Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@21:01:05 GMT

محسن آرمین: در دانشگاه را به سمت جامعه باز کنیم

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۶۰۹۸۹

محسن آرمین: در دانشگاه را به سمت جامعه باز کنیم

تهران-ایرنا- یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: نسلی می آید که دغدغه اجتماعی ندارد و به فکر مهاجرت تحصیلی (اپلای) و رفتن است. ما باید شیوه عمل و فعالیت خود را تغییر بدهیم. در دانشگاه را باید باز کنیم و به سمت جامعه برویم.

به گزارش عصر یکشنبه خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، محسن آرمین در هفتاد و ششمین مجمع سالیانه انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران گفت: همه می‌دانیم کشور با بحران ها و مشکلات عدیده و پیچیده‌ای روبروست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شرایط طبعاً توقعات و انتظارات از اصلاحات بالاست و این سوال بیشتر مطرح می شود که چه باید کرد؟

وی با بیان اینکه از دو منظر آسیب ‌شناسانه و راهبردی می توان به این سوال نگاه کرد، ادامه داد: از منظر آسیب شناسانه باید بررسی شود که علل و عوامل وضعیت اکنون ما چیست؟ اما از منظر راهبردی باید برای حل موضوع با توجه با امکانات، محدودیت ها و موقعیت ها باید راه حل نشان داد.
«اکنون در فضای مجازی و در بحث گفت وگوها آرای مختلفی از جمله تحول خواهی، جمهوری خواهی و گرایش های رادیکال تر مطرح است. در این شرایط باید دنبال ارائه راهکار درست باشیم. بعضی حرف‌ها به جای اینکه به پویایی جامعه کمک کند باعث سرخوردگی می شود.»

وی با اشاره به همایشی که چندی پیش درباره اصلاح قانون اساسی در دانشگاه بهشتی برگزار شد، عنوان کرد: شاید تغییر قانون اساسی راه حل نباشد هر چند اتفاق خوبی است. در قانون اساس ما اصل تفکیک قوا آنطور که باید و شاید وجود ندارد، نظارت استصوابی خلاف روح قانون اساسی است و وظایف خبرگان تقلیل داده شده است به شورای نگهبان و... هر چند در کنار اینها ظرفیت های خوب و مطلوبی داریم.

وی درباره شعار اصلاح قانون اساسی عنوان کرد: مشکل ما قانون اساسی نیست، قانون پیش از آنکه مقوله‌ای حقوقی باشد، سیاسی و اجتماعی است. اگر قانون خوبی هم داشته باشیم اما زمینه اجتماعی مطلوبی نداشته باشیم، راه به ناکجاآباد خواهیم برد. تا زمینه های سیاسی و اجتماعی وجود نداشته باشد، تغییر قانون اساسی به نفع حقوق ملت نخواهد بود.

وی افزود: هر قانونی اگر بخواهد اجرا شود اگر زمینه های مناسب وجود نداشته باشد به درستی اجرا نخواهد شد. به طور مثال نظارت شورای نگهبان بر انتخابات در نظر تدوین کنندگان برای حفظ حقوق ملت از دست اندازی دولت بود اما چون زمینه وجود نداشت تبدیل به نظارت استصوابی شد.

این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که چرا اصول دموکراتیک اجرا نمی شود یا بد اجرا می شود، گفت: مشکل فقدان فرهنگ و جامعه مدنی قدرتمند است. اگر اینها قدرتمند باشند، قانون اساسی مطلوب هم نداشته باشیم مورد تفاسیری قرار خواهد گرفت که موافق نظر مردم باشد، مثل ماجرای سپنتا نیکنام که فشار اجتماعی باعث بازگشت او شد. انتخابات ها هم همین ما دوره ای داریم که در آن انتخابات تقریباً مطلوبی برگزار شد و دوره ای داریم که اینگونه نبود.

وی ادامه داد: همین انتخابات به خاطر آگاهی سیاسی و اجتماعی و وضعیت ملت ماست وگرنه همین عامل و امکان هم با توجه به رویکردهایی که در بخشی از حاکمیت وجود دارد، گرفته می شد. جامعه ما از سطحی از توسعه یافتگی برخوردار است که نمی توان در آن انتخابات برگزار نکرد و اگر فضا عوض شود همین یادگار انقلاب هم از دست می رود.

وی درباره دولت و جامعه مدنی اظهار کرد: دولت، نهادهای مدنی قدرتمند را رقیب خود می داند. قدرت ذاتاً تمایل به تمرکز دارد و این نگاه در کشورهای جهان سوم بیشتر قالب است؛ هر کانونی که بخواهد مستقل از قدرت و حکومت باشد، نگاه بدبینانه‌ای به آن وجود دارد. در ایران هم نهادهای امنیتی نگاه بدی به جامعه مدنی دارند.

آرمین افزود: اگر بلوغ فکر در دولت ها باشد، می دانند که نهادهای مدنی کمک حال دولت هستند و باعث می شوند که سمت و سوی مطالبات اجتماعی به سمت دولت نرود و خود مردم آن را انجام خواهند داد. البته همه مشکلات و ضعف های نهادهای مدنی ناشی از دولت نیست و برخی به دلیل رفتار خود ماست.

وی ادامه داد: جامعه ما به هر دلیلی به سمتی حرکت می کند که ظاهراً فرد گرایی به وجود می آید اما در اصل اگوییسم و فرد محوری و بی توجهی به خیر عمومی است در حالی که ما نیازمند شهروند هستیم. ما فقط از حقوق شهروندی صحبت می کنیم اما از وظایف شهروندی حرفی نمی زنیم.
آرمین در تعریف مفهوم شهروند گفت: شهروند انسان مسئولی است که منافع خود را در خلال خیر عمومی می خواهد و نسبت به مشکلات و معضلات جامعه متعهد است. من می دانم که در سال های اخیر دانشگاه های ما متاسفانه شور و تکاپوی گذشته را ندارند و این را هم می دانم که انجمن های اسلامی در جذب دانشجویان موفق نبوده اند.

وی ادامه داد: نسلی دارد می آید که دغدغه اجتماعی ندارد و به فکر اپلای کردن و رفتن است. ما باید شیوه عمل و فعالیت خود را تغییر بدهیم. در دانشگاه را باید باز کنیم و به سمت جامعه برویم. این تصور درست نیست که ما یک مجلس تشکیل بدهیم و همان جامعه مدنی بشود، در حالی که ما باید جامعه مدنی مطالبه گر، آگاه و آشنا به حقوق خود داشته باشیم تا مجلس و شورا درست عمل کند.
آرمین در پایان خاطرنشان کرد: این نسل را نمی توان با انگیزه های سیاسی و دینی جذب کرد اما می توان با انگیزه های مدنی و ان‌جی‌اویی همراه کرد. به هر میزان که فرهنگ و جامعه مدنی قدرتمندتری داشته باشیم به همان اندازه می توانیم نیازهای دموکراتیک خود را برطرف کنیم.
**9221**1601**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي دانشگاه محسن آرمين فعال اصلاح طلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۶۰۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس‌جمهور آمریکا لایحه فروش یا ممنوعیت «تیک‌تاک» را امضا کرد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از نیویورک‌تایمز، لایحه‌ای که شرکت چینی بایت‌دنس را مجبور می‌کند یا تیک‌تاک را بفروشد یا به‌طور کامل فیلتر شود، با امضاء توسط جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا به قانون اجرایی تبدیل شد. این لایحه بعد از بررسی و تأیید در کنگره آمریکا، روز سه‌شنبه توسط مجلس سنا تصویب شده بود.

کنگره اعلام کرده این لایحه را به دلیل نگرانی‌های امنیتی ناشی از ارتباط تیک‌تاک با چین تصویب کرده است. آنها می‌گویند ریسک‌های امنیتی وجود دارد که دولت چین بتواند از این پلتفرم برای دسترسی به داده‌های حساس متعلق به ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی آن یا برای انتشار تبلیغات استفاده کند.

این قانون به تیک‌تاک اجازه می‌دهد در صورتی که بایت‌دنس آن را ظرف ۲۷۰ روز، یعنی حدود ۹ ماه، بفروشد، به فعالیت خود در ایالات متحده ادامه دهد. این ضرب‌الاجل توسط رئیس‌جمهور قابل تمدید به یک سال است.

به احتمال زیاد این اقدام با چالش‌های حقوقی و همچنین مقاومت احتمالی پکن مواجه خواهد شد، که می‌تواند فروش یا صادرات این فناوری را مسدود کند. همچنین مشخص نیست چه کسی منابع لازم برای خرید تیک‌تاک را دارد، چرا که قیمت این پلتفرم بسیار گران خواهد بود.

انوپام چاندر، پژوهشگر در مؤسسه بازآفرینی رسانه‌های اجتماعی در هاروارد و متخصص در زمینه تنظیم مقررات جهانی فناوری‌های نوین، می‌گوید: این موضوع به یک آشفتگی کامل تبدیل خواهد شد.

تیک‌تاک، اما به کاربران آمریکایی خود قول داده است که این قانون را به چالش بکشد.

«شو چئو» مدیرعامل این شرکت، در ویدیویی که در این پلتفرم منتشر کرد، گفت: مطمئن باشید، ما جایی نمی‌رویم. ما مطمئن هستیم و برای حقوق شما در دادگاه‌ها مبارزه خواهیم کرد.

گفتنی است ۱۷۰ میلیون آمریکایی در حال حاضر از تیک‌تاک استفاده می‌کنند و این پلفترم ویدئومحور یکی از محبوب‌ترین رسانه‌های اجتماعی در ایالات متحده است. طبق آمار‌ها این برنامه در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ در صدر لیست دانلود کاربران این کشور بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاشی، استاد دانشگاه: این تحلیل که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ این وضعیت همه را می ترساند/ جامعه دارد خودش را به نحو تازه ای، تعریف می کند/ ما در یک نقطه آغاز قرار داریم؛ این نقطه آغاز به مراتب رادیکال تر و مهم تر از عصر مشروطه است
  • این تحلیل که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ / آیا وضعیت هراسناک است؟ / امید با توافق روی آغاز نو، و بازتعریف جدید شکل می گیرد
  • این که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ / آیا وضعیت هراسناک است؟ / امید با توافق روی آغاز نو، و بازتعریف جدید شکل می گیرد
  • محسن رضایی: غرب دست از حماقت بردارد
  • ماجرای شبکه اجتماعی تیک تاک و ممنوعیت در آمریکا به کجا رسید؟
  • شرکت مالک «تیک تاک» برنامه‌ای برای فروش آن ندارد
  • شک و تردید درباره رسیدن یک استقلالی به تراکتور
  • پیشگامی پلیس در استفاده ازظرفیت دانش‌آموزان درگسترش قانون‌
  • پلیس؛ پیشگام بهره‌مندی از ظرفیت دانش‌آموزان در گسترش قانون‌مداری
  • رئیس‌جمهور آمریکا لایحه فروش یا ممنوعیت «تیک‌تاک» را امضا کرد