیرین فرزند دار شدن را در این  مرکزچشیده اند و برای همیشه از این مرکز و پرسنل آن به ویژه دکتر عباس افلاطونیان که از چهره های ماندگاراین مرکز هست به نیکی یاد می کنند.

دکترعلی محمد عبدلی معاونت پژوهشکده علوم تولید مثل استان درگفتگو با خبرنگار قدس آنلاین اظهارداشت: مرکز تحقیقاتی و درمانی ناباروری استان در سال ۱۳۶۸ در شهر یزد به همت و پیگیری جمعی از متخصصان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و به دنبال ارائه طرح تحقیقاتی "بررسی میزان موفقیت  لقاح خارج ازرحمی درزوج های نابارور" تاسیس شد.

 پایه گذاری تکنولوژی برتر دردرمان ناباروری مهمترین هدف این مرکز است

وی افزود: هدف از شکل گیری چنین مرکزی درابتدای امر پایه گذاری تکنولوژی برتر دردرمان ناباروری درکشوربود و برای اولین بار امکانات لازم جهت توسعه این دانش دراستان و کشور و درمان ناباروری برای زوج هایی که برای مداوا مجبوربودند به مسافرت های خارج ازکشوربروند را فراهم ساخت.

عبدلی تصریح کرد: این مرکز در پایان سال ۷۹ از طریق معاونت آموزشی وزارت بهداشت به عنوان قطب علمی کشور در زمینه ناباروری و تولید مثل و همچنین در سال ۱۳۸۰ به عنوان مرکز تحقیقاتی نمونه درجشنواره پژوهشی رازی معرفی شد.

معاونت پژوهشکده علوم تولید مثل استان یزد گفت: در رمضان سال ۱۳۹۵فردی در برنامه ماه عسل مدعی شد که وی آغازگر فعالیت های درمان ناباروری در ایران بود و پژوهشکده علوم تولید مثل استان یزد اولین مرکز ناباروی ایران نیست.   

وی خاطرنشان ساخت: درپی این شایعه و ادعای دروغین، این مرکز در پی نامه نگاری های فراوان با وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، سازمان صداوسیما و نماینده ولی فقیه در استان اعتراضات خود را به مراجع قانونی اعلام کرد و بر پایه گذاری درمان ناباروری توسط عباس افلاطونیان و همکاران ایشان درسال ۱۳۶۹در یزد تاکید نمود.

عبدلی تصریح کرد: در جریان سفر سال ۱۳۸۶ مقام معظم رهبری به این استان، ایشان به صراحتا ایشان اعلام کردند " اولین جرقه این فضای نورانی و پرشعف درمان ناباروری در یزد زده شد " که سخن ایشان فصل الخطابی است برای همه که متاسفانه برخی ادعای دیگری دارند و ما در این زمینه از رسانه ها می خواهیم پیگیرحق قانونی یزد در این مورد بسیارمهم باشند.

پژوهشکده علوم تولید مثل اولین مرکز ناباروری در کشور است

وی افزود: مرکز تحقیقاتی و درمانی ناباروری یزد مفتخراست که ضمن درمان هزاران زوج نابارور با استفاده ازتکنیک های باروری کمک شده بعنوان مرکز اصلی و علمی این رشته و محل مراجعه علاقه مندان به فراگیری تکنیک های جدید درمان ناباروری و انجام تحقیقات متعدد درزمینه های پژوهشی مختلف تولید مثل، ژنتیک مورد قبول مراکز علمی داخل و خارج از کشوراست و این مرکز اولین مرکز ناباروری در کشور است  که در زمینه درمان ناباروری فعالیت دارد.

عبدلی گفت: این پژوهشکده در۳ محورآموزش، درمان و پژوهش درحال فعالیت است که درمان بیماران مراجعه کننده از مهمترین اولویت های این پژوهشکده است.

"IVF" چیست؟

وی افزود: درمان ناباروری به روش "آی وی اف"به معنای باروری درمحیط آزمایشگاهی است که تخمک و اسپرم در این محیط قرارمی گیرد و جنین تشکیل می شود  و پس از آن جنین دررحم قرار می گیرد.

 تولد اولین فرزند IVF در سال ۶۸

این متخصص ناباروری تصریح کرد: در سال ۱۳۶۸ با تلاش همکاران و پزشکان استان اولین طرح تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی با عنوان "بررسی میزان موفقیت لقاح خارج از رحم" در زوج های نابارور مطرح شد و دانشگاه شهید صدوقی یزد به عنوان اولین دانشگاه علوم پزشکی ایجاد شده بعد ازانقلاب شکوهمند اسلامی عملا پایه گذار تولد اولین نوزاد"IVF" ایران دراستان یزد بود که این جنین درسال ۱۳۶۹دربیمارستان افشارمتولد شد و وی هم اکنون خود دارای فرزند است و از آن زمان تاکنون با روش " IVF" تولد بالغ بر ۱۲هزار نوزاد حاصل تلاش همکاران در این مرکز بوده اند.

عبدلی درمورد تکنیک های درمان ناباروری گفت: بنا به حسب شرایط، تکنیک های درمان ناباروری مربوط  به مرد و زن و یا هر دو برای باروری زوجین استفاده خواهد شد و به طورکلی بیش از ۱۰روش درمان ناباروری وجود دارد که هرروش بنا به نیازهای زوجین مورد استفاده قرارمی گیرد.

مراجعه ۱۲هزار زوج برای درمان به این مرکز

 وی با بیان اینکه در سال بیش از۱۲هزار زوج برای درمان به این مرکزمراجعه می کنند، افزود: بیش از۹۰ درصد مراجعه کنندگان ما غیربومی ،۱۰درصد بومی و حدود ۵ درصد ازمراجعین از کشورهای مجاور و حاشیه خلیج فارس هستند.  

 عبدلی درمورد هزینه های درمان آی وی اف در این مرکز گفت: این مرکز یک طرح حمایتی برای زوج های نابارور متقاضی فرزند دارد که این طرح برای افراد زیر ۴۲سال، افراد ایرانی و اینکه اولین فرزند آنها باشد درغالب طرح حمایتی دولت اجرا می شود و افرادی که شرایط فوق را دارا باشند از تخفیف حداکثر۱میلیون و ۷۰۰ هزارتومانی و حداقل ۵۰۰ هزار تومانی در روش درمانی برخوردار خواهند شد.

وی درخصوص همکاری بیمه ها برای زوج ها گفت: این مرکز با موسسات درمان بسیجیان، بیمه برکت، بیمه طلاب، بیمه خدمات درمانی، بیمه تامین اجتماعی قرارداد دارد که بخشی ازهزینه های درمان را متقبل می شوند و با توجه به دریافتی های دولتی، زوج های نابارور ارزان ترین خدمات پزشکی را در استان یزد نسبت به دیگر مراکز کشوری دریافت می کنند.   

ساخت پژوهشکده جدید تولیدمثل در انتظار بودجه

عبدلی خاطرنشان ساخت: این مرکز با خیرین همکاری خوبی دارد به طوری که پژوهشکده جدید مرکز ناباروری استان در بیمارستان شهید صدوقی با کمک و همکاری سایر دستگاه ها درحال ساخت است و شروع این پروژه به صورت خیری بوده است.

وی درادامه تصریح کرد: این ساختمان جدید با ۱۵هزار متر زیربنا از بزرگترین مراکز درمان ناباروری در خاورمیانه است و مهمترین مشکلی که ما در این زمینه با آن مواجه هستیم این است که بخشی از این پروژه خیری بوده و خیر توان لازم جهت تکمیل پروژه را ندارد.   

معاونت پژوهشکده علوم تولید مثل استان یزد گفت: بودجه های لازم به این طرح  تزریق نشده و عملا ساخت بزرگترین مرکز ناباروری ایران  در یک سال گذشته با کندی روبرو شده که این پروژه تاکنون بیش از۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و اگر بودجه مناسب به این طرح مهم اختصاص پیدا کند  تا یک سال آینده این طرح به بهره برداری خواهد رسید.

عبدلی افزود: خرید دستگاه های آزمایشگاهی و کمک به برگزاری کنگره های علمی و پژوهشی ۲سالانه این مرکز ازاقداماتی است که خیرین انجام داده اند.

با وجود تحریم ها مشکل خاصی برای درمان بیماران نداریم

وی افزود: علی رغم مشکلات تحریم ها و افزایش قیمت داروها، با حمایت های دانشگاه و مسئولین پژوهشکده مشکل خاصی در زمینه درمان بیماران نداریم که امیدواریم با تزریق بودجه، پشتوانه مناسبی جهت تامین داروها و تجهیزات برای زوج های نابارور فراهم شود.  

این متخصص ناباروری گفت: صداقت دراقدامات انجام شده، عدم ورود به مسیرهای درمانی ناصحیح، برخورداری از کادرمجرب و دارای علم، برخورد مناسب با مراجعه کنندگان وهزینه های پایین باعث شده که پژوهشکده علوم تولید مثل استان یزد ازموفق ترین مراکزدرمان  ناباوری در کشورباشد و شاخص های فوق این مرکز را در کشور برتر کرده است.  

وی تصریح کرد:۱۰الی ۱۵درصد زوجین که ازدواج می کنند  به ناباروری مبتلا می شوند که ۴۰ درصد علل مربوط به خانم ها، ۴۰ درصد مربوط به آقایان ، ۲۰درصد عوامل ناشناخته و سایرعوامل ژنیتیکی و ایمنی را در بر می گیرد.  

تاخیر در فرزندآوری ازعوامل ناباروری در ایران

معاونت پژوهشکده علوم تولید مثل استان افزود: ناباروری بیشتر درسنین بالا رخ می دهد و فرد در سنین اولیه ازدواج بعد از ۱۸سالگی ناباروری کمتری دارد و در سنین بالاتر فرد بیشتر با ناباروری مواجه است و تاخیر در فرزندآوری نیز از عوامل ناباروری در ایران است.

عبدلی خاطر نشان ساخت: هم اکنون در استان ۳مرکز ناباروری دولتی و خصوصی درحال ارائه خدمات به زوجین نابارور هستند و در بسیاری ازمطب های پزشکان یزدی افراد متخصص در این زمینه مشغول به کار هستند و همه اینها باعث شده است که یزد به قطب ناباروری کشور تبدیل شود.

انتهای پیام /

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: درمان ناباروری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۵۲۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در سال‌های اخیر فعالیت‌های پژوهشی با هدف کمک به امنیت غذایی کشور بوده است

ایسنا/خراسان رضوی رئیس پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: صنعت غذایی کشور عمدتا وارداتی است و از دانش فنی و تکنولوژی داخلی در حد مطلوب استفاده نمی‌شود؛ این در حالی است که کشور ما توان داخلی خوبی در حوزه صنعت غذا دارد .

فرشته حسینی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه فردا، ۱۳ اردیبهشت نخستین رویداد ملی فبین‌فود با همکاری جهاددانشگاهی خراسان رضوی و معاونت علمی ریاست‌جمهوری در مشهد برگزار می‌شود، اظهار کرد: هدف از برگزاری این رویداد ارتقای سطح فناوری در حوزه صنایع غذایی کشور است. با توجه به اینکه رویکرد جهاد دانشگاهی توسعه پژوهش‌های فناوری‌محور کاربردی است و با هدف کمک کردن به حل مسائل کلان کشور گام برمی‌دارد، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی کار در حوزه امنیت غذایی را به عنوان هدف خود قرار داده و در طی سال‌های اخیر تمامی فعالیت‌های پژوهشی خود را با هدف کمک به امنیت غذایی کشور هم‌راستا کرده است.

وی اضافه کرد: در حوزه امنیت غذایی پژوهش‌های زیادی انجام شده که بسیاری از آن‌ها به مرحله کاربرد نرسیده‌ که این ناشی از عدم ریسک‌پذیری صنعت غذا در حوزه نوآوری است، این صنعت به دلیل بالا بودن هزینه‌ها و عدم اتکا به دانش داخلی حاضر به انجام ریسک نیست و همان رویه قابل پیش‌بینی را ادامه می‌دهد. برای ارزان و آسان کردن هزینه‌های نوآوری ضروری است تا حاکمیت در این حوزه ورود پیدا کرده تا هزینه ریسک برای بخش خصوصی کاهش یابد.

رئیس پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: صنعت غذایی کشور عمدتا وارداتی است و از دانش فنی و تکنولوژی داخلی در حد مطلوب استفاده نمی‌شود. این در حالی است که کشور ما توان داخلی خوبی در حوزه صنعت غذا دارد و دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده‌ها دانش فنی خوبی را تولید می‌کنند، اما متاسفانه این دانش فنی به صنعت راه نمی‌یابد. به منظور حل این مشکل، زیرساخت‌های حمایتی توسط دولت ارائه شده و یکی از این زیرساخت‌ها که توسط معاونت علمی ریاست جمهوری به وجود آمده، توسعه و ایجاد آزمایشگاه‌های ساخت سریع (فب‌لب) است که می‌تواند تاثیر بالایی در بهبود و ارتقای صنعت غذایی کشور داشته باشد.

حسینی افزود: پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی به عنوان مرکزی علمی که بیش از ۳۰ سال سابقه در حوزه صنعت غذا دارد، در این زمینه وارد شده و حلقه‌ای از بازیگران این طرح را تشکیل می‌دهد. در این خصوص زیرساخت‌های مطلوبی در پژوهشکده وجود دارد که به عنوان فب‌لب تخصصی با پژوهشگران به اشتراک گذاشته می‌شود. یکی از دلایلی که جهاددانشگاهی برای اجرای این طرح انتخاب شده، این است که این نهاد در سطح کشور شبکه عظیم و گسترده‌ای دارد و در سابقه کارهای شبکه‌ای خود نتایج خوبی را ارائه داده است.

وی تاکید کرد: من به عنوان یک پژوهشگر معتقد هستم که انجام چنین کار جدیدی نباید به صنعت و پژوهشگر صدمه‌ای وارد کند، بلکه باید نهادی در این امر واسطه شود و حمایت خود را در جهت تسهیل‌گری برای هر دو طرف پژوهشگر و صنعت به ارمغان بیاورد. بنابراین جهاددانشگاهی به عنوان نهادی که زیرساخت‌های مناسب، نیروی انسانی ماهر و... دارد و از چالش‌های صنعت نیز آگاه است، در این طرح وارد شده و حمایت خود را آغار کرده است، خصوصا که صنعت توان مالی و انسانی مناسبی را ندارد و به تنهایی نمی‌تواند در این حوزه وارد شود.

رئیس پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی با بیان اینکه کار گروهی از دو جنبه اقتصادی و فرهنگی دارای اهمیت است، گفت: یکی از ضعف‌های ما کار گروهی است و باید توجه کنیم که اگر تمامی بخش‌های دخیل در حل یک مسئله دست به دست هم بدهند، نتیجه کار بسیار مطلوب و خوب ارائه می‌شود و فرهنگ کار گروهی در میان جامعه رواج پیدا می‌کند. حضرت علی(ع) نیز در این خصوص فرموده‌اند: «دست خدا با جمعیّت است». بنابراین رویداد فبین‌فود از این جهت کاری فرهنگی هم محسوب می‌شود و در راستای ترویج فرهنگ کار گروهی تاثیرگذار خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شناسایی ۶ هزار زوج نابارور در لرستان
  • افزایش هزینه‌های درمان در مراکز ناباروی
  • تصمیم‌گیری‌های کلان زیارتی با کمک «مرکز ملی داده‌های زیارت»
  • ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی
  • «دست مایو الکترونیک»در هلال احمر به تولید انبوه می رسد
  • توسعه زیرساختها و توجه به تکنولوژیهای نوین در آموزش پزشکی
  • در سال‌های اخیر فعالیت‌های پژوهشی با هدف کمک به امنیت غذایی کشور بوده است
  • تقدیر از ۱۰۰ استاد شاگردپرور در اولین دوره اعطای جایزه «شیخ مفید»
  • یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد پلمب شد
  • میزان موفقیت روش IVF در درمان ناباروری چقدر است؟