Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، در مراسم اختتامیه طرح «مشکوة»(آموزش تلفنی حفظ قرآن کریم به جامعه هدف سازمان بهزیستی کشور) که صبح امروز در سازمان قرآنی دانشگاهیان برگزار شد به بیان سخنانی پرداخت. وی گفت: به عنوان فردی که تعلق به این مجموعه داشته‌ام و سال‌ها در سازمان قرآنی دانشگاهیان جهاد دانشگاهی حضور داشتم، اگر ادعا کنم که در حوزه فرهنگی، جهاد دانشگاهی در شروع و ادامه، بنای کار را بر روی فعالیت‌های قرآنی گذاشته است، ادعای گزافی نیست و البته این فعالیت، منافی فعالیت‌های دیگر نیز نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با تأکید بر اینکه جهاد دانشگاهی در حوزه فعالیت‌های قرآنی و فرهنگی کارهای مهمی را پیش برده است، اظهار کرد: برگزاری 25 دوره مسابقات ملی قرآن دانشجویان، شش دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان، انتشار بیش از 100 شماره نشریه تخصصی خبرگزاری ایکنا(خبرگزاری وابسته به جهاد دانشگاهی) با عنوان «رایحه» و... از جمله این کارهاست که حاصل زحمات افراد زیادی همچون حجت‌الاسلام و المسلمین شهید «سیدمهدی تقوی»، مدیر اسبق سازمان قرآنی دانشگاهیان و مدیرعامل اسبق ایکنا است.
علیزاده با بیان اینکه این روزها جامعه بیشتر از هر زمان دیگری به فعالیت در حوزه قرآن نیاز دارد، به حدیث «عَلَيْكُمُ الفِتَنُ كَقِطَعِ اللَّيْلِ الْمُظْلِمِ فَعَلَيْكُمْ بِالْقُرآنِ» از پیامبر اکرم(ص) اشاره و بیان کرد: جامعه امروز ما در حوزه اخلاقی و رفتارهای اجتماعی، انتشار خبر و شایعاتی که مطرح می‌شود، نیاز به نقد دارد. خوشبختانه سازمان قرآنی دانشگاهیان و خبرگزاری وابسته به آن یعنی ایکنا در بسیاری از فعالیت‌ها پیشرو بوده و شاید تفاوت فعالیت‌های قرآنی جهاد دانشگاهی با سایر مجموعه‌ها این بوده است که در هر دوره‌ای، متناسب با نیازهای همان دوره اقدام مثبت و تاثیرگذاری را اجرا کرده است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی بیان کرد: با توجه به اینکه قرآن، مختص یک قشر خاص نیست و برای تمام افراد جامعه است، لذا جامعه هدف ما تمام افراد جامعه هستند. خوشحال هستم در این سال‌هایی که حضور داشته‌ام، ارتباط خوبی با سازمان بهزیستی کشور داشته و از ظرفیت‌هایی که جامعه هدف این سازمان دارند، استفاده شده است. اگر سازمان قرآنی دانشگاهیان بتواند همچنان با همکاری دانشجویان، طرح دانشجومعلم که یکی از اتفاقات خوب این سازمان بود، پیش ببرد، خود دانشجویان، مبلغ، مربی مروج فرهنگ قرآنی می‌شوند و این بسیار تاثیرگذار خواهد بود. ضمن اینکه در هزینه‌ها هم صرفه‌جویی خواهد شد.
علیزاده در بخش دیگری از صحبت‌های خود به پیش رو داشتن چند اتفاق در سال آینده که ایکنا می‌تواند در آن حوزه تأثیرگذار باشد، اشاره کرد و گفت: اگر فضای نقد بر مبنای تعالیمی که در قرآن آمده است، گسترش دهیم، می‌تواند اثرگذار باشد. اتفاقات مجلس در سال آینده اتفاق مهمی است و اگر ما نتوانیم در آن حوزه و اطلاع‌رسانی در آن تعالیم دینی را مورد نظر قرار دهیم و ترویج کنیم، در آن قسمت موفق نبوده‌ایم.
وی با اشاره به اینکه معمولاً فضای رسانه‌ای در خصوص انتشار اخبار به صحت و سقم بسیاری از اخبار توجه نمی‌کند، گفت: این می‌تواند آسیب بزند؛ چراکه نقطه رهایی تمام فعالیت‌هایی که در حوزه تبلیغ، پژوهش و آموزش و ... قرآن انجام می‌شود، همین مسئله عمل و تدبر در قرآن است که بارها مورد تأکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در پایان، ‌ضمن قدردانی از همکاران خود در سازمان قرآنی دانشگاهیان و سازمان بهزیستی، اظهار کرد: احساس من این است که ظرفیت این برنامه بسیار زیاد است و شاید با یک کار مطالعاتی بتوانیم، ظرفیت‌های ناشناخته بیشتری را در این حوزه شناسایی کنیم. قطعاً انگیزه‌ها و اهدافی که دوستان دارند، چشم‌انداز خوبی را پیش روی ما خواهد گذاشت.

انتهای پیام 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی طرح مشکوة جهاد دانشگاهی سازمان بهزیستی اختتامیه قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۸۳۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاهم نامه میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی منعقد شد

به گزارش خبرگزاری مهر، به‌منظور توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی، گسترش و تقویت فرهنگ و تنوع‌بخشی به روش‌های سوادآموزی، تفاهم‌نامه مشترک بین سازمان نهضت سوادآموزی به نمایندگی رئیس سازمان نهضت سوادآموزی و معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور سرپرست این معاونت منعقد شد.

شبیر فیروزیان در ابتدای مراسم انعقاد تفاهم‌نامه مشترک سازمان نهضت سوادآموزی و معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در معاونت قرآن و عترت برگزار شد گفت: در دههٔ ۶۰ موج قرآنی گسترده‌ای در کشور اتفاق افتاد و بعد از آن بنا به اتفاقاتی دچار نوسان گردید و به لطف خداوند این موج در عصر حاضر دوباره در حال شکل‌گیری است و جای بسی خشنودی است که تمام سازمان‌های مردم‌نهاد چون نهضت سوادآموزی قدم در ماندگاری آن برداشته و از این جریان بهره‌برداری به نحو مطلوب می‌نماید.

سرپرست معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن ابراز خرسندی از فعالیت مشترک با سازمان نهضت سوادآموزی تصریح کرد: این معاونت می‌کوشد با پایبندی به تعهدات این تفاهم‌نامه در جهت معرفی افراد علاقه‌مند، روحانیون، مبلغان، معلمان مربیان و مدرسان قرآن، فعالان فرهنگی داوطلب و خیرین جهت بهره‌گیری از توانمندی‌های آن‌ها به‌ویژه در امر شناسایی، جذب نگه داشت و آموزش سواد به جامعه هدف همکاری لازم را با سازمان نهضت سواد آموزی داشته باشد و در راه تحقق اهداف وتوافقات مشترک با درایت و برنامه ریزی به نتیجه مطلوب دست‌یابد.

وی افزود: راهبری و کمک در تبلیغ و ترویج و حمایت‌های ستادی از دفاتر استانی و همچنین نظارت کلان بر عملکرد آنها در این معاونت انجام خواهد گرفت.

شبیر فیروزیان بیان کرد: تشکیل کمیته‌های راهبری و عملیاتی، انتخاب و سازماندهی افراد واجدالشرایط و صدور ابلاغ برای آنان جهت فعالیت در واحدهای زیر مجموعه، برنامه‌ریزی جهت توانمندسازی، نظارت وارزیابی مستمر برحسن اجرای برنامه‌ها و تهیه و تولید محتواهای تبلیغی، ترویجی و فرهنگی ویژه گروه هدف با رویکرد مفاهیم قرآنی از جمله فعالیت‌های این مدیریت در تحقق اهداف تفاهم‌نامه می‌باشد.

در ادامه رییس سازمان نهضت سوادآموزی موضوع انعقاد این تفاهم‌نامه را شناسایی و تهیه بانک اطلاعات افراد باسواد قرآنی فاقد مدرک تحصیلی و بی‌سوادان علاقه‌مند به باسوادی از مسیر قرآن‌آموزی و جذب آنان باهدف باسوادی عنوان نمود.

علیرضا عبدی گفت: از جمله اهداف این تفاهم‌نامه تنوع‌بخشی به روش‌های سوادآموزی از مسیر قرآن‌آموزی و توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه و جلب مشارکت و هم‌افزایی فعالان و خیرین قرآنی و استفاده از ظرفیت تشکل‌های مردم‌نهاد در کاهش بی‌سوادان کشور می‌باشد.

معاون وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به روش مکتب‌خانه‌ای و کاربردهای این نوع آموزش در زمان‌های گذشته دررابطه‌با طرح سواد قرآنی بیان کرد: یکی از مسائلی که ریشه در فرهنگ ما دارد و مورد غفلت واقع شده، موضوع سواد قرآنی است. سوادی که با آموزش قرآن انتقال پیدا می‌کرد و گوشه‌ای از این فرهنگ، یادگیری مهارت خواندن و نوشتن بود.

وی ادامه داد: افراد بسیاری را در سنین مختلف داریم که تا کنون شرایط استفاده از فضای مدرسه برایشان مقدور نگردیده است؛ ولی از مسیر قرآن، خواندن و نوشتن را آموخته‌اند بسیاری از این افراد موفق به دریافت مدرک تحصیلی نشده‌اند و به همین دلیل سال‌ها مسیر رشد آنها مسدود مانده است. با اجرای این طرح سازمان نهضت سوادآموزی می‌کوشد تا افرادی که سواد قرآنی دارند شناسایی شوند و بر مبنای توانمندی‌هایی که دارند مدرک تحصیلی دریافت نموده تا بتوانند در مقاطع بالاتر تحصیل کنند.

رییس سازمان نهضت سوادآموزی اظهار کرد: مورد دیگر در اجرای سواد قرآنی برای افرادی است که بنا به هر دلیلی تمایل دارند از طریقی غیر از مسیرهای رسمی موجود، آموزش ببینند.

وی افزود: نیاز به اجرای این طرح از مراجعه افرادی شکل‌گرفته است که متقاضی یادگیری سواد هستند اما نمی‌خواهند به‌صورت کلاسی درس بخوانند؛ زیرا فقط تمایل دارند؛ قرآن و دعا خواندن را یاد بگیرند؛ بنابراین سواد قرآنی یک ظرفیت است که برای این افراد فراهم می‌آید و افراد داوطلب می‌تواند از این مسیر باسواد شود و مدرک تحصیلی دریافت کنند. علاوه بر این با ارائه مدرک تحصیلی مسیر پیشرفت در حوزه دانش برای این افراد هموار می‌شود.

علیرضا عبدی در پایان مراسم انعقاد این تفاهم‌نامه گفت: امید است با اجرای توافقات مشترک گام بزرگی در جهت اهداف هر دو سازمان برداشته شود.

شایان ذکر است؛ این تفاهم‌نامه مشتمل بر ۷ ماده و در دو نسخه تنظیم و در تاریخ ۱۴۰۳/۲/۴ به امضاء طرفین رسید و مدت و زمان اعتبار این تفاهم‌نامه به مدت ۲ سال است که در صورت توافق طرفین، قابل‌تمدید است.

کد خبر 6087762 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • سند راهبردی جامعه قرآنی عصر رونمایی شد
  • رشته های دانشگاهی را به سمت نیازهای جامعه سوق دهیم
  • تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان
  • تکریم حافظ قرآن توانخواه در کردستان
  • تکریم حافظ قرآن توانخواه توسط استاندار کردستان
  • معرفی حافظان و قاریان در ترویج رفتارهای قرآنی اثرگذار است
  • رقابت قرآنی دانش آموزان شمال فارس در سرچهان
  • حماسه قرآنی روستای چارک گویای ایمان استوار مردم استان بوشهر است
  • تفاهم نامه میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی منعقد شد
  • هنرستان‌ها متناسب با نیازهای بومی خراسان شمالی نیرو تربیت کنند