Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@10:31:42 GMT

بازار خشکبار فارس در رکود؛ مردم توان خرید ندارند

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۶۱۸۶۶

بازار خشکبار فارس در رکود؛ مردم توان خرید ندارند

شیرینی و خشکبار از ملزومات نوروزی هر خانواده ایرانی است و از گذشته تاکنون سنت پذیرایی با انواع شیرینی و آجیل مرسوم بوده است اما این روزها با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، توان خرید مردم کاهش یافته است. ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۰:۰۰ استانها فارس نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، شیرینی و خشکبار از ملزومات نوروزی هر خانواده ایرانی است و از گذشته تاکنون سنت پذیرایی با انواع شیرینی و آجیل مرسوم بوده است اما این روزها با توجه به اینکه وضعیت اقتصادی کشور در رکود به سر می‌برد، توان خرید مردم کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس صنف قناد و شیرینی‌پز شیراز با تاکید بر اینکه قیمت شیرینی ویژه شب عید افزایشی نداشته است، می‌گوید: در روزهای پیش از سال نو و حتی در تعطیلات بارزسان بر روند عرضه خدمات نظارت دارند و با متخلفان برخورد می‌کنند. محمدخلیل ترابی می‌افزاید: ممکن است برخی از کسبه از قیمت متعارف تخطی کنند که باید مصرف‌کنندگان، مراجع مربوطه را مطلع کنند تا به تخلف رسیدگی شود.

 وی با اشاره به اینکه برای بازار نوروزی به طور میانگین از طریق 300 واحد قنادی فعال دارای مجوز 600 تن شیرینی پخت و در اختیار شهروندان قرا می‌گیرد، اضافه می‌کند: فروش شیرینی نامرغوب از طریق دستفروشان اطراف بازار و غرفه‌های وابسته به شهرداری شیراز و سازمان میراث فرهنگی فارس یکی از معضلات این روزهای ما به شمار می‌رود.

ترابی ادامه می‌دهد: اتحادیه صنف قنادان و شیرینی‌فروشان، هیچ مجوزی برای افزایش قیمت صادر نکرده است و چنانچه شهروندان و مسافران نوروزی با افزایش نرخ شیرینی مواجه بودند، باید مراتب را به سامانه 124 یا تلفن 32224128 گزارش دهند تا در اسرع وقت به تخلفات رسیدگی شود.

قیمت شیرینی در کرمانشاه با وجود افزایش قیمت شکر ثابت استقیمت شیرینی در اردبیل افزایش نیافترکود شدید در بازار آجیل همدان/ به دنبال تعدیل قیمت‌ها هستیم

رئیس اتحادیه عمده‌فروشان مواد غذایی و صنف خشکبار نیز یکی از دلایل افزایش قیمت آجیل تورم اقتصادی می‌داند و می‌گوید: در وضعیت فعلی کنترل کردن بازار شب عید مهم‌ترین تدبیری است که می‌تواند به عنوان راهکار برای ثبات قیمت اتخاذ کرد. مجتبی نمازیان می‌گوید: نظارت‌ها به صورت مردم محور است و در صورتی که مشکلی مشاهده شود، شهروندان می‌توانند اعتراض‌های خود را به اتحادیه انتقال دهند.

نمازیان می‌افزاید: مردم می‌توانند به صورت حضوری با مراجعه به مجتمع بازرگانان واقع در بلوار رحمت یا با شماره تلفن  37534397 و 37534398  تماس بگیرند و یا از طریق سامانه 124 انتقادات و شکایات خود را به ما انتقال دهند. رئیس اتحادیه عمده فروشان مواد غذایی و صنف خشکبار شیراز می‌گوید: توصیه ما به مردم این است که فقط از واحدهای صنفی آجیل و خشکبار مورد نیاز خود را خریداری کنند.

نمازیان خرید آجیل از قنادی‌ها را اشتباه توصیف می‌کند و می‌افزاید: نگهداری آجیل و خشکبار شرایط خاصی دارد که واحدهای صنفی آجیل و خشکبار در جریان آن هستند و قنادی‌ها به دلیل اینکه اطلاعات کافی ندارند و در سال مشتری‌های معدودی برای خرید آجیل و خشکبار به آنها مراجعه می‌کنند، اجناسشان از مرغوبیت کافی برخوردار نیست.

وی درست نگهداری نکردن از خشکبار را عاملی برای به رشد میکروب آفلاتوکسین می‌داند و اضافه می‌کند: این میکروب برای سلامتی مضر است زیرا در محل نگهداری آرد و شکر رشد می‌کند و موجب مسمومیت می‌شود که گواه این ادعا، مُهر تائید کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی شیراز است.

نمازیان نقض قانون را دلیل عمده فروش خشکبار در قنادی‌ها می‌داند و می‌گوید: در ایام نوروز این مشکلات چند برابر نیز می‌شود و تداخل صنفی سبب می‌شود  حق افرادی که به صورت قانونی فعالیت می‌کنند، پایمال شود.

رئیس اتحادیه عمده فروشان مواد غذایی و صنف خشکبار شیراز  تعداد واحدهای صنفی خشکبار دارای پروانه کسب در شیراز را 160 واحد اعلام می‌کند و می‌گوید: هم اینک تعداد 40 متقاضی نیز برای فعالیت قانونی در این صنف ثبت نام کرده‌اند که پرونده آنان در حال بررسی است.

نمازیان با اشاره به اینکه بازار خشکبار فارس در حالت رکود قرار دارد، می‌افزاید: بیش از 80 درصد خشکبار موجود بازار از طریق کشاورزان داخلی تامین  و 20 درصد مابقی که بیشتر بادام هندی و تخمه آفتابگردان است از کانادا و هندوستان وارد کشور می‌شود.

نمازیان انجیر استهبان و پسته سروستان را یکی از مرغوب‌ترین خشکبار دنیا می‌داند و می‌گوید: امروز نام استان فارس در صادرات فرآوری شده این 2 محصول در بازار بین‌المللی خشکبار زبانزد است.

گزارش از سید محمد شبیری 

انتهای پیام/ش

R41382/P4001/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۶۱۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا

نشریه بیزینس اینسایدر در گزارشی هشدار داد که آخرین داده‌های وزارت بازرگانی آمریکا درباره اقتصاد کلان، نشان می دهد که اقتصاد این کشور ممکن است به سمت رکود تورمی حرکت کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، نشریه بیزینس اینسایدر در گزارشی هشدار داد که آخرین داده‌های وزارت بازرگانی آمریکا درباره اقتصاد کلان، نشان می دهد که اقتصاد این کشور ممکن است به سمت رکود تورمی حرکت کند.

این نشریه در ادامه اضافه کرد که این داده‌های ناامید کننده حکایت از "چالش‌های سخت" پیش رو برای اقتصاد آمریکا دارد.

گزارش روز پنج‌شنبه همچنین نشان داد که تولید ناخالص داخلی این کشور با نرخ سالانه تنها 1.6 درصد در سه ماهه اول سال جاری میلادی افزایش یافته که بسیار کمتر از پیش‌بینی‌های 2.5 درصدی است.

ترامپ: اقتصاد آمریکا طی یک سال آینده سقوط می‌کندپیش بینی وارد شدن اقتصاد آمریکا به رکود در 2024

رشد کندتر از حد انتظار اقتصاد آمریکا به دنبال افزایش 3.4 درصدی ثبت شده در اکتبر تا دسامبر 2023 و 4.9 درصدی در سه ماهه قبل از آن رخ داده است.

دیوید دونابدیان، مدیر ارشد سرمایه گذاری در بانک سی‌آی‌بی‌سی، به این رسانه گفت: این گزارش بدترین حالت ممکن بود (چراکه) رشد کندتر از حد انتظار همراه با تورم بالاتر از حد انتظار رخ می‌دهد.

بر اساس این گزارش، رشد ضعیف اقتصاد و افزایش قیمت‌های مصرف‌کننده نشانه‌های بارز رکود تورمی است که با کندی اقتصادی و افزایش تورم در یک دوره زمانی طولانی مشخص می‌شود.

ایالات متحده آخرین بار در دهه 1970 دچار رکود تورمی شد، زمانی که با سقوط اقتصاد، تورم دو رقمی رخ داد. سیاستگذاران این کشور با افزایش نرخ بهره بانکی تا 20 درصد به این رکود تورمی واکنش نشان دادند و قیمت ها را کاهش دادند اما اقتصاد را وارد رکود عمیق‌تری کردند.

در ماه مارس، فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) از افزایش نرخ بهره صرف نظر کرد و آن را بین محدوده هدف 5.25 تا 5.5 درصد بدون تغییر باقی گذاشت. نشست بعدی کمیته بازار آزاد فدرال رزرو در اول ماه مه برنامه ریزی شده است.

در عین حال، شاخص قیمت هزینه‌های مصرف شخصی، که توسط فدرال رزرو به عنوان معیار کلیدی تورم استفاده می‌شود، با سرعت سالانه 3.4 درصد افزایش یافت که بیشترین جهش را در یک سال گذشته نشان می‌دهد.

اداره تجزیه و تحلیل اقتصادی گزارش داد که هزینه های مصرف کننده در ایالات متحده در ژانویه تا مارس 2.5 درصد افزایش داشته است که نسبت به رشد 3.3 درصدی در سه ماهه چهارم سال 2023 و پیش بینی 3 درصدی کاهش نشان می‌دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • با بودجه ۳میلیارد تومانی در کجای پایتخت می‌توان خرید؟/ جدول قیمت‌ها
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا
  • مزیت خرید کتاب الکترونیک چیست؟
  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • آپارتمان‌های تهران بدون مشتری ماند؛ قیمت مسکن متری چند؟
  • فروش اقساطی خودرو کارکرده؛ رونمایی از تب جدید معاملات خودرویی
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • اصفهانی‌ها یک روز جهانی را به نام خود ثبت کردند؛ روز جهانی گز
  • ماجرایی تازه برای خریداران طلا/ مالیات جدید در راه است؟