Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-02@14:06:23 GMT

کارت همیار طبیعت برای 94 نفر در اردکان صادر شد

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۷۳۰۰۴

کارت همیار طبیعت برای 94 نفر در اردکان صادر شد

مرتضی افخمی روز دوشنبه به ایرنا افزود: همیار طبیعت به افرادی اطلاق می شود که به صورت انفرادی و یا گروهی در پیشبرد فرهنگ منابع طبیعی و جلب مشارکت مردم در امر حفاظت ، احیا و توسعه بهره برداری از منابع طبیعی همکاری می کنند .
وی همیاران طبیعت را از اقشار مختلف اعضای شورای اسلامی روستا، دهیاران، دانش آموزان و تمامی دوستداران طبیعت و منابع طبیعی عنوان کرد و گفت: از اقشار مختلف شهرستان دعوت به عمل می آید تا با مراجعه به منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان به عنوان مروج افتخاری همیار طبیعت عضو شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


افخمی همچنین با اشاره به گذراندن دوره آموزشی لازم از سوی دانش آموزان دارای کارت همیار طبیعت، خاطرنشان کرد: این دانش‌آموزان می‌توانند در انتقال آموزش و ترویج فرهنگ نگهداری و حفاظت از منابع طبیعی در خانواده‌ کمک کنند.
رئیس اداره منابع طبیعی اردکان از توزیع و غرس بیش از یکهزار اصله نهال رایگان همزمان با هفته منابع طبیعی در بین دانش آموزان خبر داد و افزود: رسیدن به طبیعت پاکیزه و عاری از آلودگی نیازمند رسیدن به یک باور عمومی است که مستلزم تقویت فرهنگ شهروندی است.
افخمی از مردم و مسئولان خواست تا در این هفته حداقل یک نهال بکارند و از این پس نیز در حفظ پوشش گیاهی شهرستان تلاش بیشتری کنند تا بدین طریق گامی در جهت اجرای طرح همیار طبیعت برداشته باشند.
کارشناس آموزش و ترویج و روابط عمومی منابع طبیعی اردکان نیز در ادامه خبر از بازدید دانش آموزان مدارس مختلف شهرستان اردکان از نهالستان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری داد و گفت: در این بازدید بیش از یک هزار دانش آموز از مدارس و مقاطع مختلف تحصیلی به مناسبت هفته منابع طبیعی با روش های قلمه زدن و نحوه کاشت قلمه و نهال های گوناگونی در نهالستان اداره آشنا شدند.
فاطمه زارعشاهی در ادامه افزود: واحد آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اردکان با هدف نهادینه‌کردن فرهنگ منابع طبیعی در میان دانش‌آموزان به ویژه مدارس ابتدایی، کارشناسان منابع طبیعی در کلاس‌های درس آموزش‌هایی ارائه می‌دهند.
وی با بیان اینکه آموزش‌ها در راستای حفاظت از منابع طبیعی را باید از دوران دبستان به دانش‌آموزان آموزش داد گفت: مقطع ابتدایی مهم‌ترین مرحله برای شکل ‌گیری شخصیت دانش‌آموزان است و واحد آموزش و ترویج این جامعه هدف را رها نخواهد کرد.
مساحت کل شهرستان اردکان 2میلیون و 309 هزار هکتار، مراتع آن‌یک میلیون و 600 هزار هکتار، جنگل دست کاشت 6هزار و 130 هکتار ، جنگل طبیعی با احتساب بیشه‌زار و درختچه زار 87هزار و 352 هکتار و کل منابع طبیعی شهرستان 2 میلیون و 294 هزار و 848 هکتار است.
مرکز شهرستان 98 هزارنفری اردکان در 60 کیلومتری شمال شهر یزد قرار دارد.
7544/ 6197
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 جامعه حفاظت از منابع طبیعی طبیعت منابع طبیعی منابع طبیعی و آبخیزداری 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۷۳۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید از برگزاری تورهایی که مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت ندارند، جلوگیری شود

ایسنا/خراسان رضوی یک فعال محیط زیست گفت: باید از برگزاری تورهای متفرقه و بی‌شماری که فقط با هدف کسب درآمد فعالیت کرده و هیچ مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت و محیط زیست نمی‌پذیرند، جلوگیری شود.

اسماعیل باقریان در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص تورهای طبیعت‌گردی و تاثیر آن‌ها بر محیط زیست اظهار کرد: طبیعت‌گردی که امروزه در فرهنگ عامه به هرگونه سفر به مناطق طبیعی با انگیزه‌های گوناگون به ویژه گلگشت و تفریح گفته می‌شود با اکوتوریسم یا طبیعت‌گردی اصولی تفاوت دارد.

وی افزود: اکوتوریسم سفری مسئولانه به عرصه‌های طبیعی است که اهدافی همچون حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست، آموزش و ارتقای سطح زندگی جوامع بومی را در برمی‌گیرد، به گونه‌ای که اکوتوریست‌ها (طبیعت‌گردان مسئولیت‌پذیر) ضمن لذت بردن و بهره‌مندی از مواهب طبیعت، حفاظت از طبیعت را در اولویت قرار می‌دهند، اثرات منفی بسیار کمی در محیط به جا می‌گذارند و شرایطی را نیز برای اشتغال و بهره‌مندی اقتصادی جوامع بومی فراهم می‌کنند.

باقریان با بیان اینکه در طبیعت‌گردی اصولی باید ظرفیت بُرد مناطق در نظر گرفته شود که متاسفانه در ایران به ندرت مورد توجه قرار می‌گیرد، عنوان کرد: ظرفیت بُرد یک منطقه طبیعی، به سطح استفاد مجاز از آن منطقه برای بازدید طبیعت‌گردان گفته می‌شود، به گونه‌ای که با کمترین تاثیر منفی روی منابع بیشترین رضایت را برای طبیعت‌گردان داشته باشد. ظرفیت بُرد بیانگر میزان محدودیت‌های طبیعی، اجتماعی و مدیریتی برای بازدید از یک منطقه است.

این فعال محیط زیست ادامه داد: بی‌توجهی به رعایت ظرفیت بُرد و حضور انبوه و پرتعداد مردم در مناطق بکر طبیعی که اغلب بدون مدیریت و نظارت درست توسط نهادهای دولتی مسئول انجام می‌شود، از یک سو به منابع طبیعی شامل خاک، پوشش گیاهی و... آسیب می‌زند، موجب آلودگی بیش از حد و غیر قابل پالایش در محیط می‌شود و زندگی حیات وحش آن مناطق را با اختلال مواجه می‌کند و از سوی دیگر باعث عدم بهره‌مندی درست و رضایت خود طبیعت‌گردان می‌شود.

وی با اشاره به پدیده زیانبار و رو به گسترش آفرود یا بیراهه‌نوردی در طبیعت تصریح کرد: این پدیده اغلب با هجوم پرتعداد خودروهای دو دیفرانسیل و موتورهای کراس به مناطق بکر و آسیب‌پذیر طبیعت همراه است که علاوه بر آسیب رساندن به پوشش گیاهی عرصه‌های طبیعی موجب فرسایش یا فشردگی خاک شده و امکان رویش دوباره گیاهان در خاک را از بین می‌برد.

باقریان اضافه کرد: این پدیده همچنین زیستگاه جاندارانی را که به آن پوشش گیاهی (گون‌ها، بوته‌ها و...)  وابسته‌ هستند، نابود می‌کند. سروصدای ناشی از ورود گروه‌های آفرود و موتورهای کراس به طبیعت و زیستگاه‌های حیات وحش می‌تواند ضمن ایجاد هراس و وحشت برای پرندگان و جانوران مختلف، در فرایندهای حیاتی مانند جفت‌گیری، لانه‌سازی و زادآوری آن‌ها نیز اختلال ایجاد کند.

این فعال محیط زیست گفت: افرادی که زحمت سفر به طبیعت را به خود می‌دهند اما به جای لذت بردن از سکوت و آرامش طبیعت یا گوش سپردن به موسیقی دلنشین آب، وزش نسیم، صدای پرندگان و... به صدای اغلب گوشخراش باندها و اسپیکرها گوش می‌دهند، درک درستی از طبیعت‌گردی ندارند.

وی خاطرنشان کرد: پخش موسیقی با صدای بلند در طبیعت نه تنها موجب هراس و وحشت پرندگان و حیوانات و دور شدن آن‌ها از لانه و زیستگاهشان می‌شود، بلکه ظلمی در حق سایر گردشگرانی است که برای بهره‌مندی از آرامش طبیعت، رنج سفر را متحمل شده‌اند.

باقریان با بیان اینکه جایگزینی طبیعت‌گردی معمول و زیانبار فعلی با اکوتوریسم یا گردشگری اصولی نیاز به آگاهی، آموزش و مدیریت دارد، عنوان کرد: باید قوانین و مقرراتی در این زمینه وضع و اجرا شود که براساس آن‌ها گروه‌های طبیعت‌گردی از طریق موسسات مجاز گردشگری و با همراهی راهنمایان آموزش‌دیده و مسئول وارد مناطق حساس و آسیب‌پذیر طبیعت شوند و از برگزاری تورهای متفرقه و بی‌شماری که فقط با هدف کسب درآمد فعالیت کرده و هیچ مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت و محیط زیست نمی‌پذیرند، جلوگیری شود.

این فعال محیط زیست بیان کرد: در حال حاضر امکان آموزش تورگردان‌ها و راهنمایان طبیعت‌گردی از طریق موسسات و آموزشگاه‌های مختلف دولتی و غیر دولتی وجود دارد اما این آموزش‌ها هنگامی گسترش یافته و نتیجه‌بخش خواهند بود که با نظارت و مدیریت دقیق و درست دولت در مناطق طبیعی همراه شوند و افراد ناآگاه و غیر مسئول امکان برگزاری تور در این مناطق را نداشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • باز شدن گره استخر دانش آموزی قوچان به دستان آب و فاضلاب
  • آزادسازی ۱۵ هزارمترمربع اراضی جنگلی در توسکستان/ ۳ اعیانی غیرمجاز تخریب شد
  • اختتامیه نخستین جشنواره همیاران مصرف ایمن و بهینه گاز طبیعی در همدان
  • تصادف اتوبوس حامل دانش‌آموزان یزدی با تریلر در اردکان
  • آزادسازی بیش از ۲۰ هکتار از اراضی ملی حومه قیروکارزین
  • باید از برگزاری تورهایی که مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت ندارند، جلوگیری شود
  • جذب استعداد درخشان در دانشگاه فرهنگیان
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان