Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-30@16:34:13 GMT

مصادیق تخلفات انتخاباتی مشخص شد

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۶۶۰۵۰

مصادیق تخلفات انتخاباتی مشخص شد

به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، نمایندگان در جلسه علنی امروز - دوشنبه - مجلس شورای اسلامی ماده 38 و 39 طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات را بررسی و تصویب کردند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی مقرر کردند: اقدامات مغایر امنیت ملی نظیر تفرقه قومی و مذهبی، دادن وعده های خارج از اختیارات قانونی توسط نامزدها، هر گونه تخریب، هتک حرمت و حیثیت، نهادها و افراد و یا نامزدها از سوی نامزدهای انتخاباتی، نوشتن اظهار و انتشار مطالبی که در قوانین مربوطه به عنوان جرم شناخته شده است، دیوار نویسی، تخریب یا پاره کردن عکس و دیگر آثار تبلیغاتی نامزدها در مهلت قانونی تبلیغات که در محل های مجاز الصاق شده یا قرار گرفته باشد، نصب یا توزیع کلیه اقلام و آثار تبلیغات انتخاباتی تهیه شده بدون رعایت مفاد این قانون و فاقد نام و هویت تهیه کننده در فعالیت های تبلیغاتی انتخابات توسط نامزدها، احزاب و گروه ها و اشخاص حقیقی و حقوقی جرم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



براساس این مصوبه متخلفان علاوه بر مجازات های مقرر در قوانین مربوطه به مجازات درجه 6 قانون مجازات اسلامی به استثنای حبس محکوم می شوند.

با تصویب مجلس، استفاده از آثار تبلیغاتی متضمن موارد مغایر عفت عمومی یا موازین شرع، اخلال و برهم زدن اجتماعات و سخنرانی های قانونی و به ستادهای انتخاباتی نامزدها، استفاده از کاروان های تبلیغاتی و استفاده از بلندگو در خارج از محیط سخنرانی، استفاده از حمایت و امکانات بیگانگان اعم از مالی و غیر مالی در تبلیغات و فعالیت های انتخاباتی در فعالیت های تبلیغاتی انتخابات توسط نامزدها، احزاب و گروه ها و اشخاص حقیقی و حقوقی نیز جرم است.

نمایندگان در تبصره 1 این ماده مقرر کردند: انجام هر یک از موارد فوق که از طریق شبکه های اجتماعی و فضاهای مجازی امکان وقوع دارد حسب مورد مشمول مجازات مربوطه می شود.

نمایندگان در تبصره دو این ماده تصویب کردند: گزارش هر گونه تخلف از ضوابط تبلیغات موضوع این قانون، توسط هیات اجرایی حوزه انتخابیه اصلی، برسی و در صورت اثبات تخلف، موضوع به رییس ستاد مرکزی نامزد تذکر داده می شود و همزمان موضوع به هیات نظارت حوزه انتخابیه ارجاع می شود.

نمایندگان همچنین تصویب کردند: انجام و انتشار عمومی هر گونه نظرسنجی صرفا از سوی موسسات مجاز نظرسنجی امکان پذیر است، عدم رعایت مفاد این ماده جرم است و مرتکب به مجازات درجه 6 قانون مجازات اسلامی به استثنای حبس محکوم می شود.

بر اساس قانون مجازات اسلامی، مجازات درجه 6 عبارت است از جزای نقدی بیش از 20میلیون ریال تا 80میلیون ریال، شلاق از 31 تا 74 ضربه و تا 99 ضربه در جرائم منافی عفت، محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از 6 ماه تا پنج سال، انتشار حکم قطعی در رسانه ها، ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال، ممنوعیت از دعوت عمومی برای افزایش سرمایه برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال، ممنوعیت از صدور برخی از اسناد تجاری توسط اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت پنج سال.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: قانون انتخابات قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۶۶۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکالیف کارگروه پدافند غیرعامل برای دستگاه‌های اجرایی

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صداوسیما؛ مصوبات هشتاد و سومین جلسه کارگروه دائمی پدافند غیر عامل کشور طی نامه شماره ۲۹۷۲ مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۰۹ توسط رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح و کارگروه دائمی پدافند غیر عامل کشور ابلاغ شد.

براساس تبصره یک، قانون تشکیل سازمان پدافند غیرعامل کشور، کارگروه (کمیته) دائمی پدافند غیرعامل کشور به ریاست رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح، بالاترین مرجع تصمیم گیری در حوزه پدافند غیرعامل کشور است که تصمیمات آن با ابلاغ رئیس کارگروه مزبور برای همه دستگاه‌های لشکری، کشوری، بخش دولتی و عمومی غیردولتی لازم الاجراست و مستنکفین علاوه بر جبران خسارت وارد شده، به مجازات موضوع ماده (۵۷۶) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده) مصوب ۲ /۳ /۱۳۷۵ محکوم می‌شوند و چنانچه خساراتی وارد نشده باشد، برابر قانون رسیدگی به تخلفات اداری مصوب ۷ /۹ /۱۳۷۲ با مستنکف رفتار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • بسیاری از ناظران انتخاباتی فرهنگیان هستند
  • تکالیف کارگروه پدافند غیرعامل برای دستگاه‌های اجرایی
  • شهرداری سنندج برابر قانون با تخلفات ساختمانی برخورد کند
  • چه کسانی از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف شدند؟
  • عراق قانون جرم‌انگاری همجنس‌گرایی را تصویب کرد
  • عراق قانون مجازات همجنس‌گرایی را تصویب کرد
  • زمان برگزاری انتخابات فدراسیون انجمن‌های ورزشی مشخص شد
  • سازمان مالیاتی موظف به ارسال درآمدهای اشخاص غیرتجاری به وزارت تعاون شد
  • سازمان امور مالیاتی موظف به ارسال درآمد اشخاص غیرتجاری شد
  • اشخاص غیرتجاری مشمول معافیت از مالیات بر عایدی سرمایه شدند