Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم زاهدان با انتقاد شدید از عدم قاطعیت دستگاه دیپلماسی کشور در برابر تروریست‌ها، گره زدن مشکلات کشور به لوایح استعماری را امری نادرست توصیف کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگارمرآت با انتقاد نسبت به عدم قاطعیت دستگاه دیپلماسی کشور در قبال تروریست‌ها و دولت‌هایی که از تروریسم حمایت می‌کنند تا در رابطه آن موضع نمی‌گیرند گفت: میان ما و پاکستان قانون استرداد مجرمین حاکم است؛ این قانون سال‌هاست که وجود دارد اما جمهوری اسلامی ایران هرگز نتوانسته است در راستای این قانون عمل کند و با اشراری که جایگاه و پایگاه آن‌ها در پاکستان مشخص است و روشن است که سیستم اطلاعاتی پاکستان از آن‌ها حمایت می‌کند، برخورد قانونی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهریاری با اشاره به برخی از قوانین بین‌المللی مبنی بر این که اگر از خاک کشوری به کشور دیگری حمله تروریستی شود، کشوری که مورد حمله قرار گرفته حق دارد که متجاوزان را حتی در خاک کشور نخست دنبال کند گفت: متأسفانه از ظرفیت این قوانین استفاده نمی‌شود و هنوز 7 نفر از مرزبانان ما در پاکستان اسیر هستند.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره تأثیر آزمون و خطای دولت در قبال غرب بر کوچک شدن سفره‌های مردم گفت: سیاست‌های خارجی غلط دولت قطعا در کوچک شدن سفره‌های مردم تأثیرگذار بوده است؛ متأسفانه هرگاه که اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها وعده‌ای دادند، باور دولت بر این بود که آن‌ها به وعده‌های خود عمل می‌کنند؛ دولت باور داشت که جهان کدخدایی دارد و آن کدخدا هم آمریکاست که دیگران باید از او اطاعت کنند.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی تجربه برجام را تجربه‌ای تلخ توصیف کرد و گفت: در برجام، هم اروپا و هم آمریکا به وعده‌های خود عمل نکردند؛ اروپا حتی پس از آن که آمریکا از برجام خارج شد هم اقدام درخوری انجام نداد.

شهریاری افزود: اروپایی‌ها پس از خروج آمریکا از برجام اعلام کردند که ما ظرف چند هفته مشکلات را برطرف می‌کنیم و اکنون چندین ماه از وعده‌های آنان گذشته است.

دولت مشکلات کشور را به نپذیرفتن لوایح استعماری گره می‌زند

وی با تصریح بر این که دولت هنوز این باور غلط را دارد که شاید اروپا به ایران کمک کند گفت: دولت با این باورها هرگاه به مشکلی برخورد می‌کند فضا را به سمت و سویی می‌برد تا به مردم بقبولاند که اگر در کشور مشکلاتی هست و سفره‌های شما کوچک شده و اگر ارتباطات بانکی ما دچار مشکل است، علت آن است که ما زیر بار لوایح استعماری نمی‌رویم!

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با بیان این که وزارت امور خارجه، بانک مرکزی و به طور کلی دولت به مردم القاء می‌کنند که اگر می‌خواهید مشکلات برطرف شود باید برنامه‌های دیکته‌شده آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها از جمله الزامات FATF را اجرا کنیم گفت: مسلمان نباید از یک سوراخ دوبار گزیده شود؛ آن‌ها یک‌بار مسأله تلخ برجام و بدعهدی آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها را تجربه کرده‌اند اما می‌خواهند بار دیگر این خطا را تجربه کنند.

 شهریاری افزود: عده‌ای در دولت یا ناآگاه هستند-که ان‌شاءالله همین‌گونه است- و یا خائن هستند؛ ما امیدواریم که این افراد ناآگاه باشند.

اگر از موضع انفعال خارج شویم، اوضاع بسامان‌تر خواهد شد

وی با بیان این که جمهوری اسلامی ایران هرگاه بر اساس فرامین رهبری، از موضع قدرت پای کار آمده موفق بوده است گفت: در مقابل هرگاه که از موضع انفعال عمل کرده‌ایم، دولت و مردم ضرر کرده‌اند؛ اگر این رویه پایان بپذیرد، امور به نحو مطلوب‌تری پیش خواهد رفت.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۷۰۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است

عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس گفت: تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ضروری است و به همین دلیل باید با هم جلسات کاری مشترک داشته باشیم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، فداحسین مالکی؛ عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی به قدمت فرهنگ و تمدن کشورمان اشاره کرد و گفت: فرهنگ و تمدن ایران به بلندای تاریخ است و به همین دلیل همواره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مورد توجه کشور‌های عضو اکو و دیگر کشور‌ها در اروپا و آمریکای لاتین قرار می‌گیرد.

وی افزود: با وجود اینکه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هنوز به چهل سالگی خود نرسیده، اما این رویداد ارزشمند مورد توجه دنیا گرفته و لازم است با توجه به اهمیتش نگرش جدیدی نسبت به برگزاری آن داشته باشیم. در حال حاضر شرایط حاکم بر منطقه خاورمیانه و جهان با شرایطی که در گذشته برقرار بود، متفاوت است.

مالکی چتر معادلات سیاسی را بر فعالیت حوزه‌های فرهنگی گسترده دانست و ادامه داد: دیپلماسی فرهنگی کشور ما بی‌تأثیر از معادلات سیاسی فعلی دنیا نیست. لازم است مسئولان فرهنگی کشورمان با در نظر گرفتن ملاحظات سیاسی جهانی و یارگیری کشور‌ها به شناسایی نخبگان فرهنگی دیگر کشور‌ها در تعاملات دیپلماسی فرهنگی مبادرت داشته باشند.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به استقبال اهل فرهنگ، ادب و جامعه نخبگانی دیگر کشور‌ها به فرهنگ و ادبیات ایران اشاره کرد و گفت: من سابق بر این سفیر ایران در برخی از کشور‌ها بودم، دقیقاً می‌دانم میزان علاقه‌مندی مردم و نخبگان دیگر کشور‌ها با فرهنگ و آثار مکتوب ایرانی قابل توجه است. این علاقه‌مندی در حوزه کتاب‌های تاریخی و ادبی که جایگاهی در وحدت میان کشور‌ها دارد، بیشتر است.

مالکی ادامه داد: برخی از کتاب‌های مرتبط با شخصیت شهید بهشتی، شهید مطهری و مرحوم دکتر شریعتی در بسیاری از کشور‌ها همواره مورد توجه بوده است. شعرا و عرفای نامدار ایرانی، چون حافظ، سعدی و فردوسی تا دیگر بزرگان فرهنگ و ادب کشور توجه به فرهنگ ایران را در دنیا افزایش داده‌اند. معتقدم دیپلماسی فرهنگی می‌تواند توازن‌بخش دیپلماسی سیاسی و اقتصادی باشد.

نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رونق بخش دیپلماسی فرهنگی ایران است

وی دیپلماسی فرهنگی را بسترساز روابط چند وجهی میان کشور‌ها خواند و گفت: نمایشگاه کتاب و به طور کلی صنعت نشر می‌تواند دیپلماسی فرهنگی را توسعه دهد. با عرضه کتب ایرانی و تبادل آن میان دوستداران کتاب در دیگر کشور‌ها می‌توان ارتباطات را رونق داد. ممکن است از منظر سیاسی با برخی از کشور‌ها روابط مستحکمی نداشته باشیم، اما از دید فرهنگی جوامع راه خود را طی می‌کنند. چرا که ملاحظات سیاسی به طور معمول مقطعی است.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی از دیپلماسی فرهنگی به عنوان امری تاریخی، یاد کرد و افزود: نمی‌توان مبانی فرهنگی نظیر زبان فارسی را از شبه قاره، پاکستان و افغانستان حذف کرد. شاهد هستیم که در موضوع هویت برخی از شاعران ایران در میان کشور‌ها بحث وجود دارد، نظیر مولانا که ترکیه و افغانستان ادعا دارند مولوی به آن‌ها تعلق دارد و این موارد شیرینی فرهنگ است؛ بنابراین لازم است به دیپلماسی فرهنگی از مسیر کتاب توجه بسیاری داشته باشیم.

لزوم توسعه فعالیت رایزنان فرهنگی ایران در دیگر کشور‌ها

مالکی در بخش دیگری از این گفتگو به اهمیت و نقش رایزنان فرهنگی ایران در دیگر کشور‌ها در توسعه دیپلماسی فرهنگی پرداخت و ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید به رایزنان فرهنگی توجه بیشتری داشته باشد و تنگنا‌های مالی این حوزه را مرتع سازد. به طور حتم باید در حوزه اکو وابسته‌های فرهنگی خود را مستقر کنیم. در بسیاری از کشور‌ها لازم است فعالیت خوب فرهنگی داشته باشیم؛ در این صورت نمایشگاه‌های فرهنگی نظیر نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به بهترین شکل مورد توجه جهانیان قرار می‌گیرد.

وی عنوان کرد: در فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس تأکید داریم که باید دولت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی رایزنان فرهنگی ایران را به خوبی فعال کنند.

این عضو فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس شورای اسلامی، گفت: انتخاب یک کشور به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران یک اقدام پُرفایده است و لازم است در طول سال این فعالیت‌ها در مورد کشور‌ها برقرار باشد و تنوع همکاری با کشور‌ها از منظر فرهنگ و تبادلات فرهنگی و ادبی را در نظر گرفته شود. خوب است کشور‌های مختلف در تعاملات فرهنگی مورد توجه باشند.

وی افزود: وابسته‌های فرهنگی کشورمان طبق رسالت ذاتی خود به طور مستمر و موثر می‌توانند تعاملات فرهنگی ایران را به دیگر کشور‌ها در طول سال پیگیری کنند. از این طریق نتایج مورد نظر و مطلوب حاصل خواهد شد.

مالکی از آمادگی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و فراکسیون دیپلماسی فرهنگی برای افزایش تعاملات فرهنگی ایران با دیگر کشور‌ها خبر داد و گفت: لازم است مدیران نمایشگاه کتاب و مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه فعالیت‌های دیپلماسی فرهنگی نیاز‌ها و کاستی‌های خود را از نمایندگان پیگیری کنند تا اگر حمایت‌های بودجه‌ای مورد نیاز است، در بودجه ریزی سنواتی لحاظ شود. فراکسیون دیپلماسی فرهنگی آمادگی دارد تا در جلسه‌ای مشترک میزبان متولیان نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در محل نمایشگاه کتاب و یا در ساختمان مجلس شورای اسلامی باشد تا از ظرفیت مجلس به درستی استفاده شود. اهمیت تبادلات در این است که پیشنهادات فراکسیون‌ها نیز به قانون تبدیل می‌شود.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • شوراهای اسلامی بدون حب و بغض‌های سیاسی در راستای حل مشکلات مردم گام بردارند
  • دولت از استاندار جدید لرستان حمایت کند/ لزوم برخورد قاطع با فساد
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • رئیسی: عملیات وعده صادق برای دوستان انقلاب اسلامی پیام همبستگی و برای دشمنان پیام مقاومت داشت
  • عملیات وعده صادق برای دوستان انقلاب اسلامی پیام همبستگی و برای دشمنان پیام مقاومت داشت
  • رییسی مطرح کرد؛کاهش نرخ بیکاری در کشور/ بر عهد خود با شما مردم باقی هستم
  • رادان: طرح نور، طرح امنیتی انتظامی نیست
  • تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است
  • رهبر معظم انقلاب: هدف از تحریم، در تنگنا گذاشتن نظام جمهوری اسلامی است تا از خطوط استعماری و استکباری تبعیت کند/ بعضی انشاءالله خیرخواهانه توصیه می‌کنند که با آمریکا {کنار بیاییم}؛ یک چیزی می‌گویم گوش کنید، توقعات این‌ها تمامی ندارد
  • پیوند میدان و دیپلماسی‌