Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-28@15:21:50 GMT

راهکارهای تامین امنیت مودم اینترنت

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۷۷۸۳۶

در این رابطه علی‌اصغر زارعی کارشناس ارشد مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی و مهندسی فناوری و اطلاعات، چند راهکار مهم امنیتی حفاظت از مودم پیشنهاد کرده است که باعث می‌شود دسترسی و اتصال دیگران به مودم شما، حتی هکر‌هایی که پسورد شما را پیدا کرده‌اند، قطع شود.

پسورد مودم‌تان را عوض کنید: در شرایطی که احتمال می‌دهید هک شده باشید، برای امن‌تر کردن مودم، باید حتما پسورد آن را عوض کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کل توصیه می‌شود گاهی این کار را بکنید. برای این کار مرورگر کروم یا فایرفاکس را باز کنید. در مودم‌های دی‌لینک در قسمت آدرس، آی‌پی ۱۹۲/ ۱۶۸/ ۱/ ۱ را وارد کنید. نام کاربری و رمز عبور مودم خود را وارد کنید، غالبا هر دو به‌صورت پیش‌فرض، کلمه admin هستند. بعد به صفحه تنظیمات مودم وارد می‌شوید در این بخش با توجه به مدل مودم، دسترسی به تنظیمات آن متفاوت است. بعد از وارد شدن به تنظیمات مودم، وارد تب Setup شوید. سپس به بخش Wireless Setup و بخش Security Wireless بروید. در قسمت Pre Shared Key پسورد جدید را وارد کنید. در برخی مدل‌ها در قسمت Security Wireless، در بخش پسورد باید رمز عبور جدید را وارد کنید.

با پنهان کردن SSID امنیت مودم را افزایش دهید: SSID همان نام مودم است که با پنهان کردن آن، اگر کسی شبکه‌های وایرلس را جست‌وجو کند، اسم مودم نمایش داده نمی‌شود و این موضوع امنیت مودم را افزایش می‌دهد و امکان هک شدن آن را کاهش می‌دهد، در حقیقت شما با این کار مانع از اتصال افراد به شبکه وای‌فای خودتان می‌شوید. البته این کار هک شدن مودم شما را غیر ممکن نمی‌کند، بلکه فقط باعث می‌شود که وقتی هکر‌ها شبکه‌های موجود را جست‌وجو می‌کنند، شبکه شما برای آن‌ها نمایش داده نشود. در حقیقت احتمال هک شدن مودم شما با این روش پایین می‌آید. برای پنهان کردن SSID ابتدا باید آدرس آی‌پی مودم را در آدرس بار مرورگر وارد کنید. معمولا آدرس آی‌پی مودم‌ها ۱/ ۱/ ۱۶۸/ ۱۹۲ یا ۱/ ۰/ ۱۶۸/ ۱۹۲ هستند. در مرحله بعد باید

User Name و پسوردتان را وارد کنید و OK را بزنید. در صفحه بعد وارد بخش تنظیمات مودم یا Wireless Settings شوید. بعد به بخش امنیت مودم یعنی Advanced Security Settings یا Security Settings بروید. در صفحه بعدی SSID‌ها را می‌بینید. بعضی از مودم‌ها دوباندی هستند، در این صورت باید برای ۴/ ۲ GHz و ۰/ ۵ GHz این کار را جداگانه انجام دهید. روی هر یک از SSID‌ها کلیک کنید، گزینه Disable را انتخاب و روی Apply کلیک کنید. برای باند بعدی هم، همین کار را تکرار کنید. حالا دیگر اسم شبکه شما در لیست شبکه‌های موجود و در دسترس نمایش داده نمی‌شود، این کار امنیت مودم شما را افزایش می‌دهد و برای بازگرداندن اسم شبکه شما به لیست شبکه‌های موجود، مراحل بالا را انجام دهید و بعد روی SSID کلیک و گزینه Enable را انتخاب و نهایتا روی Apply کلیک کنید.

معرفی دستگاه‌ها به مودم: در این روش، شما مک آدرس دستگاه‌های مورد تاییدتان را به مودم معرفی می‌کنید، تا فقط آن‌ها به مودم‌تان دسترسی داشته باشند. در این صورت دستگاه‌های معرفی نشده، حتی اگر پسوردتان را هم داشته باشند نمی‌توانند به مودم شما وصل شوند. ابتدا باید وارد تنظیمات مودم شوید و شماره ۱/ ۱/ ۱۶۸/ ۱۹۲ یا ۱/ ۰/ ۱۶۸/ ۱۹۲ را در آدرس بار مرورگرتان وارد کنید و اینتر را بزنید تا وارد بخش تنظیمات مودم خود شوید. معمولا نام کاربری و رمز عبور ورود به این بخش کلمه admin است. مگر اینکه آن را عوض کرده باشید. در مرحله بعد به بخش IP & MAC Binding بروید و وارد قسمت ARP List شوید. در این لیست مک آدرس دستگاه‌هایی را که به مودم وصل هستند می‌بینید.   حالا باید این مک آدرس‌ها را به مودم معرفی کنید. برای این کار یا معرفی مک آدرس به مسیر Wireless Wireless MAC Filtering بروید. گزینه Add New را بزنید و مک آدرس دستگاه را وارد کنید. دقت کنید در این مرحله باید گزینه Status، در حالت Enabled باشد و در آخر گزینه Save را بزنید. حالا مک آدرسی را که وارد کرده‌اید در لیست می‌بینید. این کار را برای بقیه دستگاه‌هایی که می‌خواهید به مودم شما معرفی کنید، هم انجام دهید. در آخر در بخش Filtering Rules، گزینه Allow را انتخاب و دکمه Enable را بزنید، حالا دیگر خیالتان راحت است که دستگاه‌هایی که به مودم معرفی نشده باشند، به هیچ وجه نمی‌توانند به اینترنت شما وصل شوند و به این طریق هم امنیت داده‌هایتان را حفظ می‌کنید و هم جلوی هکر‌هایی را که می‌خواهند به ترافیک مصرفی اینترنت شما دسترسی داشته باشند می‌گیرید.

چگونه سرعت وای‌فای را افزایش دهیم: یکی از عمده‌ترین مشکلات کاربران سرعت اینترنت است. کاربران زیادی از سرعت کم اینترنت شکایت می‌کنند؛ کم بودن سرعت اینترنت به دو عامل مهم بستگی دارد. مورد اول، سرویس‌دهنده و مخابرات و مورد دوم، تنظیمات و مشکلات وای‌فای. این دو عامل در کم بودن سرعت اینترنت شما بسیار موثر هستند. شما در ابتدا می‌توانید با استفاده از سایت‌هایی که به شما سرعت اینترنت شما را نشان می‌دهند، سرعت اینترنت را در دو حالت بدون کابل و در کنار روتر و در حالت استفاده با کابل مشاهده کنید؛ می‌توانید از سایت SPEED TEST استفاده کنید. بعد از این کار متوجه تفاوت سرعت اینترنت در این دو حالت می‌شوید. روتر مهم‌ترین و اولین مورد است که باید به آن دقت کرد چراکه نقش مهمی در سرعت اینترنتشما دارد.

اگر از مودم‌های قدیمی استفاده می‌کنید، مودم جدید بخرید و از روتر جدید با تکنولوژی به روزتر استفاده کنید. چرا که روتر تمام ترافیک اینترنت را از خودش عبور می‌دهد و نقش مهمی در سرعت اینترنت دارد. پس باید کیفیت بالایی داشته باشد. استفاده از یک روتر جدید می‌تواند سرعت اینترنت شما را تا حد زیادی بهبود بخشد. بهترین روتر‌هایی که خریداری می‌کنید، باید هر دو باند ۴/ ۲ GHz و ۵ GHz را پشتیبانی کند. محل روتر از موارد مهم دیگر است. سیگنال‌های دستگاه‌های دیگر روی مودم تاثیر می‌گذارند و باعث کاهش سرعت اینترنت می‌شوند. پس بهتر است روتر را در مرکز خانه یا محل کار و دور از سایر وسایل الکترونیکی در فضای باز و در ارتفاع مناسب قرار دهید. چون تمام دستگاه‌هایی که از باند ۴/ ۲ GHz استفاده می‌کنند، مثل ماکرویو و تلفن بی‌سیم روی سرعت اینترنت شما تاثیر می‌گذارند. در واقع تداخل فرکانسی در داخل خانه، می‌تواند باعث کاهش سرعت اینترنت شود.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: فناوری ترافیک اینترنت مخابرات سرعت اینترنت تلفن اینترنت تامین امنیت تلفن سرعت اینترنت مودم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۷۷۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۶۰ میلیون نفر سالانه قربانی بیماری‌های ناشی از کار می‌شوند | راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار

به گزارش همشهری آنلاین، ۱۱ اردیبهشت در ایران مصادف با روز جهانی کار و کارگر است و مهم‌ترین نکته در این باره حفاظت از کارگران در محیط‌های کاری، نقش‌ها و مسئولیت‌های کارگر و کارفرما، ارتقای فرهنگ ایمنی همچنین ارائه راهکارهای کنترلی در این حوزه است.

۶۰ درصد از جمعیت جهان هم به کار مشغول هستند و حق اساسی همه کارگران برای داشتن یک محیط امن و سالم از اهمیت بالایی برخوردار است. آن هم در حالی که آنها مدام در معرض حادثه شغلی یا حادثه ناشی از کار هستند که حین انجام وظیفه شغلی یا مرتبط با آن در داخل یا خارج از محل فعالیت رخ داده و جراحت، بیماری، صدمه یا فوت از جمله پیامدهای آن به شمار می‌رود.

سیدرضا روحانی و سیدمحمد شریف محسنی، کارشناسان شرکت بهره‌برداری راه آهن شهری تهران و حومه در یادداشتی به چند نکته مهم در این باره اشاره کرده‌اند.

مقایسه آمار حوادث کار در ایران و جهان

سازمان بین‌المللی کار تخمین می‌زند که حدود ۲.۳ میلیون زن و مرد در سراسر جهان هر ساله بر اثر حوادث یا بیماری‌های ناشی از کار فوت می‌کنند، یعنی بیش از ۶ هزار مرگ در روز.

این سازمان همچنین اعلام می‌کند که سالانه حدود ۳۴۰ میلیون حادثه شغلی و ۱۶۰ میلیون قربانی بیماری‌های ناشی از کار رخ می‌دهد و این در حالی است که مطابق آخرین داده‌های آماری سازمان بین‌المللی کار، میزان حوادث تصادف شغلی منجر به فوت و بیماری‌های ناشی از کار در حال افزایش است. این در حالی است که بیماری‌های مرتبط با کار بیشترین مرگ و میر را در بین کارگران ایجاد می‌کند و تخمین زده می‌شود که مواد خطرناک به تنهایی باعث مرگ ۶۵۱ هزار و ۲۷۹ نفر در سال است. صنعت ساختمان هم دارای نرخ نامتناسب بالایی از حوادث ثبت شده است. کارگران جوان و مسن‌تر هم در این حوزه آسیب‌پذیر هستند.

در ایران هم بر اساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سالانه از حدود ۱۰ هزار مورد حوادث ناشی از کار ۸۰۰ مورد به فوت منجر می‌شود که کمتر از میانگین جهانی است. همچنین بر اساس اعلام معاونت روابط کار وزارت کار ۳۸ درصد حوادث ناشی از کار در صنعت ساختمان و ۳۶ درصد در صنایع دیده می‌شود، در برخی صنایع مثل معدن هم خطرپذیری بالاتری وجود دارد، ولی به لحاظ رعایت نکات ایمنی در آنجا تنها ۲ درصد از حوادث ناشی از کار رخ می‌دهد. آماری که نشان می‌دهد هرجا استانداردها و ایمنی حین کار رعایت شود، صیانت از نیروی کار نیز حفظ می‌شود.

بر اساس گزارش سازمان بین المللی کار (ILO) بحران‌های جهانی متعدد روند احیای بازارکار جهانی را دچار وخامت کرده و نابرابری در کشورها را افزایش داده است. در آخرین نشست سالانه سازمان بین‌المللی کار و به گفته مدیر کل سازمان جهانی کار مقرر شده بیانیه اصول و حقوق بنیادین کار سال ۱۹۹۸ اصلاح و پیوستی در خصوص شرایط کار ایمن و ایمنی شغلی به این بیانیه اضافه شود.

ارتباط بین حوادث ناشی از کار و فرهنگ ایمنی

فرهنگ ایمنی در محیط کار به مجموعه از اعتقادات، ارزش‌ها، رفتارها و روش‌های کاری اشاره دارد که به ایجاد و حفظ یک محیط کار ایمن و سالم کمک می‌کند. این فرهنگ نه تنها از دیدگاه سازمانی مهم است بلکه از دیدگاه فردی هم اهمیت دارد، زیرا تأثیرگذاری فرهنگ ایمنی بر رفتارهای هر فرد در محیط کار بسیار بزرگ است.

بر این اساس برخی از عوامل (محیطی- رفتاری) که می‌توانند به افزایش حوادث ناشی از کار منجر شوند عبارتند از

۱. نقض استانداردهای ایمنی و بهداشتی در محیط کار

۲. ناکارآمدی یا ناسازگاری تجهیزات و ماشین‌آلات با استانداردهای ایمنی.

۳. فشار زیاد بر کارگران در زمان محدود

۴. فقدان آموزش و آگاهی از خطرات محیط کار

۵. عوامل محیطی آب و هوای نامناسب یا محیط‌های کاری دارای مواد خطرناک

۶. خستگی و خواب آلودگی کارگران به دلیل ساعات کاری طولانی

۷. عوامل روانی مانند استرس و فشارهای روانی و اجتماعی در محیط کار.

۸. رفتار نا ایمن کارگر

در مقابل، در محیط‌های کاری که فرهنگ ایمنی ضعیف است، ممکن است کارگران بیشتر تمایل داشته باشند تا از رعایت استانداردهای ایمنی چشم‌پوشی کنند و ریسک‌ها را نادیده بگیرند. این موضوع به افزایش حوادث ناشی از کار منجر می‌شود.

راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار

برای کنترل و کاهش حوادث ناشی از کار، انجام اقداماتی در سه حوزه‌ اصلی می‌تواند مؤثر باشد:

پیشگیری، تشخیص و مداخله.

در حوزه پیشگیری، رعایت استانداردهای ایمنی و بهداشتی، آموزش و آگاهی کوتاه و سریع ایمنی قبل از شروع کار و شناسایی، ارزیابی و کنترل خطرات و ریسک‌های محیط کار ضرورت دارد.

در حوزه تشخیص، بازرسی و ارزیابی مداوم خطرات محیط کار، گزارش‌دهی و تحلیل حوادث، شناسایی علل اصلی و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه ضروری است و در حوزه مداخله، تعهد مدیریت سازمان به ترویج فرهنگ ارتقاء ایمنی و بهداشت کار، مشارکت فعال کارکنان در مسائل ایمنی، باز طراحی تجهیزات، ماشین‌آلات و محیط کار(کاهش/ حذف خطرات) و تخصیص و استفاده از وسایل حفاظت ایمنی اهمیت دارد.

هماهنگی بین کار و کارگران ایمن با فرهنگ ایمنی محیط کار هم بسیار ضروری است. وقتی که هر دو طرف به ایمنی به عنوان اولین اولویت در محیط کار توجه کنند و مشارکت فعالی در اجرای اصول و استانداردهای ایمنی داشته باشند، احتمال وقوع حوادث ناشی از کار به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند و یک محیط کار ایمن و سالم برای همه فراهم می‌شود. بنابراین، توجه به ارتقاء فرهنگ ایمنی در محیط کار و ایجاد آگاهی و مسئولیت‌پذیری برای ایمنی در بین همه کارکنان سازمان می‌تواند به کاهش حوادث ناشی از کار کمک کند و محیط کاری ایمن‌تر را ایجاد نماید.

مفاد قانونی مرتبط با حوادث ناشی از کار

صیانت از نیروی کار را جمله اهداف مهم وزارت کار است و یکی از مباحث مهم و مورد تاکید در ماده ۸۵ قانون کار، حفظ و صیانت از نیروی کار و منابع مادی کشور است و رعایت نکات ایمنی قانون کار لازم‌الاجراست. در ماده ۶۰ قانون تأمین اجتماعی نیز حوادث ناشی از کار به حوادثی گفته می‌شود که در حین انجام وظیفه و مواقعی اتفاق بیفتد که بیمه شده در کارگاه یا ساختمان و محوطه آن مشغول انجام کار باشد و یا به دستور کارفرما در خارج از محوطه کارگاه، ماموریتی را برعهده گیرد. در فصل چهارم قانون کار ۲۲ ماده قرار دارد که از حقوق مختلف صیانت از نیروی کار، تشکیل شورای عالی حفاظت فنی، تدوین آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها و تشکیل کمیته‌های حفاظت فنی پیش بینی شده است.

مطابق ماده ۹۱ قانون کار هم کارفرمایان موظفند برای تامین حفاظت و سلامت کارگران در محیط کار، وسایل و امکانات لازم ایمنی را تهیه کرده و در اختیار آنها قرار دهند؛ کارگران نیز ملزم به استفاده و نگهداری مناسب از تجهیزات محافظتی و بهداشت فردی و رعایت دستورالعمل‌های مربوطه در محیط کاری خود هستند.

کد خبر 847573 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سلامت کارگران معدن حوادث پزشکی

دیگر خبرها

  • مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد
  • ۱۶۰ میلیون نفر سالانه قربانی بیماری‌های ناشی از کار می‌شوند | راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار
  • نشست فعالان فرهنگی در صداوسیمای استان آذربایجان غربی
  • آغاز نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ با حضور ایرانسل
  • امنیت شغلی کارگران در کاشان تامین شود
  • اجرای عمليات پليس فتا عليه فروشندگان سلاح در اینترنت
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • مسئولان امنیت شغلی کارگران را تامین کنند
  • استفاده از فیبر نوری قدمی برای افزایش سرعت اینترنت
  • ۲۳۲ روستای بالای بیست خانوار لرستان به اینترنت پر سرعت دسترسی پیدا کردند