Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@15:22:53 GMT

رونمایی از دستاوردهای انقلاب اسلامی برای مخاطب جوان

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۸۸۹۰۷

رونمایی از دستاوردهای انقلاب اسلامی برای مخاطب جوان

تهران- ایرنا- در همایش «صیانت؛ شرح سی سال فعالیت علمی و پژوهشی مرکز اسناد انقلاب اسلامی» از 40 اثر مکتوب و شنیداری در حوزه های مختلف دستاوردهای انقلاب اسلامی برای مخاطب جوان رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، همایش «صیانت؛ شرح سی سال فعالیت علمی و پژوهشی مرکز اسناد انقلاب اسلامی» عصر امروز سه شنبه (21) اسفند در فرهنگسرای امام خمینی (ره) برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مهدی رمضانی دبیر این همایش، با اشاره به رسالت این مرکز در جایگاه تاریخ‌نگاری انقلاب، گفت: مرکز اسناد انقلاب اسلامی با هدف تدوین تاریخ انقلاب، جمع‌آوری اسناد و مدارک مربوط به نهضت امام خمینی (ره) و ثبت و ضبط خاطرات فعالان نهضت اسلامی جهت انجام تحقیقات مستند تاریخی، با حکم حضرت امام وارد این عرصه شده و امروز بعد از گذشت 30 سال، کارنامه مشخصی در این زمینه برجای گذاشته است.
وی در ادامه به نامه تاریخی امام خمینی (ره) به رئیس وقت مرکز اسناد انقلاب اسلامی اشاره کرد و توضیح داد: حضرت امام در آن نامه تاریخی با ابراز عدم رضایت از انتشار تاریخ‌های غیرواقعی از طرف وابستگان به شرق و غرب، ضمن تشویق به نگارش تاریخی واقعی و مستند، پیگیری جدی‌تر در خصوص جمع‌آوری همه اسناد اعم از نوشته، صدا و تصویر را مورد تاکید قرار دادند.
دبیر همایش «صیانت؛ شرح سی سال فعالیت علمی و پژوهشی مرکز اسناد انقلاب اسلامی»، تاکید کرد: مرکز اسناد انقلاب اسلامی در حوزه‌های مختلف از جمله سند، تاریخ شفاهی، تصویر، صوت و فیلم داری گنجینه مهم و خوبی است.
رمضانی ادامه داد: مرکز اسناد با توجه به دستور امام خمینی (ره) علاوه بر جمع‌آوری اسناد مکتوب و غیر مکتوب در رابطه با انقلاب اسلامی، ثبت و ضبط خاطرات بسیاری از فعالان نهضت اسلامی و یاران امام خمینی و همچنین مسئولان و مدیران جمهوری اسلامی را هم شروع کرد که این مهم بعد از گذشت 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی همچنان ادامه دارد.
پویایی و پایایی مرکز اسناد انقلاب اسلامی در حوزه بایگانی و تدوین اسناد مرتبط با تاریخ انقلاب اسلامی از دیگر محورهای سخنان رمضانی بود که در توضیح آن، گفت: فرآیند مهم جمع‌آوری، بایگانی، نمایه‌سازی و تدوین اسناد تاریخی در مرکز اسناد، با شاخص‌های روز مراکز اسنادی و کتاب‌خانه‌ای دنیا تطابق دارد.
وی افزود: بایگانی و تدوین اسناد در مرکز طوری است که نمایندگان یونسکو در بازدید از مرکز اسناد این روند را مورد تحسین قرار دادند.
دبیر همایش «صیانت؛ شرح سی سال فعالیت علمی و پژوهشی مرکز اسناد انقلاب اسلامی»، تاکید کرد: روایت تاریخ معاصر ایران برای جوانان از جمله دغدغه‌های مرکز اسناد انقلاب اسلامی است بنابراین به توصیه مقام معظم رهبری به مدیران و محققان این مرکز درباره روایت تاریخ برای جوانان توجه ویژه شده است.
رمضانی ادامه داد: مقام معظم رهبری در جلسات مختلفی که با مسئولان و محققان مرکز داشتند به آگاهی‌بخشی به جوانان در زمینه تاریخ تأکید کردند و همین دقت‌نظر ایشان منجر به تشکیل مؤسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی، به عنوان بازوی فرهنگی و هنری این مرکز شد.
وی با بیان اینکه این مؤسسه به عرصه پشتیبانی علمی و پژوهشی از آثار سینمایی نیز ورود کرده است، افزود: گنجینه عظیم مرکز اسناد انقلاب اسلامی در حوزه‌های مختلف تاریخی می‌تواند موضوع بسیاری از فیلم‌ها و مستندها باشد تا با استفاده از تکنیک‌های هنری، قشر بیشتری از جامعه با تاریخ و هویت خود آشنا شوند.
در همایش «صیانت؛ شرح سی سال فعالیت علمی و پژوهشی مرکز اسناد انقلاب اسلامی» و با حضور مسئولان، راویان، محققان، تاریخ‌نگاران و فعالان فرهنگی و هنری کشور 40 اثر جدید در حوزه های مختلف با عنوان مجموعه دستاوردهای انقلاب اسلامی برای مخاطب جوان رونمایی شد.
فراهنگ**9246**3009

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي مركز اسناد انقلاب رونمايي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۸۸۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند / امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی را ارائه کردند

آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه کشور، صبح امروز در مراسم اختتامیه دهمین جشنواره علامه حلی(ع) در سالن همایش های مدرسه علمیه معصومیه قم با گرامیداشت روز معلم و یاده خاطره شهید آیت الله مطهری، اساتید را پایه رشد علمی و توسعه و پیشرفت خواند.

وی با تقدیر از عملیات وعده صادق و تسلیت سالرز شهادت امام صادق(ع) تصریح کرد: امام صادق(ع) یک نقطه عطف و تحول بزرگ علمی و فرهنگی و سیاسی در جهان بودند و جایگاه آن حضرت کاملا ممتاز و ویژه است.

آیت الله اعرافی به کتاب ۲۲ جلدی مسند الامام الصادق(ع) اثر مرحوم آیت الله حاج شیخ عزیزالله عطارودی(ره) اشاره کرد و گفت: مرحوم عطارودی احادیث موجود و باقی مانده از تراث امام صادق(ع) را جمع آوری کرده که به حدود ۴۰ هزار متن حدیثی و روایی از حضرت می رسد.

به گفته مدیر حوزه های علمیه کشور ثبت و ضبط ۲۱ هزار و ۴۴ راوی و شاگرد امام صادق(ع) نشان می دهد که عدد ۴ هزار شاگرد عدد بی ربطی نیست و حدود ۴۰ هزار حدیث و بیش از ۲۲ هزار راوی در مقیاس آن زمان فوق العاده بزرگ است و نشان می دهد که امام صادق(ع) چه جایگاه و تاثیر گذاری داشته اند.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: اگر حدود ۲۰ هزار حدیث امام باقر(ع) را به حدود ۴۰ هزار حدیث امام صادق(ع) اضافه کنید قریب ۶۰ هزار روایت و حدیث از صادقین(ع) در دست ماست و تقریباً نیمی از تراث حدیثی ماست و این دو امام بزرگوار بیش از نیمی از تراث روایی و حدیثی ما را افاضه فرموده اند.

به گفته آیت الله اعرافی معارف صادقین(ع) و به ویژه امام صادق(ع) از لحاظ شمول و استیعاب یعنی نسبت به تمام شاکله اندیشه دینی در رتبه اول است.

مدیر حوزه های علمیه کشور یادآور شد: امامین صادقین(ع) به ویژه امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی با قرائت خاندان پیامبر(ص) را ارائه کردند. البته ما ائمه اطهار(ع) را نور واحد می دانیم و اگر تفاضلی هم بیان می شود آسیبی به آن نور واحد نمی زند.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه با بیان این که امام صادق(ع) هم در میدان مواجهه با الحاد و اندیشه ها و فرق انحرافی بودند و هم در برابر کانون های سیاسی منحرف ایستادند و یک ساماندهی فرا زمانی را انجام دادند.

آیت الله اعرافی بر این نکته هم تاکید کرد که همه مدیون تراث عظیم امام صادق(ع) هستند و حوزه های علمیه به طور ویژه این منظومه را صیانت کنند و بازسازی متناسب با هر عصر و زمان را انجام دهند.

مدیر حوزه های علمیه کشور با تاکید بر این که حوزه علمیه قم در ۱۰۰ سال اخیر و به ویژه بعد از نهضت و انقلاب امام(ره) پرچمداری جامعی از مکتب امام صادق(ع) انجام داده است، تصریح کرد: امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زد.

دیگر خبرها

  • امام(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند / امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی را ارائه کردند
  • رونمایی از ۴۰۰ هزار سند خلیج فارس در آرشیو ملی هند
  • «رنگین‌کمان تمدن‌ها» رونمایی می‌شود
  • ۱۳ میلیون دلار برای القای تاریخچه ترور و کشتار به ایران و مذهب شیعه | جعل تاریخ در سریال حشاشین
  • تابلوی «فرزند خلیج فارس» در بوشهر رونمایی شد
  • رونمایی از نخستین چاپ برگردان روزنامه ادب
  • ۴ ویژگی منحصربه‌فرد در کتاب‌های تاریخ شفاهی
  • ۳۳۷ سند مالکیت منطقه دوم دریایی سپاه استان بوشهر صادر شد
  • نقش سنگرسازان بی سنگر در تاریخ انقلاب ماندگار است
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول فصلنامه «ماجرا»