Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@10:10:12 GMT

بیداد بیدهای کردستان

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۷۳۵۲۹

بیداد بیدهای کردستان

هفته نامه سیروان در شماره 1026 خود به تاریخ 18 اسفند در گزارشی به قلم شیروان یاری به قطع درختان جنگل های کردستان توسط قاچاقچیان پرداخته است.

در این گزارش آمده است: شب است و ستاره در آسمان سوسو می‌زند، صدای خروش رودخانه‌ها موسیقی شب تنهایی ماه بر تخت آسمان است و بیدها که زلف پریشان بکرده‌اند و در زمزمه با باد بامدادان می‌رقصند، ایستاده با تبر و اره می‌افتند و گیسو پریشان بر بستر رودخانه‌ها، افقی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این روزها بیدهای کردستان با هر بادی می‌لرزند، چه باد نفس‌های قاچاق و چه باد طبیعی الهی، یکی باد مرگ است ودیگری باد رقص سماع هستی.
افزایش قیمت هر کیلو بید از 120 تومان به یک هزار و 500 تومان لب تبرهای طمع و آز را تیز و تیزتر می‌کند و چرخ کامیون‌های قاچاق را در کوره راه‌های شبانه شتابان کرده است، سکوت است و تنهایی شب و تن لرزان بید.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان در گفت و گو با خبرنگاران از پدیده نامبارک قاچاق چوب پرده برمی‌دارد و از اینکه تبر و اره‌های قاچاق به جان بیدهای کردستان افتاده است را به شدت نکوهش می‌کند.
سعدی نقشبندی با اعلام اینکه این پدیده دلخراش را نباید انکار کرد می‌گوید: با گران شدن قیمت چوب و تحریم‌های واردات چوب برای تامین مواد اولیه کارخانه‌های صنایع چوب و کاغذ سازی چشم طمع به بریدن شبانه درخت‌های بید در حاشیه رودخانه‌های کردستان و استان‌های غرب کشور دوخته شده است که باید با همراهی مردم این چشم‌های طمع ویرانگر را کور کرد.
او با اشاره به اینکه در گذشته 50 درصد مواد اولیه این کارخانه‌ها از طریق واردات و 50 درصد نیز با بهره‌برداری قانونی از جنگل‌های شمال تامین می‌شد افزود: بعد از تحریم و ممنوعیت ورود چوب طرح تنفس جنگل‌های شمال نیز آغاز شد و همین دو مولفه نگاه مالکان این کارخانه‌های صنایع چوب رابرای ادامه حیات به سوی قاچاق چوب در دیگر نواحی کشور دوخت.
این مقام منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان به تصریح افزود: ابتدا لب تیز تبر قامت درخت‌های ایلام را بوسید و بعد کرمانشاه ، آذربایجان غربی و کردستان به دامنه طمع قاچاقچیان چوب افزوده شد.
او با تاکید بر اینکه قطع هر درختی در حوزه استحفاظی منابع طبیعی ممنوع و غیر قانونی است گفت: نخستین محموله قاچاق چوب در کردستان مهر ماه امسال در محور بیجار که 90 درصد محموله بید بود، کشف و ضبط شد و این نقطه آغاز نگرانی برای ورود بیماری قاچاق چوب در کردستان محسوب می‌شود.
به گفته او هم اکنون تبر و اره قاچاقچیان به سمت برش شبانه بیدهای کردستان بر بستر رودخانه است که این پدیده نامبارک کارشناسان منابع طبیعی و مردم را نگران کرده است.
او وسعت بیدهای کردستان را بیش از 20 هزار هکتار اعلام کرد و از اینکه از 800 محموله کامیون دارای بار چوب 400 محموله به وزن 300 تن چوب قاچاق در محورهای کردستان از مهر ماه تاکنون ضبط شده است ابراز ناخرسندی کرد.
به گفته او این تنها درد مزمن مرگ شبانه درخت‌های کردستان نیست، بلکه قطع درخت بلوط برای ذغال نیز از خسارت‌های غیر قابل جبرانی است که قامت بلوط‌های زاگرس را شکسته است.
او گفت: ذغال تنه درخت بلوط به دلیل خاصیت پایداری آتش زیر خاکستر مورد استقبال کبابی‌ها، ماهی‌پزان و قهوه‌های چای ذغالی در شماری از شهرهای کردستان قرار گرفته است که باید افسوس خورد و اشک از چشم بارانید.
به گفته او بیشترین تخلف علیرغم فعالیت بیشترین تشکل‌های زیست محیطی در مورد قطع شبانه درختان مربوط به شهرستان مریوان و کم ترین مربوط به شهرستان بانه است که امیدواریم با برخورد قضایی بدون اغماض با متخلفان این روند در مریوان سیر نزولی داشته باشد.

**آتش بلای جان جنگل ها
افزون بر پدیده نوظهور قاچاق چوب در کردستان آتش سوزی نیز عامل دیگر نابودی جنگل‌های کردستان است که در سال جاری 48 فقره آتش در وسعت 798 هکتار از جنگل‌های کردستان گزارش و ثبت شده است.
به گفته سعدی نقشبندی باز هم مریوان با 262 هکتار در صدر و دهگلان با 15 هکتار در عمق جدول بررسی مناطق آتش سوزی استان کردستان قرار دارد.
این مقام منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان، 90درصد آتش سوزی جنگل‌ها را عامل انسانی و 10 درصد را عامل غیر انسانی عنوان کرد و افزود: صیانت از جنگل‌ها بدون همیاری و همکاری شهروندان مقدور نیست.
دوم شهریور امسال در جریان سانحه آتش سوزی جنگل‌های بلوط روستاهای سلسی علیا، پیله و سیف مریوان چهار نفر از عوامل اطفای حریق ققنوس در آتش شدند و جان باختند.

**سوخت فسیلی بلای جان جنگل‌ها
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان از جایگزینی آبگرمکن‌های خورشیدی برای کاهش سوخت‌های فسیلی در روستاهای مرزی بدون گازکشی نیز خبرداد و گفت: در شماری از روستاهای کردستان هنوز سوخت زمستانی سیستم‌های گرمایشی تنه درختان جنگلی است که موجب افسوس است.
نقشبندی با اشاره به نصب 90 دستگاه آبگرمکن‌های خورشیدی در روستاهای مرزی بدون گاز افزود: تاکنون 50 دستگاه آبگرمکن‌های خورشیدی در روستاهای مریوان، بانه و سروآباد نصب و مشعل آن روشن شده است.
وی قیمت هر دستگاه آبگرمکن‌های خورشیدی را 50 میلیون ریال عنوان و ابزار امیدواری کرد که شهروندان کردستانی با استفاده از این سیستم‌های خورشیدی بیش از این تبر بر تنه درختان جنگلی نزنند.
منبع : هفته نامه سیروان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ساير رسانه ها قطع درخت سيروان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۷۳۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در گلبهار/۴ نفر از اتباع بیگانه دستگیر شدند

ایسنا/خراسان رضوی رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری چناران از انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در شهرستان گلبهار خبر داد.

حمید رضا شرف خانی امروز، ۸ اردیبهشت در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: با رصد و پایش عوامل یگان حفاظت و با دستور قاطع دادستان شهرستان گلبهار در همکاری با عوامل انتظامی کلانتری گلمکان، یک باب کوره غیر مجاز تهیه زغال و بیش از ۱۵ تن مقطوعات چوبی از گونه‌های ممنوعه گز و تاغ که به شکل ماهرانه‌ای از شهرستان‌های جنوبی استان قطع و به گلبهار حمل می‌شد شناسایی و توقیف شد.

وی خاطرنشان کرد: کارگاه غیرمجاز احداث شده در یکی از روستاهای تابعه شهر گلمکان شهرستان گلبهار پس از شناسایی و اطمینان از وجود محموله قاچاق با دستور قضایی دادستان گلبهار توسط ضابطین بازگشایی و میزان ۱۵ تن مقطوعات چوبی جنگلی و یک باب کوره غیر مجاز توقیف شد.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری چناران بیان کرد: در همین رابطه چهار نفر از اتباع بیگانه مرتبط با این باند بازداشت و تحویل عوامل انتظامی گردیدند. 

شرف خوانی اظهار کرد: گونه جنگلی گز و تاغ با هدف تثبیت شن و جلوگیری از گسترش بیابان و تهدید سکونتگاه‌های شهری و روستایی در قالب پروژه‌های بیولوژیک بیابان‌زدایی با صرف هزینه‌های سنگین و تلاش‌های شبانه‌روزی در مناطق کویری خراسان رضوی توسط اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کشت و نگهداری می‌گردد که با بی‌رحمی تمام و برای انتفاع غیر شرعی و غیر مجاز توسط افراد و باندهای قاچاق چوب آلات مورد تجاوز و قطع قرار می‌گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • طرح جنگل‌داری چندمنظوره با رویکرد حفاظتی و توسعه توریسم بررسی شد
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در گلبهار/۴ نفر از اتباع بیگانه دستگیر شدند
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد