Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@20:57:42 GMT

نگاهی به پیشگامان کمتر شناخته شده هنر انتزاعی

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۸۳۳۶۳

نگاهی به پیشگامان کمتر شناخته شده هنر انتزاعی

در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم، سه هنرمند هر کدام به صورت مستقل در زمینه‌ هنری رشد و پیشرفت کردند که می‌توان آن‌ها را از پیشگامان هنر انتزاعی در این دوره محسوب کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از آرت نیوزپیپر، نمایشگاهی در مونیخ که آخر همین هفته به کار خود اتمام می‌دهد، آثار هنری هنرمند بریتانیایی «جورجیانا هاتن»، هنرمند سوئیسی «اما کانز» و هنرمند سوئدی «هیلما آف کلینت» را که با بهره‌گیری از علایق خود به مفاهیم ماورایی و معنوی در کنار مفاهیم طبیعی به هنر انتزاعی جان بخشیدند گرد هم آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«هیلما آف کلینت» در خصوص نقاشی‌هایش بیان می‌کرد: «نقاشی‌هایم مستقیماً از درون ذهنم خلق شده‌اند بدون این‌که از هیچ طرح اولیه و یا انرژی زیادی برای خلق آن‌ها استفاده بکنم. من به هیچ وجه نمی‌دانستم که نقاشی قرار است چه چیزی را به تصویر بکشد، با این حال با قدرت پیش می‌رفتم، بدون آنکه کوچک‌ترین نقشی را تغییر دهم.»

«هیلما آف کلینت» طی سال‌های ۱۹۰۶ تا ۱۹۰۸ یک مجموعه ۱۱۱ عددی و در طی سال‌های ۱۹۱۲ تا ۱۹۱۵ بیش از ۸۳ اثر دیگر کرد.

«جورجیانا هاتن» در سال ۱۸۶۰ روند خلق آثار هنری با رویکرد انتزاعی را آغاز کرد. آثار اولیه او شامل طرح‌هایی نزدیک به شکل گیاهان بود با این حال با گذشت زمان شاهد آثاری با رویکردی پیچیده‌تر و انتزاعی‌تر از وی با وجود قوس، موج و خطوط مارپیچی درهم تنیده در کنار خطوط و نقاط بسیار ریز، بودیم.

«اما کانز» محقق و هنرمندی که از سال ۱۹۳۸ به خلق آثار هنری‌اش مشغول شد، در مورد آثارش بیان می‌کرد: «هنر من برای قرن بیست و یکم مقدر شده بود.»

این آثار پیچیده با در برداشتن اشکال هندسی در حقیقت جریان انرژی طبیعی را به تصویر می‌کشند. این تابلوهای نقاشی، بخشی از آثار و فعالیت‌های این هنرمند است، کسی که زندگی خود را وقف تحقیقات در خصوص بیماری و سلامت کرد.

در سال ۱۹۴۳ برادران «جیمز» و «جان ویتنی» وسیله‌ای را ابداع کردند که به آن‌ها این امکان را می‌داد تا بتوانند مجموعه‌ای از صداهای ترکیبی را به به صورت مستقیم در قطعه‌ی صوتی فیلم ایجاد و اصوات را با طرح‌های انتزاعی هماهنگ کنند. برادران «ویتنی» این آثار نه به عنوان آثار هنری بلکه به عنوان نمونه‌ای برای ایجاد رابطه‌ی دقیق بین صدا و تصویر در نظر داشتند.

«هری اسمیت» به عنوان شخصی شناخته شده است که اشکال و رنگ‌های متفاوت با گوش‌دادن به موسیقی در ذهن او مجسم می‌شدند. او این تصاویر ذهنی را با خلق تابلوهای تقاشی و سپس تبدیل آنها به فیلم قابل مشاهده کرد. او تکنیک‌های گسترده‌ای را دراین عرصه بکار برد که در نهایت منجر به ایجاد نوآوری‌هایی در عرصه انیمیشن عصر خود شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: هنر انتزاعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۸۳۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از برنامه‌ریزی برای تحقق رشد تولید در آموزش، تئاتر، موسیقی و هنر‌های تجسمی در کشور با حمایت از هنرمندان خبر داد و گفت: امسال نهضت پلاتوسازی در دستور کار قرار دارد تا در تمام شهر‌ها و استان‌ها بتوانیم پلاتو‌های قدیمی را احیا و پلاتو‌های جدیدی دایر کنیم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمود سالاری، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص عدالت فرهنگی و نگاه به استان‌ها در اقدام‌های عملیاتی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در چارچوب شعار امسال (جهش تولید با مشارکت مردم) اظهار داشت: در انتهای سال قبل، وزارت فرهنگ مبالغی را برای انجمن‌های هنری در استان‌ها تخصیص داد که ارسال شده و امید است به تولید آثار در استان‌ها منتهی شود.

وی افزود: استان‌ها و انجمن‌های مختلف اعداد و ارقام متفاوتی از این بودجه دارند؛ نسبت به این که در استانی تولیدات تئاتری که داشته بیشتر یا کمتر بوده مبالغ تا حدودی کم یا زیاد شده است.

محدودیت‌های منابع برطرف می‌شود

سالاری گفت: امسال امیدواریم منابعی که سال گذشته محدود بود مقداری افزایش پیدا کند و اتفاق بهتری بیفتد، اما همه منابع به استان‌ها تخصیص می‌یابد و انجمن‌های استانی از آن بهره‌مند می‌شوند.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: امسال، از آنجایی که از سوی رهبر معظم انقلاب، سال جهش تولید و مشارکت مردم در حوزه‌های مختلف نام‌گذاری شده، تلاش کردیم در تمام بخش‌های ادارات‌کل زیر مجموعه معاونت هنری از جمله آموزش که عمدتا آموزشگاه‌ها در ذیل مردم تعریف می‌شوند و مردم و هنرمندان هستند که آن‌ها را اداره می‌کنند، صدور مجوز‌ها و دریافت امکانات مالی از بانک‌ها را تسهیل کنیم، البته باید کمک کنیم فرآیند‌های جذب و تولید آثار هنری بهتر شود.

المپیاد آموزش هنر به صورت المپیکی و تیمی برگزار می‌شود

سالاری گفت: المپیاد آموزش هنر مهمترین اتفاق حوزه آموزش است، که به صورت المپیکی و تیمی امسال برگزار می‌شود، این رویداد در سراسر کشور برگزار می‌شود؛ تیم‌ها در سه بخش با هم رقابت می‌کنند و نهایتا تیم یا همان آموزشگاه قهرمان معرفی می‌شود.

وی تصریح کرد: این رویداد کمک می‌کند این آموزشگاه‌ها فعال‌تر شوند و تولیدات بهتر و تیم‌ها و گروه‌های هنری خوبی شکل بگیرد و تصورمان این است که المپیاد این کار را خواهد کرد.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: طرح المپیاد آموزش هنر آماده و کار‌های آن انجام شده و امسال عملیاتی می‌شود.

سالاری گفت: در حوزه تئاتر تلاش کردیم با جذب بودجه‌های تولیدی با حمایت وزیر و بخش‌های بودجه‌ای مجموعه، بتوانیم آثار خوبی را از هنرمندان برجسته تئاتر به تولید برسانیم، زیرا برخی از این هنرمندان اکنون به دلیل این‌که منابع مالی ندارند از میدان کنار رفته‌اند. اگر این منابع تامین شود به عرصه برگشته و کار‌های خوبی تولید می‌کنند.

وی افزود: حوزه موسیقی هم مانند تئاتر است، با هماهنگی خوبی که با بنیاد رودکی انجام شده، قرار است یک سری آثار فاخر را با هزینه و کمک بنیاد رودکی عملیاتی کنیم که بتوانیم تولید این آثار را بالا ببریم.

سفارش آثار تجسمی با تامین اعتبارات لازم

سالاری اظهار داشت: در حوزه تجسمی هم به دلیل این‌که تشکل‌ها و انجمن‌های تجسمی تکثر دارند، تلاش می‌کنیم هم تولید آثار و هم سفارش خرید برای آثار را با تامین اعتبارات انجام دهیم.

معاون وزیر فرهنگ: نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر

خرید آثار هنرمندان برای موزه

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر اتفاق خوبی در حوزه بودجه و تامین اعتبارات بیفتد، امسال می‌توانیم شاهد باشیم که یک سری آثار هنرمندان برای موزه‌ها خریداری و یک سری از این آثار نیز برای موضوعات خاص تولید شود و از جمله، حضور در جشنواره‌های خارج از کشور را بیشتر کنیم که هنرمندان دیده شوند.

وی تصریح کرد: یکی از معضلاتی که هنرمندان دارند این است که هزینه سفر بالاست و از این طرف، هنرمندان اگر کمک مجموعه‌های دولتی و نهاد‌های مختلف حکومتی نباشد، نمی‌توانند آثار خود را در خارج از کشور عرضه کنند، باید این اتفاق را تسهیل کنیم.

دیگر خبرها

  • موافقت شورای صدور ساخت آثار سینمایی با فیلم‌نامه هنرمند چهارمحال و بختیاری
  • لزوم برندینگ شهری با احیای گرافیک محیطی
  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد
  • نمایشگاه آثار هنری کنگره جهانی محمد(ص) در شورای شهر شیراز برپا شد
  • نشست «اقلیم، طبیعت، بیان هنری» برگزار شد/ نگاه فلسفی به زیبایی
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • سینما اسیر سندرم فتوشاپ
  • نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر
  • حضور ۵ تیم دانش‌آموزی خراسان شمالی در نخستین المپیاد ملی آموزش هنر