Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، در واقع دستگاه جوجه کشی با ایجاد شرایط خاص دما و رطوبت و چرخش، تخم‌های نطفه دار درون دستگاه را تبدیل به جوجه می‌کند، به عبارتی دیگر می‌توان گفت که دستگاه جوجه کشی نقش یک مرغ مادر مصنوعی را بازی می‌کند. اما در طول تاریخ این دستگاه‌ها شکل متفاوتی داشته اند و به مرور زمان شکل متفاوتی به خود گرفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مقاله انواع مختلفی از دستگاه‌های جوجه کشی از گذشته تا به امروز را خدمت‌تان معرفی خواهیم کرد، بنابراین خواندن این مقاله خالی از لطف نخواهد بود.

تاریخچه اختراع دستگاه جوجه کشی

سابقه اختراع اولین دستگاه جوجه کشی به ۳۰۰۰ سال پیش برمی‌گردد و اولین آنها به شکل یک جعبه چوبی بوده که تعدادی تخم درون آن قرار داده می شده و به کمک آب گرم دما و رطوبت تخم‌ها تامین می‌شد، که به مرور زمان و با پیشرفت هوش بشریت این دستگاه‌ها کم کم پیشرفته‌تر شد و شیوه گرما دهی زغالی و نفتی جایگزین شد، ولی برای تامین رطوبت دستگاه‌ها همچنان از ظرف آب استفاده می‌شد. چون همانطور که می‌دانید آب تنها منبع سالم تامین رطوبت مناسب جوجه کشی می‌باشد.

انواع دستگاه‌های جوجه کشی

امروزه دستگاه‌های جوجه کشی در انواع مختلفی تولید می‌شوند که می‌توان به نمونه‌های دست ساز، خانگی، نیمه صنعتی، صنعتی و شترمرغی اشاره نمود. که در ادامه به توصیف هر کدام خواهیم پرداخت.

الف- دستگاه‌های جوجه کشی دست ساز:

این دستگاه‌ها را اغلب مردم در خانه یا مدرسه می‌سازند و هدف آنها از ساخت دستگاه جوجه کشی بر طرف کردن حس کنجکاوی در مورد نحوه جوجه شدن تخم‌ها است، اما افزادی نیز هستند که این دستگاه‌ها را می‌سازند و روانه بازار می‌کنند، برخی از آنها با رعایت تمام موارد بهداشتی و استانداردهای جهانی دستگاه‌های جوجه کشی خودشان را می‌سازند و برخی نیز با استفاده از ابتدایی‌ترین وسایل اقدام به ساخت آنها نموده و آن را در معرض فروش می‌گذارند.

یک دستگاه جوجه کشی دست ساز ساده حتماً باید دارای ظرف آب، لامپ و شانه‌های مناسب باشد تا بتواند جوجه کشی موفقی داشته باشد، اما آنچه که مسلم است این است که دستگاه‌های جوجه کشی دست ساز راندمان بسیار بالایی ندارند یعنی درصد جوجه کشی پایینی دارند، زیرا شرایط دما و رطوبت و چرخش تخم‌ها در آنها به صورت دقیق و ایده آل رعایت نمی‌شود. همانطور که میدانید برای انجام یک جوجه کشی موفق، ۴ شرط دما، رطوبت، چرخش و تهویه باید به صورت دقیق و لحظه‌ای تنظیم و تامین شود.

ب - دستگاه‌های جوجه کشی خانگی:

این دستگاه‌ها ظرفیت پایینی دارند و برای جوجه کشی از تخم انواع پرندگان بومی و حتی پرندگان زینتی ساخته شده اند. همانطور که از نامشان پیداست برای جوجه کشی در خانه و سالن‌های پرورش کوچک طراحی و تولید شده اند. تولید کننده‌های مختلفی در دنیا به تولید این دستگاه‌ها می‌پردازند که نمونه‌هایی از آنها می‌توان آرکام، برینسا، هواباتور و … اشاره کرد. اگر بخواهیم نمونه‌ای از دستگاه‌های جوجه کشی با کیفیت و خانگی ایرانی را نام ببریم، می‌توانیم به ایزی باتور اشاره کنیم که توسط گروه صنعتی اسکندری ساخته می‌شود.

ج - دستگاه‌های جوجه کشی نیمه صنعتی:

این دستگاه‌ها برای کسانی کاربرد خواهد داشت که به تازگی وارد عرصه پرورش و جوجه کشی از تخم پرندگان شده است، البته برخی از پرورش دهندگان از این دستگاه‌ها در خانه نیز استفاده می‌کنند. دستگاه‌های جوجه کشی نیمه صنعتی دارای ظرفیت‌های مختلفی می‌باشند که از ظرفیت ۵۰ تخم شروع شده و تا ۳۰۰ تخم نیز ادامه خواهد داشت. در این زمینه نیز تولید کننده‌های خارجی و داخلی زیادی وجود دارند که از نمونه‌های با کیفیت و مشهور خارجی می‌توان به آرکام و برینسا اشاره نمود، البته نمونه‌های چینی زیادی نیز وجود دارند که به دلیل عدم کارایی کافی از بردن نام آنها اجتناب می‌کنیم.

سازنده دستگاه‌های جوجه کشی نیمه صنعتی در ایران محدود بوده و فقط می‌توان گروه صنعتی اسکندری را در این زمره برتر دانست زیرا دستگاه‌های تولیدی این کارخانه قابل رقابت به نمونه‌های خارجی بوده و از بدنه pvc، سنسور سوئیسی sht، سیستم هوش مصنوعی قوی، سیستم دقیق و فازی تامین دما و رطوبت و … اشاره کرد.

د - دستگاه‌های جوجه کشی صنعتی:

این دستگاه‌ها نیز برای کسانی کاربرد خواهد داشت که به صورت جدی وارد عرصه پرورش انواع طیور شده اند و سابقه چندین ساله در این زمینه دارند. دستگاه‌های جوجه کشی صنعتی دارای ظرفیت‌های ۵۰۰، ۱۰۰۰، ۲۰۰۰، ۳۰۰۰ تایی و … می‌باشد که بنا به سفارش مشتری در ظرفیت‌های مختلفی قابل تولید می‌باشد، نمونه‌های خارجی زیادی در این مورد وجود دارند که معروف ترین و باکیفیت ترین آنها را کمپانی پیترسام تولید می‌کند.

اما در ایران تولید کننده‌های محدودی اقدام به تولید دستگاه‌های بزرگ صنعتی می‌کنند که از نمونه‌های با کیفیت و استاندارد آنها را فقط گروه صنعتی اسکندری تولید می‌کند که در ساخت آنها تمام نکات بهداشتی و استانداردهای جهانی رعایت شده و درصد جوجه آوری دستگاه‌ها تا ۹۹ درصد نیز گزارش شده است.

ه - دستگاه‌های جوجه کشی شترمرغی:

این دستگاه‌ها طراحی و کارکرد متفاوتی دارند و برای ساخت آنها باید تکنولوژی خاص رطوبت دهی و رطوبت گیری را به کار برد که نمونه‌های خارجی و داخلی زیادی در این زمینه وجود دارند که هر کدام دارای معایب و مزایای مخصوص به خودشان می‌باشد

البته تولید کننده‌های ایرانی نیز اقدام به تولید دستگاه‌های جوجه کشی صنعتی مخصوص شترمرغ کرده‌ااند که از کیفیت قابل قبولی برخوردار هستند ولی برای رسیدن به استانداردهای جهانی راه زیادی را در پیش دارند، اما گروه صنعتی اسکندری اخیراً توانسته با بکارگیری تکنولوژی‌های جدید و مهندسین خبره اقدام به تولید دستگاه‌های جوجه کشی شترمرغی بنماید که از درصد هچ بالایی برخوردار بوده و خریداران زیادی را نیز از سراسر ایران و کشورهای همسایه به خود جذب کرده است.

نکته مهم: به دلیل نزدیک شدن به عید نوروز برخی از شرکت‌ها تخفیف‌های ویژه ای برای دستگاه‌های خود در نظر می‌گیرند که می‌توانید با مراجعه به سایت رسمی انها از این تخفیفات بهره مند شوید.

این مطلب، یک خبرآگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 4566048

منبع: مهر

کلیدواژه: جوجه یکروزه کسب و کار نوروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۸۶۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات مرغ گرم افزایش می‌یابد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، بنابر آمار‌های اعلامی قبل از سیاست افزایش جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری، بخشی از مرغ مورد نیاز از طریق واردات تامین می‌شد و به رغم آنکه تا چندماه پیش واردکننده مرغ از ترکیه بودیم، اما از اسفندماه به صادرکننده این محصول پروتئینی تبدیل شدیم.

با توجه به پتانسیل صنعت مرغداری، امکان تولید سالانه ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتن مرغ در کشور وجود دارد، درحالیکه به رغم افزایش سرانه مصرف مرغ ناشی از نوسانات قیمت گوشت قرمز حداکثر ۲ میلیون تن مرغ مورد نیاز است که این امر بدان معناست که به شرط تامین زیرساخت‌های لازم و حذف قیمت گذاری دستوری، امکان صادرات حداقل یک میلیون تن مرغ به بازار‌های هدف وجود دارد که با احتساب نرخ ۲.۲ تا ۲.۳ دلار هرکیلو مرغ صادراتی، ارزآوری قابل توجهی نصیب کشور می‌شود.

طبق آمار‌های اعلامی در آذرماه ۱۴۱ میلیون قطعه، دی ماه ۱۵۲ میلیون قطعه، بهمن بیش از ۱۵۱ میلیون و اسفند ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته است که با عرضه مرغ‌های جوجه ریزی بهمن ماه در ایام نوروز و ماه رمضان نیاز است که مازاد تولید از سطح بازار جمع آوری شود تا مرغداران متحمل زیان نشوند.

بنابر اذعان مسئولان صادرات مرغ بعداز سال‌ها به عراق انجام شد، این درحالی است که تا ۸ ماه گذشته واردکننده مرغ بودیم؛ لذا اگر مجموع ظرفیت نصب شده ۳ میلیون تن مرغ در کشور بکار گرفته شود، میزان صادرات بیش از پیش افزایش خواهد یافت، هرچه ارزآوری در این بخش بیشتر شود به فعال شدن این ظرفیت‌ها و افزایش تولید کمک می‌کند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد / معرفی جوان‌ترین و پیرترین استاد
  • کاربرد تابلو برق‌های صنعتی در صنایع مختلف (مانند فولاد، نفت، گاز، پتروشیمی و...)
  • ۶۵ عضو هیئت علمی نمونه کشوری معرفی شدند/ حضور پررنگ معاونان وزیر علوم در بین استادان برتر!
  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد/معرفی جوان ترین و پیرترین استاد
  • معرفی آوین شاپ فروشگاه تجهیزات نظافت صنعتی و خانگی
  • صادرات مرغ گرم افزایش می‌یابد
  • آشنایی با انواع لیبل زن صنعتی و مدل‌های مختلف آن
  • تسریع و تسهیل انواع تست کمک‌فنر‌ها با تولید مولتی‌تستر ایرانی ممکن شد
  • انواع ورق صنعتی مهم کدام‌اند؟ چه کاربردی دارند؟
  • کشف ۷۰۰ میلیارد تجهیزات سرمایشی قاچاق در اصفهان