Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-30@20:15:31 GMT

در مواجهه با عداوت دشمنان چه کار کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۸۵۲۹۶

در مواجهه با عداوت دشمنان چه کار کنیم؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  یکی از مهم‎ترین هشدار‌های خداوند در آیات قرآن مراقبت نسبت به دشمنان اسلام و عدم سستی و ترس در مقابل آن‌هاست. در واقع برآورد و چکیده آموزه‌های اسلام درباره رفتار در قبال دشمنان حفظ عزت و سرافرازی مسلمانان است؛ حال چه در مسئله معاهدات و مذاکرات و چه در میدان نبرد تفاوتی در این مسئله وجود ندارد همچنان که در آیه ۵۸ سوره انفال خداوند درباره "خوف" از عهدشکنی دشمنان در معاهدات خود فرمود: «وَ إِمَّا تَخَافَنَّ مِنْ قَوْمٍ خِیَانَةً فَانْبِذْ إِلَیْهِمْ عَلَىٰ سَوَاءٍ ۚ.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

إِنَّ اللَّهَ لَا یُحِبُّ الْخَائِنِینَ؛ و هر گاه (با ظهور نشانه‌هایی) از خیانت گروهی بیم داشته باشی (که عهد خود را شکسته حمله غافلگیرانه کنند) مقابله به مثل کن و به آن‌ها اعلام کن (که پیمانشان لغو شده است)، زیرا خداوند خائنان را دوست نمی‌دارد.»

بیشتر بخوانید:امام علی (ع) به فروشندگان و کسبه چه توصیه‌ای فرمودند؟

همچنین خداوند در آیه ۵۴ سوره مائده می‌فرماید: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا مَنْ یَرْتَدَّ مِنْکُمْ عَنْ دینِهِ فَسَوْفَ یَأْتِی اللَّهُ بِقَوْمٍ یُحِبُّهُمْ وَ یُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنینَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْکافِرینَ یُجاهِدُونَ فی‏ سَبیلِ اللَّهِ وَ لا یَخافُونَ لَوْمَةَ لائِمٍ ذلِکَ فَضْلُ اللَّهِ یُؤْتیهِ مَنْ یَشاءُ وَ اللَّهُ واسِعٌ عَلیم‏؛ اى اهل ایمان، هر کس از شما از دینش برگردد [ زیانى به خدا نمى‏رساند]خدا به زودى گروهى را مى‌‏آورد که آنان را دوست دارد و آنان هم خدا را دوست دارند؛ در برابر مؤمنانْ فروتن‌‏اند و در برابر کافرانْ سرسخت و قدرتمند. همواره در راه خدا جهاد مى‏‌کنند و از سرزنش هیچ سرزنش کننده‌‏اى نمى‌‏ترسند. این فضل خداست که به هر کس بخواهد مى‌‏دهد و خدا بسیار عطاکننده و داناست»

خداوند در این آیه خطاب به آن دسته از مؤمنان که از مواضع خود عقب‌نشینی می‌کنند و راه ارتداد و کج‌رفتاری را پیش می‌گیرد، تذکر می‌دهد که در آینده جای آن‌ها قومی را روی کار می‌آورد که از چهار ویژگی برخوردارند:
۱ ـ. در برابر مؤمنان فروتن‌‏اند؛ أذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنینَ
۲ ـ. در برابر کافران سرسخت و قدرتمند؛ أَعِزَّةٍ عَلَى الْکافِرینَ
۳ ـ. همواره در راه خدا جهاد می‌کنند؛ یُجاهِدُونَ فی‏ سَبیلِ اللَّهِ
۴ ـ. از سرزنش هیچ سرزنش کننده‌‏اى نمی‌ترسند؛ وَ لا یَخافُونَ لَوْمَةَ لائِمٍ

بر این اساس می‌توان به راحتی شاخصه‌های رفتاری مسلمانان و مؤمنان درباره رفتار در قبال دشمنان را فهم کرد. پیامبر گرامی اسلام (ص) و امیر مؤمنان به عنوان بارزترین مصداق این آیات وحیانی، الگویی فرا روی متولیان و کارگزاران حکومت اسلامی هستند. همچنان که شاخصه بنیادین مفاد پیمان‌های رسول‌اکرم (ص) در انعقاد پیمان‌ها و بیعت‌ها در ابعاد مختلف سیاسی، نظامی، اجتماعی، فرهنگی، حقوقی، اقتصادی سرافرازی پرچم توحیدی اسلام و حفظ عزت مسلمانان بود. از سوی دیگر، بیعت‌ها و پیمان‌های زمان جاهلیت نیز در صورتی مورد پذیرش واقع می‌شد که با مبانی اسلام سازگار بود. همچنین خداوند در ابتدای آیه ۲۹ سوره فتح پیامبر (ص) و همراهان و تابعان ایشان را افرادی معرفی می‌کند که نسبت به کفار، سرسخت و نسبت به یکدیگر رحم‌دل هستند؛ «مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَ الَّذینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْکُفَّارِ رُحَماءُ بَیْنَهُمْ...»

امیر مؤمنان (ع) نیز همچون مربی خویش یعنی پیامبر (ص) در اوج این شاخصه‌های قرآنی قرار داشت. عقیل طی نامه‌ای از امیرالمؤمنین (ع) این پرسش را مطرح کرده بود: «فرزند مادرم! نظر خود را درباره جنگ با مخالفان صریحاً اظهار کن. اگر مى‌خواهى تا پاى مرگ بجنگى من و فرزندانم با تو هستیم و من هرگز دوست ندارم لحظه اى بعد از تو زنده بمانم»

امام (ع) در پاسخ وی نوشت: «اما آنچه را که از تداوم جنگ پرسیدى و رأى مرا خواستى بدانى، همانا رأى من پیکار با پیمان‌شکنان است تا آنگاه که خدا را ملاقات کنم؛ فَإِنَّ رَأْیِی قِتَالُ الْمُحِلِّینَ حَتَّى أَلْقَى اللَّهَ. نه فراوانى مردم مرا توانمند مى‌کند و نه پراکندگى آنان مرا هراسناک مى‌سازد. هرگز گمان نکنى که فرزند پدرت، اگر مردم او را رها کنند، خود را زار و فروتن خواهد داشت و یا در برابر ستم سست مى‌شود و یا مهار اختیار خود را به دست هر کسى مى‌سپارد و یا از دستور هر کسى اطاعت مى‌کند بلکه تصمیم من آنگونه است که آن شاعر قبیله بنى‌سلیم سروده: «اگر از من بپرسى چگونه‌اى؟ بدان که من در برابر مشکلات روزگار شکیبا هستم، بر من دشوار است که مرا با چهره‌اى اندوهناک بنگرند، تا دشمن سرزنش کند و دوست ناراحت شود» نهج البلاغة (للصبحی صالح)، ص. ۴۰۹، نامه ۳۶.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

سفارش قرآن در مواجهه با عداوت دشمنان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تفسیر قرآن خواندنی ائمه اطهار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۸۵۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت اولویت قرار دادن حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت در همایش عمره دانشجویی در سالن شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد در جمع دانشجویان عمره گزار با اشاره به کلیدهای اصلی موفقیت در سفر به سرزمین وحی اظهار داشت: برای اینکه سفر خوب و پرباری داشته باشید برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید.

سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه نزدیک به ۶ میلیون عمره گزار برای این سفر معنوی در صف انتظارهستند، اظهار داشت: لطف خدا شامل حال شما دانشجویان شده است، با نیت خالص به این سفر بروید و در انجام اعمال خود دقت کنید و از فیوضات آن بهره مند شوید.

وی با بیان اینکه اخلاص در سفر عمره از جانب خداوند به طور جداگانه توصیه شده است، کلید موفقیت دیگر سفر به سرزمین وحی را معرفت دانست و خطاب به حاضران گفت: آداب و مناسک عمره را فرا بگیرید و با آگاهی اعمال و مناسک را انجام بدهید. پیامبر بزرگ الهی هم از خداوند طلب راهنمائی در مناسک کرد: أَرِنَا مَنَاسِکَنَا.

وی بر لزوم بازشناسی تاریخ و جغرافیای حج و اماکن مقدس سرزمین وحی تاکید و به دانشجویان توصیه کرد که درباره جنگ‌های پیامبر (ص) در این سرزمین مطالعه کنند و به بازشناسی درس های وقایعی که در عصرحضرت رسول (ص) اتفاق افتاده است، پرداخته و از خود سوال کنیم چقدر در کارهایی که انجام می دهیم به اعمال رسول اکرم (ص) و یاران آن حضرت شبیه است؟

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به واقعه جنگ اُحد ادامه داد: مردم در این جنگ شش گروه شدند، برخی ازآنها در مسیر از پیامبر جدا شدند و پیامبر را همراهی نکردند. گروه دوم تیراندازان مستقر در جبل عینین بودند که به آنان فرمودند در ارتفاعات چه پیروز شدیم چه شکست خوردیم بمانید، اما گروهی از ارتفاعات پایین آمدند و دنبال جمع کردن غنائم بودند. گروه سوم شهدای سرفراز بودند که در نزد خداوند روزی دارند و خشنود شدند. گروه چهارم فراریان از جنگ بودند که حتی پشت سر خود را نگاه نکردند. علاوه براین یک گروه هم منافقین و ششمین گروه جانبازانی بودند که همراه پیامبر در روز بعد در تعقیب دشمن به حمراء الاسد رفتند و به دعوت پیامبرجواب مثبت دادند. با توجه به این شرح حال جایگاه ما در مسائل سیاسی و اجتماعی کجا قرار دارد؟ توجه و تفکر به این موضوعات کلیدهای استفاده کردن از سفر به سرزمین وحی است.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در پایان سخنان خود از دانشجویان خواست که در این سفر از روحانیون کاروان بهره ببرند و افزود: زائر جایگاه ویژه‌ای نزد خدا دارد. درجمع شما برخی افراد هستند که پدرند یا در آینده پدرخواهند شد، در کنار کعبه برای پدران و فرزندانتان دعا کنید و دعای ۲۴ و ۲۵ صحیفه سجادیه را در مسجدالحرام به طور ویژه بخوانید.

سیدسلمان سیدافقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان دیگر سخنران این همایش بود که در باره نقش مهم سفر به اماکن زیارتی در جهان اسلام در یکپارچگی و افزایش ایمان مومنان سخن گفت.

وی افزود: اسلام دینی است که پاسخ نیازهای بشریت برای سعادت را در خود دارد، آنچه که دین اسلام به آن دعوت کرده عبور از ظواهر و رسیدن باطن امور است که در نهایت به تدبیر در امور و رسیدن به راه‌حل درست منتهی خواهد شد.

در این همایش که حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و چند تن از مسئولان ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان حضور داشتند اعلام شد که یک کاروان ۱۶۴ نفره از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس برای سفر ده روزه در قالب کاروان های عمره گزار فردا چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت) همزمان با سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.

کد خبر 6093532

دیگر خبرها

  • حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار را در اولویت قرار دهید
  • ضرورت اولویت قرار دادن حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار
  • صدور حکم انتصاب رئیس سازمان جهاد کشاورزی کرمان
  • زیبایی نقاشی خداوند در طبیعت زیرکوه
  • والدین با استقلال‌طلبی نوجوانان مواجهه منفی نداشته باشند
  • دشمنان، همواره در تلاش برای ایجاد نفاق برای منحرف کردن مسیر پیشرفت ایران هستند
  • آیت‌الله مظاهری: روش مواجهه با جوانان، دهن‌کجی و رَمی به بی‌عقلی و بی‌دینی نیست
  • استاندار همدان: هدف اصلی دشمنان جوانان هستند
  • معلمی سنگین‌ترین مسئولیت عالم است
  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است