Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@21:07:16 GMT

سایه شهرت خانه‌های تاریخی کاشان بر سر سنگ پلوی

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۵۶۳۰۲

سایه شهرت خانه‌های تاریخی کاشان بر سر سنگ پلوی

آرامگاه تاریخی سنگ پلوی در مکانی به همین نام در جنوب محله سلطان امیر احمد و شرق محله سوریجان در جوار مجموعه خانه‌های تاریخی کاشان با شهرت جهانی واقع شده است. ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۱ استانها کاشان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، اولین سکونت‌گاه جمع نشینی و شهرنشینی بشر روی کره خاکی با نام تمدن سیلک بوده است  و اولین تمدن آریایی و اولین گویش و لهجه و زبان آریایی و فارسی کنونی از این تمدن و این شهر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاشان مهد‌تمدن و فرهنگ سنتی ایران  دارای بیش از 7,500 سال قدمت شهرنشینی و یکی از زیباترین شهرهای ایران است. اولین سکونت‌گاه جمع نشینی و شهرنشینی بشر روی کره خاکی با نام تمدن سیلک بوده و اولین تمدن آریایی و اولین گویش و لهجه و زبان آریایی و فارسی کنونی از این تمدن و این شهر بوده است.

کاشان شهری با اصالت و با مشاهیر علمی و ادبی زیادی است از میان آثار تاریخی، تعدادی از آثار جالب و کم نظیر هستند. سنگ پلویی نیز از این قبیل است. محله سنگ پلویی محله کوچکی در جنوب محله سلطان امیر احمد و شرق محله سوریجان شهر کاشان است که  توسعه اخیر آن بیشتر در دهه 30 هجری شمسی رخ داده است  ولی آثاری همانند چهل دختران نشان از تاریخ بلند تر از آن دارد.

10 محوطه تاریخی در کرمانشاه آماده پذیرایی از مسافران نوروزی استهر ماه 30هزار گردشگر خارجی از بیت تاریخی امام خمینی(ره) در قم بازدید می‌کنند180 قلم شی تاریخی و فرهنگی 3500 ساله از منطقه «یل سویی» گرمی کشف شد آرامگاه تاریخی سنگ پلوی در  مجاورت مسجد چهل دختران در محله سلطان امیر احمد  واقع شده است ، وجه تسمیه این مکان در نوع خودش جالب است. خیلی از قدیمی‌ها می‌گویند٬  خیر بزرگی برای کمک و اطعام فقرا و ایتام، پلو (که در زمان‌های قدیم کمتر بین مردم پخته می‌شده است ) نذر می‌کرده  و در این مکان قرار می‌داده است . عده‌ای هم معتقد بودند اگر به زیارتش بروید  غذای « پلو» نصیبشان می‌شود.، برخی نوشته‌ها آنجا را  آرامگاه آشپز ملامحسن فیض کاشانی میدانند.

اصغر ناصری مقدم از ریش سفیدان محله سنگ پلوی در  گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان اظهار داشت: سال‌های دور که پلو غذایی نایاب بود٬ آقایی در این محل اطعام پلو به فقرا و ایتام طبخ می‌کرد.

ناصری مقدم با تاکید بر علاقه و احترام مردم منطقه به سنگ پلویی افزود: به پاس نیکوکاری‌های سنگ پلویی٬  سنگی ویژه و کمیاب منقش  بر مزارش میگذارند و تا سالیان متمادی مردم به احترام صاحب سنگ بر آن بوسه میزدند که متاسفانه این سنگ سالیان قبل به سرقت رفت و سنگی دیگر بر این مکان نصب شد.

علی اصغر جساس از دیگر ساکنین قدیمی محل ضمن اشاره به تغییر شکل مقبره تا به امروز گفت: در قدیم مقبره  در زمین فرو رفته بود و گودی آن کاملا مشخص بود، مردم سنگ را میبوسیدند و اعتقاد داشتند سبب افزایش روزی می‌شود  امروزه اگر عقیده کامل داشته باشید حاجت روا می‌شوید. 

عباس حلواچی نشلجی، نویسنده و پژوهشگر حوزه تاریخ و فرهنگ کاشان در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: این آرامگاه در مجاورت بقعه تاریخی چهل دختران ساخته شده است و آن محله نیزبه نام سنگ پلویی خوانده می‌شود.

حلواچی ضمن اشاره به نایاب بودن پلو در سالیان گذشته افزود: آقایی در این محل  برای فقرا و ایتام پلو طبخ میکرده است.  به همین سبب به " پلویی " معروف می‌شود و بعد از مرگ نیز در مجاورت زیارت چهل دختران که آن زمان انتهای شهرکاشان بوده به خاک سپرده می‌شود.

وی‌گفت: به پاس نیکوکاری این مرد خیر٬ سنگی ویژه بر سر مزار آن مرد میگذارند و تا سالیان متمادی مردم کاشان این سنگ را  به احترام صاحب سنگ و نیت خیر وی می‌بوسیدند و اعتقاد داشتند بوسیدن این سنگ سبب افزایش روزیشان و بوِیژه پلو می‌شود.

 حلواچی گفت: این سنگ متاسفانه به سرقت رفته ولیکن سنگی دیگر بر این مکان نصب شده است. بنای سنگ پلویی در حال حاضر یک بنای خشتی و آجری به ابعاد تقریبی 2*1 است.

انتهای پیام/ن

R7845/P/S6,1369/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۵۶۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار شهرداری ویژه بافت تاریخی بوشهر در حال پیگیری است

به گزارش خبرنگار مهر، وحید نیک روش صبح پنج شنبه در هفتمین اجلاس مجمع رؤسای کمیسیون شهرسازی و معماری شوراهای اسلامی و معاونان شهرسازی شهرداری‌های کلانشهر و مراکز استان‌ها در سالن اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اظهار داشت: بوشهر شهر دلیرمردان و شیر مردان و همسایه همیشه دریا و همواره مردم آن از سرزمین خود دفاع کردند.

رئیس شورای اسلامی شهر بوشهر با بیان اینکه بوشهر قدمتی پنج هزار ساله دارد افزود: بزرگانی نظیر شهید نادر مهدوی، شهید ماهینی و رئیسعلی دلوای این شهر را معرفی کردند و برای دنیا و کشور افتخار آفریدند.

وی با بیان اینکه بوشهر شهر اولین‌ها بوده افزود: بوشهر شهری بوده که اولین کشتی سازی ها و کارخانه یخ کشور در آن ایجاد شده و اولین نیروگاه اتمی در این شهر ساخته شده، اولین راه آهن بین شهری و فرودگاه در این شهر ساخته شده، علاوه بر این اولین مدرسه به سبک نوین به نام مدرسه سعادت با بیش از ۱۰۰ سال قدمت در این شهر بنا شده که نشان از فرهنگ و ادب و دانش مردم این شهر است.

نیک روش ابراز داشت: استان بوشهر دارای ظرفیت‌های غنی است و پیشرفت‌های قابل توجهی بعد از انقلاب در آن به وجود آمد، نگاه شورای شهر به عقب افتادگی‌ها است و همواره به دنبال توسعه و پیشرفت شهر است.

وی گفت: بوشهر یکی از استان‌هایی است که منابع غنی خدادادی دارد و از این منافع برای کشور منفعت ایجاد شده است.

رئیس شورای اسلامی شهر بوشهر با اشاره به ظرفیت‌های بوشهر گفت: بیش از ۹۰ درصد صادرات نفت کشور از این استان است و بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد گاز کشور در این استان تأمین می‌شود، به همین جهت بوشهر را نباید تنها گذشت و توسط مسئولیت کشور باید دیده شود.

وی با بیان اینکه بوشهر دارای یک بافت تاریخی منحصر به فرد است گفت: ۳۸ هکتار از اراضی بوشهر به بافت تاریخی تعلق گرفته، همچنین حدود ۹۰ اثر تاریخی به ثبت ملی رسیده و دارای عمارت‌های منحصر به فردی است که می‌تواند باعث رونق گردشگری شود.

وی گفت: در این راستا موضوع استقرار شهرداری ویژه بافت تاریخی بوشهر در حال پیگیری است و فرآیند اداری آن در وزارت کشور روند خود را طی می‌کند.

نیک روش بیان داشت: در حوزه گردشگری نگاه خوبی در حوزه بافت تاریخی صورت گرفته اما مردمی که آنجا ساکن هستند کمتر از خدمات دولت بهره مند هستند، لازم است مردم را طبق شعار مقام معظم رهبری در تولید مشارکت دهیم، که زمینه‌ای را ایجاد شود که مشارکت مردم در امر تولید در حوزه مسکن افزایش پیدا کند و این یکی از خواسته‌ها است که در حوزه اعتبار در حوزه بافت‌های تاریخی دولت باید به آن توجه ویژه ای داشته باشد.

رئیس شورای اسلامی شهر بوشهر با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد از کف سازی ها و دفع آب‌های سطحی بافت تاریخی بوشهر انجام شده است گفت: در سال جاری کف سازی کل بافت به اتمام می‌رسد، همچنین موضوع فاضلاب محلات جنوبی آغاز شده و امیدواریم اعتبارات آن زودتر تأمین شود.

وی ادامه داد: در بحث فاضلاب با توجه به نوع زه که در شهر بوشهر وجود دارد و خرابی ساختمان‌ها شده نیز مشکلات زیست محیطی شده است، امیدواریم با تأمین اعتبار این موضوع حل شود.

وی با اشاره به نیروگاه اتمی و محدودیت‌های ایجاد شده برای ساکنان در حریم آن گفت: این نیروگاه باعث افتخار است اما برای مردمی که در حریم آن است مشکلاتی را به وجود آورده است و در حوزه شهرسازی مشکلات عمده در این مناطق وجود دارد.

نیک روش با تاکید بر زمینه سازی برای حضور سرمایه گذاران در بوشهر گفت: بوشهر ظرفیت خوبی در حوزه مسائل سرمایه گذاری دارد بایستی زمینه را ایجاد کنیم از سرمایه گذاران حمایت شود، این امر خط قرمز شورای شهر است.

رئیس شورای اسلامی شهر بوشهر با اشاره به ظرفیت بوشهر در حوزه حمل و نقل دریایی ابراز داشت: حجم زیادی از واردات و صادرات کشور از بنادر استان است، اما یکی از مطالبات مردم موضوع حمل و نقل ریلی است که امیدواریم با تأمین اعتبارات آن محقق شود.

وی یکی از مشکلات شهر بوشهر را نبود خروجی دوم عنوان کرد و ابراز داشت: بوشهر شهر شبه جزیره‌ای است و در بحث پدافند غیرعامل آن دچار مشکل است؛ باید برای خروجی دوم آن برنامه ریزی شود و امیدواریم با همت متولیان امر این امر محقق شود.

وی بیان کرد: این خواست مردم است که با مشارکت شهرداری و متولیان امر که وزارت راه و شهرسازی است شاهد این اتفاق میمون باشیم.

کد خبر 6088398

دیگر خبرها

  • آسیب جدی به بناهای تاریخی کاشان وارد نشده است
  • میدان شهرت در ایران
  • با ۵۰۰ میلیون تومان در کجای تهران می‌توان خانه رهن کرد؟
  • قیمت خانه در جنت آباد تهران امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • آرزوهای شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ / «دروازه ری» در انتظار لباس نو
  • با ۳۰۰ میلیون تومان در کدام محله خانه اجاره کنیم؟
  • چگونه شریف در محله تاریخی طرشت ستاره خاورمیانه شد؟
  • ساخت پایگاه سلامت در محله تاریخی کهنه‌دژ سمنان آغاز شد
  • استقرار شهرداری ویژه بافت تاریخی بوشهر در حال پیگیری است
  • برگزاری دومین همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس