Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران -ایرنا- ادریس جزایری گزارشگر اقدامات یک جانبه قهری سازمان ملل متحد در حاشیه چهلمین نشست شورای حقوق بشر با ابراز نگرانی از تحریم های فرامرزی علیه ایران، گفت: تحریم های خارج از روند سازمان ملل، نامشروع و غیر قانونی هستند.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، نشست «اقدامات یک جانبه قهری و نقض حقوق بشر» در حاشیه چهلمین اجلاس شورای حقوق بشر، در مقر سازمان ملل در شهر ژنو برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این نشست که به ابتکار و سامان دهی سازمان دفاع از قربانیان خشونت برگزار شد، ادریس جزایری، گزارشگر ویژه حقوق بشر در رابطه با اقدامات قهری یک جانبه (تحریم)، گریگوار مالارد، استاد دانشگاه ژنو و عضو «شبکه تحریم» مؤسسه مطالعات بین الملل و توسعه، روح الله نصرالهی، دانشجوی دکتری مطالعات خاورمیانه و نیز پیمان رئوفی، رئیس جوانان متخصص انجمن ملل متحد (بورلی هلیز) و رئیس سابق بنیاد کودک (آمریکا)، سخنرانی کردند.
دکتر حسن فرطوسی، پژوهشگر حقوق بین الملل در دانشگاه ژنو، مدیریت این نشست را که توسط سازمان دفاع از قربانیان خشونت برگزار شد، به عهده داشت.
گزارشگر اقدامات یک جانبه قهری سازمان ملل متحد در این نشست گفت: آمریکا گفته است این تحریم ها ( علیه ایران) بدترین در تاریخ خواهد بود و در شرایط تحریم سوییفت که انتقال کالاهای بشر دوستانه مختل می شود، می توان گفت که تحریم باعث مرگ می شود.
ادریس جزایری تاکید کرد: مشکل دیگر تحریم این است که فضای ترس ایجاد می کند و باعث می شود شرکت های تجاری به دلیل ترس از تنبیه شدن از ارتباط تجاری با کشور تحریم شده اجتناب کنند.
وی افزود: اتحادیه اروپا و کشورهای غربی تحریم علیه ایران را قبول ندارند و اینستکس را ابداع کرده اند اما معلوم نیست شرکت هایی که از این ابزار استفاده می کنند تنبیه نشوند. البته شاید بتوان شرکت هایی را پیدا کرد که به تجارت با امریکا علاقه مند نباشند و با ایران رابطه تجاری برقرار کنند.
گزارشگر تحریم های سازمان ملل در ادامه درخصوص تحریم های فرامرزی علیه ایران ابراز نگرانی کرده و گفت: شرایط ایران شرایط محاصره اقتصادی است و من همواره گفته ام که برای حمایت از غیر نظامیان تحت محاصره باید مطابق کنوانسیون های چهارگانه ژنو عمل شود. تحریم های خارج از روند سازمان ملل، هم نامشروع و هم غیر قانونی هستند. اروپا هم این تحریم ها را غیرقانونی می داند.
وی درباره تحریم ها توصیه های پیشین خود را ارایه کرد که از مجمع عمومی خواسته بود تا از دیوان بین المللی دادگستری بخواهد درباره تحریم ها نظر مشورتی ارایه کند و تاکید کرد که دبیرکل سازمان ملل باید در خصوص تحریم ها نماینده ویژه تعیین کند.
گزارشگر تحریم های سازمان ملل همچنین پیشنهاد کرد تا یک کار گروه تشکیل شود که روی تحریم کار کرده و به دبیر کل سازمان ملل گزارش کند.
ادریس جزایری در پایان در خصوص نقش سازمان های غیردولتی در حوزه تحریم گفت: سازمان های غیردولتی بزرگ تاکنون برای قربانیان تحریم قدمی برنداشته اند.
دکتر مالارد استاد دانشگاه ژنو در ادامه این نشست، گفت: بانک ها مایل به همکاری یا ایران نیستند چون از تلافی آمریکا و قدرت های بزرگ می ترسند. وی درباره 'اس پی وی' یا کانال ارتباط مالی مستقل از سوییفت توضیحاتی ارایه کرد و گفت: اس پی وی یک راه حل تکنیکی است که به شرکت ها کمک می کند بدون نیاز به مجوز اوفک کار کنند اما تا زمانی از این مجوز بی نیاز خواهند بود که فقط دارو و مواد غذایی مبادله کنند و به اقلامی مانند نفت نپردازند.
روح اله نصراللهی دانشجوی دوره دکتری دانشگاه آکسفورد سخنران بعدی این نشست گفت: هر چند در لیست بلند بالای تحریم های اوفک اشاره ای به دارو و تجهیزات پزشکی نشده است اما این تحریم ها به گونه ای طراحی شده است که عملا راه را برای هر گونه مبادله دارو و غذا بین ایران و کشورهای دیگر می بندد.
وی افزود: اصلی ترین مانع در برابر مبادله کالاهای درمانی و دارو عدم دسترسی شرکت های ایرانی به شبکه تبادلات بین بانکی سوییفت است. از سویی شرکت های دارویی نیز از هرگونه تبادل محصول به شرکت های ایرانی اجتناب می کنند زیرا در معرض تهدید جدی به دلیل تحریم های ثانویه آمریکا هستند. چنین شرایطی موجب مشکلات متعددی چون کمبود محصولات شرکت های تراز اول و گرایش شرکت های وارد کننده به سمت شرکت های تولید کننده کمتر شناخته شده، بازار سیاه دارو، وغیره می شود.
نصراللهی در ادامه ضمن اشاره به بروز مشکلات متعدد برای بیماران تالاسمی در ایران گفت 23 هزار بیمار تالاسمی در ایران به صورت مستقیم از این شرایط تاثیر گرفته اند. اصلی ترین تولید کننده داروی اگزجد و دسفرال یک شرکت داروسازی سوییسی است که در یک سال اخیر واردات محصولات این شرکت به ایران با مشکلات زیادی مواجه شده است. این بیماران مشکلات بسیاری داشته اند افزایش قیمت دارو بر بیماران تاثیر زیادی داشته اند.
وی ضمن تاکید بر ضرورت توجه ویژه به آثار بشردوستانه و حقوق بشری تحریم ها در ایران، پیشنهاد داد که شورای حقوق بشر یک دبیرخانه دائمی برای ثبت موارد نقض حقوق بشر ناشی از اقدامات قهری یکجانبه کشورهای مختلف ایجاد کند.
از نظر این دانشجوی دانشگاه آکسفورد کشورهای تحریم کننده مطابق حقوق بین الملل تعهد دارند که نسبت به رعایت ابعاد حقوق بشری و بشردوستانه اقدامات فراسرزمین خود مسئولیت پذیر باشند.
آخرین سخنران این نشست دکتر پیمان رئوفی از بنیاد کودک بود.
وی گفت: هنگام ادارۀ کمک های بشردوستانه به یک کشور تحریم شده، سازمان های غیردولتی و سازمان های غیر انتفاعی باید طبق مقررات اوفک عمل کنند و مجوز اوفک بگیرند. پس از اخذ مجوز اوفک از وزارت خزانه داری ، چالش انتقال پول به ایران است.
رئوفی افزود: بنیاد کودک برای ارسال کمک به ایران تحت پیگرد قانونی قرار گرفته داروی بیماران خاص، افزایش قیمت دارهای وارداتی، افزایش واسطه در بازار دارو، عدم ورود و دچار مشکل شده است. هدف بنیاد کودک این است که کودکان مدرسه بروند. این بنیاد برنامه های مختلفی را برای حمایت از کودکان در ایالات متحده و خارج از کشور اجرا می کند. کودکان بنیاد کودک با همکاری موسسات خیریه محلی حمایت می شوند.
وی تآکید کرد: در طول سالها، بنیاد کودک به کودکان افغانستان، اندونزی و نپال کمک کرده است. تمرکز اصلی حمایت های خیریه سازمان در رابطه با ایران بوده است. بنیاد کودک مجوز اوفک را دریافت کرده است، با این حال، بانک های آمریکایی و بین المللی از انجام معاملات بانکی با ایران خودداری می کنند.
پژوهشم**1552

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي سازمان ملل حقوق بشر تحريم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۷۱۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۱۱۰ شرکت در نمایشگاه بین‌المللی صنعت پخش ایران

ششمین نمایشگاه و کنفرانس بین‌المللی صنعت پخش ایران با تمرکز بر آخرین نوآوری‌ها و دستاوردهای جهانی صنعت پخش به مدت سه روز در جزیره کیش برگزار می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کیش، به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش، ششمین نمایشگاه و کنفرانس بین‌المللی صنعت پخش ایران از 18 تا 20 اردیبهشت در مرکز نمایشگاه‌ها و همایش‌های بین‌المللی کیش برگزار خواهد شد و علاقه‌مندان می‌توانند از ساعت 10 تا 14 در نشست‌های تخصصی حضور یابند و از ساعت 17 تا 22 از نمایشگاه بازدید کنند.

در این رویداد بین‌‌المللی 110 شرکت حضور دارند و وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و سازمان غذا و دارو شرکت‌کنندگان اصلی برگزاری این نمایشگاه هستند.

شرح خدمات شرکت‌های تولیدکننده مواد غذایی، دارویی و بهداشتی، شرکت‌های پخش، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، سازمان‌های دولتی، اتحادیه‌ها و انجمن‌های صنفی، شرکت‌ها و سازمان‌های تولیدی پیشگام در توزیع، اصناف، فروش الکترونیک، تجارت الکترونیک، بانک‌های اطلاعاتی، تجهیزات سیار و شبکه، ارائه کنندگان پهنای باند اختصاصی، ارائه کنندگان اینترنت، تجهیزات RFID، تجهیزات GPS، خودروسازان(کامیون،کامیونت ووانت)، موتورسازان، اتاق‌سازان، یخچال‌سازان، ترازو و باسکول، قفسه‌بندی و انبارداری، دکوراسیون، لیفتراک، واحدهای پایانه‌های فروش (POS)، بانک‌ها و موسسات مالی، شرکت‌های بیمه، فروش، پخش مویرگی، اتوماسیون، مالی، حسابداری، سیستم MS، شرکت‌های ترانزیت، شرکت‌های حمل و نقل، شرکت‌های انبارداری و شرکت‌های ترخیص کالا، صنایع و خدماتی هستند که در ششمین نمایشگاه و کنفرانس بین‌المللی صنعت پخش ایران آخرین دستاوردهای این حوزه‌ها معرفی وارائه می‌شود.

برگزاری 17 نشست تخصصی و همایش جنبی با موضوعاتی نظیر بررسی وضعیت شرکت‌های دارویی در سال 1403 و چشم‌انداز 5 سال آتی، ارتباط سامانه‌های دولت و سامانه جامع تجارت، سامانه جامع انبارها(TTAC )، ضوابط و استانداردهای ATP، تاثیر فناوری‌های نوظهور بر افزایش بهره وری در صنعت پخش و لجستیک، روایتی متفاوت از TSProad ، روایتی متفاوت از دل FedEx، معرفی طرح کسب نو بانک تجارت، هوشمندسازی در فرآیند توزیع و پخش و تحول دیجیتال در صنعت پخش در عصر هوش مصنوعی، برنامه‌های جانبی این رویداد بین‌المللی خواهد بود.

انتهای پیام/7558/

دیگر خبرها

  • امتیاز ویژه برنامه اعزام به خارج از کشور در «ایران هلث» اعطا می‌شود
  • امتیاز ویژه برنامه اعزام به خارج از کشور در «ایران هلث» اعطاء می‌شود
  • حضور ۱۱۰ شرکت در نمایشگاه بین‌المللی صنعت پخش ایران
  • دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • افت شاخص انتظارات تورمی به پیش از آغاز تحریم/ تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • تصویب یک طرح برای جرم‌انگاری انتقاد از اسرائیل در آمریکا
  • گزارش چند سازمان حقوق بشری در مورد رابطه رهبران کشور‌ها با مطبوعات
  • ریچموند به هایوارد پیوست/ تشدید دایره تحریم اسرائیل در آمریکا