Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@18:22:04 GMT

یک سوم بودجه کشور در حوزه پژوهش هزینه می شود

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۸۹۱۱۳

یک سوم بودجه کشور در حوزه پژوهش هزینه می شود

خرم آباد - ایرنا - معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد نخبگان کشور گفت: اکنون برای توسعه و پیشرفت های علمی، یک سوم بودجه کشور در حوزه پژوهش هزینه می شود.

به گزارش ایرنا، سورنا ستاری عصر سه شنبه در جلسه شورای اقتصاد مقاومتی در سالن جلسات استانداری بیان کرد: در این حوزه توسعه با نگاه نرم افزاری دیده می شود و متاسفانه در اقتصاد نفتی همه چیز منوط به پول و اعتبار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: این بزرگترین نگاه غلط فرهنگی در اقتصاد نفتی است که توسعه، پژوهش، آموزش و صنعت بستگی به اعتبار و پول داشته باشد.
ستاری با بیان اینکه اکوسیستم و محیط باعث توسعه می‌شود، افزود: هیچ وقت در تاریخ ایران حوزه آموزش و پژوهش به اندازه امروز هزینه نشده است، ولی چرا دیگر ابوعلی سینا، فارابی ، خوارزمی و رازی نداریم، اضافه کرد: امروز مردم حتی از اولویت های زندگی برای تحصیل فرزندان خود هزینه می کنند اما چیزی که این افراد و شخصیت ها را می‌سازد محیط است.
به گفته وی تحصیل جوانان در دانشگاه ها با سرفصل های غیر مرتبط با نیاز استان ها ، جوانان را به بازارکارهای خارج از استان سوق می دهد.
ستاری با تاکید بر اینکه راه اندازی خط تولیدی با اعتبار دولتی توسعه به دنبال ندارد، تاکید کرد: بروکراسی اداری زاییده دولت‌هایی است که منابع زیرزمینی دارند، قوانین متناقض زاییده اقتصادی است که پایه آن منابع نفت است؛ آنچه باید دنبال کنیم توسعه درون زا است که همه در آن مشارکت کنند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد نخبگان کشور گفت: در این نوع توسعه، منابع مالی در اولویت‌های سوم و چهارم است.
وی افزود:دولتی ها نباید مانع حرکت جوانان و اقدامات دانش بنیان باشند در حالیکه کارآفرینان تلاشگران عرصه اقتصادی هستند.
ستاری با اشاره به اینکه بروکراسی زاییده دولت های با منابع زیرزمین است ادامه داد: بخش خصوصی باید در حوزه پژوهش سرمایه گذاری کند.
وی اضافه کرد: سرمایه گذاری بخش خصوصی نسبت به دولتی باید 10 برابر باشد تا توسعه ایجاد شود.
ستاری گفت: دانشگاه باید بیشترین جذب اعتبار دولتی را به 20 درصد برسانند و مابقی هزینه ها را از طریق صنعت، استارآپ ها تامین کنند تا اقتصاد دانش بنیان رخ دهد.
وی افزود: دانشگاه باید محور همه حرکات جامعه باشد و فرهنگ و صنعت و کارآفرینی را تحت تاثیر قرار دهد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به اینکه تنها راه این است که در استارتاپ ها و روی جوان‌ها سرمایه گذاری کنیم، اظهار داشت: جوانان صاحب ایده و فکر در سال های آینده دارای شرکت های دانش بنیان قوی هستند.
وی اظهار داشت: پایه اقتصاد به جای منابع زیرزمینی باید افراد باشند و در این راستا باید سرمایه گذاران حضور یابند.
ستاری با تاکید بر اینکه پارک‌های علم و فناوری سعی می‌کنند این اکوسیستم‌ها را شکل دهند، افزود: اولین کارخانه نوآوری اردیبهشت ماه سال آینده در تهران ایجاد می شود و درسال آینده چهار کارخانه نوآوری در کشور ایجاد خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه جوان خلاق و دارای ایده باید حمایت شود، آن هم نه توسط دولت بلکه از سوی بخش خصوصی باید حمایت شود، اظهار داشت: جوان‌ها را در استان‌ها جذب کنید تا بمانند و کار کنند.
معاون علمی رئیس جمهور گفت: هر کجا یک استارت آپ ایجاد شود بخش سنتی را دچار چالش می کند و به همین دلیل بخش خصوصی باید جوانان صاحب ایده را حمایت کند.
وی تاکید کرد: بخش سنتی برای جلوگیری از شکست در استارت آپ ها سرمایه گذاری کند و بخش خصوصی برای جوانان سرمایه گذاری کند.
معاون علمی رئیس جمهوری با اشاره به اهتمام قابل توجه مقام معظم رهبری به جوانان و حضور آنان در عرصه های علمی گفت: مقام معظم رهبری رهبری چنین اختیارات بی نظیری می‌دهد بعد چهار نفر در سیستم دولتی با چه اجازه ای برای جوانان مانع تراشی می کنند.
وی اظهار داشت: اگر تعطیلی یک کسب و کار خیانت فرض شود هیچ کسی جرات نکند به جوان کارآفرین متعرض شود آن وقت اکوسیستم توسعه محقق می‌شود.
ستاری با بیان اینکه لرستان دارای ظرفیت دانشگاهی قابل توجهی است،اظهار داشت: بیش از هزار عضو هیئت علمی باید در اقتصاد این استان تاثیرگذار باشدو در این راستا صندوق پژوهش استان خیلی سریع باید راه اندازی شود.
وی گفت: دولت باید پولش را در زیرساخت‌ها خرج کند، باید محیط کسب و کار را درست کند، ودر این راستا آمادگی هزینه در زیرساخت‌ها وجود دارد.
وی افزود: اکنون در سطح کشور در راستای دانش بنیان حدود 140 خدمات ارائه می شود.
7274/6060

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ستاري معاون رئيس جمهور لرستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۸۹۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران است

رامیار فرزان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: تاکنون ۳۶۱ مقاله در این کنگره دریافت شده که ۱۷۸ مقاله تایید، ۴۸ مقاله برای ارایه شفاهی و ۱۳۰ پوستر نیز در آن پذیرفته شده است.

وی با بیان اینکه سوخگی یک بیماری بسیار شایع است و افراد زیادی درگیر آن می‌شوند، افزود: توده‌ای از مردم با سوختگی درگیر هستند در حالیکه ۹۰ تا ۹۵ درصد سوختگی‌ها قابل پیشگیری اند.

رئیس دوازدهمین کنگره ملی سوختگی با بیان اینکه این کنگره در دوم و سوم خردادماه امسال به میزبانی رشت برگزار می‌شود، گفت: تمامی مقدمات لازم برای برگزاری این کنگره با مشارکت بخش خصوصی و نخبگان علمی اعم از متخصصان، پرستاران و پیراپزشکان انجام خواهد شد.

محمد طلوعی، فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی و دبیر علمی دوازدهمین کنگره ملی سوختگی نیز در این نشست با بیان اینکه سالانه ۱۸۰ هزار مورد سوختگی در دنیا رقم می‌خورد، اظهار کرد: آمار سوختگی‌ها در کشور‌های توسعه نیافته بیشتر است.

وی با اذعان به اینکه دلیل بسیاری از سوختگی‌ها به دلیل فقدان زیرساخت‌های مناسب گرمایشی است، افزود: کشور‌های توسعه نیافته ۲۰ برابر کشور‌های توسعه یافته دچار سوختگی می‌شوند.

به گفته دبیر علمی دوازدهمین کنگره ملی سوختگی، اصلاح مصرف به ویژه در گاز، سوخت و دمای آب مصرفی می‌توان در کاهش سوختگی‌ها موثر شود.
دکتر طلوعی با اعلام اینکه در بیمارسان ولایت رشت به عنوان قطب درمان سوختگی، سالانه ۵۰۰ مورد سوختگی داریم، خاطرنشان کرد: چهار برابر این بیماران با مراجعه به مرکز سوانح و سوختگی ولایت به صورت سرپایی درمان می‌شوند.

وی با اشاره به طولانی بودن و تحمیل هزینه‌های مالی و روانی ناشی از سوختگی، خاطرنشان کرد: فرد سوخته تا سال‌ها تحت تاثیر قرار میگیرد و متحمل هزینه‌های روانی، اجتماعی و مالی می‌شود.
دبیر علمی دوازدهمین کنگره ملی سوختگی با بیان اینکه مردان بیشتر از بانوان درگیر سوختگی می‌شوند، گفت: بیشترین سنین سوختگی بین ۱۰ تا ۴۰ است و عمده و شایع‌ترین دلیل سوختگی‌ها نیز شعله‌ها هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • ضعف در سرآمدسازی حوزه دینی برای کشور و استان البرز
  • رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران است
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است/ ملاک‌های پذیرش طرح‌ها در دستگاه‌ها مشخص شود
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است
  • چرا «مرکز پژوهش‌های مجلس» هم تحمل نمی‌شود؟