Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- حریرچی گفت: در حوزه دارو با توجه به نوسانات ارزی و تورمی، با مدیریت بسیار خوب بازار، در سطح عرضه مشکلی نداشتیم.

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان، ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت در گفتگوی زنده با رادیو تهران با اشاره به اینکه افزایش قیمت دارو در سناریو‌های مختلفی بررسی می‌شود، گفت: قیمت دارو در سال جدید ۱۰ تا حداکثر ۱۵ درصد افزایش خواهد داشت که رقم قابل توجهی که به مردم فشار وارد شود نیست و قسمت عمده آن را بیمه‌ها تقبل خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه افزود: در سال ۹۷ میزان ۱۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان دارو و ملزومات مصرفی پزشکی را بیمه‌ها از تولیدکنندگان ایرانی خریداری کرده اند که این یکی از حمایت‌های اصلی از کالای تولید داخل است.

معاون کل وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: ۸۵ درصد بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت رایگان هستند که حق بیمه آن‌ها را دولت از منابع عمومی تامین می‌کند و بیمه شدگان تامین اجتماعی نیز از محل منابع کارفرما‌های دولتی، شبه دولتی و خصوصی اقدام می‌کند.

به گفته حریرچی، دارو، مهمترین کالایی است که ما در سطح ارائه خدمت داریم که مجموعا ۱.۲ درصد کل هزینه‌های ایرانیان را تشکیل می‌دهد و خوشبختانه در سالیان اخیر حدود ۹۷ درصد داروی تولیدی کشور از لحاظ عددی، تولید داخل هستند و فقط ۳ درصد از خارج وارد می‌شود.

معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به اقدام اخیر وزیر بهداشت، گفت: دکتر نمکی در اقدامی جدید و با هدف تقویت تولید داخل، واردات دارو‌های مشابه داخلی را ممنوع اعلام کردند.

وی گفت: در دو سه دهه گذشته اجازه واردات به دارو‌های مشابه داخلی هم، در حد ۵ تا ۱۰ درصد داده می‌شد که در حال حاضر با هدف حمایت از تولید داخل ممنوع شده و درخصوص داروی داخلی که میزانش هم به اندازه کافی باشد به هیچ وجه اجازه واردات نخواهیم داد که این موضوع از مهرماه گذشته عملیاتی شده و در سه ماه اخیر نیز به طور جدی نهادینه شده است.

حریرچی در بخش دیگری از سخنانش درخصوص وضعیت ۵۰۰ میلیون یورویی که برای دارو و تجهیزات تخصیص داده شده است، اظهار داشت: بخش عمده این مبلغ در اختیار قرار گرفته است که با توجه به زنجیره مالی که در حوزه دارو وجود دارد، در اختیار سازمان بیمه قرار گرفته که سازمان بیمه هم در اختیار بیمارستان‌ها و داروخانه‌هایی که خرید خدمت کرده می‌گذارند که در بخش دولتی گردش خزانه دارند سپس آن‌ها به شرکت‌های پخش و تولیدکنندگان می‌دهند که کمی زمان بر است.

وی در ادامه افزود: با دستور قاطع وزیر بهداشت، هیاتی مسئولیت رصد و پیگیری این روند را بر عهده دارند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف برخورد‌های قانونی لازم صورت خواهد گرفت.

حریرچی درخصوص قیمت دارو‌ها نیز گفت: خوشبختانه در حوزه دارو با توجه به نوسانات ارزی و تورمی که داشتیم با اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی و مدیریت بسیار خوب بازار، در سطح ارائه دارو کنترل کردیم و مشکلی نداشتیم.

معاون کل وزارت بهداشت در مورد صدور مجوز برای برخی از کالا‌های وارداتی نیز عنوان کرد: این بحث پیچیده‌ای است و درخصوص کالا‌های مشابه با قیمت مشابه، حتما ترجیح ما کالای ایرانی است مگر اینکه از واردات بخواهیم به عنوان اهرم کنترل بازار استفاده کنیم و در مواردی که در کالا‌های اساسی دچار نوسان قیمت شویم، ناچاریم با واردات بازار را تنظیم کنیم.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه ما در حوزه دارو خودکفا هستیم و فقط برخی مواد جانبی مثل مقوا برای جعبه‌های بسته بندی دارو یا فویل برای برخی قرص‌ها و یا مواد کپسول‌ها که هنوز برخی صنایع به خودکفایی لازم نرسیده اند، ممکن است از واردات به عنوان ابزار کنترلی استفاده شود مثل خیلی از کشور‌های دیگر دنیا که از آن بهره می‌گیرند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: وزارت بهداشت حریرچی کالای ایرانی واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۵۴۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات تازه از پرداخت یارانه دارو و بیمه سلامت

آفتاب‌‌نیوز :

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، با اشاره به موضوع مطالبات داروخانه‌ها از بیمه‌ها، گفت: پرداخت یارانه دارو ربطی به ما ندارد.

محمدمهدی ناصحی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران افزود: پرداخت بدهی بیمه سلامت به داروخانه‌ها به ویژه داروخانه‌های خصوصی، در اولویت سازمان بیمه سلامت است؛ مطالبات اسفند داروخانه‌ها امروز پرداخت شد و مطالبات فروردین ۱۴۰۳ نیز ظرف ۱۰ روز آینده پرداخت می‌شود.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: رسیدگی اسناد به سرعت انجام می‌شود و در کل هزینه قابل پرداخت در داروخانه‌های خصوصی ۶۰۰ تا ۶۵۰ میلیارد تومان است.

ناصحی با بیان اینکه سهم ارز ترجیحی طرح دارویار از اختیارات ما خارج است، افزود: پرداخت سهم ارز ترجیحی داروخانه‌ها بر عهده سازمان هدفمندی یارانه‌ها است و از عهده ما خارج است و آخرین پرداخت در این بخش مربوط به دی سال قبل است و منابع این بخش را باید سازمان هدفمندی یارانه‌ها تأمین کند.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: تامین منابع و واریز نهایی بر عهده سازمان هدفمندی یارانه‌ها است و ما در این خصوص نقشی نداریم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • جزئیات تازه از پرداخت یارانه دارو و بیمه سلامت
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • تقریباً ۱۵ درصد زوجین در بردسکن مشکل ناباروری دارند
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • زنگ خطر کاهش رشد جمعیت در خوشاب
  • امکانات حوزه سلامت خوشاب فقط برای ۲۵ درصد جمعیت کفایت می‌کند