Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نامه‌ای به رییس جمهوری ضمن اشاره به مصوبات دولت تدبیر و امید در حوزه محیط زیست،گزارشی از عملکرد این سازمان در جهت کاهش آلودگی هوای تهران ارایه داد.

به گزارش ایسنا در بخشی از نامه عیسی کلانتری به حسن روحانی آمده است: آلودگی هوا یکی از مهمترین معضلات زیست‌محیطی کلانشهرها از جمله تهران بزرگ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با شروع به کار دولت تدبیر و امید و در اجرای دستورات موکد حضرت‌عالی برای مقابله با این معضل زیست‌محیطی، سازمان حفاظت محیط زیست در حد بضاعت موجود و در شرایط حساس اقتصادی کشور، بدون شعار و با احساس تعلق خاطر به پایداری انقلاب، با تدوین برنامه‌های اجرایی و قانونی که با حمایت و هدایت آن مقام محترم به تصویب قانون هوای پاک و آئین نامه‌های اجرایی آن منجر شده است، سعی وافر کرده تا در جهت کاهش و بهبود شرایط حادث شده گام‌های اثر گذار برداشته شود.»

وی با اشاره به مصوبات دولت تدبیر و امید در حوزه محیط زیست آورده است: «مصوبات متعدد دولت تدبیر و امید شامل مصوبه ۱۳۹۳، مصوبه ۱۳۹۵ و آیین‌نامه‌های قانون هوای پاک همگی ابزارهای مفیدی را در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست قرار داده‌اند. بر همین اساس در کاهش آلودگی هوای کلانشهر تهران که سالانه موجب مرگ هزاران شهروند می‌شود، با هماهنگی و همراهی‌های دستگاه‌های اجرایی ذی مدخل، اقدامات ویژه ای صورت گرفته است.»

کلانتری به بهبود کیفیت هوای تهران اشاره و عنوان کرده است: «خوشبختانه برآیند این همکاری‌ها در کنار تغییرات مثبت جوی، موجبات بهبود تدریجی کیفیت هوای تهران را فراهم آورده، به‌طوری که از ابتدای سال جاری تا ۱۸ اسفند ۹۷، در تهران شاهد ۲۸ روز هوای پاک (دوبرابر سال ۹۶ تا زمان مشابه) ، ۲۶۷ روز هوای سالم، ۵۹ روز هوای ناسالم (در مقایسه با ۹۸ روز ناسالم و ۸ روز خطرناک در سال ۹۶) ثبت شده است که بیانگر افزایش ۴۷ روز هوای مطلوب نسبت به سال گذشته بوده است. روند سالانه کاهش تعداد روزهای آلوده بیانگر این نکته است. اگر چه نزولات رحمت الهی در بهبود شرایط جوی پائیز امسال در کاهش آلودگی هوای تهران دخیل بوده است، لیکن اقدامات انجام پذیرفته توسط دولت که برخی از مهم‌ترین آنها در زیر تشریح شده است، بی تردید موجب بهبود کیفیت هوا و حفظ سلامت شهروندان بسیار موثر بوده و در سال جاری شاید بهترین کیفیت هوای ثبت شده تاکنون در شهر تهران اتفاق افتاده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، کلانتری در پایان اهم اقدامات انجام شده برای کاهش آلودگی هوا در استان تهران را برشمرده و آورده است: «اقدامات انجام شده در این خصوص تاکنون شامل موارد ذیل است:
«۱- توزیع سوخت استاندارد به‌ویژه سوخت نفت گاز در جایگاه‌های توزیع فرآورده‌های نفتی در تهران و شهرستان‌های اقماری آن که به‌ویژه برای اولین بار در سال ۱۳۹۶ میزان دی اکسید گوگرد هوای تهران را به حد سلامت رسانید. 
۲- ارتقای استاندارد برخی از خودروهای تولیدی و تشدید نظارت بر گواهینامه‌های زیست‌محیطی
۳-  نظارت مستمر بر کیفیت سوخت توزیعی در کلان شهرها (بنزین و گازوئیل)
۴-  تغییر سوخت مصرفی بیش از۱۴۰۰ واحد صنعتی از مازوت به گاز
۵-  اجرای طرح کاهش (LEZ) در تهران برای اولین بار در کشور و تشدید برخورد با خودروهای فاقد معاینه فنی 
۶-  منع به کارگیری خودروهای فرسوده و دودزا در ادارات دولتی
۷- تصویب جلوگیری از تردد خودروهای فاقد معاینه فنی و دودزا از اول آبان در کل شهر تهران همراه با برخورد با کامیون‌های دودزا 
۸- تدوین و اجرای برنامه مقابله با پدیده گرد و غبار در کشور.  
۹-    نظارت بر موتورخانه‌های ساختمان‌های دولتی توسط اداره کل استاندارد در تهران. 
۱۰- پیگیری جدی مفاد قانون هوای پاک و آیین نامه‌های ذیل آن در کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا 
۱۱- برخورد با معادن شن و ماسه آلاینده. 
۱۲- برخورد با پسماند سوزی در سطح استان. 
۱۳- توسعه زیر ساخت‌های دولت الکترونیک جهت کاهش سفرهای روزانه درون شهری. 
۱۴- ممنوعیت تولید موتورسیکلت های کاربراتوری (که متأسفانه دولت محترم پس از ۶ ماه توقف ماه گذشته تولید را یکسال تمدید کرد.)
  معهذا، ضمن تقدیر و تشکر از حمایت‌های بی دریغ حضرتعالی، صدور اوامر مقتضی و رهنمودهای ارزنده برای همکاری بایسته و مستمر تمام دستگاه‌های اجرایی برای حل این معضل زیست‌محیطی مورد استدعاست.
در این میان به ویژه همکاری‌های وزارت کشور(شهرداری‌ها)، پلیس راهور و وزارتخانه‌های نفت، صنعت، معدن و تجارت و راه و شهرسازی بسیار مورد نیاز است.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آلودگي هواي تهران سازمان حفاظت محیط زیست عیسی کلانتری محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۸۱۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)

عصر ایران ؛ حسن ظهوری ــ حالا معلوم شده مسئولان برای آن‌که یک کارخانه سیمان دیگر در شهرستان زرندیه و ساوه ساخته شود به اهالی روستای ویدر در این شهرستان دروغ گفتند. چرا که پیش از این بارها روستاییان پرسیده بودند آیا قرار است کارخانه دیگری ساخته شود که گفته بودند نه ولی حالا ساخته شده‌است. آن را در جایی ساخته‌اند که دشت ممنوعه است. شواهد نشان می‌دهد برای گرفتن مجوز ساخت‌اش در طرح ارزیابی زیست محیطی آن عددسازی‌هایی شده و شواهد زیادی از تخلفات گسترده هنگام گرفتن مجوز وجود دارد. اما از همه بدتر جاییست که آن را ساخته‌اند. در یکی از بحرانی‌ترین دشت‌های نزدیک تهران، حالا سه کارخانه سیمان وجود دارد؛ اتفاقی که در هیچ‌جای ایران شبیه آن رخ نداده است.

گزارش را این‌جا ببینید

روستای ویدر حالا در عجیب‌ترین جای ایران واقع شده. اتفاقی که در دشت پیرامون این روستا رخ داده در هیچ‌جای ایران و شاید جهان رخ نداده باشد. کارخانه سیمان ساوه‌ فاصله‌ای با کارخانه سیمان سفید ساوه ندارد. کارخانه تازه تاسیس سیمان سفید فرداد فاصله‌ای با سیمان ساوه ندارد. مابین آن‌ها یک کارخانه تولید آهک هم هست که فاصله زیادی با سه کارخانه سیمان ندارد، و اهالی می‌گویند شب‌ها از آن بوی بدی بلند می‌شود. چهار کارخانه با سطح آلایندگی بالا در جایی که ۱۰‌ها روستا وجود دارد؛ روستای ویدر یکی از آن ۱۰‌ها روستاست و حالا دیگر تحمل اهالی آن تمام شده‌است. مثل تحمل دشت که خیلی وقت است تمام شده و حالا با بحران‌های بزرگ آب و خاک دست و پنجه نرم می‌کند.

معلوم نیست چه کسانی مجوز ساخت کارخانه تازه تاسیس سیمان سفید فرداد را داده‌ است. آن‌چه مشخص است تحت هیچ شرایطی نباید این‌جا ساخته می‌شده‌است. آن‌هم کنار رودخانه ویدر که معمولا فصلی پر آب می‌شود. پل عظیمی که روی آن زده‌اند نشان می‌دهد سیلاب بزرگ به داخل آن می‌ریزد. در طرح ارزیابی زیست محیطی کارخانه تمام اطلاعاتی که درباره این رودخانه داده شده غلط است. اطلاعاتی که به راحتی با یک بازدید از محل قابل راستی‌آزمایی بود.

اما فقط این نیست در خیلی موضوعات زیست محیطی دیگر هم عددسازی شده‌است. مثلا اصلا توجهی به باد قالب که به سمت مناطق روستایی خرقان می‌رود توجهی نشده‌است. و یا فاصله‌ای که کارخانه تا جاده دارد خیلی کمتر از عددیست که در طرح ارزیابی آمده‌است. در حال حاضر تعداد زیادی معدن در همین محدوده فعالیت‌های کارخانه‌های سیمان،‌ فعالند. وقتی در این منطقه حرکت می‌کنید مدام با منظره کوه‌هایی مواجه می‌شوید که تخریب شده‌‌اند. آغاز فعالیت یک کارخانه سیمان دیگر تخریب‌های را دو برابر خواهد کرد؛ خصوصا که برداشت‌‌ها از کوه معمولا با انفجار انجام می‌گیرد، انفجارهایی که پیامد‌های آن خیلی بدتر از آنچه که تا به حال اتفاق افتاده است. انفجارات به راحتی تمام قنات‌هار روستاها را کور خواهد کرد.

روستاییان حتی رئیس سازمان محیط زیست را هم به این‌جا آورده‌اند. آن‌ها به من گفتند سلاجقه با یک بازدید میدانی متوجه تخلفات عجیبی که رخ داده شد و دستور پیگیری داد. دستوری که حتی هنوز یک قدم برای انجام آن گرفته نشده‌است. کارخانه تقریبا ساخته شده و شاید قدم‌های کوچکی برای بهره‌برداری از آن باقی مانده‌استاما نمی‌دانند وقتی از ابتدا این کارخانه با دروغ مسئولان وقت و کتمان آن ساخته شد، حالا کدام وعده را می‌توانند باور کنند. وقتی حتی نمی‌شود باور کرد در یک دشت ممنوعه و بحران زده ۳ کارخانه سیمان مجوز می‌گیرند و در محدوده‌ای بسیار کوچک فعالیت کنند و یک کارخانه آهک هم هوا را بد بو می‌کند. گزارش را حتما ببینید تا بیشتر درباره این تخلف آشکار بدانید.

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: مدیرعامل کارخانه سیمان تهران: نباید هر فعالیت مخرب محیط زیست را تعطیل کرد/ سرطان مردم ربطی به ما ندارد گزارش تصویری و تشریحی از وضعیت کوه بی‌بی شهربانو بر اساس عکس‌های ماهواره‌ای / ببینید برداشت‌ زیاد چه بلایی بر سر کوه آورده (+عکس)

دیگر خبرها

  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • عوارض آزادراه تهران-شمال در اختیار محیط زیست
  • گلایه مدیر کل برای استفاده نکردن نهادها از صندوق ملی محیط‌زیست
  • بخشی از عوارض آزادراه تهران-شمال به محیط زیست اختصاص یابد
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم
  • اجرای قانون هوای پاک از توان مسئولین استان تهران خارج است
  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)
  • معرفی ۶ نفر از عاملان آلودگی محیط زیست کرج به مراجع قضایی
  • استفاده از فاضلاب برای کشاورزی جرم است
  • پاکسازی منطقه نمونه گردشگری بوذرجمهر قاین