Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@20:39:24 GMT

دغدغه‌های اقتصادی پیش پای فعالان صنعت مد و لباس

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۸۲۹۵۱

دغدغه‌های اقتصادی پیش پای فعالان صنعت مد و لباس

یک فعال حوزه طراحی لباس با بیان اینکه دغدغه‌های اقتصادی بدون شک مانعی برای توجه افراد به حوزه مد و لباس است، گفت: با توجه به دغدغه‌های اقتصادی موجود و ضرورت توجه به موضوع لباس و پوشاک به عنوان نمادی از فرهنگ کشور، بنابراین توجه مسئولان به این حوزه احساس می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا، سیدرضا میر محمدصادقی در نخستین نشست خبری مد و لباس، با بیان اینکه اصفهان بزرگترین تولیدکننده پارچه کشور است، اظهار کرد: به همین منظور میز نساجی در اصفهان تشکیل شده و ما ارتباط خوبی با این بخش داریم البته این ارتباط بیشتر مربوط به صنعت نساجی است و در حوزه طراحی و مد باید این ارتباط بیشتر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به تدوین و رونمایی از نخستین منشور مد و لباس و عملکرد طراحان این عرصه در شهریور امسال، اظهار کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد وظیفه سیاست‌گذاری و ساماندهی حوزه مد و لباس کشور را دارد و در این خصوص با تشکیل کارگروهی، فعالان این عرصه همچون اتحادیه‌های تولید و توزیع پوشاک، کارگاه‌های صنعتی، طراحان و دیگر فعالان بازار تولید و توزیع پوشاک حضور دارند.

میرمحمدصادقی با اشاره به ثبت 300 طرح پوشاک با نشانه شیما، اظهار کرد: در سال جاری پوشاک به عنوان یک کالای فرهنگی و نمادی از فرهنگ ایرانی اسلامی مورد توجه قرار گرفت.

وی نتیجه تمام فعالیت‌های این موسسه را برگزاری نخستین نمایشگاه هنر صنعت مد و لباس اصفهان در اسفند امسال دانست و تأکید کرد: این نمایشگاه، حاصل فعالیت‌های یک ساله حوزه مد و لباس بود که در کنار آن، منشور مد و لباس رونمایی شد که می‌تواند سرآغاز رویدادهای مثبت و نوینی در کشور باشد.

وی از تربیت حدود هزار نفر نیروی انسانی در این حوزه خبر داد و گفت: با توجه به اینکه وظیفه تربیت نیروی انسانی بر عهده دانشگاه‌ها است، اما بخش خصوصی نیز این وظیفه را تا حدودی بر عهده گرفته است.

دبیر علمی هنری نخستین نمایشگاه هنر صنعت مد و لباس اصفهان با اشاره به پیش‌بینی اهداف عمومی و تخصصی، در این منشور، گفت: اهداف عمومی شامل اصلاح فرهنگ پوشش صحیح با رعایت معیارهای ایرانی اسلامی، ارتقاء سطح زندگی مردم با استفاده از پوشش مناسب، ایجاد بستر مناسب برای شناسایی، ساماندهی و حمایت از طراحان مد و لباس و استفاده بهینه از ظرفیت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری مد و لباس بوده است.

وی، تربیت نیروی متخصص با برگزاری دوره‌های آموزشی و گردهمایی طراحان لباس با هدف شناخت معضلات و ارائه راهکارها را از دیگر اهداف اجرا شده موسسه مد و لباس در سال‌های گذشته عنوان کرد و افزود: از برنامه‌های پیش رو می‌توان به برگزاری نمایشگاه‌های فصلی و موضوعی و جشنواره طراحی لباس در سال آینده اشاره کرد.

وی با بیان اینکه دغدغه‌های اقتصادی بدون شک مانعی برای توجه افراد به حوزه مد و لباس است، گفت: با توجه به دغدغه‌های اقتصادی موجود و ضرورت توجه به موضوع لباس و پوشاک به عنوان نمادی از فرهنگ کشور، بنابراین توجه مسئولان به این حوزه احساس می‌شود.

مدیر موسسه مد و لباس دانش آرا از ایجاد زیرساخت‌های لازم در سال جدید برای احیای مد و لباس در کشور خبر داد و افزود: برگزاری 35 همایش و کارگاه با محوریت مد و لباس، برگزاری هشت نشست تخصصی این حوزه، رونمایی از نخستین منشور مد و لباس اصفهان، برگزاری نخستین نمایشگاه لباس ایرانی اسلامی در اصفهان از جمله فعالیت‌های انجام‌شده برای احیای این حوزه است.

وی برگزاری سومین نمایشگاه عاشورایی در استان اصفهان را نیز گامی برای رویارویی با هجمه‌های بیگانگان در حوزه پوشاک دانست و گفت: با توجه به استقبال طراحان پوشاک از این نمایشگاه، نخستین نمایشگاه لباس عاشورایی را نیز برگزار کردیم.

وی همچنین از تصویب ایجاد رسته صنفی طراحان پوشاک در زیرمجموعه اتحادیه پوشاک در کمیسیون کار و حرفه مجلس خبر داد و تأکید کرد: 300 طراح فعال در استان از این پس می‌توانند جواز کسب طراحی لباس دریافت کنند.

ژاله کیانی مدرس و طراح لباس نیز در این نشست با اعتقاد بر اینکه کارآفرینی و اشتغال در رسته مد و لباس بسیار زیاد است، گفت: با حمایت دولت و سرمایه‌گذاری می‌توان به توسعه کارآفرینی در این حوزه کمک کرد، چراکه این حوزه، کاری فردی نیست و حاصل فعالیت گروهی در حوزه‌های تخصصی مختلف است.

وی با اشاره به تشکیل کارگروه مد و لباس طی هشت سال گذشته در کشور، تأکید کرد: این اقدام شروع بسیار خوبی بود، اما همچنان در شأن طراحان لباس نیست و باید با معافیت‌های مالیاتی، پرداخت تسهیلات و همچنین بیمه طراحان لباس به فعالان این عرصه بیشتر بها داد.

وی در خصوص واردات لباس به کشور، گفت: تا سال 96 برای مقابله و همچنین کم شدن قاچاق، هزینه‌های گمرک و واردات لباس به خصوص از ترکیه پایین بود، اما امسال با بالا رفتن نرخ ارز واردات لباس کاهش یافت، با این وجود کشور همچنان درگیر واردات پارچه است.

وی تصریح کرد: متأسفانه طراحان لباس همچنان درگیر هزینه بالای واردات پارچه هستند که این بر افزایش هزینه‌های تولید لباس بسیار تأثیرگذار است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مد و لباس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۸۲۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد قابل توجه صنعت فیلم عربستان

ثبت درآمد یک میلیارد دلاری باکس آفیس عربستان بعد از بازگشایی مجدد سینماها در سال ۲۰۱۸ میلادی بیانگر این نکته است که صنعت فیلم این کشور آماده رشدی قابل توجه است. - اخبار فرهنگی -

به‌گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم؛ رشد و رونق تولید فیلم در استودیوهای فیلمسازی عربستان همراه با افتتاح سینماهای پیشرفته در این کشور همراه با ثبت درآمد یک میلیارد دلاری هنر هفتم از سال 2018 میلادی بیانگر این نکته است که صنعت فیلمسازی عربستان درحال پوست اندازی و حرکت به سمت رشدی قابل ملاحظه است.

در این زمینه انتشار آمارهای رسمی  کمیسیون فیلم عربستان سعودی (SFC) از سینماها، استودیوها، برگزاری جشنواره‌های سینمایی حکایت از این روند دارد که روند روبه رشد مخاطبان هنر هفتم در این کشور روبه رشد است و ارقامی که برای درآمد صنعت در سال گذشته میلادی به دست آمده نیز تاکیدی برهمین نکته است که سینمای عربستان همچنان به رشد خود ادامه می‌دهد.

آمار منتشر شده از سوی کمیسیون فیلم عربستان نشان می‌دهد سال گذشته میلادی در این کشور 443 فیلم در سینماهای سراسر کشور اکران شده و این تعداد فیلم 17.4 میلیون نفر مخاطب به خود دیده است که با یک برآورد ابتدایی تعداد مخاطبان سینماهای عربستان نسبت به یک سال قبل‌تر یعنی در سال 2022 شاهد رشد حدود 20 درصدی بوده است.

چند خبر از سینمای جهان؛ از اظهارنظر قابل‌تأمل «آنجلینا جولی» تا سرمایه‌گذاری خاص عربستان

این درحالی است که درآمد گیشه‌های سال قبل عربستان براساس آمارهای رسمی از  240 میلیون دلار فراتر رفته و اکنون عربستان در جایگاه پانزدهم رده بندی جهانی باکس آفیس قرار گرفته است.

از سوی دیگر بررسی هرم جمعیتی این کشورنشان می‌دهد بیش از 50 درصد جمعیت زیر 25 سال عربستان علاقمند به هنر هفتم هستند و فیلم‌های اکشن هالیوودی در صدر انتخاب این گروه سنی برای نشستن روی صندلی سینماهای کشورشان است و در پی آن کمدی‌های مصری مخاطب قابل توجهی دارد.

در همین حال آنطور که آمارهای رسمی از زیرساخت‌های سینمایی عربستان حکایت دارد تا اکتبر سال گذشته میلادی مجموعاً هفت اپراتور سینمایی، 69 سالن سینما، 623 صفحه نمایش و 65000 صندلی در این کشور وجود دارد که براساس جمعیت عربستان یاد شده  متوسط به 1.7 صفحه نمایش و 176 صندلی برای هر 100000 نفر تقسیم می شود و همین آمارها نشان می‌دهد سرعت رشد زیرساخت‌های سینمایی عربستان در دو بخش صفحه نمایش و صندلی تا تاریخ یاد شده چیزی حدود 19 درصد بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کارگران بازوان حرکت و شکوفایی کشور
  • مسوولان برای رفع دغدغه های کارگران تلاش کنند
  • استاندارد اجباری پوشاک در مسیر اجرا
  • رشد قابل توجه صنعت فیلم عربستان
  • نهاد‌های اقتصادی نباید سرمایه گذار را دغدغه‌مند کنند
  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند
  • قابل توجه فعالان اقتصادی
  • ایجاد ظرفیت فرامرزی در صنعتی سازی مسکن
  • زارعی: دغدغه ما برای مالکیت استقلال و پرسپولیس برطرف شد
  • اصفهان صاحب ظرفیت‌های ناشناخته زیادی است