Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-02@03:02:53 GMT

صندوق ضمانت صادرات تنها راه جایگزین ال سی است

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۶۸۴۲۹

صندوق ضمانت صادرات تنها راه جایگزین ال سی است

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: به خاطر مشکلات فعلی بانکی کشور تنها و بهترین راه جایگزین ال سی، خدمات صندوق صادرات ایران است و بسیاری از فعالین تجاری کشور اطلاعی از خدماتی که این صندوق ارائه می‌دهد ندارند. ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۹ اقتصادی اقتصاد ایران صنعت و تجارت نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، افروز بهرامی مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران در نشست خبری اظهار کرد: در اقتصاد مقاومتی به دنبال ارتقاء تاب‌آوری اقتصاد کشور هستیم؛ در این شرایط که فروش نفت کشور با آسیب مواجه شده است باید بتوانیم صادرات غیرنفتی را افزایش دهیم تا از این طریق از آسیب‌های فروش نفت کشور بکاهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه صادرات پیشران اقتصاد مقاومتی به حساب می‌آید گفت: برای حمایت از تولیدات داخلی نیز باید از صادرات حمایت کرد تا از این طریق بتوان موضوع عرضه و تقاضا را نیز در بازار مدیریت کرد.

مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران با بیان اینکه اقتصاد دنیا با رکود همراه است گفت: تنها تحریم‌ها نیست که اقتصاد ایران را با چالش مواجه کرده بلکه رکود حاکم بر اقتصاد جهان نیز در شرایط تجاری ایران تاثیرگذار است به طوریکه در سال 2017، رشد ورشکستگی شرکت‌های چینی 70 درصد بوده است.

بهرامی ادامه داد: دنیا از رکود اقتصادی رنج می‌برد که موضوع تحریم‌ها در اقتصاد ایران مضاعف شده است؛ البته باید توجه داشت که افزایش نرخ ارز در شرایط فعلی فرصت مناسبی برای صادرات ایجاد کرده که باید بتوانیم از این شرایط به نحو احسن بهره ببریم.

نرخ تورم کالا‌های صادراتی 37.4 درصد شدجوایز صادراتی مشمول نرخ صفر مالیاتی می‌شودآخرین فهرست ارزش کالاهای صادراتی منتشر شد

وی گفت: در شرایط فعلی باید بخش‌های مرتبطی مانند صندوق ضمانت صادرات سازمان توسعه تجارت، بانک توسعه صادرات و بخش خصوصی همکاری و  همراهی نزدیک با یکدیگر داشته باشند تا آثار زیانبار تحریم کاهش یابد.

مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران تصریح کرد: یکی از مشکلات اصلی صادرکنندگان در شرایط فعلی امکان عدم وصول وجه صادراتی آنها است به همین منظور صندوق ضمانت صادراتی ایران تلاش می‌کند که این ریسک را برای صادرکنندگان از بین ببرد.

بهرامی با بیان اینکه سهم صندوق ضمانت صادرات ایران از پوشش کل صادرات کشور کم است گفت: ما تنها 5 درصد از کل صادرات کشور را پوشش می‌دهیم که این رقم در مقایسه با کشورهای پیشرفته پایین‌تر است و ما باید به متوسط جهانی برسیم.

وی ادامه داد: ایران در منطقه پرریسکی قرار گرفته است و همچنین محدودیت‌های مالی و بانکی را در مراودات بین‌المللی دارد؛ یعنی ریسک تجاری بالایی دارد به همین منظور این صندوق، می‌تواند این اطمینان را به صادرکنندگان دهد تا بتواند وجه کالای صادراتی را دریافت کنند.

تنها راه جایگزین ال سی صندوق ضمانت صادرات است

مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: به خاطر مشکلات فعلی بانکی کشور تنها و بهترین راه جایگزین ال سی، خدمات صندوق صادرات ایران است و بسیاری از فعالین تجاری کشور اطلاعی از خدماتی که این صندوق ارائه می‌دهد ندارند.

بهرامی گفت: در سال 97 کل پوشش بیمه‌های صندوق ضمانت ایران در بخش‌های بیمه‌نامه‌ای و ضمانت‌نامه‌ای 2.2 میلیارد دلار بوده که در مقایسه با قبل 25 درصد رشد داشته است و پیش‌بینی می‌شود این رقم در سال 98، به 2.5 میلیارد دلار برسد.

وی افزود: 109 میلیارد ریال اموال مازاد این صندوق نیز فروخته شده است تا از این طریق بتوانیم پوشش بیمه‌ای بیشتری داشته باشیم و با توجه به ماهیت دولتی که این صندوق دارد ما در فعالیت‌های خود تنها به دنبال سودآوری نیستیم.

مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران با بیان اینکه صندوق از صادرات به کشورهای همسایه حمایت می‌کند، گفت: کشورهای همسایه هزار میلیارد دلار واردات دارند که سهم ایران از این تجارت تنها 2.5 درصد است که ما به دنبال افزایش صادرات به این مناطق هستیم.

بهرامی با بیان اینکه برای افزایش تعاملات بین‌المللی تفاهمنامه‌های جدیدی با همتایان خود در کشورهای دیگر منعقد شده و یا در دستور کار قرار گرفته است گفت: برای سال آینده برنامه‌ریزی شده است که علاوه بر فعالیت روی بازار پول و بانک‌ها در بازار اوراق بهادار ورود کنیم و تسهیل‌گر فروش اعتباری در بورس باشیم؛ صندوق ضمانت صادرات ایران سپر دفاعی صادرات در جنگ اقتصادی به حساب می‌آید.

تاثیر تحریم عملکرد بر صندوق ضمانت صادرات مثبت بوده است

وی با بیان اینکه تحریم‌ها تاثیر منفی بر عملکرد صندوق ضمانت صادرات ایران نداشته است گفت: همانطور که اشاره شد فعالیت ما در زمان تحریم‌ها 25 درصد نیز رشد داشته است و ما پشتوانه صادرات کشور بوده‌ایم و در حال مذاکره هستیم تا بتوانیم موضوع واردات را نیز از طریق همتایان خودمان در دیگر کشورها آسان کنیم.

 بهرامیدر پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه آیا شما قصدی برای نقل و انتقال پول و فعالیت به عنوان کانال مالی دارید یا تنها صادرات را ضمانت می‌کنید، گفت: بیمه‌نامه‌های ما مطمئن‌ترین روش جایگزین ال سی هستند و نگرانی‌هایی که برای برگشت پول وجود دارد از بین می‌برد و فعالیت ما در کنار سیستم بانکی است.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه با توجه به امکان صادرات نفت توسط بخش خصوصی آیا ضمانتنامه‌ای نیز در بخش صادرات نفت نیز خواهید داشت، تصریح کرد: رویکرد اصلی ما حمایت از صادرات غیرنفتی است اما در صورتی که دولت در این بخش نیاز داشته باشد ما ورود می‌کنیم.

بهرامی افزود: وزارت نفت درصدد است که از طریق بورس، انرژی بتواند بخش خصوصی را وارد صادرات این محصولات کند که ما نیز آمادگی ارائه خدمات ضمانت صادرات در این بخش را داریم. مذاکراتی نیز در این ارتباط صورت گرفته است.

وی در پایان صحبت‌های خود در پاسخ به این پرسش که نرخ ارزی که این صندوق برای ضمانت صادرات در نظر گرفته است چقدر است، گفت: تمام مراودات دولتی بر اساس ارز نیمایی صورت می‌گیرد و ما نیز پرداخت خسارتمان به صادرکنندگان بر اساس ارز نیمایی خواهد بود.

حمایت از صادرات به کشور های همسایه

بنابراین گزارش، شهرآیینی معاون صندوق ضمانت صادرات ایران نیز در این نشست گفت: تا به امروز 40 تفاهمنامه با همتایان خود در دیگر کشورها به امضا رسانده ایم که عمده آنها نیز اکنون فعال است.

وی افزود: بعد از برجام، رتبه ریسک تجاری ایران به 5 بهبود یافته بود اما بعد از خروج آمریکا از برجام دوباره افزایش یافت و به 6 رسید و متاسفانه در شرایط فعلی چشم اندازی برای بهبود این رتبه در آینده نزدیک وجود ندارد اما اگر ریسک‌های سیاسی کاهش یابد جایگاه واقعی ایران در رتبه سوم یا دوم است.

معاون صندوق ضمانت صادرات ایران ادامه داد: برای حمایت از صادرات به کشورهای همسایه نظیر عراق و افغانستان، هیئت وزیران مصوب کرده که هزینه ریسک صادرات به این کشورها را کاهش دهد.

انتهای پیام/

R1342/P/S7,77,78,79/CT11 واژه های کاربردی مرتبط صادرات غیر نفتی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صادرات غیر نفتی صادرات غیر نفتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۶۸۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش» جایگزین ۱۷ طرح پتروشیمی شدند

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی راهبرد اصولی دولت سیزدهم را تکمیل زنجیره ارزش به‌منظور پرهیز از خام‌فروشی و ایجاد ارزش افزوده از منابع هیدورکربوری اعلام کرد و گفت: مجوز حدود ۱۷ طرح پتروشیمی پس از بازنگری‌های انجام‌شده لغو شد و طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش جایگزین آن‌ها شدند.

به گزارش خبرنگار شانا، مرتضی شاهمیرزایی امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌) در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید، در جمع خبرنگاران بیان کرد: جهش در تولید کالا و تجهیزات در کنار افزایش تولید محصولات پتروشیمی از برنامه‌های صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ است و به این منظور برنامه‌های مختلفی ترسیم شده که حرکت دانش‌بنیان‌ها در مسیر جهش تولید کالا و تجهیزات، یکی از آن‌هاست.

وی ادامه داد: این موضوع با هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی مطرح و تأکید شده است که کالاهای مورد نیاز خود را با استفاده از توان داخلی تأمین کنند تا شاهد جهش بزرگ و انقلابی در ساخت داخل باشیم، البته تا جایی‌ که آسیبی به برنامه تولید وارد نشود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: جهت‌گیری‌ها در اجرای طرح‌ها و پروژه‌های صنعت پتروشیمی نیز به‌سمت کالاها و تجهیزات دانش‌بنیان است که پیش از این در خارج سفارش‌گذاری می‌شد.

شاهمیرزایی با اشاره به برنامه فشرده وزارت نفت برای رفع ناترازی بنزین با توجه به افزایش تقاضاها، گفت: با توجه به دستور وزیر نفت و سیاست دولت، صنعت پتروشیمی وارد این حوزه می‌شود تا به‌جای صادرات، از متانول تولیدی صنعت پتروشیمی با فرایند MTG بنزین تولید شود.

وی همچنین با اشاره به اعلام آمادگی متانول‌سازها برای تولید بنزین، افزود: معافیت‌ها و مشوق‌هایی برای این واحدها در نظر گرفته شده و مراحل نهایی برنامه‌ریزی زیرساخت‌ها و سازوکارهای لازم برای سرمایه‌گذاری تولید بنزین از متانول انجام شده است، زیرا ظرفیت تولید متانول در کشور بالاست و زنجیره این محصول توسعه نیافته است.

معاون وزیر نفت ادامه داد: دولت سیزدهم به‌طور ویژه در زمینه تکمیل زنجیره محصولات برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کرده است.

راه‌اندازی نخستین PDH کشور در اوایل سال آینده

شاهمیرزایی با بیان اینکه هلدینگ‌هایی همچون پتروفرهنگ و شستان که واحدهای متانولی بیشتری دارند باید بخشی از ظرفیت خود را برای تولید دیگر محصولات زنجیره آماده و برنامه‌ریزی کنند، گفت: بخشی از واحدهای MTP و MTG در قطب پارسیان در مجاورت قطب عسلویه احداث خواهند شد.

وی از راه‌اندازی واحد PDH پتروشیمی رجال به‌عنوان نخستین PDH کشور تا اوایل سال آینده خبر داد و گفت: سایر طرح‌های PDH نیز در مرحله اجرا قرار دارند و سرمایه‌گذاران به‌دنبال این هستند که صرفه اقتصادی این طرح را افزایش دهند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه هم‌اکنون حدود ۱۲۷ مجوز طرح پتروشیمی به‌طور رسمی صادر شده است، افزود: طرح‌های برنامه هفتم توسعه به‌طور میانگین حدود ۳۷درصد پیشرفت دارند.

شاهمیرزایی راهبرد اصولی دولت سیزدهم را تکمیل زنجیره ارزش به‌منظور پرهیز از خام‌فروشی و ایجاد ارزش افزوده از منابع هیدورکربوری اعلام و بیان کرد: مجوز حدود ۱۷ طرح پتروشیمی پس از بازنگری‌های انجام‌شده لغو شد و طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش جایگزین آن‌ها شدند.

وی بیان کرد: همچنین طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش در قالب ۲۱ بسته به هلدینگ‌ها ابلاغ و مجوزهای لازم صادر شده است که با جدیت پیگیر اجرای آن‌ها هستیم.

دیگر خبرها

  • قاضی تبریزی از برترین‌های کشور در صدور حکم مجازات جایگزین حبس
  • تمهیدات جدید بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها اعلام شد
  • جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها
  • «طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش» جایگزین ۱۷ طرح پتروشیمی شدند
  • صنایع پیشرفته برای صادرات تامین مالی می‌شوند
  • ریسک‌های سیاسی بازرگانان پوشش داده می‌شود
  • ارایه تسهیلات ارزان به شرکت‌های دانش بنیان صادرات محور
  • تفاهم‌نامه همکاری صندوق‌های حمایت از صنایع پیشرفته و ضمانت صادرات امضا شد
  • تفاهم‌نامه همکاری مشترک صندوق حمایت از صنایع پیشرفته و صندوق ضمانت صادرات امضا شد
  • افزایش ۲۰۰ میلیون یورویی سرمایه صندوق ضمانت صادرات