Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@03:40:55 GMT

مسئولیت تشخیص محصولات دخانی قاچاق به گمرک واگذار شد

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۹۷۴۲۳

مسئولیت تشخیص محصولات دخانی قاچاق به گمرک واگذار شد

از این پس مسئولیت تشخیص و ترخیص محصولات دخانی قاچاق یا فاقد مجوزهای لازم از قبیل کالاهای جعلی، تقلبی، غیر بهداشتی و غیر استاندارد بر عهده گمرک است.

به گزارش ایسنا، طبق اعلام گمرک جمهوری اسلامی ایران دستورالعمل قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای گروه کالایی دخانیات ابلاغ شد.

بر این اساس با توجه به ماده "۱۳ " قانون مبنی بر شناسایی و رهگیری کالاهای خارجی که با انجام تشریفات قانونی وارد کشور می‌شود، تشخیص آنها از کالای قاچاق یا فاقد مجوزهای لازم از قبیل کالاهای جعلی، تقلبی، غیر بهداشتی و غیر استاندارد و همچنین ترخیص کالای تجاری مربوط به ارائه گواهی‌های دریافت شناسه کالا، شناسه رهگیری، ثبت گواهی‌ها و شماره شناسه‌های مربوطه توسط گمرک است؛ لذا از این پس گمرک در تشریفات خود باید در تطبیق کالاهای کشف شده به ظن قاچاق طبق دستورالعمل برخورد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش شناسه کالا، شناسه چند رقمی است که مبتنی بر یک نظام جامع طبقه بندی کالاست و مشخصات هر قلم کالای احصاء شده در یک سامانه به منظور ایجاد برداشت مشترک از هر قلم کالا به صورت بارکد یا نظایر آن روی کالا نصب می‌شود و به هر شناسه کالا یک شناسه کالا یکتا اختصاص می‌یابد.

کالاهای فاقد شناسه، کالاهایی هستند که شناسنامه‌ای برای آن در سامانه شناسه کالا تعریف نشده یا شناسه‌ای روی آن نصب نشده است یا این که شناسه نصب شده روی کالا دارای شناسنامه‌ای کاملاً منطبق با آن کالا در سامانه شناسه نباشد.

بر اساس این گزارش تمامی تولیدکنندگان، وارد کنندگان و توزیع کنندگان سیگارت موظف هستند که طبق جدول زمان بندی نسبت به اتمام موجودی کالای فاقد شناسه خود در بازارها و انبارها اقدام کنند. تولیدکننده و واردکننده پس از سه ماه لازم الاجرا شدن این دستورالعمل و توزیع کننده سراسری پنج ماه پس از لازم الاجرا شدن دستورالعمل توزیع کننده استانی هفت ماه پس از لازم الاجرا شدن دستورالعمل و خرده فروشی ۹ ماه پس از لازم الاجرا شدن دستورالعمل.

بازرسی در سطح بازار و انبارها جهت برخورد با افرادی که پس از مهلت‌های تعیین شده همچنان فاقد شناسه نگه داری می‌کنند یک ماه پس از تاریخ‌های تعیین شده در این ماده آغاز خواهد شد.

همچنین ملاک تشخیص اخذ و نصب شناسه روی هر قلم کالا مطابق دستورالعمل اجرایی ثبت، اخذ و نصب شناسه کالا برای گروه کالایی دخانیات ابلاغی است.

پس از اتمام مهلت‌های تعیین شده در صورتی که کالای فاقد شناسه در سطح بازار خرده فروشی و میان خرده فروشی توزیع شود یا به فروش برسد، کالای قاچاق محسوب می‌شود و پس از آن در زمینه حمل، نگه داری، عرضه و یا فروش آن برخورد خواهد شد که جریمه نقدی در این شرایط برای اقدام کننده در نظر گرفته می‌شود.

بعد از اتمام مهلت‌های تعیین شده تولید، واردات و صادرات، حمل، نگه داری، توزیع، عرضه و خرید و فروش سیگارت مستلزم ثبت در سامانه جامع تجارت است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قاچاق گمرك محصولات دخانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۹۷۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۶۸ درصدی کشف کالای قاچاق در سال ۱۴۰۲

وی در تشریح عملکرد پلیس امنیت اقتصادی در کشف پرونده‌های سازمان یافته و کلان، گفت: در این حوزه در مجموعه شاهد رشد ۶۸ درصدی پرونده‌های تشکیل شده در سال ۱۴۰۲ در مقایسه بامدت مشابه سال قبل آن هستیم.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با اشاره به اینکه بیشتر تمرکز پلیس امنیت اقتصادی بر روی پرونده‌های کلان و سازمان یافته است، گفت: در سال ۱۴۰۲ شاهد افزایش چهار درصدی دستگیری متهمان جرائم اقتصادی در مقایسه با سال ۱۴۰۱ هستیم.

رحیمی در تشریح عملکرد یکساله پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز گفت: پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال ۱۴۰۲ با اجرای طرح‌های سراسری، منطقه‌ای و استانی خود در راستای مقابله با قاچاق کالا و ارز تعداد ۴۶۲ فقره پرونده کلان، ملی و مهم را با ارزش بالاتر از ۱۰ میلیارد تومان تشکیل داد که در این زمینه شاهد افزایش ۱۱۸ درصدی عملکرد این پلیس در مقایسه با سال ۱۴۰۱ هستیم.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا به رشد ۹ درصدی تشکیل پرونده در راستای مبارزه با قاچاقچیان کالا و ارز نیز اشاره کرد و افزود: در سال ۱۴۰۲ شاهد افزایش ۲۲ درصدی توقیف خودروهای قاچاق بر در مقایسه با مدت مشابه سال قبل آن هستیم.

رشد ۴۸ درصدی توقیف خودروهای شوتی در سال ۱۴۰۲

رحیمی با اشاره به رشد ۴۸ درصدی توقیف خودروهای شوتی نیز گفت: طرح مقابله و مبارزه با خودروهای قاچاق بر معروف به خودروهای شوتی به‌ صورت مستمر در دستورکار پلیس امنیت اقتصادی فراجا در سراسر کشور قراردارد.

وی در تشریح عملکرد معاونت امنیت اقتصاد دیجیتال پلیس امنیت اقتصادی فراجا نیز گفت: بر اساس تدابیر راهبردی و خط مشی‌های ابلاغی و همچنین رصد و تحلیل وضعیت اقتصادی کشور در برهه های مختلف با اقدامات مشترک اطلاعاتی و عملیاتی تلاش کردیم که اجازه جولان و فعالیت مجرمان در این فضا را سلب کنیم.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا گفت: در  سال ۱۴۰۲ ارزش  پرونده های کلان، ملی، مهم و سازمان یافته معاونت امنیت اقتصاد دیجیتال پلیس امنیت اقتصادی فراجا نسبت به مدت مشابه سال گذشته صد درصد افزایش داشته است.

وی با اشاره به اینکه تعداد پرونده های تشکیل شده از طریق رصد سامانه های در اختیار و فضای مجازی در این سال گذشته در مقایسه با سال ۱۴۰۱ از رشد  ۱۰۰ درصد ی برخوردار است، بیان داشت:۵۶ هزار مورد محموله‌های تجاری در سال ۱۴۰۲ به صورت سامانه ای کنترل و مورد بررسی قرار گرفته است که این رقم رشد ۱۰۰ درصدی در مقایسه با سال قبل خود را نشان می‌دهد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کشف محموله ۵ میلیارد ریالی قاچاق در خشکبیجار
  • هدف ستاد تعطیلی واحدهای صنفی نیست/صنوف با قوانین هماهنگ شوند
  • رسیدگی به تخلفات در نمایش‌خانگی به ساترا واگذار شد
  • شناسایی واحدهای صنفی فاقد مجوز با الکترونیکی شدن مجوزها
  • افزایش ۶۸ درصدی کشف کالای قاچاق در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۶۸ درصدی کشف کالای قاچاق در سال ۱۴۰۲
  • قاچاقچی کالا در همدان نقره داغ شد
  • دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات: مالیات مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات است
  • محکومیت ۶ میلیاردی قاچاقچی کالا دراصفهان
  • مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات