Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروزه درجغتای، مدیریت با چالش‌هایی روبه‌روست و این چالش‌ها اغلب در بحث بومی و غیربومی بودن مدیران و یا کارا بودن مدیران است که اغلب در رسانه‌ها، نظرات کارشناسان و صحبت‌های مردم می‌توان مشاهده کرد که به نوعی از عملکرد مدیران نارضایتی وجود دارد. مقصود این نوشته زیر سؤال بردن عملکرد برخی مدیران موفق غیربومی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا در شهری که فرزندان برومند آن در خارج از حوزه شهرستان مدیرانی توانمند و جسوری هستند که آوازه آن‌ها در سطح استانی وملی است، کسی پیدا نمی‌شود که به عنوان مدیر یا رئیس یک اداره انتخاب شود؟ آیا در این شهر قحط الرجال است که فرد غیربومی تنها به سفارش نماینده مجلس به یک‌باره در یک مدیریت کلیدی شهر قرار بگیرد؟ آیا در این شهر کسی نیست که به عنوان مسئول در اداره‌ای که فعالیتش خدمات رساندن به شهروندان است، خدمت کند؟

 مدیران غیربومی آسیب‌های فرهنگی اجتماعی منطقه را نمی‌شناسند و بنابراین برای رفع آن‌ها نمی‌توانند تلاش کنند و وقتی شناخت نباشد برنامه‌ای برای پیشگیری هم وجود ندارد و در مدت زمان کوتاهی متوجه می‌شویم که آسیب‌ها به تهدید تبدیل شده‌اند.

قصد ندارم عملکرد تک‌تک این مدیران را بررسی و ارزیابی کنم، اما می‌خواهم توجه عموم را به این قضیه جلب کنم که تمایل انتصاب مدیران یک شهرستان از شهرهای دیگر و یا مدیران ضعیف، روشی علمی و منطقی نیست و مطمئناً مسائل سیاسی در این امر دخالت دارد.

یکی از آسیب‌های مدیریت غیربومی، بی‌اعتمادی و شناخت نداشتن از سرمایه‌های بومی است که سبب می‌شود برخی از این مدیران، غیربومی سرمایه‌ها و منابع انسانی فرهیخته را مزاحم، رقیب و جانشین خود بپندارند و اقدام به حذف شخصیت‌های بومی می‌کنند. اما این مدیران بومی هستند که آغوش خود را برای تربیت فرزندان بومی می‌گشایند و در پشتیبانی از آن‌ها از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنند.

یکی از مؤلفه‌های کلیدی موفقیت در مدیریت، قدرت خطرپذیری است. مدیر غیربومی به دلیل زود گذر بودن دوره مأموریت خود، اهل آزمون و خطا نیست و خود را اسیر تحول یا اصلاح غیر لازم امور نمی‌کند.

یکی از مشکل‌های مدیریت غیربومی بحث اسکان موقت این افراد در جغتای است. مدیر غیربومی به طور معمول، مقیم شهرستان نیست و گاه به دور از خانواده، درگیر دغدغه و تشویش‌های روحی و روانی است که این امر موجب می‌شود که در برخی از موارد، وی حضور مستمر، ثبات رأی و نظارت پیوسته در محل کار نداشته باشد.

 همچنین به لحاظ بعد فاصله از فرهنگ، آداب و رسوم و زبان محل مأموریت قادر به شناخت نیازها یا حداقل اولویت‌های حیاتی و غیرحیاتی منطقه مأموریتی نیست و برای همین گرفتار هزینه‌های زائد جهت جبران آن کاستی‌هاست. مدیر غیربومی به دلیل زودگذر بودن دوران مدیریت و تداوم روند موجود اهل آزمون و خطا نیست و خویشتن را اسیر تحول یا اصلاح امور نمی‌کند زیرا او معتقد است که وضعیت حاضر بهترین وضع ممکن و مطلوب است برای همین مماشات، سازش با وضع موجود برای بقا و استمرار مدیریت از اهداف مهم او به حساب می‌ آید. تفاوت مهم مدیر انتصابی و انتخابی نیز شاید همین نکته باشد.

مردم جغتای از مسئولان استانی و بخصوص استاندار خراسان رضوی انتظاردارند با انتخاب فرماندار و مدیران بومی به حرکت و پیشبرد شهرستان شتاب داده و جغتای به جایگاه واقعی خودش برسد.

منبع: روزنامه قدس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: استاندار خراسان رضوی جغتای مدیران بومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۷۹۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از نیروهای مردمی فرصتی طلایی/ باید از مسوولان مطالبه کنیم

به گزارش خبرنگار مهر، امیرحسین دانش کهن بعدازظهر یکشنبه در نشست هم اندیشی با مجموعه معاونت فرهنگی اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات با تعامل قابل رفع است، گفت: مشکلات را باید دسته بندی و با تعاملات مرتفع کنیم تا بتوانیم فرهنگ ایثار و شهادت که مأموریت اصلی این معاونت است را توسعه دهیم.

سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز محور کار در این مجموعه را اجرای برنامه عملیاتی دانست و تصریح کرد: باید جدیت لازم در اجرای برنامه عملیاتی را از ابتدای سال داشته باشیم که این توانمندی در البرز وجود دارد. باید در راستای جمع آوری و بارگذاری مستندات اهتمام لازم را داشته باشیم تا اقداماتی که انجام می‌دهیم دیده شود.

‌دانش کهن تعامل با دستگاه‌های اجرایی را امری مهم در راستای پیشبرد اهداف برشمرد و افزود: باید با ستاد مرکز ارتباط دوستانه داشته باشیم تا در جریان مشکلات باشند، در استان نیز مدیران اکثراً پای کار بنیاد هستند، لذا بعضی امور صرفاً نیاز به پیگیری دارد. باید ایده سازی و از مسؤولان مطالبه کنیم؛ همچنین باید ظرفیت‌ها را بشناسیم و از آنها در جهت پیشبرد امور بهره گیریم.

وی استفاده از نیروهای مردمی را فرصتی بسیار طلایی دانست و گفت: نیروهای جهادی و مردمی در پیشبرد اهداف بسیار مؤثر هستند، کارهای بسیار بزرگ و ارزشمندی همچون برگزاری یادواره‌های شهدا توسط این عزیزان انجام شده است، فلذا با بهره مندی از آنها و فعال سازی سایر ظرفیت‌ها اقدامات فاخری در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در استان می‌توان انجام داد.

کد خبر 6091364

دیگر خبرها

  • انتصاب رئیس جدید اداره آب و فاضلاب شهر سیلوانا
  • شوراها به بالندگی شهر و روستا کمک می‌کنند
  • بانک رفاه دستگاه برتر در پیشبرد برنامه‌های تحولی معرفی شد
  • تقدیر استاندار کرمان از اقدام مدیریت شهری رفسنجان/ دهه هشتادی‌ها مدیران فردای جامعه هستند
  • تاکید فرماندار ارومیه بر هم‌افزایی با دستگاههای اجرایی برای تحقق شعار سال
  • ضرورت مدیریت صحیح منابع آبی در فصل زراعی/ مدیران پای کار باشند
  • استفاده از نیروهای مردمی فرصتی طلایی/ باید از مسوولان مطالبه کنیم
  • هم‌افزایی با ادارات استان و شهرستان برای تحقق شعار سال ۱۴۰۳
  • معاونت املاک و حقوقی اقدامی موثر در پیشبرد اهداف دارد
  • بازداشت اعضای ۲۰ باند غیربومی سرقت در مازندران