Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-29@11:07:21 GMT

واگذاری اموال مازاد بانک ها

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۷۴۵۹۵

 

به گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا ، معاونت امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی در اطلاعیه‌ای درباره واگذاری اموال مازاد بانکی با اشاره به اینکه، بانک ها مکلفند مطابق مواد ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و حسب تاکیدات رییس جمهور نسبت به واگذاری دارایی های مازاد خود ظرف سه سال اقدام نمایند، تاکید کرد: موعد سه ساله اجرای قانون به پایان رسیده لیکن قانونگذار مجازات هایی را برای عدم واگذاری دارایی های مازاد (سهام شرکت های تابعه غیر بانکی و اموال مازاد) تعیین نموده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اطلاعیه می افزاید: وزارت امور اقتصادی و دارایی به عنوان نماینده سهام دولت در بانک های دولتی و خصوصی شده، همواره اجرای قانون را به ویژه در بانک های یادشده در قالب یکی از محورهای اصلاح نظام بانکی مورد پیگیری جدی قرار داده تا از این طریق ضمن هدایت بانک ها به انجام فعالیت های اصلی بانکداری، زمینه تقویت تسهیلات دهی بانک ها را فراهم نماید.

اطلاعیه معاونت وزارت اقتصاد خاطر نشان کرد که بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان مقام ناظر، اجرای این تکالیف قانونی را در همه بانک های دولتی و خصوصی مورد پیگیری قرار می دهد.

معاونت امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی تاکید دارد که از دی ماه سال ۱۳۹۶ کمیته ویژه پیگیری واگذاری دارایی های مازاد بانک های دولتی و خصوصی شده در این وزارتخانه تشکیل شده است که مطابق برنامه زمان بندی شده به طور مستمر روند واگذاری ها را رصد می کند.

بنا بر اعلام این اطلاعیه میزان فروش دارایی های مازاد در بانک های یاد شده از ابتدای اجرای قانون (اردیبهشت ماه ۱۳۹۴) تا دی ماه ۱۳۹۶ بالغ بر ۱۰۰ هزار میلیارد ریال و از دی ماه ۱۳۹۶ تا کنون نیز حدود ۱۰۰ هزار میلیارد ریال بوده است.

این اطلاعیه در عین حال تصریح دارد: مشکلات عدیده ای همچون عدم وجود خریدار در شرایط حال حاضر اقتصاد کشور، علیرغم برگزاری چندین نوبت مزایده، رکود بخش املاک و مستغلات، ساختار مالی نامناسب برخی از شرکت ها، مشکلات کارگری و ملاحظات مقامات محلی، عدم اهتمام جدی همه بانک ها در واگذاری دارایی ها، نبود مقررات واضح و مشخص برای قیمت گذاری و عدم انعطاف در شرایط واگذاری، روند واگذاری را با کندی مواجه نموده است.

معاونت امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی می افزاید: با عنایت به اعتقاد راسخ وزارت متبوع مبنی بر لزوم واگذاری سهام شرکت های تابعه غیر ابزاری و املاک و مستغلات مازاد، پیگیری واگذاری این دارایی ها و رفع موانع پیش رو، از جمله پیشنهاد مصوبات مورد نیاز به مراجع ذیربط به عنوان یکی از اولویت های کاری معاونت امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی تعریف شده است.

شایان ذکر است، سازمان امور مالیاتی کشور در اجرای ماده ۱۷ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر نسبت به صدور برگ مطالبه مالیاتی برای کلیه بانک های دولتی و خصوصی در ارتباط با عملکرد واگذاری دارایی های مازاد در سال ۱۳۹۵ به میزان بالغ بر ۹۰۰۰۰ میلیارد ریال اقدام نموده است و این امر نیز شاهد دیگری بر جدیت این وزارتخانه در واگذاری دارایی ها است.

 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۷۴۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۶۰ هزار میلیاردی اصفهان در مولدسازی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان اصفهان، مولدسازی دارایی‌های دولت را یکی از سیاست‌های اقتصادی کنونی ومتولید آن را اداره‌های اقتصاد و دارایی در استان‌ها دانست و گفت: مولدسازی دارایی‌های دولت بهترین شیوه تامین مالی غیر تورمی و غیر رکودی در شرایط کنونی است.
ناصر یارمحمدیان افزود: بر اساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ برای نخستین بار منابع حاصل از واگذاری دارایی‌های مازاد دولت به عنوان درآمد‌های استانی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: تامین بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد ریال از این محل در کشور پیش بینی شده که سهم استان اصفهان نزدیک به ۶۰ هزار میلیارد ریال است.
وی ابراز امیدواری کرد که با همت و تلاش همکاران و مسوولان دستگاه‌های اجرایی استان بتوانیم این سهم را در استان محقق کنیم و مازاد درآمد هم بوجود آوریم.

طرح مُولدسازی دارایی‌های دولت در جلسه شصت و هفتم شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا بررسی شد که بر اساس آن دولت باید اموال بلا استفاده، رها شده یا اموالی که ارزش افزوده و بهره‌وری پایینی دارد، و استفاده مطلوبی از آنها نمی‌شود را شناسایی و بهینه‌سازی کند.

دیگر خبرها

  • برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • جزییات برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانکها واگذار شد
  • واگذاری ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها
  • سهم ۶۰ هزار میلیاردی اصفهان در مولدسازی
  • ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها واگذار شد
  • واگذاری ۱۵۰ همت از اموال مازاد به بانک‌ها
  • خاندوزی: ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانکها واگذار شد
  • افزایش ۲۷درصدی خرید مرغ مازاد مرغداران/ کریدورهای صادراتی فعال شود
  • واگذاری زمین به خانوار‌های ایثارگر در آذربایجان شرقی