Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-26@21:31:42 GMT

خاورمیانه مقصد یک سوم صادرات جنگ‌افزار در جهان

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۶۰۲۸۰

خاورمیانه مقصد یک سوم صادرات جنگ‌افزار در جهان

به گزارش سرویس بین‌الملل جام نیـوز به نقل از «موسسه بین المللی تحقیقات صلح استکهلم» (سیپری)؛ میزان صادرات سلاح به غرب آسیا در طول پنج سال گذشته ۸۷ درصد افزایش یافته و این منطقه را به مقصد بیش از یک سوم تجارت تسلیحاتی در جهان بدل کرده است.


این مؤسسه که سالانه گزارش‌هایی در مورد صنعت تسلیحاتی و جنگ‌افزارسازی منتشر می‌‌کند، از عربستان سعودی به عنوان بزرگترین واردکننده جنگ‌افزار در جهان بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ یاد کرده و نوشته است که میزان واردات تسلیحاتی عربستان سعودی در این دوره، در مقایسه با بازه پنج ساله قبلی ۱۹۲ درصد افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مصر، الجزایر، امارات عربی متحده و عراق هم جزء ۱۰ کشور نخست واردکننده سلاح و جنگ‌افزار در جهان قرار گرفته‌اند.


به گفته این اندیشکده، بسیاری از تجهیزات اروپایی و آمریکایی فروخته‌شده به امارات و عربستان سعودی در حمله به یمن مورد استفاده قرار می‌گیرند. «پیتر وزمن» از محققین این مؤسسه به پایگاه «میدل ایست آی»، گفته است: «تسلیحات ایالات متحده، انگلستان و فرانسه در خلیج [فارس] خواهان زیادی دارد، چراکه در این منطقه تنش و درگیری شایع است. در پنج سال گذشته، روسیه، فرانسه و آلمان هم میزان فروش تسلیحات به مصر را به میزان قابل توجهی افزایش داده‌اند.»
این مؤسسه لزوم جایگزینی تجهیزات مورد استفاده در جنگ یمن، سوریه، عراق و لیبی و همچنین افزایش تنش میان عربستان، امارات و رژیم صهیونیستی با ایران و قطر را از جمله دلایل این افزایش واردات سلاح به منطقه عنوان کرده است.


عربستان سعودی بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ از انگلستان و آمریکا ۹۴ جنگنده مجهز به موشک‌های کروز و دیگر تسلیحات هدایت‌پذیر دریافت کرده است. در همین دوره، امارات سامانه‌های دفاع موشکی، موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد و حدود ۱۷۰۰ نفربر زرهی از آمریکا و سه کشتی جنگی از فرانسه دریافت کرده است. قطر هم از جمله کشورهایی بوده که میزان واردات تسلیحاتی آن به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. در دوره پنج ساله اخیر، میزان واردات سلاح قطر ۲۲۵ درصد افزایش یافته که تانک‌های آلمانی، جنگنده‌های فرانسوی و موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد چینی از جمله آن‌ها بوده است.
به نظر می‌رسد این روند در سال‌های آتی هم ادامه یابد. در پنج سال آینده عربستان قرار است در پنج سال اتی هم ۹۸ جنگنده، ۸۳ تانک و سامانه‌های دفاع موشکی از آمریکا دریافت کند. ۷۳۷ خودروی زرهی کانادایی، ۵ کشتی جنگی از اسپانیا و همچنین موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد از دیگر جنگ‌افزارهایی است که قرار است ریاض در پنج سال آینده دریافت کند. قطر هم در این مدت از آمریکا، فرانسه و انگلستان ۹۳ فروند جنگنده جدید دریافت خواهد کرد. ایتالیا هم قرار است ۴ کشتی جنگی به قطر تحویل دهد.


اما نکته قابل توجه در این میان، سهم بسیار ناچیز ایران از واردات جنگ‌افزار به منطقه است. بر اساس گزارش سیپری، ایران در واردات تسلیحاتی به منطقه سهمی حدود تنها ۰.۹ درصد دارد. سیپری نوشته است که شکاف میان حجم واردات نظامی ایران و رقبای منطقه‌ای این کشور «در حال افزایش است.»

آمریکا همچنان در صدر صادرکنندگان سلاح
بر اساس گزارش سیپری، آمریکا جایگاه خود به عنوان صادرکننده نخست جنگ‌افزار در جهان را حفظ کرده و در پنج سال گذشته حتی میزان صادرات تسلیحاتی خود را ۲۹درصد افزایش داده است. بیش از نیمی از صادرات سلاح آمریکا (۵۲ درصد) عازم غرب آسیا می‌شود.
در همین مدت، صادرات تسلیحات انگلستان هم ۵.۹ درصد افزایش یافته است. غرب آسیا مقصد ۵۹ درصد از صادرات تسلیحاتی انگلستان است و عمده جنگنده‌های صادراتی این کشور به عربستان سعودی و عمان فروخته شده است.


این در حالی است که در سال‌های گذشته گروه‌های حامی حقوق بشر بارها از حجم بالای صادرات تسلیحات به غرب آسیا انتقاد کرده و از کشورهای غربی خواسته‌اند به این تجارت که عامل کشتار گسترده در مناطقی چون یمن، سوریه و عراق بوده، پایان دهند.
 

فارس

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: جنگ افزار صادرات خاورمیانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۶۰۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دمای بالا

 استفاده طولانی مدت از تلفن همراه یا پردازش‌های سنگین گوشی نظیر بازی کردن یا خروجی گرفتن فیلم یا محتوا و همچنین استفاده طولانی مدت از آن هنگام شارژ کردن، باعث بالا رفتن دمای گوشی و افزایش چند برابری مصرف باتری خواهد شد.

از دیگر مواردی که ممکن است دمای گوشی را بالا ببرد به‌روزرسانی گوشی یا استفاده از نرم افزار‌های قدیمی که ایرادات آن توسط توسعه دهنده برطرف نشده است.

در بخش سخت افزاری نیز استفاده دائمی از داده‌های تلفن همراه و همچنین اتصال مداوم بلوتوث گوشی به دستگاه‌هایی مانند ساعت یا هدفون می‌تواند دمای گوشی را تا حد بسیار زیادی بالا ببرد. فیلمبرداری یا فعال بودن مداوم دوربین گوشی نیز دیگر عاملی است که علاوه بر خالی کردن باتری گوشی می‌تواند دمای گوشی را به شدت بالا ببرد چرا که همزمان پردازنده و دوربین با یکدیگر فعالیت دارند و به این ترتیب دمای دستگاه به شدت افزایش پیدا می‌کند.

علاوه بر این استفاده از گوشی در محیط‌های بسیار گرم یا قرار دادن گوشی در معرض نور مستقیم خورشید می‌تواند دمای گوشی را بالا ببرد. داغ شدن گوشی جدا از احتمال آسیب رساندن به دست کاربر و یا خطر انفجار گوشی، در صورت مداوم بودن این موضوع می‌تواند به پردازنده و قطعات سخت افزاری گوشی آسیب جدی وارد کند.

پایین آوردن دمای تلفن در هنگام شارژ

برای پایین آوردن دمای تلفن در زمان شارژ کاربر بهتر است گوشی خود را از شبکه وای فای یا داده تلفن همراه قطع کند و علاوه بر این اتصال گوشی به دستگاه‌های دارای بلوتوث نیز بهتر است به طور کامل قطع شده باشد.

گفتنی است که استفاده از شارژر‌های بیسیم و همچنین شارژر‌هایی با ولتاژ بالاتر از توان گوشی یا آدابتور‌های متفرقه نیز می‌تواند دمای گوشی را تا حد زیادی بالا ببرد که دلیل آن فشار آمدن به برد شارژ و باتری گوشی است.

نحوه صحیح شارژ کردن باتری گوشی

برای جلوگیری از افزایش دمای گوشی هنگام شارژ کردن بهتر است آن را در بازه بین ۲۰ تا ۸۰ درصد شارژ کنند؛ این بازه همان بازه سلامت باتری گوشی است که توسط شرکت‌های سازنده تلفن همراه نیز تایید شده است. در صورت شارژ در این بازه، گوشی هرگز داغ نخواهد شد و کاربر می‌تواند پس از شارژ از گوشی خود به طور کامل استفاده کند.

پایین آوردن دمای گوشی در هنگام بازی یا پردازش سنگین

به طور کلی اجرای بازی‌های آنلاین یا دارای گرافیک بالا یکی از اصلی‌ترین دلایل بالا رفتن دمای گوشی و آسیب رسیدن به باتری است. برای کاهش دمای گوشی در هنگام بازی کاربر نباید گوشی را به شارژ متصل کند چرا که این کار به باتری گوشی فشار بسیار زیادی وارد می‌کند و باتری گوشی حرارت بالایی را از خود خارج می‌کند. جدا از این بهتر است کاربران هنگام اجرای بازی‌های سنگین یا اینترنتی گوشی خود را از قاب محافظ خارج کنند تا پردازنده گوشی بتواند حرارت را از گوشی خارج کند و گوشی با دمای محیط سازگار شود.

گفتنی است که برخی شرکت‌های تولید کننده لوازم گیمینگ فن‌های خنک کننده‌ای را تولید کرده اند که حتی برخی از آنها می‌تواند دمای گوشی را به زیر حالت عادی بیاورد و به این ترتیب از رسیدن آسیب به گوشی جلوگیری شود.

جلوگیری از داغ شدن گوشی در نور آفتاب

استفاده از گوشی در فضای باز و به خصوص زیر نور آفتاب یکی از عوامل اصلی برای بالا بردن گرمای گوشی است چرا که در این شرایط گوشی به طور خودکار نور صفحه نمایشگر را تا انتها افزایش خواهد داد و به این ترتیب مصرف باتری و دمای گوشی بالا خواهد رفت. 

علاوه بر این تابش نور خورشید بر گوشی باعث افزایش بسیار زیاد دمای گوشی خواهد شد و سلامت و عمر باتری و پردازنده گوشی را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد. بهتر است کاربران زیر نور مستقیم و در دمای بالا از گوشی خود استفاده زیادی نداشته باشند و یا در صورت نیاز به محیط دارای سایه مراجعه کنند.

نرم افزار‌های عامل افزایش دما گوشی

برخی از نرم افزار‌ها که در پس زمینه فعالیت دارند می‌توانند دمای گوشی کاربر را افزایش دهند چرا که این نرم افزار‌ها به طور مداوم در حال به‌روزرسانی اطلاعات خود هستند و به این ترتیب بخش زیادی از توانایی پردازش و همچنین حافظه رام دستگاه را درگیر خواهند کرد و به این ترتیب دمای گوشی نیز افزایش خواهد یافت. برای غیر فعال کردن دسترسی به پردازش پس زمینه کافی است کاربر وارد تنظیمات نرم افزار‌ها از بخش تنظیمات گوشی شده و با پیدا کردن نرم افزار‌های کم استفاده خود اقدام به خاموش کردن پردازش پس زمینه آنها کند.

کند شدن گوشی و افزایش دما حتی در مصارف عادی و روزمره هم خبر از درگیر شدن حافظه و پردازشکر به صورت همزمان می‌دهند که دلیل نرم افزاری آن ویروسی شدن گوشی است. برای رفع این مشکل بهتر است ابتدا کاربر یک نرم افزار آنتی ویروس برای گوشی خود نصب کند و در صورتی که مشکل برطرف نشد، کاربر باید به طور کامل اطلاعات گوشی را حذف و تلفن خود را در حالت کارخانه راه اندازی کند.

پر بودن گوشی باعث افزایش دما می‌شود

هنگامی که یک گوشی موبایل حافظه کافی نداشته باشد، پردازشگر نمی‌تواند پردازش‌های خرد یا همان اطلاعات کش را ذخیره کند و بنابراین به پردازنده فشار زیادی وارد خواهد شد که در نهایت این فشار خود را در قالب افزایش دمای پردازنده نمایش خواهد داد.

به طور کلی گوشی‌های هوشمند جدید با افزایش دما و رسیدن به دمای خطرناک برای گوشی، مانع از استفاده کاربر از گوشی می‌شود و کاربر در این شرایط اعلان رسیدن گوشی به دمای بسیار بالا را دریافت خواهد کرد. دراین صورت کاربر باید گوشی را از شارژ قطع کرده (هرچند که گوشی به صورت خودکار مانع از شارژ شدن می‌شود) و گوشی را محیطی سرد و بدون قاب قرار دهد. گفتنی است در صورتی که گوشی اعلان افزایش دما به کاربر نشان ندهد و کاربر همچنان با دمای بالا با گوشی کار کند، احتمال انفجار یا آتش گرفتن گوشی وجود خواهد داشت.

منبع: آنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • صادرات ۵۰۰ میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته
  • واردات قهوه ۷۵ درصد افزایش یافت
  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دمای بالا
  • واردات قهوه 75درصد افزایش یافت / کدام کشورها صادرکننده عمده قهوه به ایران بوده اند؟
  • صدور ترور و خشونت به جهان/ کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟
  • صدور ترور و خشونت به جهان/کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟
  • فولاد چین در تجارت جهانی پررنگ شد
  • شما ایرانی‌ها پادشاه جهان اسلام و شیر خاورمیانه هستید + فیلم