Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-05@13:10:21 GMT

جرایم سایبری در اردبیل 43 درصد افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۶۸۲۷۹

جرایم سایبری در اردبیل 43 درصد افزایش یافت

به گزارش ایرنا، سرهنگ علی قهرمان طالع روز دوشنبه در مصاحبه با خبرنگاران افزود: فراوانی وقوع جرایم سایبری در استان به ترتیب در شهرستان های اردبیل، پارس آباد و مشگین شهر است و میزان کشفیات پلیس فتا نیز 49 درصد افزایش داشته است.
وی سه جرم شایعه جرایم سایبری در استان اردبیل را به ترتیب برداشت های اینترنتی غیر مجاز از حساب های بانکی، کلاهبرداری های رایانه ای و مانورهای متقلبانه و حک حیثیت و نشر اکاذیب عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سرهنگ قهرمان طالع بیان کرد: امسال در این مدت در مقایسه با مدت مشابه پارسال برداشت های اینترنتی غیرمجاز در استان 215 درصد و کشفیات آن توسط پلیس 375 درصد و کلاهبرداری های رایانه ای 98 درصد و میزان کشفیات آن توسط پلیس 124 درصد افزایش نشان می دهد.
رییس پلیس فتای استان اردبیل با بیان اینکه در این مدت حک حیثیت و نشر اکاذیب در فضای مجازی 52 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است، اضافه کرد: مشارکت اجتماعی افراد، ارتقای سطح نگرش و افزایش آگاهی مردم و کاربران از جمله علل کاهش وقوع این جرم در استان است.
وی ادامه داد: موضوعات مالی، اخلاقی، انتقام جویی و موارد مختلفی مانند رقابت، حسادت و حذف محترمانه از صحنه از جمله مهم ترین انگیزه های متهمان از ارتکاب جرم در فضای سایبری است.
وی با بیان اینکه میانگین کشف پرونده جرایم سایبری در استان اردبیل 16 روز می باشد، گفت: این در حالی است که میانگین کشف جرایم سایبری در کشور 65 روز است.
وی افزود: بیشتر متهمان و مجرمان فضای مجازی افراد بومی استان نبودند و محل سکونت آنها در سایر استان های کشور است.
وی اظهار داشت: استان اردبیل از لحاظ وقوع جرایم سایبری در کشور جزو استان های امن محسوب می شود چرا که جرایم سایبری باندی، خطرناک و سازمان یافته در آن یا وجود ندارد و یا در حداقل است.
وی با بیان اینکه مجرمان فضای سایبری با توجه به ذائقه مردم و با چرب زبانی اقدام به طراحی دام های نامریی می کنند، اضافه کرد: پیشنهاد قیمت های ارزان، فروش اقلام ممنوعه، فروش داروهای نایاب و کمیاب و جعل عنوان و سوء استفاده از مشخصات افراد حقیقی و حقوقی از جمله این دام های نامریی است.
وی از مردم بویژه نوجوانان و جوانان خواست از عضویت در گروه های شرط بندی مسابقات ورزشی، همسر یابی، صیغه، قمار اینترنتی و دانلود اینترنت رایگان و سایر گروه های مشکوک خودداری کنند.
رییس پلیس فتای استان اردبیل هشدار داد: عضویت در چنین گروه هایی علاوه بر اینکه جرم است اصولا دام های نامریی برای انواع سوء استفاده از افراد می باشد.
سرهنگ قهرمان طالع وی با اشاره به اینکه کارآگاهان پلیس فتا با حداکثر توان، تخصص و تعهد از امنیت کاربران فضای مجازی پاسداری می کنند،گفت: پلیس فتای استان اردبیل با آدرس ایمیلی Ardebil_fata@police.ir، آدرس اینترنتی @cyberpolice و وب سایت به آدرس cyberpolice.ir آماده دریافت گزارش های مردمی با محوریت مبارزه با جرایم سایبری و توسعه امنیت فضای مجازی است.
6130/ 1257
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 ارتقای سطح استان های کشور اینترنت رایانه فضای مجازی 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۶۸۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح پلیس فتا برای برخورد با لایوهای مستهجن و محتوای مبتذل

سردار وحید مجید درباره جزییات اجرای این طرح گفت: با اجرای طرح عملیاتی پیش دستانه علیه جرایم اخلاقی و مغایر با شئون اسلامی، اجتماعی و فرهنگی؛ شامل لایوهای مستهجن، تولید محتوای مبتذل و مدلینگ؛ گردانندگان، مدیران و اعضای ۱۰ نشانگاه سایبری فعال شناسایی شده و مورد اقدام عملیاتی و قضایی قرار گرفتند.

وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تا کنون تعداد ۹۸۳۵ تارنما نیز مورد رصد عام قرار گرفتند که با بررسی اطلاعاتی سایبری بر روی ۳۸۴۲ فقره تارنمای مشکوک تعداد ۱۷۶۵ مورد مجرمانه مشاهده شد که از این تعداد ۷۶۵ مورد با تذکر تلفنی و با همکاری هموطنان تمامی محتوای نامناسب مسدود شد و بقیه برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شدند.

رئیس پلیس فتا فراجا افزود: با بررسی های صورت گرفته شبکه اجتماعی اینستاگرام با بیش از ۹۱ درصد؛ همچنان بیش‌ترین حجم آلودگی جرایم غیر اخلاقی را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به مطالبات گسترده و عمومی هموطنان از پلیس فتا برای پاکسازی و امن سازی فضای سایبر از محتواهای نامناسب و مغایر با شعایر دینی و هنجارهای عام جامعه و خانواده، گفت: بخش گسترده گزارش های این حوزه توسط کاربران فهیم و آگاه فضای مجازی به این پلیس گزارش شده است.

مجید تصریح کرد: اجرای طرح های عملیاتی و پیش دستانه در خصوص اینگونه جرایم که موجب نگرانی خانواده های ولایت مدار ایرانی  شده قطعاً در اولویت پلیس فتا است.

 رئیس پلیس فتای فراجا از هموطنان خواست که همچون گذشته در صورت مشاهده موارد مشکوک و مجرمانه موضوع را پلیس اطلاع دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • انهدام ۲۰ باند جرایم سایبری در مازندران
  • رئیس پلیس فتا: اینستاگرام بیشترین حجم آلودگی جرایم غیر اخلاقی را دارد
  • شناسایی ۳ هزار و ۸۴۲ تارنمای مشکوک در کشور
  • پلیس فتا با محتواهای مبتذل در فضای مجازی برخورد می‌کند
  • طرح ویژه پلیس فتا برای پاکسازی فضای مجازی از جرائم اخلاقی
  • طرح عملیاتی پلیس برای برخورد با تولیدکنندگان محتوای مبتذل
  • طرح عملیاتی پلیس برای برخورد با تولید کنندگان محتوای مبتذل
  • طرح پلیس فتا برای برخورد با لایوهای مستهجن و محتوای مبتذل
  • کاهش آمار جرایم مختلف در بوکان
  • هشدار پلیس فتا درباره افزایش کلاهبرداری پیامکی در ایام تعطیلات