Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ 

نشست خبری قادریان معاون اشتغال و معیشت قرارگاه پیشرفت و آبادانی و مدیر عامل موسسه رستا، امروز سه شنبه ۲۱ اسفندماه همزمان با اختتامیه نخستین گردهمایی تخصصی کارگزاران طرح ملی رستا که ایجاد رونق، ساماندهی و تعالی اشتغال روستایی را دنبال می‌کرد، برگزار شد.

در ابتدای این نشست، قادریان با اشاره به اینکه طرح رستا در برگیرنده رونق، ساماندهی و تعالی اشتغال روستایی است، گفت: روستا‌ها که ستون فقرات مقاومت اقتصادی هستند، وضعیت خوبی ندارند و بر اساس آمار، روزانه سه روستا از سکنه خالی می‌شود که با توجه به شرایط موجود شرایط در سال آینده وخیم‌تر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به برنامه‌های مشابه توسعه روستایی در کشور، گفت: مزیت طرح رستا این است که برای هر روستا الگوی توسعه ویژه طراحی می‌شود و همکاران ما با حضور و زندگی در هر روستا با مشارکت خود مردم به طراحی برنامه توسعه هر روستا اقدام می‌کنند.

قادریان با اشاره اینکه امسال اولین سال فعالیت طرح ملی رستا بود، گفت: با وجود پایلوت بودن طرح توانستیم برخی محصولات را به مرحله صادرات برسانیم و البته بعد از طراحی و اجرای اولیه طرح با افزایش توانمندی روستایی‌ها از روستا خارج می‌شویم.

وی با تأکید بر اینکه در این طرح به روستایی‌ها وام پرداخت نمی‌شود، گفت: با مطالعه دقیق روستا‌ها متوجه شدیم بیش از ۸۰ درصد مشکلات روستا‌ها به دلیل مشکل مهارتی است نه مالی و وقتی مهارت‌ها بالا می‌رود روستاییان خود به تأمین مالی طرح‌ها اقدام می‌کنند.

مدیر طرح ملی رستا تصریح کرد: وقتی طرح‌های اشتغال‌زایی از بیرون روستا به روستا تحمیل می‌شود طرح‌ها ماندگار نمی‌شود، اما در رستا با کمک خود مردم و بر اساس ویژگی‌های روستا طرح‌ها اجرا می‌شود، البته ما در اموری مثل بسته‌بندی و معرفی به بازار به روستایی‌ها کمک می‌کنیم.

قادریان از اجرای طرح رستا در ۱۱۰ دهستان و ۴۰۰ روستا خبر داد و گفت: مطالعات جامع روستایی در این روستا‌ها انجام شده است.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا مبنی بر اینکه آیا حفاظت از محیط زیست روستا‌ها را مد نظر قرار داده‌اید؟ گفت: محیط زیست روستا‌ها زمانی آسیب می‌بیند که طرح‌ها از خارج از روستا به ان تحمیل می‌شود، اما وقتی طرح توسعه و اشتغال از درون روستا طراحی شده باشد خود مردم مراقب هستند که تیشه به ریشه خود نزنند.

مدیر طرح رستا افزود: این طرح در کنار اشتغال به مسائل تعلیم و تربیت، فرهنگ و اشتغال، بهداشت و زیرساخت و عمران و رسانه توجه دارد و آسیب‌هایی که منجر به مهاجرت روستائیان می‌شود را رصد و تلاش می‌کند آن‌ها را حذف کند.

وی اعلام کرد: از ابتدای سال ۹۷ که طرح رستا آغاز شد، تاکنون در اثر دو هزار و ۱۰۰ اقدام توانمندسازی، ۷۰۰ شبکه شکل گرفته و هزار و ۱۶۰ شغل ایجاد شده و موجب افزای سه میلیون تومانی درآمد روستائیان در سال شده است. افزایش بهره‌وری، توسعه بازار روستایی و از بین بردن موانع کسب و کار روستا‌ها از جمله محور‌های فعالیت ما است.

وی از رایزنی با وزارت بهداشت برای تسهیل ارائه سیب سلامت به محصولات اصیل روستایی نیز خبر داد و گفت: حضور و برنامه‌ریزی برای فعالیت در هزار روستا و تثبیت ۱۰ هزار شغل برنامه سال ۹۸ طرح رستا است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۸۴۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرونده تورم ۱۴۰۳ باز شد؛ افزایش تورم خوراکی‌ها در شهر و روستا

مرکز آمار ایران در جدیدترین گزارش خود اقدام به انتشار تورم ماهانه فروردین ۱۴۰۳ کرده است. شواهد نشان می‌دهد در فرودین امسال، تورم ماهانه مناطق شهری و روستایی افزایش یافته است. به بیان دیگر سطح عمومی قیمت کالا‌ها و اقلام خوراکی و غیرخوراکی در این بازه زمانی، در مناطق شهری و روستایی نسبت به اسفندماه سال گذشته بیشتر شده است.

به گزارش اکو ایران، البته بر مبنای این ارقام نرخ تورم خوراکی‌ها در مناطق شهری سطح تورم بالاتری را نسبت به مناطق روستایی متحمل شده است. در مقابل تورم ماهانه غیرخوراکی‌ها در روستاها، جلوتر از شهر‌ها قرار گرفته است. در ادامه تورم ماهانه اقلام خوراکی و غیرخوراکی در مناطق شهری و روستایی در فرودین ۱۴۰۳ بررسی شده است.

تورم فروردین در شهر و روستا شعله‌ورتر شد

مرکز آمار ایران در جدیدترین گزارش خود، اقدام به انتشار اولین پرونده تورمی در سال ۱۴۰۳ کرده است. شواهد آماری نشان می‌دهد، در فروردین ۱۴۰۳ تورم ماهانه مناطق شهری و روستایی افزایش یافته است. البته این نرخ در مناطق روستایی سطح بالاتری در مقایسه با مناطق شهری داشته است.

به بیان دقیق‌تر شواهد آماری نشان می‌دهد در فروردین امسال، تورم ماهانه مناطق شهری با افزایش ۰.۵ واحد درصدی به ۲.۵ درصد رسیده است. این بدان معناست که در فروردین ۱۴۰۳، قیمت یک سبد یکسان و متنوع از اقلام خوراکی و غیرخوراکی، ۲.۵ درصد بیشتر از سطح عمومی قیمت آن در اسفند ۱۴۰۲ بوده است.

این نرخ در مناطق روستایی با ۱.۳ واحد درصد افزایش به ۳.۱ درصد رسیده است. بدین ترتیب میزان تورم ماهانه فروردین در مناطق روستایی سطح بالاتری نسبت به مناطق شهری داشته است. این در حالی است که در اسفند ۱۴۰۲، این رویه معکوس بوده و فشار تورمی بر دوش شهرنشینان سنگین‌تر بوده است.

آنچه تاکنون مطرح شده است مربوط به تورم ماهانه کل مناطق شهری و روستایی در فروردین ۱۴۰۳ بوده است. این رقم ماحصل میانگین تورم اقلام خوراکی و غیرخوراکی در این بازه زمانی بوده است. در ادامه میزان تورم ماهانه خوراکی‌ها و غیرخوراکی‌ها در مناطق شهری و روستایی بررسی شده است.

خوراکی شهری‌ها و غیرخوراکی روستائیان بر پله نخست تورم فروردین

تورم شاخصی است که نشان می‌دهد میزان افزایش سطح عمومی قیمت یک سبد متنوع از کالا و خدمات در یک دوره زمانی مشخص نسبت به دوره قبل از آن چگونه بوده است. شواهد آماری حاکی از آن است که نرخ تورم اقلام خوراکی و غیرخوراکی در مناطق شهری و روستایی با یکدیگر یکسان نبوده است.

مقایسه‌های حاکی از آن است که در مناطق روستایی، تورم ماهانه غیرخوراکی‌ها در سطوح بالاتری نسبت به نرخ مشابه در خوراکی‌ها قرار داشته است. در مقابل در مناطق شهری، تورم ماهانه خوراکی‌ها بیشتر از غیرخوراکی‌ها بوده است. در ادامه تورم ماهانه اقلام خوراکی و غیرخوراکی در مناطق شهری و روستایی با یکدیگر مقایسه شده است.

خیز فروردینه گدازه تورم خوراکی‌ها، در شهر‌ها قدرتمندتر از روستا‌ها

بر مبنای آمار منتشر شده، در فرودین ۱۴۰۳ تورم ماهانه خوراکی‌ها در مناطق شهری، بیشتر از مناطق روستایی بوده است. به بیان دقیق‌تر در نخستین ماه از سال جاری، تورم ماهانه خوراکی‌ها با افزایش ۱.۳ واحد درصدی نسبت به اسفند در جایگاه ۲.۹ درصدی قرار گرفته است.

این در حالی است که تورم ماهانه اقلام خوراکی در روستا‌ها ۲.۸ درصد بوده است. این نرخ در اولین ماه امسال، نسبت به اسفند سال گذشته، ۱.۴ واحد درصد بیشتر شده است. بدین ترتیب بر مبنای شواهد آماری می‌توان ادعا کرد که فشار تورم ماهانه‌ای که تهیه اقلام خوراکی بر دوش شهرنشینان وارد کرده، بیشتر از این فشار در مناطق روستائی بوده است. این مقوله در خصوص اقلام غیرخوراکی بالعکس بوده است.

افزایش قیمت غیرخوراکی‌ها، در روستا گسترده‌تر از شهر‌ها

ارقام منتشر شده خبر از آن می‌دهد که در نخستین ماه سال جاری، سطح عمومی قیمت غیرخوراکی‌ها در مناطق شهری به ۲.۴ درصد رسیده و در مقایسه با اسفندماه افزایش ۰.۲ واحد درصدی داشته است. در مقابل این نرخ در گروه غیرخوراکی‌ها در مناطق روستایی در اسفند ۳.۳ درصد بوده است. این رقم نسبت به اسفند امسال افزایش ۱.۱ واحد درصدی به ثبت رسانده است. بدین ترتیب می‌توان دریافت که بیشترین فشار وارد شده بر دوش روستانشینان در فرودین امسال بیشتر از سمت اقلام غیرخوراکی بوده است.

دیگر خبرها

  • تغییر الگوی ساخت مسکن نیازی جدیست
  • برگزاری جشنواره «گیلاس کن»
  • طرح «زنان کارآمد؛ روستای سرآمد» طرحی برای کمک به اقتصاد روستا
  • ۳۰۲ کیلومتر راه روستایی در لرستان آسفالت شد
  • تشکیل شورا‌های جوان‌سازی در روستا‌های فارس
  • تعاونی خیرین با هدف توسعه اشتغال و تولید ایجاد شود
  • دریافت تسهیلات ساخت مسکن ۴۰۰ روستا در چناران
  • بازدید فرماندار سرباز از خسارات بارندگی و سیل از راه‌های روستایی
  • رمزگشایی از ماجرای مرموز روستایی که یک شبه ناپدید شد!
  • پرونده تورم ۱۴۰۳ باز شد؛ افزایش تورم خوراکی‌ها در شهر و روستا