Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد حوزه علمیه قم ضمن تشکر از عملکرد اداره کل اوقاف قم به خاطر برگزاری همایش بزرگداشت علمای واقف گفت: ارائه الگوهای مناسب در زمینه وقف، نقش مهمی در ترویج این سنت حسنه نبوی دارد.

به گزارش ایسنا به نقل از اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد جواد فاضل لنکرانی امروز در جمع مدیرکل و معاونان اوقاف قم اظهار کرد: امیدواریم همانطور که در دوران مدیریت حجت‌الاسلام والمسلمین اسکندری در سازمان تبلیغات، شاهد پیشرفت‌های چشمگیری بودیم، در اداره کل اوقاف هم این روند ادامه یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم این انتظار را داریم که نیازهای علمی و فقهی خود به ویژه در زمینه فروعات و موضوعات جدید، از حوزه علمیه مطالبه کند زیرا عقیده داریم نیازمند بررسی‌های جدید حتی در زمینه موضوعات گذشته هستیم و مباحث جدید هم اینگونه هستند.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه وقف دارای آثار دنیوی و اخروی فراوانی است گفت: این برکات باید از طریق رسانه ملی و سایر رسانه‌ها و نیز همایش‌های عمومی، در سطح جامعه اطلاع‌رسانی شود.

وی ادامه داد: لازم است مجموعه‌ای از موضوعات جدید در حوزه وقف از سوی اداره کل اوقاف قم به حوزه‌های علمیه ارائه شود و پاسخ‌ها را نیز در قالب مجموعه‌ای کاربردی در اختیار سایر استان‌ها قرار دهد.

فاضل لنکرانی با تاکید بر احیای موقوفات خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد املاک وقفی فراوانی وجود دارند که هنوز احیا نشده‌اند و اگر این امر صورت بگیرد، می‌توان از عوائد آنها در راستای رفع نیازهای جامعه استفاده کرد.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) تصریح کرد: شناسایی موقوفات در اقصی نقاط کشور و سپس تلاش برای احیای آنها، مهمترین وظیفه سازمان اوقاف است.

وی با اشاره به موقوفات حوزوی و دانشگاهی گفت: مهمترین دانشگاه‌های معتبر بین‌المللی بر پایه وقف راه‌اندازی و مدیریت می‌شوند بنابراین ما نیز باید اینگونه موقوفات را احیا کنیم تا شاهد توسعه حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و مراکز دانش‌بنیان و نیز حمایت از پژوهشگران و محققان و نشر کتب مفید باشیم.

فاضل لنکرانی خاطرنشان کرد: منظور از احیای موقوفات حوزوی، تنها پرداخت شهریه به طلاب و ساخت مدارس جدید نیست بلکه می‌توان از عوائد این املاک وقفی برای توسعه علم و دانش و نیز نشر کتاب‌های دینی استفاده کرد.

استاد حوزه علمیه قم احیای مسئله وقف را یکی از برکات انقلاب اسلامی دانست و گفت: در دوران پهلوی، موقوفات ملک شخصی درباریان بودند و هر طور که آنها مایل بودند از آن استفاده می‌کردند.

وی ادامه داد: گفته می‌شد در دوران شاه حتی نذورات مردمی در آستان مقدس امام رضا (ع) و امامزادگان توسط نماینده دربار جمع‌آوری می‌شد و معلوم نبود صرف چه کاری می‌شود ولی در دوران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، موقوفات و نذورات در مسیر صحیح خود قرار گرفته‌اند البته نیازمند افزایش اعتماد عمومی در سطح جامعه نسبت به مسئله وقف هستیم.

فاضل لنکرانی با بیان اینکه اقدامات سازمان اوقاف سبب ارتقا اعتماد عمومی شده است خاطرنشان کرد: البته لازم است همچنان در این زمینه گام بردارید و مردم با با خیال راحت موقوفات خود را به سازمان اوقاف بسپارند.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) ادامه داد: این هدف در گرو شفافیت در اطلاع‌رسانی فعالیت‌ها به ویژه هزینه کرد عوائد موقوفات است ضمن اینکه طلاب و حوزه‌های علمیه نیز باید در این زمینه وارد عمل شوند و برای ترویج فرهنگ وقف، برنامه ویژه‌ای داشته باشند.

وی با اشاره به لزوم اهتمام جدی مسئولان اوقاف و صدا و سیما برای شفافیت در عملکرد این سازمان گفت: بیشتر اطلاع‌رسانی‌ها طی هفته وقف صورت می‌گیرد در حالیکه نیازمند تداوم این روند در همه روزهای سال هستیم.

فاضل لنکرانی ضمن تشکر از عملکرد اداره کل اوقاف قم به خاطر برگزاری همایش بزرگداشت علمای واقف عنوان کرد: ارائه الگوهای مناسب در زمینه وقف، نقش مهمی در ترویج این سنت حسنه نبوی دارد.

استاد حوزه علمیه قم اظهار کرد: چنانچه وقف به طور کامل در مسیر خود قرار بگیرد، هیچ مشکلی در کشور در هیچ حوزه‌ای وجود نخواهد داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: منطقه قم وقف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۹۵۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: جریان وقف می‌تواند نمای جدیدی به جامعه دهد و به جهش اقتصادی در کشور کمک می‌کند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سومین نشست هم‌اندیشی و بررسی چالش‌های پیش رو در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان با حضور حجت الاسلام سید مهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان و اساتید علمی در نمایشگاه دستاوردهای وقف برگزار شد.

رئیس سازمان اوقاف در این نشست طی سخنانی خاطرنشان کرد: فعالیت سازمان اوقاف و امور خیریه در حوزه مولدسازی تنها به ساختمان‌سازی محدود نمی‌شود. بلکه سرمایه‌گذاران باید صبور باشند زیرا در کمیسیون بهره‌وری اقتصادی برنامه‌ها بررسی می‌شود و هر اندازه بتوانیم در وقف حمایت می‌کنیم.

خاموشی با بیان اینکه می‌توان پول عایدات وقف را که ده برابر شده به صندوق دهیم تا این‌ حمایت‌ها توسعه پیدا کند، تصریح کرد: حلقه‌های نیروی انسانی قوی در کشور وجود دارد که به نظر می‌رسد برخی حلقه‌های ضعیف هم در زنجیر وجود دارد و کار ما این است از ضعیف‌ها حمایت کنیم.

 

حضور 39 شرکت دانش‌بنیان در نمایشگاه دستاوردهای سازمان اوقاف

 

او با تأکید به حمایت از حلقه‌های ضعیف اظهار داشت: هر کدام از غرفه‌های نمایشگاه اوقاف به این حلقه‌ها توجه می‌کنند. به عنوان مثال در مبحث در آبزی‌پروری درصدد تأمین 20 درصد از خوراک کشور هستیم. این در حالی است که در برخی استان‌ها امکان تولید میلیون‌ها تن تولید دریایی را داریم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با تأکید بر ارزان‌سازی هزینه‌های درمان برای بیماران، گفت: جریان وقف می‌تواند نمای جدیدی به جامعه دهد و به جهش اقتصادی در کشور کمک می‌کند.

او یادآوری کرد: دانش‌بنیان‌ها طرح تجاری خود را ارائه دهند، ما پس از بررسی‌های کارشناسی لازم و واجد شرایط بودن آنها را حمایت می‌کنیم. 

در این نشست مدیرعامل صندوق پژوهش ماندگار با بیان اینکه این صندوق دومین صندوق از بین 75 صندوق علم و فناوری است، گفت: دو سال و نیم از افتتاح این صندوق می‌گذرد. تاکنون 250 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری مستقیم در حوزه دانش‌بنیان‌ها داشته‌ایم.

او با اشاره به اینکه حدود 480 میلیارد تسهیلات پرداخت شد، گفت: امروز دو قرارداد در حوزه دیالیز و کیت تشخیص سرطان منعقد شد.

همچنین مدیرعامل شرکت سینا فناوران ماندگار  با اشاره به حوزه فعالیت این شرکت در عرصه تکثیر گاوهای پربازده اظهار داشت: این کار در حال حاضر کاری که در کشورهای پیشرفته انجام می‌شود.

او ادامه داد: از  15 سال قبل در این زمینه وارد شدیم و از گاوهای برتر که 40 شاخص دارند تخمک می‌گیریم، لقاح انجام می‌شود و سپس جنین منجمد می‌شود و بعد در رحم قرار می‌گیرد و گوساله متولد می‌شود. از هر گاو در سال 20 گوساله می‌توانیم تولید کنیم.

او با اشاره به نیاز برای سرمایه‌گذار دلسوز اظهار داشت: شرکت فناور برای توسعه نیاز به سرمایه گذار دلسوز دارد و سازمان اوقاف می‌تواند در این زمینه کمک‌کننده خوبی باشد.

در این نشست همچنین به تولید دو دستگاه درمان سرطان توسط یک شرکت دانش‌بنیان اشاره شد که از سال 95 آغاز به کار کرده اما در زمینه تجاری‌سازی با مشکلات زیاد مواجه بوده و از حمایت سازمان اوقاف برخوردار شد.

بر اساس اظهار مسئولان این شرکت دانش‌بنیان، با حمایت سازمان اوقاف این شرکت طی 5 ماه گذشته به اندازه فعالیت 3 سال پیشرفت داشتند و با وجود اینکه مقاومت حوزه درمان از استفاده از دستگاه‌های داخلی وجود دارد، اما سازمان اوقاف همواره تأکید داشته که این دستگاه‌ها تولید و به بهره‌برداری برسند.

در این نشست همچنین طرح‌های شرکت فعال در حوزه فناوری تولید واکسن مورد بحث و بررسی قرار گرفت. از جمله چالش‌هایی که در این حوزه مطرح شد این بود که تولید واکسن به صورت سنتی هزینه زیادی داشت و وقت زیادی صرف می‌شد. اما اکنون این شرکت آمادگی تولید واکسن کرونا در سویه‌های جدید را دارد و پیش‌بینی شده تا شش سال آینده برای درمان تمامی انواع سرطان، ژن درمانی صورت پذیرد.

به همین منظور یک پلتفرم چابک طراحی و ساخته شده که انواع محصول در این زمینه را در داخل کشور تولید می‌کند. هرچند فعالان این عرصه نیازمند حمایت هستند و تاکنون سازمان اوقاف حمایت از این شرکت را بر عهده گرفته است.

نکته قابل توجه آن است که این شرکت ظرفیتی دارد که هفتصد نفر از نخبگان می‌توانند مشغول به کار شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روزانه ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاورد‌های وقف بازدید کردند
  • سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند
  • روزی ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاورد‌های وقف بازدید کردند
  • پارکینگ چهل اختران در اختیار شهروندان قرار گرفت
  • موقوفات زنجان صاحب درآمد پایدار می‌شوند
  • نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف بستری برای ارائه عملکرد واقفین
  • صدور اسناد تک برگی برای همه موقوفات تا پایان سال جاری
  • سفر به سومین دیار حرم اهل بیت (ع) در ایران -  بخش نخست
  • سرمایه‌های وقف باید علمی اداره شود
  • آینده شغلی طلبه تداوم کار انبیاء است