Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-26@21:29:17 GMT

حفظ سلامت قلب با گوجه فرنگی خشک شده

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۶۹۴۷۰

حفظ سلامت قلب با گوجه فرنگی خشک شده

رکنا: این 8خواص باورنکردنی گوجه فرنگی خشک شده را شناخته و برای حفظ سلامتی تان آن را استفاده کنید.

تنظیم فشار خون، پیشگیری از حمله قلبی، پیشگیری از سرطان پروستات و حفظ سلامت پوست از مهمترین خواص گوجه فرنگی خشک شده به شمار می‌آیند. گوجه فرنگی را می‌توان در نور خورشید و یا داخل فر خشک کرد.گوجه فرنگی دارای مواد مغذی بسیاری از جمله آهن، کلسیم، فسفر، ویتامین C، ویتاومین B، فیبر و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. است و اضافه کردن آن به رژیم غذایی برای حفظ سلامت بدن موثر است، اما متاسفانه گوجه فرنگی به دلیل رطوبت بالای آن به سرعت فاسد می‌شود و نمی‌توان برای مدت طولانی آن را نگهداری کرد. یک روش برای نگه داری گوجه فرنگی برای مدت طولانی ترخشک کردن آن است. گوجه فرنگی خشک شده دارای بو و طعم خوبی است و می‌توان از آن در آشپزی استفاده کرد.

۱. حاوی مواد مغذی مفید

یک فنجان گوجه فرنگی خشک شده دارای ۱۳۹ کالری، ۸ گرم پروتئین و ۷ گرم فیبر است. مردان و زنان می‌توانند مقدار قابل توجهی از پروتئین و فیبر مورد نیاز بدن را از گوجه فرنگی دریافت کنند. همچنین گوجه فرنگی دارای پتاسیم است که برای انقباض عضلات ضروری است. گوجه فرنگی حاوی آهن و ویتامین B است. ویتامین B برای تبدیل غذا به انرژی، حفظ سیستم عصبی و سلامت پوست ضروری است. همچنین دارای ویتامین K است که برای لخته سازی خون ضروری است.

۲. سلامت قلب و تنظیم فشار خون

یکی از خواص گوجه فرنگی خشک شده کمک به حفظ سلامت قلب است. گوجه فرنگی حاوی آنتی اکسیدان است و به دلیل کاهش التهاب رگ‌های خونی برای سلامت قلب مفید است. همچنین گوجه فرنگی حاوی کلسیم و منیزیم است. کلسیم علاوه بر اینکه به استحکام استخوان‌ها کمک می‌کند انقباض عضلات قلب را تحریک می‌کند. منیزیم نقش متضاد کلسیم دارد و باعث می‌شود عضلات منبسط شوند. کلسیم و منیزیم با هماهنگ سازی انقباض و انبساط دیواره رگ‌های خونی فشار خون را تنظیم می‌کنند.

۳. پیشگیری از حمله قلبی

یکی دیگر از خواص گوجه فرنگی خشک شده پیشگیری از حمله قلبی است. گوجه فرنگی به دلیل دارا بودن لیکوپن از ایجاد کلسترول بد و پلاک‌های چربی پیشگیری می‌کند و برای جلوگیری از حمله قلبی موثر است.

۴. جلوگیری از کم خونی فقر آهن

یکی از مهم‌ترین خواص گوجه فرنگی خشک شده پیشگیری ار فقر آهن است. هر نصف فنجان گوجه فرنگی خشک شده ۲.۵ میلی گرم آهن دارد. آهن ماده معدنی در هموگلوبین و جز سازنده گلبول‌های قرمز خون است. گلبول‌های قرمز اکسیژن را به سلول‌های بدن می‌رسانند. کمبود آهن می‌تواند به علائمی همچون خستگی، ضعف عضلانی و عفونت‌های مکرر منجر شود. ویتامین C. به جذب آهن از مواد غذایی کمک می‌کند. نصف لیوان گوجه فرنگی دارای ۱۱ میلی گرم ویتامین C. است.

۵. پیشگیری از سرطان پروستات

یکی دیگر از خواص گوجه فرنگی خشک شده کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات است.

یکی دیگر از خواص گوجه فرنگی خشک شده کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات است. بر اساس نتایج تحقیقات پژوهشگران ایتالیایی یک رژیم غذایی غنی از گوجه فرنگی در پیشگیری از سرطان پروستات موثر است. بر اساس این تحقیقات زمانیکه گوجه فرنگی خشک شده همراه با دانه‌ها و پوست آن پخته شود، خاصیت ضد سرطانی آن بیشتر است و از پیشرفت تومور‌های پروستات پیشگیری می‌کند.

۶. تناسب اندام

گوجه فرنگی به دلیل دارا بودن فیبر برای مدت طولانی احساس سیری ایجاد می‌کند، از اینرو به کنترل وزن کمک می‌کند. همچنین میوه و سبزیجات از جمله گوجه فرنگی دارای لیکوپن هستند و با کاهش هورمون اشتها باعث می‌شود تا افراد احساس سیری داشته باشند.

۷. محافظ پوست

مصرف گوجه فرنگی مانند یک ضد آفتاب از پوست در مقابل پرتو‌های ماورا بنفش خورشید محافظت می‌کند. آنتی اکسیدان موجود در گوجه فرنگی خشک شده به ایجاد طراوت و پیشگیری از چین و چروک زود هنگام پوست کمک می‌کند. همچنین گوجه فرنگی خشک یا پخته توانایی بدن برای ترمیم سوختگی را افزایش می‌دهد و مصرف گوجه فرنگی برای افرادی که دچار سوختگی‌های پوستی شده اند می‌تواند مفید باشد.

۸. درد‌های جراحی

یکی از شگفت انگیزترین خواص گوجه فرنگی خشک شده، کاهش درد‌های بعد از جراحی شکمی به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان است. لیکوپن موجود در گوجه فرنگی از ترشح دسته‌ای از پروتئین‌ها که باعث تشکیل بافت‌های غیر طبیعی و چسبنده داخل شکم می‌شود، پیشگیری می‌کند. این بافت‌ها باعث درد‌های شکمی می‌شوند و در برخی مواقع باعث انسداد روده و مثانه و حتی نازایی در زنان می‌شوند. داشتن یک رژیم غذایی حاوی گوجه فرنگی به کنترل تشکیل این بافت‌های شکمی کمک می‌کند.

منبع: ستاره

منبع: رکنا

کلیدواژه: سرطان سلامت غذا قلب سرطان سلامت غذا قلب سلامت قلب گوجه فرنگی ستاره سرطانی عکس جوان سرقت فیلم پلیس دختر قتل پسر زنان سقوط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۶۹۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌

ایسنا/خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به تاثیر پیشرفت‌ها در زمینه بهداشت و اصول پیشگیری از بیماری‌ها در افزایش امید به زندگی، گفت: فرهنگ و پذیرش جوامع، زمینه اجتماعی را برای اصلاح شرایط زندگی و تغییر رفتارهای بهداشتی در خانواده‌ها فراهم می‌کند.

پژمان بختیاری‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری هفته سلامت و نام‌گذاری پنجمین روز این هفته با عنوان سلامت خانواده و فرهنگ سلامت اظهار کرد: در چند دهه اخیر، به دلیل تغییر و تحولات اساسی و فراگیر در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی- امنیتی، اقتصادی و فناوری در مقیاس منطقه‌ای و جهانی، نقش ممتاز و تعیین‌کننده فرهنگ به ویژه فرهنگ‌های ملی و منطقه‌ای در عرصه‌های ملی، بین‌المللی و جهانی نمایان‌تر شده است.

وی افزود: انقلاب اسلامی ایران، به عنوان نقطه عطف تحولات معنوی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی قرن بیستم از ظرفیت‌ها و توانایی‌های بالفعل و بالقوه عظیمی در این حوزه برخوردار است و پیشرفت و تعالی همه‌جانبه کشور، مستلزم بهره‌گیری مؤثر و هوشمندانه از آن در سطح ملی و مناسبات و تعاملات منطقه‌ای و جهانی است. در حقیقت، فرهنگ به معنای اخص آن، از مختصات ذاتی، مزیت‌های راهبردی، انحصاری و سرنوشت‌ساز کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران است که همواره مورد تأکید معمار کبیر انقلاب اسلامی امام (ره) و مقام معظم رهبری بوده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: فرهنگ، نظام‌واره و کلیتی واحد و شامل «عقاید و باورهای اساسی، ارزش‌ها، آداب، الگوهای رفتاری ریشه‌دار و دیرپا، نمادها و مصنوعات» در سطح محلی، ملی، عمومی و حرفه‌ای است. فرهنگ به مثابه «روح جامعه» به زندگی فردی و اجتماعی انسان معنا و هویت می‌بخشد و شکل‌دهنده و اثرگذار بر ذهنیت و گرایش‌های افراد و جامعه و تعیین‌کننده رفتار عمومی است.

وی افزود: فرهنگ، جهت‌بخش جامعه و نظام‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است و نقش و تأثیر قابل توجهی در ارتقای سلامت افراد در سه سطح سیاست‌گذاری و ارائه‌دهندگان خدمات سلامت و مردم به عنوان گیرندگان خدمات سلامت ایفا می‌کند.

بختیاری‌نیا عنوان کرد: فرهنگ، مجموعه‌ای از رهنمودها یا فرمول‌ها برای زندگی در جهان را به ما ارائه می‌دهد و فرهنگ‌های اجتماعی افراد را با اعتقادات، ارزش‌ها و عادت‌های خاصی پرورش می‌دهند. فرهنگ، واسطه‌ای است که مردم به عنوان تسهیلگر روابط اجتماعی برای برقراری ارتباط از آن استفاده می‌کنند.

وی افزود: تأثیر متقابل فرهنگ و سلامتی بسیار پیچیده است و مستلزم در نظر گرفتن مجموعه‌ای از دلایل، تجربه‌ها، تجلیات و روش‌های پیشگیری و درمان برای انبوهی از مشکلات انسانی است با این حال اگرچه تنوع فرهنگی به ویژه در رابطه با سلامتی در ظاهر جذاب و فریبنده است، به همان اندازه می‌تواند تفاوت‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بین مردم را نیز پنهان کند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ارتقای فرهنگ سلامت در مردم با هدف آگاه‌سازی مردم از حقوق و مسئولیت‌های اجتماعی خود و استفاده از ظرفیت محیط‌های ارائه مراقبت‌های سلامت برای رشد معنویت و اخلاق اسلامی در جامعه، تحقق رویکرد سلامت همه‌جانبه و انسان سالم در همه قوانین، سیاست‌های اجرایی و مقررات با رعایت اولویت پیشگیری بر درمان و...، افزایش آگاهی، مسئولیت‌پذیری، توانمندی و مشارکت ساختارمند و فعالانه فرد، خانواده و جامعه در تأمین، حفظ و ارتقای سلامت با استفاده از ظرفیت نهادها و سازمان‌های فرهنگی، آموزشی و رسانه‌های کشور و...، تربیت انسان‌های سالم، باانگیزه، شاداب، متدین، وطن‌دوست، جمع‌گرا، نظم‌پذیر و قانون‌گرا انجام می‌شود.

وی افزود: همچنین ارتقای فرهنگ سلامت مردم برای ارتقای امید به زندگی، تامین سلامت و تغذیه سالم جمعیت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و...، افزایش آگاهی و میزان سواد سلامت جامعه در راستای افزایش پیش‌گیری، خودمراقبتی فعال و اصلاح سبک زندگی و ارتقای عادلانه سلامت در کشور با استفاده بهینه از مشارکت آگاهانه و مسئولیت مردم و توسعه همکاری‌های بین بخشی انجام می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: در طول قرن گذشته علل اصلی مرگ در بسیاری از کشورها به طرز چشمگیری از بیماری‌های عفونی به بیماری‌های مزمن تغییر کرده است. اگرچه نوآوری‌های بیوتکنولوژیک نقش مؤثری در درمان بیماری‌ها داشته‌اند اما پیشرفت‌ها در زمینه بهداشت و اصول پیشگیری از بیماری‌ها نیز نقش انکارناپذیری در افزایش امید به زندگی داشته و منجر به طولانی‌تر شدن متوسط امید به زندگی شده است.

بختیاری‌نیا عنوان کرد: عوامل مختلف شامل بهبود شرایط زندگی، کاهش سوء تغذیه، بهبود وضعیت بهداشتی غذا و آب، اصلاح سیستم‌های دفع فاضلاب و ... با سهم نسبی خود می‌توانند به عنوان مؤلفه‌های بیولوژیک در کنار نوآوری‌های بیوتکنولوژیک بر طول عمر تأثیرگذار باشند. مداخلات پیشگیرانه غالبا در شرایط زندگی و رفتار افراد تأثیرگذار است. در نتیجه فرهنگ و پذیرش جوامع، زمینه اجتماعی را برای اصلاح شرایط زندگی و تغییر رفتارهای بهداشتی در خانواده‌ها فراهم می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گوجه فرنگی شهرستان مهر در راه بازار‌های جهانی
  • نرخ مصوب انواع میوه؛ قیمت گوجه سبز سر به فلک کشیده!
  • اگر سرماخوردگی دارید این 2 میوه را بخورید
  • تجلیل از ۱۰۰ فعال حوزه سلامت چهارمحال و بختیاری
  • تجلیل از فعالان عرصه سلامت چهارمحال و بختیاری
  • مدعی العموم از کارخانجات رب گوجه بازدید کرد
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • پیاز ارزان می شود | اعلام زمان عرضه گسترده نوبرانه ها در بازار | جدیدترین قیمت ملون، طالبی، توت‌ فرنگی، سیب و موز را ببینید
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه