Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش ایلنا به نقل از یورو نیوز، خانم بته دم اطلاعات این کتاب را در مدت ۵ سال تحقیق در افغانستان و گفتگو با ده‌ها تن از رهبران طالبان و محافظان ملاعمر جمع‌آوری کرده است. او می‌گوید در تمام مدتی که واشنگتن بیش از هر کس دیگری در جهان در جستجوی رهبر طالبان بوده حتی برای دستگیری ملاعمر پاداشی ۱۰ میلیون دلار تعیین کرده است، در تمام مدتی که این باور میان نیروهای آمریکایی و افغان وجود داشت که رهبر طالبان به پاکستان پناه برده، ملا عمر در پنج کیلومتری یکی از پایگاه‌های آمریکا در ولایت زابل در جنوب افغانستان زندگی می‌کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ملاعمر بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ میلادی رهبر گروه افراطی طالبان بود و در این مدت موج بزرگی از حملات علیه دولت مرکزی این کشور را برعهده داشت. او همچنین پناهگاه امنی برای عثامه بن لادن، رهبر القاعده و طراح حملۀ ۱۱ سپتامبر به برج‌های نیویورک فراهم کرد.

کتاب خانم بته دم، «در جستجوی یک دشمن» (به هلندی Op Zoek Naar De Vijand) نام دارد و بر اساس اطلاعات آن، رهبر پیشین طالبان سالهای پایانی عمر خود را با گوشه‌نشینی سپری کرده است. او حاضر به ملاقات با خانواده خود نبوده و مطالبی را به زبانی که خود اختراع کرده بود، یادداشت می‌کرده است.

حکومت طالبان سرانجام در سال ۲۰۰۱ میلادی پس از پنج سال حکمرانی بر افغانستان سقوط کرد. بر اساس یافته‌های این کتاب، پس از این سقوط، ملا عمر قدرت خود را به دیگر رهبران این گروه واگذار کرده و ترجیح داده است که به عنوان یک رهبرِ روحانی فعالیت کند.

ملاعمر ابتدا در قلات، مرکز ولایت زابل ساکن بوده است و با خانواده‌ای زندگی می‌کرد که از هویت واقعیش اطلاعی نداشتند. در این مدت نیروهای آمریکایی دو بار تا نزدیکی او می‌آیند اما نمی‌توانند او را پیدا کنند. اولین بار هنگامی که یک خودرو در حال گشت‌زنی بوده، ملا عمر خود را در پشت دسته‌ای از هیزم پنهان می‌کند و دفعۀ دوم، سربازان تمام خانه‌ای را که او در آنجا پنهان بوده به جز مخفیگاهش جستجو می‌کنند.

ملاعمر در سال ۲۰۰۴ میلادی هنگامیکه پایگاه آمریکایی «Lagman» در جنوب افغانستان و در چند صد متری مخفیگاهش در حال ساخت بود، محل پنهان شدن خود را تغییر می‌دهد اما همچنان در ولایت زابل باقی می‌ماند.

مدتی پس از این جابجایی، پایگاه «Wolverine» که دومین پایگاه آمریکایی‌ها در جنوب افغانستان است در پنج کیلومتری محل پنهان شدن او ساخته می‌شود. در این پایگاه بیش از هزار نظامی آمریکایی همچنین نیروهای ویژۀ آمریکا و بریتانیا حضور داشتند با این وجود ملا عمر پناهگاه خود را دیگر تغییر نمی‌دهد.

او به‌ندرت به خارج از مخفیگاه خود می‌رفت و در زمان بمباران هواپیماهای آمریکا نیز در داخل تونل‌ها مخفی می‌شد.

بنیانگذار طالبان سالهای پایانی زندگی خود را در انزوا گذراند و تنها اخبار را از طریق رادیوی پشتو زبان بی بی سی دنبال می‌کرد.

او سرانجام در سال ۲۰۱۳ میلادی درگذشت؛ نیروهای طالبان مرگ او را برای مدت دو سال از همه پنهان کردند.

دولت افغانستان ادعاهایی را که در این کتاب مطرح شده، رد کرده است. بنا بر اعلام هارون چخانسوری، سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان طرح این ادعاها با هدف ایجاد یک هویت برای طالبان و حامیان خارجی آنها انجام شده است.

دولت افغانستان که بارها پاکستان را به دلیل پناه دادن به ملاعمر سرزنش کرده، بار دیگر تاکید کرد که شواهد کافی دربارۀ زندگی و مرگ ملاعمر در پاکستان در اختیار دارد.

این کتاب در زمانی منتشر می‌شود که آمریکا و اعضای طالبان در جریان گفتگوهای دوحه در فوریه از احتمال پایان دادن به جنگ خونین ۱۷ ساله در این کشور خبر دادند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: هلند ملاعمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۸۰۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی

وزارت صنعت و تجارت طالبان اعلام کرده است که این گروه در نشستی با هیأت ترکمنستانی روی موضوعات مختلف اقتصادی و تجارتی گفت‌وگو کرده‌ است.

این وزارت روز جمعه، ۷ ثور از برگزاری این نشست خبر داده و گفته است در این نشست بر روی ایجاد مرکز بزرگ و مشترک لوژستیکی در تورغندی و توافق‌نامه ترانزیتی سه‌جانبه میان طالبان، ترکمنستان و قزاقستان گفت‌وگو شده است.

وزارت تجارت طالبان همچنان گفته است که در این نشست بر افزایش صادرات سنگ‌های معدنی افغانستان از جمله مرمر، آهک و سمنت تاکید صورت گرفت.

انکشاف خط‌آهن افغانستان، تسهیل انتقال نفت و گاز، رفع قرنطینه بر کالاهای صادراتی افغانستان و توسعه روابط بانکی از دیگر محورهای بحث هیأت‌های دو طرف عنوان شده است.

دو طرف همچنان بر سر برگزاری نشست سه‌جانبه میان افغانستان، قزاقستان و ترکمنستان توافق کرده‌اند.

هیأتی از ترکمنستان به ریاست محمدخان چاقییف، رییس اداره ترانسپورت و ارتباطات کابینه ترکمنستان سه روز پیش به کابل آمد و طی این سفر با مقام‌های مختلف طالبان در کابل دیدار کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم
  • نگاه رهبر انقلاب به مسائل حوزه کتاب همه جانبه است
  • نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی
  • طالبان به دنبال دانش خودروسازی
  • بازداشت عضو جمعیت اسلامی افغانستان در کابل
  • آزادی ۶ مرزبان بازداشت شده در جنوب شرق کشور
  • بازداشت مرزبان ایرانی توسط‌ طالبان | سرنوشت مرزبانان چه شد؟
  • تحریم های آمریکا ظالمانه است