Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-08@23:27:31 GMT

خاطره آشنایی آیت‌الله خامنه‌ای با حاج آقا روح‌الله

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۹۳۰۴۹

خاطره آشنایی آیت‌الله خامنه‌ای با حاج آقا روح‌الله

خبرگزاری تسنیم: کتاب ۴۲۴ صفحه‌ای «خون دلی که لعل شد» به‌همت محمّدعلی آذرشب گردآوری شده است. این کتاب ترجمه فارسی کتاب «إنّ مع الصّبر نصراً» زندگینامه رهبر معظّم انقلاب است که توسط انتشارات انقلاب اسلامی چاپ و روانه‎ بازار نشر شد.

کتاب حاضر شامل بیان حکمت‌ها، درس‌ها و عبرت‌هایی است که به‌فراخور بحث‌ها بیان شده و هر کدام از آن‌ها می‌تواند چراغ راهی برای آشنایی مخاطب کتاب به‌ویژه جوانان با فجایع رژیم پهلوی، و همچنین سختی‌ها، مرارت‌ها و رنج‌های مبارزان و در مقابل، پایمردی‌ها، مقاومت‌ها، خلوص و ایمان انقلابیون باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته آذرشب، این خاطرات حدود ۲۰ سال پیش در جلساتی که درباره ادبیات و جهان عرب برگزار می‌شد، مطرح شده است. بخش‌هایی از این خاطرات به نحوه آشنایی آیت‌الله خامنه‌ای با امام (ره) اختصاص دارد که در ادامه می‌آید:

حاج آقا روح‌الله!

وقتی در مشهد بودم، نام امام خمینی (ره) را شنیدم. ایشان آن زمان به «حاج آقا روح‌الله» معروف بودند و شهرت ایشان در میان طلاب، به خاطر جدیت در تدریس بود. هر طلبه جوانی که در درس جدیت و کوشایی داشت، مشتاق شرکت در دروس ایشان در حوزه قم بود.

پس از آنکه در سال ۱۳۳۷ به قم رفتم، در دروس اصول فقه امام شرکت کردم و این درس‌ها را طی شش سالی که در قم بودم، ادامه دادم. در دروس فقه امام هم شرکت کردم، ولی در همه سال‌ها نه، چون به حلقه درس حاج آقا مرتضی حائری پیوستم؛ و این امر نه به علت ترجیح جلسات درس آقای حائری، بلکه به سبب شلوغ نبودن آن بود. طلاب جلسات درس حاج آقا مرتضی تعدادشان کم بود؛ زیرا با آنکه ایشان از نظر علم و فضل معروف بود، اما روش تدریس وی جذبشان نمی‌کرد. همان تعداد اندک هم‌درس‌های من در حلقه درس ایشان نیز آن درس را ترک کردند و من به تنهایی ماندم و با ایشان درس را ادامه دادم. به جز این درس، در مرحله «درس خارج» درس دیگری نبود که تنها یک طلبه در آن شرکت داشته باشد.

تا پیش از حرکت امام خمینی در سال ۱۳۴۱، هیچ‌گونه نشانه‌ای از انقلابی بودن در ایشان مشاهده نمی‌شد. ایشان استاد جدی بود با لباسی مرتب و فوق‌العاده تمیز. سر به زیر وارد جلسه درس می‌شد، به هیچ یک از طلاب نگاه نمی‌کرد، درس خود را جدیت می‌داد، به پرسش‌ها و بحث‌های طلاب با دقت و توجه تمام پاسخ می‌گفت، و بدون آنکه توجهی به ایجاد ارتباط با طلاب داشته باشد، به همان شکل بیرون می‌رفت. اما در عین حال میان طلاب- اعم از شاگردانش و غیر شاگردانش- محبوبیت بسیاری داشت.

اکنون که به آن روز‌ها می‌اندیشم، از سکوتی که این مرد پیش از اعلام نهضت خود داشت، خیلی متعجب می‌شوم. اعلامیه‌هایی که پس از آغاز نهضت صادر کرد، نشان می‌دهد که ایشان همچون آتش‌فشان خاموشی بوده که یک‌باره فوران کرده است. همواره گفته‌ام: ریاضت سکوت امام، یکی از بزرگترین ریاضت‌ها بوده. او مصداق کامل انسان مؤمن بود.

 

امام خمینی (ره) با پدرم دوست بود. هرگاه قصد سفر به مشهد داشتم، برای خداحافظی نزد ایشان می‌رفتم و ایشان هم می‌خواست که سلامش را به پدرم برسانم. همچنین در بازگشت از مشهد هم نزد ایشان می‌رفتم و ایشان حال پدرم را جویا می‌شد. برای پرسش برخی مسائل هم خدمت ایشان می‌رفتم.

وقتی نهضت امام (ره) آغاز شد، کاملاً برای پیوستن به زیر پرچم ایشان آماده بودم، چون همه آنچه را که می‌خواستم، در این نهضت یافتم. به یاد دارم یک سال پس از نهضت امام (ره)، از یکی از کوچه‌های قم می‌گذشتم که دیدم دومین اعلامیه امام (ره) را بر در ورودی مدرسه حجتیه چسبانده‌اند. در این اعلامیه، امام (ره)، اسدالله علم را با لحن و زبانی مورد خطاب قرار داده بود که قدرت اسلام و عزت علمای مسلمین در آن موج می‌زد. کلمات اعلامیه را با تمام وجود نیوشیدم و خواستم به سجده بیفتم؛ زیرا بیانگر تمامی احساسات و آرزوهایم بود، و فهمیدم امام (ره) تا آخر پای حق می‌ایستد.

در واقع حوزه علمیه قم پس از رحلت آقای بروجردی احساس یتیمی می‌کرد. در چنین شرایطی بود که امام (ره) مانند کوهی راسخ و استوار برخاسته بود و در نهایت شجاعت و قدرت و عظمت، با قدرت حاکمه ستمگر سخن می‌گفت. طبیعی بود که این موضع امام (ره)، همه احساسات انسان آرمان‌خواه و آرزومند عزت اسلام و مسلمین را تحت تأثیر خود قرار دهد.

به دنبال بالا گرفتن نهضت و مشارکت فعالانه‌ام در آن زمان، رفت و آمدم به بیت ایشان افزایش یافت.

منبع: فردا

کلیدواژه: خون دلی که لعل شد خاطرات رهبر انقلاب امام خمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۹۳۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه دانشجویان، اساتید و طلاب بن خرید نمایشگاه کتاب را فعال کنند؟ + عکس

علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران درباره میزان بن خرید کتاب به اساتید و دانشجویان و نحوه استفاده از آن گفت: دانشجویان، طلاب و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها با مراجعه به سایت ketab.ir می‌توانند از شرایط دریافت بن اطلاع یابند. چنانچه مراکز دانشگاهی، پژوهشگاهی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کد ملی افراد به ستاد نمایشگاه ارسال کرده باشند، دانشجویان و طلاب می‌توانند از ۷۰۰ هزار بن خرید کتاب بهره‌مند شوند. از این میزان ۴۰ درصد آن را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حامیان نمایشگاه تقبل می‌کنند و ۶۰ درصد آن را دانشجویان و طلاب می‌پردازند.

رمضانی ادامه داد: به طور مصداقی ۲۸۰ هزار تومان را وزارتخانه و حامیان نمایشگاه و ۴۲۰ هزار تومان را دانشجویان و طلاب می‌پردازند. اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها از ۸۰۰ هزار تومان بن خرید کتاب بهره‌مند می‌شوند، که ۵۰ درصد آن را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حامیان نمایشگاه و ۵۰ درصد دیگر را خود اساتید پرداخت می‌کنند. یعنی مبلغ ۴۰۰ هزار تومان را اساتید و ۴۰۰ هزار تومان دیگر را وزارتخانه و حامیان نمایشگاه می‌پردازند. 

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران درباره استفاده از بن خرید کتاب توضیح داد: روال استفاده از بن اینگونه است وقتی در پایگاه مجازی فروش کتاب کتاب‌های مدنظر دانشجویان یا اساتید انتخاب شد، در درگاه اعلام می‌شود که چند درصد از خریدشان مشمول استفاده از یارانه است و چقدر باید پرداخت کنند. اگر مبلغِ مجموعِ کتاب‌های خریداری شده کمتر از ۷۰۰ هزار تومان باشد، میزان یارانه حمایتی کمتر خواهد شد. 

وی در پاسخ به این سوال که تا الان ارگان‌ها اسامی دانشجویان، اساتید و طلاب را اعلام کردند؟ گفت: بله، اکثر مراکز وزارتخانه‌ها اعلام کردند؛

بنابراین درصورتی که دانشجویان، طلاب، اعضای هیات علمی دانشگاه و حوزه اطلاعاتشان از طرف سازمان مربوطه به ستاد نمایشگاه ارسال شده باشد و سهمیه یارانه نمایشگاه باقی مانده باشد، می‌توانند از تاریخ ۱۶ تا ۲۹ اردیبهشت با مراجعه به سایت https://book.icfi.ir/bon نسبت به دریافت یارانه یا بن خود اقدام کنند. 

متقاضی دریافت بن ابتدا باید در فرم درخواست یارانه اعتباری کتاب مشخص کند، که جزو دانشجویان و طلاب است، یا اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و حوزه.

اگر دانشجو یا طلاب است باید شماره دانشجویی، دپارتمان، رشته تحصیلی، مقطع تحصیلی و نوع مرکز آموزش عالی خود را وارد کند، تا یارانه اعتباری به او تعلق بگیرد. در مقابل اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و حوزه باید شماره استادی، دپارتمان، رشته تحصیلی، مرتبه علمی و نوع مرکز آموزش عالی خود را ثبت کنند، تا یارانه به آنها تعلق بگیرد.

یارانۀ خرید کتاب یا همان بن کتاب به صورت اعتبار خرید به کد ملی متقاضیان اختصاص می‌یابد، لذا برای ثبت نام نیاز به واریز وجه نیست. اعتبار یارانه سهم خریدار در هنگام خرید کتاب در سامانه فروش به تناسب خرید و تا سقف اعلامی محاسبه و از صورتحساب خرید کسر می­‌گردد.

سازمان‌ها و نهاد‌ها برای دریافت بن کتاب برای کارکنان خود ابتدا باید در سربرگ سازمان خود درخواست کتبی خود را خطاب به یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد با امضایی که آغشته به مهر سازمانِ خودشان است، ارسال کنند.

در نامه ارسالی سازمان باید میزان اعتبار پیش بینی شده برای خرید کتاب، نام و نام خانوادگی نماینده تام الاختیار سازمان با کد ملی و تلفن همراه قید شود.

در نامه باید مشخص شود که درخواست سازمان برای دریافت بن کتاب برای تجهیز کتابخانه است و یا برای خرید کتاب کارکنان سازمان.  آن دسته از سازمان‌هایی که برای کارکنان خود بن اعتباری تهیه می‌کنند، باید در فایل اکسل نام، نام خانوادگی، کد ملی و مبلغ اعتبار هر فرد را تهیه و در هنگام ثبت نام بارگذاری نمایند.

معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از بررسی درخواست نسبت به تعیین درصد مشارکت معاونت اقدام می‌کند.

در پایان نمایشگاه کتاب، ستاد نمایشگاه صورت وضعیت وجوه واریزی سازمان،  یارانه پرداخت شده معاونت، اعتبار تعیین شده و مبلغ خرید توسط نماینده و یا کارکنان را به صورت فایل اکسلی به سازمان اعلام می‌کند.

خبرنگار: نفیسه خلیلی

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • پدری که از فرصت‌های روزمره استفاده می کرد تا از حقایق عالم بگوید
  • عرضه کتاب حاشیه‌نگاری‌ از دیدارهای رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • کتاب میریام؛ خاطرات سیده رباب صدر منتشر شد
  • چگونه دانشجویان، اساتید و طلاب بن خرید نمایشگاه کتاب را فعال کنند؟ + عکس
  • «نیچروان بارزانی» با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دیدار کرد
  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر انقلاب در راه نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳
  • دیدار کارگزاران حج با رهبر معظم انقلاب
  • کتاب «رضای انقلاب» در حوزه هنری رونمایی می‌شود
  • انتشارات انقلاب اسلامی با ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبرانقلاب در راه نمایشگاه کتاب
  • انتشارات انقلاب اسلامی با ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر معظّم انقلاب در راه نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳