Web Analytics Made Easy - Statcounter

برنامه ریزی و تولید برنامه های سرگرم کننده از همان سال های تولد تلویزیون آغاز شد و تا امروز ادامه دارد.این گونه برنامه ها،به خصوص مسابقات سرگرم کننده مخاطبان زیادی را پای گیرنده های تلویزیونی می نشانند.در کشور ایران نیز از گذشته تولید برنامه های سرگرم کننده در دستور کار بوده و همچنان هست.

 مسابقاتی با موضوع استعداد یابی در بسیاری از کشورهای جهان با کیفیت های متفاوت تولید و پخش می شود که طرفداران خاص خود را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر این برنامه ها به یکدیگر شباهت دارند،اما تفاوت هایی نیز بین آنها دیده می شود که وجه تمایز آنهاست.

گسترش ماهواره در ایران موجب شد بسیاری از مسابقات و برنامه های سرگرم کننده که در خارج تولید و پخش می شد، توسط مدیران تلویزیون، تهیه کنندگان و مردم ایران دیده شوند.استقبال ایرانیان از این گونه برنامه ها،مدیران خالی از ابتکار و تهیه کنندگان سوداگر صدا و سیما را به تکاپو انداخت تا با تقلید صرف از این مسابقات پرطرفدار، نمونه هایی ضعیف و تقلیدی را تولید کرده و روی آنتن بفرستند.نیت آنان بیشتر جذب اسپانسر برای گوش بری بود،نه رضایت مخاطبان،اگر تماشگران مد نظر بودند،بی شک کمی ابتکار و خلاقیت نیز در ساخت این گونه برنامه ها دیده می شد که نمی شود.

پس از شرمندگی از ساخت برنامه «دورهمی» که تقلیدی کورکورانه و نعل به نعل از برنامه ای هندی بود،چندی است که عرق شرمندگی مضاعفی با تولید و پخش مسابقه «عصرجدید» بر پیشانی مظلوم تلویزیون ایران و ایرانیان غیور نشسته است،البته این شرمندگی را اهالی دلسوز تلویزیون و مردم میهن پرست حس می کنند،وگر نه برخی از مدیران و تهیه کنندگان صدا و سیما از ساخت این گونه برنامه های تقلیدی،شرم که نمی کنند هیچ،بلکه باعث مباهات شان نیز بوده،هست و خواهد بود.

مسابقه صددرصد تقلیدی «عصرجدید» چیز جدیدی برای ارائه ندارد،قرار هم نبود و نیست که داشته باشد.دکور تقلیدی و سنگین و رنگین نیز، به هیچ وجه نمی تواند ساختار ضعیف برنامه را پوشش دهد.

خنده های سرمستانه مجری برنامه نیز که مدام تکرار می شود،برای جذاب بودن این مسابقه نیست،به دلیل جیب های قلمبه است!مطمئن باشید اگر این برنامه چنین اسپانسر گردن کلفتی نداشت تا سپرده های مردم را مثل ریگ زیر پای مدیران تلویزیون و تهیه کننده آن بریزد،چنین قهقهه هایی هرگز به چشم نمی آمد و به گوش نمی رسید!

اکثر افراد و گروه هایی که در این مسابقه شرکت کرده اند دارای استعداد درخشانی نیستند که مقابل چشم داوران روی صحنه بیایند.انتخاب آنها به عنوان استعداد،دو دلیل دارد،اول ضعف کسانی است که انتخاب می کنند و دوم کمبود استعداد درخشان در کشور. فقط برخی از افراد و گروه های شرکت کننده از شرایط لازم برخوردار بودند.توقع از مسابقه ای که با بودجه چند میلیاردی تولید می شود،بسیار فراتر از این حرف هاست.

متاسفانه جمع داوران ناهمگون که با قوی ترین چسب های دنیا نیز نمی توان آنان را به هم چسباند،آسیب زیادی به ساختار برنامه زده است.مهم ترین ضعف در داوران این است که به جای ارائه دلیل فنی،نظر شخصی و سلیقه ای را مطرح می کنند،مانند:چشم مرا نگرفت،خوشم نیامد، نتوانستم با آن حال کنم و غیره.برای همین اغلب شرکت کنندگان و تماشاگران نظر داوران را به دلیل نبود کارشناسی مناسب نمی پذیرند.اولین نکته ای که در این برنامه به آن توجه نشده این است که داوران باید شخصیتی جذاب و قابل قبول داشته باشند تا نظرات شان مورد قبول اکثریت قرار بگیرد.

در بسیاری از موارد ،برخورد داوران با شرکت کنندگاه بسیار زننده است که باعث آزار روحی آنان شده و می شود.متاسفانه گویا متخصصان توانایی با این مسابقه همکاری نمی کنند که پیش از آغاز برنامه داوران و شرکت کنندگان را توجیه کنند تا از این اتفاقات ناراحت کننده پیش نیاید.

معلوم نیست مدیران صدا و سیما کی می خواهند از ساخت چنین برنامه های تقلیدی و توهین کننده دست بردارند؟!مهم ترین دلیل ضعف برنامه ها و سریال های تلویزیونی در این 20 سال اخیر،خارج کردن هنرمندان و برنامه سازان کاربلد و دلسوز از چرخه تولید است.

شنیده شده بودجه مسابقه «عصرجدید» حدود 30 میلیارتومان است.اگر چنین باشد فاجعه ای عظیم رخ داده،زیرا تولید این برنامه با چنین ساختاری غیر ممکن است چنین هزینه ای را صرف کرده باشد.

اگر این مبلغ درست باشد،بی شک اکثر آن نصیب تلویزیون و تهیه کننده این مسابقه شده ،نه تولید برنامه.

بانکی که اسپانسر این برنامه شده و میلیاردها تومان خرج آن کرده، با توجه به وجود مردمی در کشور که از گرسنگی شکم آنان به پشت شان چسبیده ،حق الناسی بزرگ را مرتکب شده است.

«عصرجدید»  بیشتر به دوران حجر می ماند  و این راهی را که تلویزیون در پیش گرفته به ترکستان ختم شده و می شود!

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران پوشش تلویزیون خلاقیت ماهواره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۷۹۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سری جدید برنامه‌های «مهمانی» و «برمودا» ساخته می‌شود

بنا به آمار جدید مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) که با ۱۷۱۵ نفر در فروردین سال جاری به شیوه تلفنی مصاحبه شده، به ترتیب ۳۶.۹ درصد از مصاحبه شونده‌های ایرانی برنامه «مردان آهنین»، ۳۴.۷ درصد برنامه «زندگی پس از زندگی»، ۳۴.۲ درصد برنامه «محفل»، ۳۲.۳ درصد برنامه «شب خوش»، ۳۱.۸ درصد برنامه «فوتبال برتر»، ۲۹.۷ درصد برنامه «پانتولیگ» و ۲۶.۵ درصد برنامه «معرکه»، ۲۴.۵ درصد برنامه «مهمانی»، ۲۱.۳ درصد برنامه «ماه خدا»، ۱۸.۸ درصد برنامه «ماه من»، ۱۷.۲ درصد برنامه «ایران دوست داشتنی»، ۱۶ درصد برنامه «پاورقی» و ۱۲.۱ درصد برنامه «برمودا» را دیده‌اند.

سید محمدرضا خوشرو، مدیر شبکه نسیم در گفتگو با خبرنگار ما از ساخت جدید برنامه‌های «مهمانی»، «برمودا» و حضور فرزاد حسنی در یک برنامه مسابقه‌ای خبر داد. 

مدیر شبکه نسیم درباره رویکرد شبکه‌ها مبنی بر استفاده از چهره‌ها در برنامه‌های تلویزیونی توضیح داد: تلویزیون بخاطر ماهیت تصویری‌اش مبتنی بر چهره است. از آنجایی که ذات تلویزیون تصویری بودنش است، چهره‌ای که ناشناخته است، به چهره شناخته شده تبدیل می‌شود. میزان همذات پنداری مخاطب هم با چهره شناخته بیشتر است. البته در مقاطع گذشته می‌دیدیم تلویزیون خودش را تسلیم برخی از چهره‌ها کرده است و در مقاطعی سلبریتی محوری رایج بوده است.

خوشرو ادامه داد: آنچه که در سند تحول سازمان صداوسیما اشاره شده، استفاده از ظرفیت چهره‌ها و چهره‌سازی جدید است. حتماً باید از ظرفیت چهره‌ها در جای خودش استفاده کرد. بنا به سیاست‌های هر پلتفرم، شبکه‌های تلویزیونی و استودیو‌های بزرگ دنیا چهره یکی از عنصر‌های برنامه تلویزیونی یا سینمایی است. بسته به میزان تمایل چهره‌ها که بخواهند در چارچوب تلویزیون ادامه همکاری داشته باشند، امکان بکارگیری آنها مهیاست.

بازگشت فرزاد حسنی در قالب یک برنامه مسابقه محور

وی در پاسخ به این سوال که آیا آقای فرزاد حسنی، بازیگر و مجری تلویزیون را دوباره در قاب شبکه نسیم و نه فقط به صورت ویژه برنامه خواهیم دید؟ گفت: بله، ان‌شاء‌الله در قالب یک مسابقه حضور خواهند داشت. 

مالکیت عروسک‌های «مهمونی» به عهده صاحبان آنهاست

مدیر شبکه نسیم در پاسخ به این سوال که از آنجایی که هر تولیداتی در صداوسیما انجام شود، مالکیتش با صداوسیماست، مالکیت عروسک‌های «مهمونی» به چه صورت است؟ آیا تمایل دارید فصل دوم مجموعه تلویزیونی «مهمانی» ساخته شود؟ گفت: مالکیت عروسک‌های مجموعه «کلاه قرمزی» با صداوسیماست. در مجموعه تلویزیونی «مهمانی» از ترکیب عروسک‌های «مهمونی» شبکه نمایش خانگی و «کلاه قرمزی» استفاده شده است. تهیه‌کننده و کارگردان «مهمونی» که مالکیت بر عروسک‌ها داشتند تصمیم گرفتند از عروسک‌های متعلق به خودشان در برنامه تلویزیونی استفاده کنند. مثلاً وقتی تلویزیون حق پخش یک فیلم سینمایی را می‌خرد، مالکیت فیلم متعلق به صداوسیما نیست. بنایمان ادامه دادن «مهمانی» است.

برنامه «برمودا» ادامه می‌یابد

خوشرو در پاسخ به این سوال که بنا به ساخت فصل دوم برنامه «برمودا» با اجرای کامران نجف‌زاده را دارید؟ بیان کرد: بله.

 مدیر شبکه نسیم در تشریح گفته‌های خود مبنی بر اینکه در‌های تلویزیون به روی طنزپردازان باز است، گفت: ما در شبکه نسیم متناسب با سند سازمان صداوسیما موظف هستیم که بستر‌های متفاوتی ایجاد کنیم، تا استعداد‌های طنز بتوانند در گوشه و کنار کشور ظهور و بروز داشته باشند. چندین برند در حوزه طنزپردازی طراحی شد، که برخی موفق و تعدادی کمتر موفق شدند. مثلاً برنامه «بگو بخند» در حوزه شعر، نمایش طنز و استنداپ فعالیت می‌کند. این برنامه می‌تواند به محفلی برای طنزپردازان و آکادمی طنز تبدیل شود.

وی ادامه داد: در فصل جدید برنامه «خوش نمک» شاهد رقابت بین کسانی هستیم که خودشان را بانمک می‌دانند. افراد و گروه‌هایی که خودشان را بانمک می‌دانند می‌توانند خودشان را در معرض قضاوت تماشاچی‌ها و داوران برنامه قرار دهند. برنامه‌های «خط رو خط» و «جورچین» هم جزو برند‌های طنز آیتمی شبکه است.

مدیر شبکه نسیم در پاسخ به این سوال که حضورتان در هشتمین جشنواره «طنز پهلو» می‌تواند نوید استفاده از ظرفیت طنزپردازان در شبکه نسیم را بدهد؟ گفت: بله، ما مدام رصد می‌کنیم تا استعداد‌های طنز را شناسایی کنیم. سال‌های سال بود که فقط مدل خاصی از طنز در تلویزیون حضور داشت. در برنامه «خندوانه» مسابقه‌ای برای استعدادیابی به نام «خنداننده شو» تعبیه شد، تا استعداد‌های جدید بتوانند بروز یابند. ما الان مسابقه «خنداننده شو» را در قالب برنامه‌ای مجزا به نام «بگو بخند» ایجاد کردیم، تا یک برنامه اختصاصی استعدادیابی در حوزه طنز باشد. ما معتقدیم هزاران نفر در کشور هستند، که استعداد طنز دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • سری جدید برنامه‌های «مهمانی» و «برمودا» ساخته می‌شود
  • دست پر تلویزیون برای بهار و تابستان پیش رو / سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • این گزارشگر تا آخر عمر گاف نداد!
  • این گزارشگر تاکنون گاف نداده است!
  • قرار است در پارک‌های تهران هتل بِروید یا چرخه رانت‌خواری بچرخد؟/ «شهرداری همان هتل نیمه‌کاره را بسازد، چرا می‌خواهد هتل جدید بسازد؟»
  • کاش تلویزیون، این مدلی نبود
  • گوشی هوشمند به "کنترل تلویزیون" تبدیل می‌شود
  • برنامه کودکی نداریم که درباره «جیغ و دست و هورایش» صحبت کنیم
  • قالیباف: این مجلس به دوران تاریک رانت‌های صنفی پایان داد