Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-05-07@16:13:50 GMT

آیا غول‌های بزرگ دنیای IT تجزیه می‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۷۰۸۵۹

آیا غول‌های بزرگ دنیای IT تجزیه می‌شوند؟

ایتنا - چندی است که انتشار موضع الیزابت وارن، سناتور آمریکایی پیرامون لزوم فروپاشی شرکت‌های بزرگ دنیای انفورماتیک بیش از پیش خبرساز شده است. اما ایا چنین چیزی به راحتی شدنی است؟ به گزارش ایتنا از ایرنا، چند روز پیش «الیزابت وارن» سناتور دموکرات ایالت ماساچوست و یکی از نامزدهای احتمالی انتخابات 2020 آمریکا در سخنرانی که خیلی زود ابعاد جنجالی فراوانی در رسانه‌های غربی پیدا کرد از لزوم تجزیه غول‌های دنیای تکنولوژی مثل گوگل، اپل و آمازون سخن گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنرانی که در طول آن وارن با حمله به مونوپولی کنونی شرکت‌های بزرگ دنیای تکنولوژی، آن‌ها را به زورگویی، سوءاستفاده از قدرت و حریم خصوصی کاربران و تک‌روی متهم کرد. او حتی از ایده تصویب قانونی صحبت کرد که محدوده فعالیت شرکت‌های بزرگ و دامنه ورود آن‌ها به میدان رقابت با شرکت‌های کوچک‌تر را محدود کند.

سخنرانی او از دید بسیاری تلاشی برای جلب توجه مخاطبان در فاصله یک سال مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تعبیر شد. با این حال سخنان او خارج از قاب سیاست خیلی هم بی‌راه نبود. نگرانی بابت بزرگ و بزرگتر شدن غول‌های دنیای تکنولوژی و قدرت فزاینده‌ای که در دست دارند انکارشدنی نیست. با این حال آیا تجزیه این شرکت‌ها راه‌حل ماجراست؟
آیا اصلا تجزیه این شرکت‌ها با همه مشکلات و مسائلی که در نتیجه آن رخ می‌دهد به راحتی شدنی است؟

تجربه قدیمی
نگرانی بابت وقوع مونوپولی در دنیای صنعتی و تلاش با مقابله با آن پیشینه طولانی دارد؛ به عنوان مثال در نیمه نخست قرن بیستم میلادی، شرکت «استاندارد اویل»، غول نفتی بسیار بزرگی بود که تقریبا 88 درصد نفت آمریکا را تولید می‌کرد. در سال 1911 دیوان عالی ایالات متحده آمریکا به این نتیجه رسید که این شرکت قانون ضدقیمومیت که برای حفظ رقابت‌پذیری بازار وضع شده بود را نقض کرده است و به این ترتیب به تجزیه این شرکت رای داد. نتیجه این رای فروپاشی یکی از بزرگترین شرکت‌های نفتی دنیا به بیش از 34 شرکت مستقل با هیات مدیره‌های متفاوت بود.
اما آیا می‌توان منتظر تکرار چنین اتفاقی در سطح شرکت‌های بزرگ دنیای تکنولوژی که تقریبا همگی آمریکایی هستند بود؟

فشار روزافزون
فیسبوک، گوگل، آمازون و دیگران همین حالا هم با فشار روز افزونی برای شفاف‌سازی چگونگی استفاده از اطلاعات خصوصی کاربران و حریم امنیتی آن‌ها مواجه هستند. نگرانی روزافزون در سوءاستفاده احتمالی از این اطلاعات هر روز بیشتر می‌شود. در واقع در شرایطی که گوگل تقریبا مالک 90 درصد از جستجوهای اینترنتی و فیسبوک بزرگترین پایگاه داده‌های خصوصی دنیاست این نگرانی خیلی هم بی‌راه نیست.

چالش اصلی هم اینگونه مطرح می‌شود که اطلاعات مهم‌ترین کالا در دنیای دیجیتالی امروزی شمرده می‌شود؛ همانند نقشی که زمانی نفت بر عهده داشت. در نتیجه مونوپولی که این روزها غول‌های بزرگ دنیای تکنولوژی درگیر آن هستند و به هیچ رقیب کوچکی هم اجازه نفس کشیدن نمی‌دهند شرایطی مشابه شرایط شرکت‌های نفتی در قرن بیستم را تکرار می کند. این یعنی روی کاغذ اضمحلال این شرکت‌ها می‌تواند مساله مونوپولی در دنیای دیجیتال و تهدیدهای امنیتی تمرکز قدرت اطلاعات در این شرکت‌ها را حل کند.

مبحث فروپاشی
صحبت کردن در مورد فروپاشی شرکت‌های بزرگ دنیای انفورماتیک از عمل کردن به آن به مراتب راحت‌تر است. تمام این شرکت‌ها مجموعه گسترده‌ای از سرویس‌های متنوع را به صورت کاملا رایگان یا با تخفیف‌های گسترده عرضه می‌کنند. بله این درست است که کاربران در حقیقت این سرویس‌ها را به رایگان نمی‌گیرند بلکه هزینه آن را با اطلاعات خصوصی خود مثل رد پای فعالیت‌های مجازی و اطلاعات شخصی که برای تبلیغات و دیگر مصارف تجاری دنیای مجازی استفاده می‌شوند پرداخت می‌کنند. اما همچنان طبیعتا این مدل تجاری فراگیری است که فعلا فقط شرکت‌های بزرگ از عهده مخارج توزیع وسیع آن بر می‌آیند.
به علاوه این شرکت‌ها به لطف درآمد نجومی خود نقش بسیار پر رنگی هم در سرمایه‌گذاری روی چرخه تولید فناوری دارند؛ کاری که طبیعتا از عهده شرکت‌های کوچک و این روزها حتی دولت‌ها هم خارج است.

مشکلات فراوان
همه اینها یعنی هر تلاشی برای متلاشی کردن شرکت‌های بزرگ در درجه اول نیازمند اصلاح گسترده فرهنگ مصرف آنلاین و تعاریف کلاسیکی است که همه کاربران به آنها عادت داشته و باور دارند. به علاوه مشکلات اقتصادی گسترده‌ای که پس از چنین فروپاشی‌های عظیمی برای شرکت‌های کوچک ایجاد شده، تولید می‌شود را هم نباید فراموش کرد.
جدا از خطر وقوع رکودی اقتصادی در دنیای تکنولوژی پیچیدگی رقابت شرکت‌های بزرگ در بازار کنونی دنیای تکنولوژی هم جلوی هر حرکت شتاب‌زده ای را می‌گیرد. اصلا هم مهم نیست که این حرکت از نظر اخلاقی یا فلسفی چقدر درست به نظر برسد.

ضمنا بدون تردید غول دنیای تکنولوژی هم دست روی دست نخواهند گذاشت و بیکار نمی‌مانند. لابی گسترده و پر قدرت این شرکتها آن‌قدر قوی هست که نگذارد به این راحتی تصمیماتی در این سطح حیات آنها را به خطر اندازد.
 

منبع: ايتنا

کلیدواژه: مدیریت فناوری اطلاعات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۷۰۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد( پنجره) در صندوق ذخیره فرهنگیان

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل صندوق ذخیره فرهنگیان، محسن احمدی امروز تصریح کرد: این سامانه، نخستین اقدام برای دستیابی به سیستم های کنترل هوشمند و از مهمترین زیرساخت‌های نوین و فناورانه برای مدیریت و نظارت همه جانبه و داده محور فعالیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان محسوب می‌شود و به طور دقیق تر، این سامانه پنجره‌ای برای نظارت مستمر و آنلاین بر جریان اطلاعات و اسناد عملکردی هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه است.

وی افزود: هدف از طراحی و تولید این سامانه، ساماندهی و حفظ اسناد و اطلاعات شرکت‌های زیر مجموعه صندوق، حفظ و توسعه شفافیت و آگاهی، حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران (فرهنگیان)، نظارت موثر بر حسن اجرای قوانین و مقررات، تسهیل فرآیند تهیه و افشای اطلاعات، ایجاد هماهنگی بین واحدهای درون سازمانی و گام مثبتی در جهت پیشگیری از وقوع مشکلات است.

«پنجره» یک محصول دانش‌بنیان و بومی

مدیرعامل صندوق با اشاره به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های این مجموعه بزرگ اقتصادی اظهار داشت: پنجره محصولی است که به صورت کاملاً بومی و اختصاصی، توسط شرکت دانش‌بنیان پژوهش و نوآوری صنایع آموزشی از شرکت‌های تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان طراحی و تولید شده است.

احمدی تاکید کرد: از آنجا که نظارت و شفافیت دو روی یک سکه هستند، این سامانه از طریق افزایش شفافیت، امکان پایش و ارزیابی دقیق، سریع و جامع برای تمام ذینفعان را فراهم می‌کند.

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به اینکه سامانه پنجره، بخشی از برنامه و راهبرد جامع صندوق به منظور توسعه زیرساخت‌های نوین نظارتی و مدیریتی می باشد افزود هدف پنجره  نظارت همه جانبه و داده‌محور بر فعالیت ها و عملکرد هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه است.

احمدی در همین زمینه افزود: در تکمیل این رویکرد، سامانه یکپارچه برنامه، بودجه و عملکرد، با هدف پایش منظم میزان تحقق اهداف کمی و کیفی برنامه و بودجه سالیانه هر یک از هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه و مقایسه با شاخص‌های مختلف در دستور کار قرار گرفته است.

توسعه و تکمیل سامانه جامع هوش تجاری در آینده نزدیک

مدیرعامل صندوق با اعلام اینکه ایجاد  و راه اندازی سامانه جامع هوش تجاری (BI) اختصاصی صندوق ذخیره فرهنگیان نیز هدف گذاری شده است اظهار داشت: سامانه هوش تجاری به ‌منظور کنترل متمرکز بر روی شاخص‌های قابل اندازه‌گیری مدیریتی و در شرکت‌های تابعه، تحلیل مبتنی بر داده و اطلاعات عملکرد شرکت‌ها و مقایسه با یکدیگر و شرکت‌های فعال در صنعت مشابه، احصاء چالش‌ها و مشکلات پیش روی شرکت‌ها و انجام اقدامات پیشگیرانه و پیش‌بینی روند درآمدزایی و سود و زیان بنگاه‌های اقتصادی در حال تکمیل و توسعه است.

وی بیان کرد: اعمال مدیریت اثربخش‌تر و افزایش بهره‌وری سازمانی در تمام زنجیره ارزش اقتصادی صندوق ذخیره فرهنگیان از مزایای این سامانه است که در آینده نزدیک در چند فاز طراحی شده و در صندوق استقرار خواهد یافت.

امکان نظارت دقیق و برخط ذینفعان بر تمامی فعالیت‌های صندوق

محسن احمدی همچنین اظهار داشت: در بخش حقوقی نیز سامانه مدیریت امور دعاوی با هدف نظارت اثربخش بر پرونده‌های حقوقی شرکت‌ها و به اشتراک‌گذاری درس‌آموخته‌های شرکت‌ها با یکدیگر پیش‌بینی شده است.

وی در پایان تصریح کرد: این سامانه‌ها که در مجموع سیستم نظارتی و شفافیت صندوق ذخیره فرهنگیان را تشکیل می‌دهند، ابزار بسیار مهمی در اختیار تمامی ذینفعان به ویژه فرهنگیان عزیز خواهد بود تا از این طریق بر دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری این مجموعه عظیم اقتصادی نظارت و کنترل دقیق داشته باشند.

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان درخصوص چگونگی دسترسی به سامانه هوشمند پنجره خاطرنشان کرد: پس از تکمیل مرحله ورود داده ها و اطلاعات به این سیستم و طی یک زمان بندی مشخص بتدریج همه ذی نفعان به اطلاعات سامانه پنجره دسترسی خواهند داشت.

منبع: قدس آنلاین

دیگر خبرها

  • ابهام در مورد شرکت چینی تامین کننده VAR/ تخصص در بیلیارد و تنیس!
  • دنیای اسلام در تصمیم‌گیری مشترک، خلاء بزرگ دارد | حج امسال به صورت ویژه حج برائت است | جمهوری اسلامی منتظر دیگران نمی‌ماند
  • ذوب شدن اجساد شهدای غزه با سلاح‌های ممنوعه ارتش صهیونیستی
  • سامانه «پنجره» برای نظارت بر اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان راه‌اندازی شد
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • پردازش انسان‌گونه داده‌ها با استارت‌آپ «هوش فضایی»
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات صندوق ذخیره فرهنگیان
  • آغاز به‌کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد( پنجره) در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • نجات جان چند بیمار با اعضای بدن کارمند پست