Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@09:36:04 GMT

انحطاط امپراتوری زاگرس؛ بلوط های بی دفاع

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۷۰۷۰۰

انحطاط امپراتوری زاگرس؛ بلوط های بی دفاع

جنگل های بلوط بزرگترین پوشش گیاهی در زاگرس را تشکیل می دهند، به عبارتی زاگرس با آب (چشمه، آبشار و رودخانه) و درختان بلوط شناخته می شود و بدون وجود هر کدام از این دو نعمت الهی زاگرس ناقص به نظر می رسد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از جهانبین نیوز؛ بشریت از ابتدا خود را در دامان طبیعت دیده و از همان نخستن زمان آفرینش کره خاکی، طبیعت تنها همراه و یاور انسان ها بوده و با گذشت هزاران سال  همچنان بشر هر آنچه را به آن نیاز دارد از طبیعت گرفته، اما پاسخ انسان به محبت طبیعت هیچگاه مثبت و سازنده نبوده چرا که انسان ها در طول تاریخ به هر بهانه ای و بوسیله هر ابزاری در طبیعت تاختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تخریب و دگرگونی های جبران ناپذیر پاسخ ناعادلانه انسان ها به طبیعت بوده است. در طی این سال ها هزاران نوع گونه گیاهی و جانوری بدست انسان ها منقرض و به تاریخ پیوست در حالی که کوچکترین حق همه آنها حق حیات بود حقی که از طرف انسان ها از بین رفت.


 بلوط یکی از خاص ترین و نجیب ترین گونه های گیاهی در زمین به خصوص در زاگرس بزرگ همواره از اهمیت و ارزش زیادی برخوردار بوده است.
جنگل های بلوط بزرگترین پوشش گیاهی در زاگرس را تشکیل می دهند. به عبارتی زاگرس با آب (چشمه، آبشار و رودخانه) و درختان بلوط شناخته می شود و بدون وجود هر کدام از این دو نعمت الهی زاگرس ناقص به نظر می رسد. اما در سال های اخیر علاوه بر اینکه به دلیل شرایط جوی میزان بارش برف و باران کاهش پیدا کرده اما قطع درختان بلوط فصل جدیدی در زاگرس بوجود آورده فصلی که حالا زیباترین ذخیره گیاهی زاگرس را با خطر انقراض مواجه می کند.

بلوط این نعمت خدادادی و نماد عظمت و زیبایی زاگرس در دهه اخیر به هر دلیلی مورد تهاجم ساکنین همین منطقه قرار گرفته، بلوط هایی که صدها سال عاشقانه هر چه داشتند در اختیار ساکنین زاگرس قرار دادند اما با بی مهری و سودجویی انسان روبه رو شده اند شاید اگر بلوط ها می توانستند از خود دفاع کنند هیچگاه اجازه نمیدادند تیغ تیز اره ها اینگونه ناجوانمردانه آنها را قتل عام کنند. در سال های اخیر آنچه در زاگرس شکل گرفته چیزی جز جنایت علیه طبیعت به خصوص درختان بلوط نمی تواند باشد. افرادی که اقدام به قطع بی رویه این نعمت خدادادی می کنند در آینده نه چندان دور حسرت یکی از این بلوط ها را خواهند خورد همان گونه که امروزه بسیاری حسرت گیاهان و جانورانی را در زاگرس دارند که روزگاری همچون خورشید در این منطقه می درخشیدند. بدین ترتیب باید گفت ادامه این رفتار ناپسند تنها انقراض را پیش روی جنگل های بلوط قرار خواهد داد. اگر فقط چند دقیقه به آینده برویم و زاگرس بدون بلوط را تصور کنیم هرگز هیچ اره ای تن بلوطی را لمس نخواهد کرد.

امروزه بسیاری از افراد در بسیاری از نقاط زاگرس بدون هیچ توجهی تیشه بر ریشه نابودی جنگل های بلوط می زنند اگر چه در گفتگو با بسیاری از این افراد بیکاری و فقر مالی را دلیل انجام این اقدام می دانند و گاهی با دیدن وضعیت مالی و شرایط زندگی آنها تسلیم این حقیقت تلخ می شویم اما با وجود هر گونه سختی و مشکلاتی باید به این مسئله کمی بیاندیشیم که بلوط ها جزئی از خانواده ما زاگرس نشینان هستند بنابراین ظلم بزرگی خواهد بود که برای حل مشکلات اقتصادی فقط یکی از اعضای خانواده خودمان را قربانی کنیم. بیکاری و مشکلات اقتصادی اگر چه سخت اما روزی حل خواهند شد ورونق اقتصادی به خانه همه ما برمی گردد اما بلوط ها قابل بازگشت نیستند و تنها چیزی که آن روز عاید ما خواهد شد جز حسرت چیز دیگری نخواهد بود.

این یک حقیقت مشخص است که بسیاری از مناطق خشک و بیابانی امروز در گذشته سرسبز و زیبا بوده اند اما در اثر بی توجهی ها و منفعت محوری ذاتی انسان تبدیل به بیابان خشک شده اند. تجربه های گذشته درس های خوبی برای امروز ما هستند، متاسفانه باید گفت افزایش قطع بلوط یعنی نابودی طبیعت زاگرس و در نتیجه پایان تلخ برای زاگرس نشینان....

بنابراین در هفته منابع طبیعی و روز درختکاری بهانه خوبی برای دلجویی از بلوط به عنوان عضوی از خانواده بزرگ زاگرس است.
باید چاره ای اندیشید و با حمایت سازمان ها و نهادهای وابسته نظارت بیشتری نسبت به درختان بلوط داشته باشیم این وظیفه همه زاگرس نشینان است که از اعضای خانواده خود مراقبت کنند و در زمینه بیکاری نیز واجب است با استفاده از پتانسیل های توریستی – تفریحی و دوستی با مناطق زیبای زاگرس از نابودی جنگل های خدادادی بلوط جلوگیری کنیم. از طرفی همین بلوط در برخی کشورهای اروپایی به عنوان نماد ملی و سمبل استقامت و پایداری لقب میگیرد در حالی که در مناطق ما اره، زغال و خاکستر سرنوشت بلوط ها شده است.

این مسئله مهمی برای هر انسان متدین با وجدان بیدار است که بلوط ریشه خدادادی دارد و در شکل گیری آنها انسان هیچگونه نقشی نداشته بنابراین انسان حق ندارد چیزی که پروردگار به وجود آورده را از بین ببرد...
 
نویسنده: محمد رضا عسکری ارمندی
انتهای پیام/
 
 
 
 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۷۰۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل قطع درختان در محدوده باغ‌موزه قصر مشخص شد

طبق اعلام روابط عمومی منطقه ۷، اخیرا فیلمی در فضای مجازی به نمایش در آمده است که نشان می‌دهد شهرداری منطقه ۷ در باغ موزه قصر تعدادی درخت را قطع کرده است. روابط عمومی منطقه ۷ تهران طی اطلاعیه‌ای در این باره اعلام کرد: «ضمن تشکر از حساسیت شهروندان نسبت به حفظ و نگهداشت فضای شهر که همواره مورد تاکید مدیریت شهری بوده به اطلاع می‌رساند که ۱۳ اصله درخت طبق نظر پزشک گیاه، مبتلا به آفت پوست خوار و چوب خوار شده بود و ضرورت قطع این درختان توسط پزشک گیاه به اداره فضای سبز اعلام شد. سپس این موضوع با ارائه مستندات پزشکی در کمیسیون ماده ۷ طرح گردید و اعلام شد که برای حفظ سایر درختان آن محوطه و نیز حفظ جان عابران و شهروندانی که در این محوطه تردد می‌کنند، قطع این درختان اجتناب ناپذیر است و کمیسیون بر اساس مستندات پزشک گیاه و نیز سایر کارشناسان، رای به قطع این درختان داد.

در نتیجه بر خلاف فضاسازی رسانه‌ای که قطع این درختان را در جهت بی توجهی به نگهداشت فضای سبز توسط شهرداری تلقی می‌کرد، واقعیت این است که برای حفظ فضا‌های سبز شهری و طبق قوانین موجود و با نظر کارشناسان معتبر این اتفاق موجود است و در صورت لزوم تمامی اسناد و مدارک به انتشار در خواهد آمد. از سوی دیگر با توجه به این که آفت چوب خوار تنه درخت را به تدریج از داخل پوک می‌کند در فصولی که در شهرمان باد و طوفان وجود دارد شکستن و افتادن این درختان به جان و مال شهروندان آسیب می‌زند.

در پایان اعلام می‌کند که حساسیت افکار عمومی نسبت به نگهداشت فضای سبز شهری یک سرمایه ارزشمند برای شهرداری و خادمان شهر است و ضمن ارج نهادن به این نگرانی، به صورت کامل پاسخگوی تمامی دغدغه‌ها و نگرانی‌ها در این زمینه هستیم.»

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • توضیحات شهرداری درباره قطع درختان کنار باغ موزه قصر
  • قطع درختان در محدوده باغ موزه قصر
  • ماجرای قطع درختان در بوستان قصر چیست؟
  • (ویدئو) کاشت نهال به‌جای درختان قطع شده در جنگل‌های هیرکانی
  • قدرت و نفوذ ایران در جهان مایه افتخار است
  • دلیل قطع درختان در محدوده باغ‌موزه قصر مشخص شد
  • تکذیب قطع درختان در بوستان ستارخان تهران
  • علت قطع درختان منطقه ۷ تهران توسط مأموران شهرداری چیست؟ + ویدئو
  • سرشاخه کاری درختان گردو در نهاوند
  • فارن افرز: چرا قدرت بزرگ‌تر همیشه در ژئوپلیتیک بهتر عمل نمی‌کند؟