Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، از هفته گذشته امکان استفاده از بسیاری از اپلیکیشن‌های ایرانی که پیش از این از طریق سایت‌های مرتبط با خدمات دهندگان، دانلود و نصب شده بود در گوشی مشترکان آیفون وجود ندارد. به این معنی که کاربران ایرانی قادر نخواهند بود از اپلیکیشن‌های بانکی، خدماتی، ارتباطی و پیام رسان‌های ایرانی روی سیستم عامل IOS استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتربخوانید : چند گوشی با رجیستری غیرفعال شد؟

ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی در واکنش به این اقدام کمپانی آمریکایی اپل در حذف اپلیکیشن‌های ایرانی از «اپ استور» و محدودیت دسترسی کاربران به اپ‌های ایرانی در بازار IOS، گفت: ما از قبل توصیه مان این بوده که استفاده از محصولات اپل در کشور مدیریت شود و حتی با وزارت صنعت نیز در این باره مکاتبه داشته ایم.

وی با بیان اینکه ارزش واردات محصولات اپل به ایران در سال گذشته حدود ۲ میلیارد دلار برآورد شده است، ادامه داد: این در حالی است که در کشور برای واردات بسیار کمتر از این نیز، معمولاً از طرف خارجی تعهد گارانتی، پشتیبانی و نگهداری دریافت می‌شود.

فیروزآبادی با تاکید بر اینکه تعهدات گارانتی و پشتیبانی حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد هزینه شرکت‌های بزرگ را تشکیل می‌دهند، گفت: با این تفسیر، در حقیقت کمپانی امریکایی اپل، جنس‌های خود را در ایران ۱۰ تا ۱۵ درصد گران‌تر می‌فروشد و با این حال دسترسی به بخش بزرگی از خدماتی که روی محصولاتش قرار دارد را برای کاربران ایرانی منع کرده است.

دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: با توجه به اینکه محصولات اپل مشابه خارجی خوب و ارزان‌تری دارند، قطعاً واردات محصولات اپل به صلاح کشور نیست. دولت باید تصمیم بگیرد که در واردات اپل به کشور، محدودیت ایجاد کند و یا اینکه اپل بپذیرد که حقوق شهروندان ایرانی را نسبت به سخت افزار‌هایی که خریداری کردند، رعایت کند.

وی با اشاره به ریزش فروش گوشی‌های اپل در کشور، خاطرنشان کرد: البته ممکن است علت ریزش فروش گوشی‌های اپل در ایران، گرانی نرخ ارز هم باشد، اما باید پذیرفت که در شرایط فعلی و با محدودیت‌هایی که این کمپانی در دسترسی به سرویس‌های خود برای کاربران ایرانی قائل شده است، خرید این گوشی‌ها کاری غیرعقلانی است.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی در مورد آسیبی که محدودیت عدم دسترسی به اپلیکیشن‌های ایرانی روی سیستم عامل IOS به کسب و کار‌ها زده است، نیز گفت: ما باید نگران باشیم که این اقدام روی سایر اپلیکیشن‌های اندرویدی و کسب و کار‌ها صورت نگیرد. ما باید تعهد کافی از اپل می‌گرفتیم که نگرفتیم و هم اکنون این خطر روی سایر محصولات آمریکایی که در کشور استفاده می‌شود نیز وجود دارد.

وی با اشاره به استفاده از محصولات آمریکایی در شبکه ارتباطی کشور از جمله سوئیچ و سرور، خاطرنشان کرد: بدون اینکه طرف آمریکایی هیچ تعهد و پشتیبانی برای استفاده از خدمات و محصولات خود به ما بدهد، این خدمات در حال استفاده وسیع در کشور است و خطر مشابه اقدام اپل، سایر محصولات را نیز تهدید می‌کند.

فیروزآبادی تاکید کرد: البته تاکنون شاهد اقدام تعرضی در این زمینه از سوی سایر کمپانی‌ها نبوده‌ایم، اما اقدام اپل در قطع دسترسی به اپلیکیشن‌های ایرانی روی سیستم عامل IOS، اقدامی تعرضی محسوب می‌شود. چرا که این شرکت به صورت ناگهانی و در یک شب، اپلیکیشن‌های ایرانی را از مدار خارج کرد. این اقدام نشان دهنده یک اقدام سازمان دهی شده است و یک اقدام عادی از سوی یک شرکت نیست. به همین دلیل ما آن را یک اقدام سیاسی تلقی می‌کنیم.

به گزارش مهر، چندسالی است که کمپانی امریکایی اپل، به دلیل موضوع تحریم، دسترسی توسعه دهندگان اپلیکیشن را به فروشگاه اپلیکیشن این شرکت (اپ استور) مسدود کرده است و به همین دلیل شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اپلیکیشن، راه دومی برای ارائه خدمات به کاربران آیفون در پیش گرفته بودند. به این معنی که با اکانت اینترپرایز (اکانت سازمانی)، امکان نصب اپلیکیشن را روی گوشی‌های آیفون از طریق مراجعه به سایت و تأیید نهایی مشترک روی گوشی، فراهم می‌کردند. هم اکنون این راه دوم نیز، از سوی اپل مسدود شده است.

منبع: مهر

انتهای پیام/

واردات محصولات اپل به صلاح نیست/ اقدام سیاسی در حذف اپ‌های ایرانی

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۵۳۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید

محمد رضوانی‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران با اعلام این خبر گفت: بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی به مقصد کشورهای عراق، افغانستان و روسیه بوده است که به ترتیب ۲۶، ۱۸ و ۶ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی ایران را به خود اختصاص دادند.

رضوانی فر در خصوص عمده‌ترین کالای صادراتی در بین محصولات نساجی گفت:کف‌پوش‌های غیر‌مخملی باف با رقمی بالغ بر ۲۲۰ میلیون دلار، عمده‌ترین کالای صادر شده در بین این محصولات بوده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین میزان صادرات محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ از طریق گمرکات کاشان با اختصاص سهم ۱۶ درصد از ارزش کل صادرات این محصول انجام گرفته است، اظهار داشت: پس از آن، گمرک مشهد با ۱۱.۵ درصد و غرب تهران با ۹.۵ درصد از ارزش کل صادرات محصولات نساجی در مدت یاد شده، در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

 معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران در خصوص واردات محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ افزود: در این مدت ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار محصولات نساجی وارد کشور شده است که این میزان نسبت به سال ماقبل آن ۱۲ درصد افزایش نشان می دهد.

رضوانی‌فر گفت: امارات متحده عربی با ۳۸ درصد از ارزش کل واردات محصولات نساجی، چین با ۲۲ درصد و ترکیه با ۱۷.۶ درصد عمده‌ترین کشورهای طرف معامله در واردات این محصول در سال ۱۴۰۲ بوده اند.

وی با اشاره به اینکه بیشترین میزان واردات محصولات نساجی از گمرکات شهید رجایی، خرمشهر و سرخس انجام گرفته است، افزود: عمده‌ترین قلم وارداتی در بین محصولات نساجی در سال ۱۴۰۲ به پارچه‌های تار و پود‌باف با ۴۳۳ میلیون دلار اختصاص داشت که نسبت به سال ماقبل آن ۲۱.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

شایان ذکر است، آمار صادرات و واردات محصولات نساجی که در این گزارش آمده است از فصول ۵۰ الی ۶۰ کتاب مقررات صادرات و واردات استخراج شده است و از آنجایی که فصول ۶۳ _ ۶۱ کتاب مقررات صادرات واردات جزو مصنوعات ساخته شده شامل پوشاک و البسه است و اکثر کد تعرفه های مشمول این فصول، ممنوعیت در واردات داشته‌اند، آمار مربوطه در این گزارش لحاظ نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • اسباب‌بازی‌های چوبی جایگزینی مناسب برای بازی‌های سرد و بی‌روح + عکس و فیلم
  • سبک زندگی اسلامی-ایرانی اولین مسئله‌ در برش استانی نقشه مهندسی کشور است
  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید
  • کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد
  • روایت رئیسی از محدودیت های امنیتی برای حضورش در برخی اجتماعات پاکستان /برق آبی سریلانکا از سوی شرکت ایرانی با تکنولوژی پیچیده اجرا شده است
  • درآمدهای نفتی باعث ایجاد تورم می‌شود؟
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است