Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@23:31:57 GMT

آموزش راه رفتن به ربات‌ها ممکن می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۸۴۵۶۹

آموزش راه رفتن به ربات‌ها ممکن می‌شود

پژوهشگران آمریکایی به سرپرستی "علی مرجانی نژاد" دانشمند ایرانی، یک الگوریتم جدید هوش مصنوعی ابداع کرده‌اند که می‌تواند آموزش راه رفتن را برای ربات‌ها ممکن سازد.

به گزارش ایسنا و به نقل از نوروساینس نیوز، شاید یک الگوریتم هوش مصنوعی جدید بتواند به ربات‌ها کمک کند با تقلید از حیوانات، به صورت مستقل حرکت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای حیواناتی مانند زرافه، متولد شدن و ورود به این جهان می‌تواند یک دستورالعمل آموزشی برای حرکت باشد. به همین دلیل، آنها چند دقیقه پس از تولد می‌توانند یاد بگیرند که چگونه پای خود را بر زمین بگذارند و به تدریج راه رفتن آنها نیز تکامل می‌یابد.

گروهی از پژوهشگران "دانشگاه کالیفرنیای جنوبی"(USC)، نخستین اندام رباتیک مبتنی بر هوش مصنوعی را با الهام از تاندون‌های حیوانات ساخته‌اند که می‌تواند پس از ضربه خوردن و آسیب دیدن، بهبود پیدا کند. این قابلیت، هیچ‌گاه برای ربات‌ها برنامه‌ریزی نشده بود. آنها الگوریتمی ابداع کرده‌اند که می‌تواند دوباره راه رفتن را یاد بگیرد و بدون برنامه‌ریزی اضافه با وظایف دیگر نیز هماهنگ شود.

این پژوهش می‌تواند امکان درک حرکات انسان را برای ربات‌ها فراهم کند و به ابداع اعضای مصنوعی واکنش‌پذیر و ربات‌هایی منجر شود که می‌توانند با محیط‌های پیچیده و در حال تغییر سازگار باشند. ربات‌ها با داشتن چنین قابلیتی، در اکتشافات فضایی و عملیات امداد و نجات نیز کاربرد خواهند داشت.

"علی مرجانی نژاد"(Ali Marjaninejad)، دانشجوی مقطع دکتری رشته مهندسی پزشکی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و سرپرست این پژوهش گفت: هدف ما از این پژوهش، یافتن راهی برای سازگاری ربات‌ها با طبیعت است. ما در بررسی خود، ابتدا به ربات اجازه دادیم که محیط اطراف خود را طی یک بازی درک کند. حرکات تصادفی پا در این بازی، به ربات امکان می‌دهد یک نقشه داخلی از اندام خود و تعامل آن با محیط بسازد.

وی افزود: نکته مهم این است که با این روش می‌توان ربات را برای چند کار، برنامه‌ریزی و کدگذاری کرد. اگر امکان یادگیری و کسب تجربه‌های جدید را برای ربات‌ها فراهم کنیم، آنها نهایتاً می‌توانند راه‌حلی برای حل مشکلات خود پیدا کنند. شاید این راه‌حل‌ها کامل نباشند اما در صورتی که به قدر کافی خوب باشند، می‌توانند مشکل پیش رو را حل کنند.

"فرانسیسکو والریو کوزاس"(Francisco Valero-Cuevas)، از پژوهشگران این پروژه گفت: برای آموزش دادن تعامل با جهان به یک ربات، به ماه‌ها یا سال‌ها زمان نیاز داریم اما هدف گروه ما، آموزش و سازگاری سریع ربات‌ها با طبیعت است.

این پژوهش، در مجله "Nature Machine Intelligence" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: راه رفتن ربات هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۸۴۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور توسط دانش‌بنیان‌ها

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید "زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور" (زهپاد) شدند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید "زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دورگ (زهپاد) شدند.

امروزه انواعی از زیردریایی‌های صنعتی سرنشین‌دار وجود دارند که هرچند در دهه‌های اخیر پیشرفت‌های قابل توجهی داشته‌اند اما به‌دلیل حضور انسان دراین وسایل زیر آب، خطرات احتمالی استفاده از آنها را همچنان نمی‌توان نادیده گرفت. در این‌میان ربات‌هایی در دریاها مشغول فعالیت‌ هستندکه با نام ROV(Remotely Operated Vehicle) به‌معنی "زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور" با اختصار فارسی "زهپاد" شناخته می‌شوند.

زهپادها با کمک نیروی انسانی که روی سطح زمین قرار دارد هدایت می‌شوند و در مأموریت‌های برنامه‌ریزی‌شده قادرند بخشی از عملیات را به‌صورت هوشمند و بخشی دیگر را به‌صورت هدایت دستی اپراتور در اعماق آب انجام دهند. «جهان صنعت جنوب»، شرکت دانش‌بنیانی است که از سال 1394 در کشور این ربات‌ها را برای مصارف صنعتی داخلی تولید و عرضه می‌کند.

سید میلاد فیاضی؛ مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان جهان‌ صنعت‌ جنوب ضمن اشاره به این‌که درحال‌حاضر ربات‌های زهپاد پرکاربردترین ربات‌های زیردریایی در دنیا به‌حساب می‌آیند، درباره ویژگی‌های ظاهری این دستگاه‌ها گفت: ظاهر عمومی بیشتر زیردریایی‌های هدایت‌پذیر از راه دور، تخم‌مرغی‌شکل است. ربات‌های تخم‌مرغی‌شکل، معمولا برای فعالیت‌های نظامی یا پیمایش‌های اقیانوسی استفاده می‌شود اما حوزه کاری ما، دستگاه‌های صنعتی و از نوع ساختار آزاد است که باتوجه به نوع پروژه طراحی می‌شود و معمولاً تخم‌مرغی‌شکل نیست، بلکه به‌صورت ربات‌های استراکچری‌اند و از مزایای‌شان امکان تولید در ابعاد مختلف است‌. این مسئله باعث کم‌کردن هزینه‌ها می‌شود و امکان انجام عملیات در محیط‌هایی که فضای کمتری دارد را فراهم می‌کند.

شبیه‌ساز پل فرماندهی کشتی طراحی و ساخته شد

فیاضی می‌گوید: این‌دست‌ ربات‌ها علاوه‌ بر اجرای فرآیندهای صنعتی، قابلیت انجام فعالیت‌های نظامی هم دارند که از آن‌جمله می‌توان به قابلیت خنثی‌کردن مین‌های دریایی یا مین‌گذاری‌های دریایی اشاره کرد اما رویکرد ما توسعه ربات‌های صنعتی است و بازرسی از اولویت‌هایی است که برای ربات‌های ما درنظر گرفته می‌شود. بازرسی‌های زیرسطحی در حوزه‌های مختلف اتفاق می‌افتد‌ برای‌مثال، نصب تجهیزات در کف اقیانوس‌ها و کابل‌گذاری‌ها و لوله‌گذاری‌هایی که زیر دریا برای شرکت‌های فعال در عرصه‌های نفت و حفاری انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: ربات‌های مدل‌ بازرس به‌کمک حسگرها و دوربین‌هایی که روی آنها نصب شده‌اند، عملیات بازرسی از این کابل‌ها و لوله‌ها را برای بررسی خرابی‌ها و مواردی شبیه به این انجام می‌دهند اما ربات‌های مدل کلاس‌های کاری، علاوه‌ بر بازرسی‌، یک سری عملیات را هم می‌توانند پوشش بدهند. باتوجه به‌ این‌که درجه آزادی از ویژگی‌های بارز این ربات‌هاست و به آنها اجازه می‌دهد در حد غواص زیر آب قدرت عمل داشته باشند. در این آر. ا. وی‌ها مقدار آن بسیار بالاست و باعث شده که بتوان از آنها در فرآیندهایی مثل جوشکاری، برشکاری، جابه‌جاکردن اجسام و حتی باز و بسته‌کردن شیرهایی که زیر آب وجود دارند، استفاده کرد. رباتی که ما در کلاس کاری داریم از قابلیت نصب دو بازوی رباتیک برخوردار است.

فیاضی درباره عمق کاربری این ربات‌ها می‌گوید: ربات بازرس محصول ما قابلیت نفوذ تا عمق 150 متری را دارد و ربات کلاس کاری ما برای پایین‌رفتن تا عمق 400 متر طراحی شده اما این طراحی اسمی است، زیرا ما این عمق را در خلیج‌فارس نداریم. از آنجا که به‌دنبال رسیدن به بازارهای بین‌المللی هستیم تولید ربات کلاس کاری با طراحی عمق 400 متر مد نظر ماست.

این شرکت دانش‌بنیان، ارتباط و همکاری نزدیکی با صنعت نفت و حفاری دارد و از این‌رو از فناوری‌هایی که به دانش فنی آنها دست یافته برای توسعه دستگاه‌های دیگری که می‌توانند در فعالیت‌های این حوزه تسهیل ایجاد کنند، بهره گرفته است.

فیاضی در این‌ خصوص گفت: یک سری از محصولات ما برای علامت‌گذاری خطوط زیرسطحی استفاده می‌شود. در نظر بگیرید زیر دریا کیلومترها خطوط انتقال وجود دارد که کابل‌ها و لوله‌های انتقال نفت، آب و... به اضافه کانال‌های زیرسطحی که حفاری می‌شوند را شامل می‌شود. با گذر زمان و با توجه به عارضه‌های طبیعی که در کف دریا رخ می‌دهد، تشخیص این خطوط انتقال بسیار دشوار می‌شود. تصور کنید در نقطه‌ای از این خطوط زمانی تعمیراتی انجام شده و سال‌ها از آن گذشته است‌. برای بازرسی آن محل یا همان شخصی که تعمیرات را انجام داده باید بیاید و آن نقطه را به‌ سختی پیدا کند یا باید از فناوری‌های جدید مدد گرفت.

وی گفت: محصول دیگر ما یکی از این فناوری‌هاست که در واقع نوعی نشانگر الکترونیکی است و "ویرا" نام دارد. ویرا قادر است آن محل به‌خصوص را کدگذاری نقطه‌ای کند تا در آینده بتوان به‌راحتی به آن محل دسترسی داشت. به‌خصوص‌که منبع تغذیه این نشانگر طول عمر بسیار بالایی دارد و می‌تواند حدود 70 سال به‌صورت مدفون در کف دریا قرار گیرد و نشانه‌گذاری را انجام دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ربات اپتیموس در کارخانه تسلا مشغول به کار شد
  • تولید زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور توسط دانش‌بنیان‌ها
  • تجهیز ربات‌ها به «هوش طبیعی» ممکن شد
  • این فناوری زمین را از گزند سیارک ها حفظ می کند
  • هوش مصنوعی در دستان iOS 18!
  • (ویدئو) پوست الکترونیکی که دقت لمس آن درست مانند پوست انسان است!
  • ربات‌های حلزونی برای عملیات نجات و حرکت روی سیارات
  • دومین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی سمپاد آغاز می‌شود
  • ساخت پوست الکترونیکی با قابلیت تقلید دقیق رفتار پوست انسان + فیلم
  • ویدیو/ ساخت پوست الکترونیکی با قابلیت تقلید دقیق رفتار پوست انسان