Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-06@13:24:16 GMT

یک سوم ترانس‌های برق شبکه توزیع فرسوده هستند

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۶۸۳۵۰

آرش آقایی‌فر با تاکید بر اینکه استاندارد خاصی برای تعمیرات ترانس‌های شبکه برق وجود ندارد، در جمع خبرنگاران گفت: نبود استاندارد مشخصی برای تعمیرات ترانس‌های شبکه برق مشکلات زیادی به وجود آورده و همین امر باعث شده تا بیشتر ترانس‌هایی که مورد تعمیر قرار می‌گیرد، در زمان کوتاهی دوباره دچار حادثه و خرابی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه هزینه خرید ترانس با توجه به نوسانات نرخ ارز نسبت به سال گذشته 2.6 برابر افزایش پیدا کرده است، اظهار داشت: وضعیت نگهداری و تعمیرات در شبکه برق نیازمند رویکردی علمی است. پس این موضوع به ویژه در بخش توزیع برق با دقت بیشتری پیگیری شود، چرا که شبکه توزیع برق بسیار گسترده و تعداد تجهیزات آن بسیار زیاد است.

عضو سندیکای صنعت برق ایران ادامه داد:‌در حال حاضر بیش از 700 هزار انواع ترانس در شبکه توزیع برق مورد استفاده قرار می‌گیرد که بر اساس آمارها یک سوم این ترانس‌ها فرسوده شده و باید تعویض شوند.

آقایی‌فر گفت: با توجه به اینکه هزینه‌های خرید ترانس افزایش پیدا کرده صنعت برق برای تعویض تمامی ترانس‌های معیوب نیازمند 8 هزار میلیارد تومان است.

وی با تاکید بر اینکه اگر بخواهیم میزان بالای این مبلغ و تامین آن را مشخص کنیم کافی است آن را با کل بدهی وزارت نیرو به بخش خصوصی مقایسه کنیم،‌ ادامه داد:‌بدهی وزارت نیرو به بخش خصوصی حدود 40 هزار میلیارد است پس صنعت برق هم اکنون با این میزان بدهی توان اختصاص اعتبار 8 هزار میلیاردی برای خرید ترانسهای جدید را ندارد. پس از این رو باید دیدگاه‌های بهره‌برداری ترانس به ویژه در بخش توزیع برق به سمت علمی شدن تغییر کند.

عضو سندیکای صنعت برق ایران افزود: بهره‌برداری و تعمیرات در شبکه برق به شیوه بهره‌برداری از تجهیزات تا زمان خرابی انجام می‌شود که در این روش تاسیسات برق به ویژه ترانس‌های هوایی بخش توزیع برق همانند یک لامپ روشنایی تا زمانی که خراب نشده و نسوخته باشد، بدون تعمیرات دوره‌ای و بازرسی فنی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آقایی‌فر افزود: این دیدگاه نیازمند تغییر است چرا که لازم است شرکت‌های توزیع نیروی برق به راهکارهایی چون سرویس و نگهداری مناطق، پایش وضعیت و در نهایت تعمیر و بهینه سازی ترانسفورماتورهای توزیع روی بیاورند.

به گفته وی البته این به معنای خروج از استراتژی تعمیر و نگهداری و اتخاذ استراتژی‌هایی مانند سرویس و نگهداری بر مبنای زمان یا وضعیت است که در این صورت موجب کاهش هزینه‌ها در طولانی‌مدت و بهبود شاخص تلفات شبکه برق می‌شود.

عضو سندیکای صنعت برق ایران در پاسخ به این سؤال که مقایسه ساخت داخل انواع ترانس‌ها با ترانس‌های خارجی گفت: با مقایسه ساخت داخل انواع ترانس‌ها و تعمیرات ترانس‌های سوخته و معیوب باید گفت: اغلب کارشناسان خارجی که برای بازدید از کارخانه‌ها به ایران آمده‌اند معتقدند انواع ترانس‌ها در ایران همپا و همتراز با کشورهای پیشرفته است.

آقایی‌فر با تاکید بر اینکه اما در بخش تعمیرات ما نیازمند استانداردهای دقیقی هستیم، گفت: بسیاری از تعمیرات ترانس‌های بخش توزیع برق در کارگاه‌های ساده و بدون استاندارد و به اصطلاح زیرپله‌ای انجام می‌شود که متاسفانه این کارگاه‌های هیچ کدام از استانداردهای لازم برای تعمیرات برخوردار نیستند و حتی آزمون‌های لازم را برای اطمینان از کیفیت تعمیرات انجام نمی‌دهند. پس همین موضوع باعث شده تا میزان حوادث برای تعمیرات ترانس‌ها به شدت افزایش یابد.

به گفته وی تعمیرات ترانس‌ها در کارگاه‌های غیراستاندارد میانگین عمر مفید این تجهیزات صنعت برق را پایین می‌آورد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: برق استاندارد مشکلات نرخ ارز صنعت ایران وزارت نیرو بخش خصوصی روشنایی شاخص برق صنعت برق ترانس های برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۶۸۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷

تین نیوز

دولت ازبکستان از تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷ خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ریل نیوز، معاون وزیر حمل و نقل ازبکستان از تکمیل پروژه کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷ خبر داد.

بنا بر گزارش خبرگزاری آریانا افغانستان، «جسوربِک چورییف» در جریان برگزاری سومین مجمع سرمایه گذاری بین المللی تاشکند گفت: این پروژه به اتصال ریلی سه کشور ازبکستان، افغانستان و پاکستان کمک شایانی خواهد کرد. حمل و نقل ریلی نقش بسیار مهمی در ساخت کریدور حمل و نقل اوراسیا ایفا می کند. در نتیجه، کشورهای آسیای مرکزی از این طریق به بنادر حاشیه اقیانوس هند دسترسی خواهد داشت.

وی در ادامه سخنان خود گفت که در صورت تکمیل این پروژه ریلی، زمان حمل بار میان ازبکستان و اقیانوس هند از ۳۵ روز به ۵ روز کاهش یافته و بیش از ۴۰ درصد در هزینه های حمل بار بین دو نقطه یاد شده صرفه جویی خواهد شد.

طرح کریدور ترانس افغان نخستین بار در دسامبر سال ۲۰۱۸ از سوی دولت ازبکستان مطرح شد. این کریدور از منطقه مرزی ترمز در جنوب ازبکستان آغاز شده و با عبور از شهرهای مزارشریف و کابل راهی پاکستان خواهد شد. تاکنون، کشورهای قزاقستان و روسیه نیز از موافقت خود برای پیوستن به این کریدور ریلی خبر داده اند. بخشی از هزینه های سنگین ساخت این کریدور ریلی نیز از طریق سرمایه گذاری یه کشور عربستان سعودی، قطر و امارات تامین خواهد شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ۱۸۳ روستای خدابنده با جمعیت بالای ۲۰ خانوار از نعمت برق برخوردار است
  • توزیع بیش از ۴۳ هزار تن انواع کود در استان قزوین
  • تصفیه فاضلاب ١١ شهر و روستای استان همدان
  • خسارت طوفان و تند باد به زیر ساخت و شبکه برق هرمزگان
  • سرمایه‌گذاری ۹۷۹ میلیارد تومانی‌ در صنعت برق خراسان جنوبی
  • پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی عملیات اصلاح شبکه آبرسانی روستای کوچ دیگ سید در گنبد کاووس
  • تکمیل کریدور ریلی ترانس افغان تا سال ۲۰۲۷
  • میزان خاموشی برق خراسان رضوی به ۸۶ دقیقه کاهش یافت
  • پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی عملیات اصلاح شبکه آبرسانی در گنبد کاووس
  • پروژه نوسازی شبکه توزیع آب روستای چاه حسین جمال به بهره‌برداری رسید