Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-06@13:11:08 GMT

طرح جدید انتقال آب به یزد هشت سال طول می کشد

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۶۱۶۶۱

طرح جدید انتقال آب به یزد هشت سال طول می کشد

به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی این شرکت ، محمد مهدی جوادیان زاده در جلسه برنامه ریزی سند توسعه آب محور استان اظهار داشت: تاکنون بخشی از سند آمایش یزد تهیه شد.
وی اضافه کرد: موضوع آب به طور ویژه در آن دیده شد و تهیه برنامه جامع آب استان که مورد تاکید وزارت نیروست، موازی کاری با این طرح است .
وی افزود: تاکنون تهیه و تدوین راهبردهای تامین آب، طرح سازگاری با کم آبی، طرح آمایش سرزمین و سند جامع آب 17استان در اولویت برنامه ها قرار دارد که همگی به هم مرتبط و وابسته هستند، به نظر می رسد نیازی به تدوین سند جدیدی در حوزه آب نباشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرعامل آب منطقه ای یزد تصریح کرد: استان در تدوین طرح آمایش سرزمین با رویکرد آب، متفاوت از روش دیگر استان ها عمل کرد، ابتدا با انتقادهایی همراه بود اما پس از تکمیل آن، روش یزد به عنوان پایلوت( نمونه آزمایشی) ملی در نظر گرفته شد.
جوادیان زاده افزود: استان از نظر تامین آب شرب در وضعیت بحرانی قرار دارد و پس از کاهش 40 درصد سهمیه آب شرب استان در سال جاری از منابع موجود آب برای مدیریت مصرف استفاده شد، اما افزایش 2.5 درصد سالانه مصرف، تدابیری جدیدی را می طلبد.
همچنین مدیر موسسه پژوهشی مهندسی راهبرد دانش پویا گفت: تدوین سند توسعه آب محور استان، نیاز به اطلاعات گسترده ای دارد که با اجرای طرح سازگاری با کم آبی ، اطلاعات پایه برای آن مهیا شد .
داوود رضا عرب افزود: مدیریت تقاضا یکی از زیرمجموعه های سند توسعه آب استان است که طرح یادشده به صورت کوتاه مدت به آن پرداخت اما در این طرح بیشتر رویکرد تغییر رفتار با آب مد نظر قرار دارد که در سند توسعه باید به جزییاتی مانند حسابداری آب و مسائل اجتماعی آن پرداخته شود.
وی همکاری شرکت آب منطقه ای یزد و اتخاذ نگاه ملی به موضوع آب، شناسایی بازارهای منطقه برای تولید محصول پرآبخواه مانند کاشی و سرامیک در تدوین سند توسعه آب را خواستار شد.
عرب بر برگزاری جلسات هم اندیشی به منظور شناخت مساله و ماموریت شرکت آب منطقه ای یزد را ضروری عنوان کرد و رویکرد تحلیلی و مشارکتی شرکت برای تعیین نقاط آسیب پذیر طرح را خواستار شد .
هم‌اکنون از 6 هزار و 733 منبع آبی استان یک میلیارد و 78 میلیون مترمکعب آب برداشت می‌شود که 833 میلیون مترمکعب آن از چاه‌ها ، 163 میلیون مترمکعب از قنات و بقیه از چشمه‌ها تأمین می‌شود.
آب تجدیدشونده منابع زیرزمینی یزد 827 میلیون مترمکعب و کسری مخزن 252 میلیون مترمکعب است، به همین دلیل سالانه 50 سانتیمتر از سطح منابع آب‌های زیرزمینی یزد کاسته می‌شود.
در سال‌های اخیر، به‌طور متوسط 70 درصد آب شرب یزد که به عنوان کم بارش ترین استان از سوی مرکز آمار ایران معرفی شد، از خارج استان و بقیه از منابع داخلی تأمین شد که در مجموع 54 تا 57 و حداکثر تا 64 میلیون مترمکعب حجم سالانه آب انتقالی به یزد است.
انتقال آب به یزد در سال 1368 در ابتدای شکل‌گیری دولت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی مصوب و بعدها در مسیر کاملاً قانونی انجام شد.
با وجودی که برابر تخصیص آب انتقالی به یزد، 20 درصد سهم صنعت است ولی به دلیل کمبود آب شرب در استان ، حدود چهار درصد از این محل به صنعت تعلق دارد و مابقی صرف شرب می شود.
1968/ 2047
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 آیت الله هاشمی رفسنجانی روابط عمومی صنعت مرکز آمار ایران یزد 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۶۱۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴ میلیارد مترمکعبی تولید گاز پارس جنوبی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، احمد باهوش در این باره توضیح داد: با کاهش دوره تعمیرات اساسی از معادل ۱۵ روز توقف کامل مجتمع به حدود ۹ روز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، که همسو با برداشت حداکثری از مخزن مشترک پارس جنوبی انجام شد، بیش از ۴ میلیارد مترمکعب به خوراک مجتمع و تولید گاز افزوده شد.

وی افزود: تولید و تزریق گاز شیرین سراسر پالایشگاه‌های مجتمع گاز پارس جنوبی به خطوط سراسری در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال پیش از آن، بیش از ۳ درصد افزایش تولید داشت که این موضوع با انجام اقدام‌های نوآورانه، استفاده ۹۰ درصدی از کالاهای ایرانی و تلاش و مجاهدت کارکنان و متخصصان ثبت شد.

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی بیان کرد: تولید گوگرد مرغوب دانه‌بندی‌شده پارسال در پالایشگاه‌های سیزده‌گانه بیش از ۶۴۰ هزار تن بود که این مقدار، افزایش ۱۰ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ داشت.

به گزارش این گزارش، پارسال بیش از ۲۲۵ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی از سکوهای سرچاهی میدان مشترک پارس جنوبی دریافت شد که با استفاده از توان، دانش و نوآوری کارگران و متخصصان خط مقدم جبهه اقتصادی، بیش از ۱۹۶ میلیارد و ۱۰۹ میلیون مترمکعب در مجتمع پارس جنوبی شیرین‌سازی و به خطوط سراسری تزریق شد.

کد خبر 6096828 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • سبد گردشگری دانشگاه آزاد شاهرود تدوین شد
  • سند تحقق شعار سال استان یزد تدوین می‌شود
  • تدوین نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین
  • ۷۱ درصد از حجم سد‌های آذربایجان‌غربی پر آب است
  • محتوای فرهنگی برای کاروان‌های حج استان سمنان تدوین شود
  • ۶۵ درصد مخازن سد‌های کشور پر شده است
  • پرشدگی سدها به ۶۵درصد رسید
  • افزایش ۴ میلیارد مترمکعبی تولید گاز پارس جنوبی
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • ضرورت انتقال دانشجوی بورسیه‌ای به کشور‌های جهان برای پیشرفت علمی ایران/ سیاست‌های علمی، ۲۵ ساله تدوین شوند نه ۸ ساله