Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - به گفته محققان، مصرف روزانه يک مشت مغزيجات آجيلي، بخصوص مغزيجات درختي، ريسک بيماري قلبي-عروقي را در بين بيماران مبتلا به ديابت نوع2 کاهش مي دهد.
به گزارش خبرگزاري آريا از مهر، مغزيجات درختي نظير گردو، بادام، فندق برزيلي، بادام هندي، پسته، پيکن (گردوي بومي آمريکا)، ماکادميا (فندق استراليايي)، فندق و دانه کاج در مقايسه با بادام زميني، ارتباط بسيار قوي اي با کاهش ريسک مشکلات عروق کرونر، مرگ قلبي و مرگ و مير به هر علتي دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نتايج نشان داد حتي مصرف کم اين مغزيجات هم مؤثر است. درحاليکه مکانيسم دقيق بيولوژيکي مغزيجات آجيلي بر سلامت قلب نامشخص است، اما محققان عنوان مي‌کنند که به نظر مي‌رسد مغزيجات موجب بهبود کنترل قندخون، فشارخون، متابوليسم چربي‌ها، التهاب و عملکرد ديواره عروق خوني مي‌شود.
«پراکاش ديدوانيا»، استاد دانشگاه کاليفرنيا، در اين باره مي‌گويد: «بيماري قلبي-عروقي علت اصلي مرگ و علت اصلي حملات قلبي، سکته و ناتواني در بيماران مبتلا به ديابت نوع2 است.»
وي در ادامه مي‌افزايد: «تلاش براي فهم رابطه بين اين مشکل براي پيشگيري از مشکلات قلبي-عروقي ناشي از ديابت نوع2 و کمک به افراد براي انتخاب گزينه‌هاي آگاهانه‌تر مهم است.»
در اين مطالعه، تيم تحقيق از داده‌هاي مربوط به 16,217 مرد و زن قبل و بعد از تشخيص بيماري ديابت شأن استفاده کردند.
محققان مشاهده کردند بيماراني که بعد از تشخيص بيماري ديابت شأن، مصرف مغزيجات آجيلي را افزايش دادند، 11 درصد با ريسک کمتر ابتلاء به بيماري قلبي-عروقي، 15 درصد با ريسک کمتر بيماري قلبي عروق کرونر، 25 درصد با ريسک کمتر مرگ ناشي از بيماري قلبي-عروقي و 27 درصد با ريسک کمتر مرگ زودهنگام به هر دليلي مواجه بودند.
به گفته محققان، مصرف هر وعده اضافي از هر نوع مغزيجات آجيلي در هفته با کاهش 3 درصدي ريسک بيماري قلبي و کاهش 6 درصدي ريسک مرگ ناشي از بيماري قلبي مرتبط است.
محققان تاکيد مي‌کنند هيچ گاه براي بهبود رژيم غذايي و سبک زندگي بعد از تشخيص بيماري ديابت نوع2 دير نيست.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۷۴۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزیابی آمادگی ۴۰۰۰ خانوار قزوینی برای مواجهه با مخاطرات

رئیس دانشگاه علوم‌ پزشکی قزوین گفت: ۴۰۰۰ خانوار در استان قزوین برای آمادگی مواجهه در برابر مخاطرات طبیعی طی هفته سلامت، ارزیابی شدند.

عبدالله دیده‌بان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قزوین با بیان اینکه هفته سلامت بهانه‌ای برای تشدید در ارائه خدمات نظام سلامت و ترویج فرهنگ مراقبت و سلامت در خانوارها است، اظهار کرد: به همین مناسبت ۴۰۰۰ خانوار در استان قزوین برای آمادگی مواجهه در برابر مخاطرات طبیعی طی هفته سلامت ارزیابی شدند.

وی افزود: با همت بهورزان، مراقبین سلامت و کارشناسان حوزه بهداشت طی ۱۰ روز اول اردیبهشت ماه موفق به ارزیابی ۴ هزار نفر از خانوارهای شریف استان قزوین در خصوص میزان آمادگی در مواجهه با مخاطرات و بلایا شده‌ایم.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی استان قزوین خاطرنشان کرد: در طی این ارزیابی‌ها برای خانوارهایی که نیاز به آموزش دارند، در خانه‌های بهداشت، پایگاه‌ها و مراکز خدمات جامع سلامت جلسات آموزشی برگزار شده و به صورت فردی و یا گروهی نحوه مدیریت خطر بلایا و حوادث آموزش داده شده است.

دیده‌بان تصریح کرد: طی این مدت تعداد ۳ هزار و ۵۱۹ خانوار استان قزوین در زمینه مواجهه با مخاطرات، زلزله و سیل در مراکز بهداشت آموزش داده شده‌اند و این برنامه همچنان در سرفصل برنامه‌های مراکز بهداشت استان قرار داشته و ارزیابی و آموزش خانوار در این زمینه طی سال ۱۴۰۳ ادامه خواهد داشت.

آغاز پویش سلامت دهان و دندان در قزوین

وی از آغاز پویش سلامت دهان و دندان با اجرای برنامه‌های بهداشتی و آموزشی در استان قزوین از امروز تا ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: پویش سلامت دهان و دندان از امروز هفدهم اردیبهشت با اجرای برنامه‌های بهداشتی و آموزشی با شعار «دهان دریچه سلامت» در استان قزوین آغاز شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین افزود: بیماری‌های دهان و دندان افراد را در طول زندگی تحت تأثیر قرار می‌دهد، خوشبختانه بیشتر بیماری‌های دهان و دندان تا حد زیادی قابل پیشگیری هستند و در مراحل اولیه درمان می‌شوند.

دیده‌بان ادامه داد: شایع‌ترین بیماری‌های دهان و دندان، پوسیدگی دندان، بیماری‌های شدید لثه، بی‌دندانی و سرطان دهان است. در طول دوره زندگی سلامت دهان بر سلامت عمومی افراد اثرگذار است و تأثیر مهمی بر کیفیت زندگی افراد دارد بدین صورت که می‌تواند در تغذیه، عملکرد روزانه، تعاملات اجتماعی و اعتماد به نفس افراد تأثیر داشته باشد.

وی با بیان اینکه دندان‌پزشکان و مراقبان سلامت ممکن است اولین کسانی باشند که در معاینه افراد متوجه علائم بسیاری از بیماری‌ها شوند، گفت: آحاد جامعه در صورت وجود مشاهده هرگونه علائم و مشکلات دندانی به مراکز خدمات جامع سلامت دارای واحد دندانپزشکی مراجعه کنند.

کد خبر 751112

دیگر خبرها

  • خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در این افراد کمتر است
  • عوامل ساده‌ای که به بیماری قلبی ختم می‌شود
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با بروز بیماری‌های قلبی
  • تاثیر منفی صدای ترافیک بر سلامتی بدن
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • ارزیابی آمادگی ۴۰۰۰ خانوار قزوینی برای مواجهه با مخاطرات
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان با شعار «دهان دریچه سلامت» از امروز