Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل تهران با گلایه از مخالفت وزارت جهاد کشاورزی با طرح کنترل قیمت پسته، نسبت به تامین گردو در آستانه ماه مبارک رمضان همزمان با از بین رفتن ۸۰ درصد محصول گردوی امسال بدلیل سرمازدگی هشدار داد.

به گزارش رکنا، رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل تهران با گلایه از مخالفت وزارت جهاد کشاورزی با طرح کنترل قیمت پسته، نسبت به تامین گردو در آستانه ماه مبارک رمضان همزمان با از بین رفتن ۸۰ درصد محصول گردوی امسال بدلیل سرمازدگی هشدار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصطفی احمدی با تشریح دلایل گرانی پسته در سال جاری اظهار کرد: طی 3 دهه گذشته، برای اولین بار است که امسال تولید سالانه پسته از 200 هزار تن به کمتر از یک سوم یعنی به حدود 70 هزار تن رسید.

رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل تهران با بیان اینکه پیش بینی می‌شود سال آینده نیز تولید پسته به تولید سنوات گذشته نخواهد رسید، گفت: این در حالی است که احتمالاً تولید پسته در سال آینده نیز بین 120 تا 130 هزار تن خواهد بود و کمبود تولید همچنان ادامه خواهد داشت.

وی اضافه کرد: این در حالی است که ما طی 50 سال گذشته جزو صادرکنندگان پسته بودیم و میزان صادرات سالانه پسته ما به 140 هزار تن رسیده بود که با توجه به کاهش تولید پسته در سال جاری به حدود 70 هزار تن، این کاهش تولید باعث افزایش قیمت آن در بازار شد.

احمدی با بیان اینکه میزان پسته مصرفی در داخل نزدیک به 20 هزار تن است افزود: از سوی دیگر بزرگترین صادرات کشور بعد از صادرات نفتی و فرآورده‌های آن، صادرات آجیل و خشکبار بوده و در این شرایط، متوقف کردن صادرات پسته عاقلانه نبود ولی با این وجود، امسال به صورت کنترل شده اقدام به صادرات پسته شد.

رئیس اتحادیه خشکبار و آجیل تهران با تاکید بر اینکه با همه این شرایط، کنترل قیمت پسته در بازار امکان پذیر بود، با گلایه از وزارت جهاد کشاورزی در اتخاذ سیاست منطبق با شرایط فعلی برای کنترل قیمت پسته با جایگزین کردن محصولات دیگر تشریح کرد: ما در چنین شرایطی برای کنترل قیمت پسته در بازار، پیشنهاد جایگزین کردن بادام هندی را دادیم و از تیرماه تا آذر، هر ماه در نامه‌ای به مسئولان جهاد کشاورزی، خواستار صدور مجوز واردات بادام هندی به کشور شدیم ولی متاسفانه کارشناسان این وزارتخانه با مطرح کردن این موضوع که «واردات بادام هندی باعث تغییر ذائقه مردم در دراز مدت می‌شود»، از صدور مجوز واردات بادام هندی برای جایگزین کردن آن بجای پسته در شرایط استثنایی امسال خودداری کردند.

هشدار نسبت به تامین گردو در آستانه ماه رمضان/ از بین رفتن 80 درصد محصول گردوی امسال بدلیل سرما

وی با اشاره به در پیشِ‌رو بودن ماه مبارک رمضان و لزوم برنامه‌ریزی برای تامین گردوی مورد نیاز مصرف داخل گفت: همچنین از مرداد ماه هشدارهای لازم را برای تامین گردو در بازار داده بودیم و در آخرین نامه‌ای که چند روز پیش برای مسئولان مربوطه ارسال کردیم نکاتی را برای تامین گردوی مورد نیاز بازار در آستانه ماه مبارک رمضان ارائه کردیم.

احمدی خاطرنشان کرد: متاسفانه امسال به دلیل شرایط جوی، 80 درصد درختان گردو در کشور دچار سرمازدگی شدند و محصولات آن‌ها از بین رفت و از همین رو لازم است تدابیری برای کنترل بازار در این بخش نیز در نظر گرفته شود.

منبع: رکنا

کلیدواژه: بازار بازار خشکبار ماه رمضان وزارت جهاد کشاورزی هشدار سرمازدگی عکس جوان فیلم پلیس سرقت دختر پسر قتل زنان سقوط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۶۶۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود

رحیم نیازی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به مازاد تولید سیب زمینی، بخشی از محصول مورد نیاز در انبار‌ها دپو شده است که اتخاذ سیاست نادرست عوارض ۶۰ درصدی صادرات سیب زمینی می‌تواند آسیب جدی به تولید این محصول وارد کند.

او قیمت تمام شده هرکیلو سیب زمینی را ۱۲ تا ۱۳ هزارتومان اعلام کرد و افزود: هم اکنون هرکیلو سیب زمینی با نرخ ۷ تا ۹ هزارتومان از کشاورزان خریداری می‌شود، درحالیکه هزینه‌های بالای بذر، کارگری، آب و برق، حمل و نقل، دنباله بند‌های کشاورزی و تعمیرات ماشین آلات هیچ تناسبی با درآمد سیب زمینی کاران ندارد.

نیازی ادامه داد: با توجه به بحران منابع آبی و کمبود نقدینگی انتظار می‌رود که حمایت‌های لازم از بخش تولید صورت بگیرد چراکه دریافت عوارض ۶۰ درصدی صادرات راهکار تنظیم بازار نیست و برای استمرار صادرات و پایداری تولید هرچه سریع‌تر باید این عوارض حذف شود.

عضو هیئت مدیره انجمن سیب زمینی با بیان اینکه مشکلی در تولید سیب زمینی نداریم، افزود: بنابر آمار سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود که با احتساب سرانه مصرف، این رقم مازاد بر نیاز کشور است که باید در راستای تعادل بازار، تولید مازاد به بازار‌های هدف صادر شود.

او با بیان اینکه صادرات سیب زمینی راهکار تنظیم بازار داخل است، گفت: بنابر آمار طی ۵ سال اخیر به طور متوسط سالانه ۵۰۰ هزارتن سیب زمینی به بازار‌های هدف صادر می‌شود و در شرایط کنونی باید عوارض صادرات حذف شود تا مازاد تولید صادر شود، در غیراین صورت دلالان و کارخانه‌ها با سوء استفاده از شرایط بازار، قیمت‌ها را کاهش می‌دهند که این امر به زیان بخش تولید تمام می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب را تهدید می‌کند
  • هشدار رئیس مجلس نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو/ مبلغ 74 همت نمی‌تواند باعث کنترل قیمت و بازار دارو شود/ دولت برای کنترل قیمت بازار دارو 180 همت در نظر بگیرد
  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب خراسان رضوی را تهدید می‌کند
  • صادرات سیب زمینی مشمول عوارض ۶۰ درصدی شد
  • اجرای طرح سرشاخه کاری درختان گردو در زارچ
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • رتبه سوم مهاباد درتولید گوشت دراستان
  • پایان چالش کمبود معلم از مهرماه امسال
  • رصد بازار حبوبات در استان یزد