Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-30@19:10:26 GMT

بازگشایی پرونده«خالکوب»ها در وزارت ورزش

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۹۸۲۰۷

بازگشایی پرونده«خالکوب»ها در وزارت ورزش

مهر نوشت: از جمله بارزترین وجه اشتراکات میان بسیاری ورزشکاران، اقدام آنها به انجام «خالکوبی» یا همان «تتوی نقش و نگار» است؛ پدیده‌ای جهانگیر که سوغات دنیای مدرن به خصوص برای کشورهای جهان سوم به حساب می‌آید و سال‌هاست که در ورزش ایران هم جا افتاده است.

خالکوبی در فرهنگ و ملل مختلف پیشینه دارد اما در گذشته‌های دور بیشتر نشانه‌ای برای شناسایی یاغی‌ها و سرکش‌ها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کل نگاه مثبتی به این پدیده وجود نداشت و به همین دلیل افراد طرح یا نوشته مورد علاقه خود را روی قسمتی از بدن تتو می‌کردند که دیده نمی‌شد. امروزه اما خالکوبی درست در بخش‌هایی از بدن ایجاد می‌شود که کاملاً در معرض دید باشد به خصوص برای ورزشکاران که اتفاقاً بیشتر از هر کسی در تیررس جامعه و مخاطب شأن قرار دارند.

به همین دلیل خالکوبی ورزشکاران بعضاً سر و صدای زیادی را هم به راه انداخته است؛ مثل احضار سه سال پیش سردار آزمون و اشکان دژاگه به کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال که در رسانه‌های خارجی هم بازتاب زیادی داشت. آن زمان سردار آزمون روی ساعد دست چپ خود و به انگلیسی جمله «دوستم بدار برای آنچه که هستم» را خالکوبی کرده بود. دژاگه هم تتویِ اشکال و عبارات مختلف را روی دست خود داشت. به همین دلیل فدراسیون فوتبال به این دو بازیکن تذکر داده بود که خالکوبی خود را بپوشانند.

در کل اینکه بسیاری از ورزشکاران به خاطر اقدام به خالکوبی خبرساز شدند. شاید تصویر خالکوبی شده «مارمولک» روی پای علیرضا نیکبخت واحدی و سر و صدایی که این موضوع به راه انداخت را همه به یاد داشته باشند؛ البته این بازیکن با فشار سازمان لیگ مجبور به پاک کردن یا به نوعی پوشاندن طرح خالکوبی خود شد اما به جز وی طی سال‌های گذشته فوتبالیست‌های زیادی با خالکوبی در میادین رسمی و غیررسمی دیده شدند.

به جز فوتبال، گرایش ورزشکاران به نقش و نگار زدن تتو روی بدن در بسیاری دیگر از رشته‌ها هم دیده شده و از جمله بسکتبال؛ به جز حامد حدادی که از سال‌ها پیش روی دست خود طرحِ تتو دارد، بسکتبالیست‌های دیگر هم به انجام این اقدام روی آورده‌اند. حتی بازیکنان دورگه ای مانند مایک رستم پور که اخیراً در ترکیب تیم ملی قرار گرفته اند هم این ویژگی را دارند اما در هیچ مقطعی مسئولان با وجود نفی کردن، ورود جدی به موضوع نداشتند.

البته در یک مقطع محمد علی آبادی رئیس وقت سازمان تربیت بدنی در واکنش به شیوع خالکوبی در میان ورزشکاران کشورمان گفت که «با برنامه‌های فرهنگی این مشکل برطرف می‌شود». پیش از المپیک پکن هم محمود صیدانلو مدیرکل دفتر امور فرهنگی سازمان تربیت بدنیِ وقت در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن منع کردن ورزشکاران از گفتگو با رسانه‌های بیگانه در جریان این رویداد، تاکید کرد که آنها باید در صورت داشتن خالکوبی آن را هنگام حضور در زمین مسابقه بپوشانند.

با این اوصاف طی سال‌های گذشته گرایش ورزشکاران به خالکوبی نه تنها کم نشده بلکه بیشتر هم شده و در کل آنها هیچ ابایی هم از این کار نداشته‌اند. به همین دلیل وزارت ورزش برای اولین بار طی هشت سالی که از تأسیس آن می‌گذرد، به این پرونده ورود کرده است. به گفته معاون وزیر ورزش، ورزشکاران باید از خالکوبی اجتناب کنند یا حداقل هنگام حضور در میادین ملی آن را بپوشانند. این وزارتخانه البته ممنوعیتی برای این اقدام ایجاد نکرده است.

قانونی برای ممنوعیت خالکوبی نیست اما…
عبدالحمید احمدی معاون فرهنگی وزارت ورزش در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه قانونی در رابطه با خالکوبی و ممنوعیت انجام آن وجود ندارد، گفت: هیچ قانون و ضابطه‌ای که در این زمینه مدون شده و شمولیت داشته باشد، حتی برای سایر افراد و چهره‌های مورد توجه وجود ندارد. منع و محدودیت هم باید مبتنی بر ضابطه‌ای باشد که بتوان به آن استناد کرد.

بی توجهی‌ها ادامه نداشته باشد
معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه به همین دلیل تاکنون منع کردن ورزشکاران از نقش‌انداختن بر روی بدنشان به شکل توصیه‌ای بوده است، یادآور شد: وزارت ورزش و جوانان سابقه‌ای برای حکم دادن در برخورد با اقدام ورزشکاران به خالکوبی ندارد و حداقل من از آن بی‌اطلاعم اما این دلیلی بر ادامه بی توجهی به این معضل و تکرار حضور ورزشکاران در میادین رسمی با خالکوبی نیست.

تاکید به رؤسای فدراسیون‌ها برای برخورد
«رؤسای فدراسیون‌ها ملزم هستند حساسیت لازم را نسبت خالکوبی ورزشکاران شأن داشته باشند و از آن تحت هیچ شرایطی چشم‌پوشی نکنند»، وی ضمن بیان این جمله ادامه داد: نباید طوری برخورد شود که اقدام ورزشکاران به تتو روی بدن به یک فرهنگ رایج تبدیل شود. خالکوبی در فرهنگ ایران نیست. این یک امر کاملاً تقلیدی و وارداتی است که متأسفانه توسط برخی ورزشکاران که بعضاً هم جزو چهره‌ها هستند، انجام می‌شود؛ بنابراین رؤسای فدراسیون‌ها حداقل باید در سطوح ملی با حساسیت بیشتری نسبت به آن برخورد داشته باشند.

ورزشکاران یا خالکوبی نکنند یا آن را بپوشانند
معاون وزیر ورزش تاکید کرد: حساسیت در مورد خالکوبی و منع شدن از آن در مورد ورزشکارانی که نماینده فدراسیون در میادین رسمی هستند و در ترکیب تیم‌های ملی قرار می‌گیرند باید خیلی بیشتر و جدی دنبال شود. این دسته در ورزشکاران نباید خالکوبی کنند یا اگر خالکوبی دارند، باید مجاب شوند به هنگام حضور در میادین ملی، طرح خالکوبی خود را بپوشانند.

تاکید بر پایبندی ورزشکاران به چارچوب‌های اخلاقی
وی خاطرنشان کرد: کمیته ملی المپیک و پارالمپیک هم باید همچون گذشته حساسیت لازم را نسبت به این موضوع داشته باشند. تأکید ویژه بر این است که به هیچ عنوان خالکوبی و اقدام به تتو روی بدن به عنوان یک نماد ملی توسط ورزشکاران تبلیغ نشود. در سطح ملی بازیکنان مُعرف فرهنگ ملی و شخصیت مردم ایران هستند، بنابراین ملزم هستند چنین چارچوب‌هایی را رعایت کنند. آنها در هر شرایطی باید پایبندی به این موضوع را در نظر داشته باشند.

دو دستگی فدراسیون‌ها در برخورد با این موضوع
احمدی با بیان اینکه برخی فدراسیون‌ها پیش از این هم این موضوع را جدی گرفته و رعایت کرده‌اند و این‌گونه پایبندی به آن را نشان داده‌اند اما برخی هم بی‌توجه به آن عمل کرده‌اند، گفتگو با خبرنگار مهر را ادامه داد و گفت: موضوع خالکوبی را در دو، سه فدراسیون خیلی زیاد می‌بینیم اما در سایر فدراسیون‌ها به چشم نمی‌آید. چرا که در این فدراسیون‌ها حساسیت و تقید لازم وجود داشته است و در صورت مواجه شدن با مسئله‌ای، از آن چشم‌پوشی نشده است.

تاکید بر پاسخگویی رؤسای فدراسیون‌ها
«همین حداقل فدراسیون‌ها جزو فدراسیون‌های پرطرفدار و تأثیرگذار هستند مانند فوتبال و بسکتبال»، وی در واکنش به این موضوع به تأثیرگذاری چگونگی مدیریت بر رعایت مسائل فرهنگی و از جمله امتناع از خالکوبی توسط ورزشکاران تاکید و تصریح کرد: در فدراسیون‌ها و باشگاه‌هایی که مدیران به لحاظ فرهنگی، ارزشی، اعتقادی و اخلاقی مقید و پایبند بوده‌اند، ما کمترین حاشیه و مشکل را داشته‌ایم.

عبدالحمید احمدی در پایان گفت: اینکه وزارت ورزش به مسائلی مانند خالکوبی ورزشکاران ورود داشته و مداخله و برخورد کند، به جای خود مهم است اما این موضوع نفی‌کننده مسئولیت فدراسیون‌ها و رؤسای شأن نیست. فدراسیون‌ها نهادهای حقوقی مستقل هستند. نمی‌توان از منافع این موقعیت برخوردار بود اما پاسخگوی وجوه منفی و مشکلات آن نبود. کما اینکه اساسنامه فدراسیون‌ها هم رؤسای آنها را به پاسخگویی به صفر تا صد مسائلشان مکلف کرده است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۹۸۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معتمدی: در انتخابات دوومیدانی بی‌طرف هستیم

سرپرست دبیری فدراسیون دوومیدانی گفت که این فدراسیون در انتخابات ریاست بی‌طرف است و از هیچ نامزدی حمایت نمی‌کند. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، پژمان معتمدی سرپرست دبیری فدراسیون دوومیدانی در نشست خبری که ظهر امروز (دوشنبه) در محل این فدراسیون برگزار شد، اظهار داشت: از سال 1378 در بخش‌های مختلف دوومیدانی بوده‌ام و تجربه و سبقه شخصی‌ام معرف انتخابات هست. تمام افرادی که در مجمع کاندیدا شده‌اند، جزو نفرات نخبه و ذی‌صلاح هستند. احسان حدادی، هاشم صیامی، افشین داوری و سایر نامزدها جمعی از بزرگان هستند و شاید انتخاب من برای این بود که در این شرایط محیط بی‌طرف و خنثی داشته باشیم. دغدغه دوومیدانی برای من کلیدی است و تمام وقتم برای فدراسیون است. ورزشکاران المپیکی ما برای‌شان ثانیه‌ها و دقایق مهم هستند‌. در این یک سال چهار مدیر عوض کردیم که بالاخره ورزشکاران از سیاست‌ها متأثر شده‌اند. نباید زمانی را از دست می‌دادیم، چون 10 تیر ماه آخرین زمان ورودی المپیک ماست.

مطیعی: وزارت ورزش دخالتی در انتخابات دوومیدانی ندارد

 

وی در ادامه خاطر نشان کرد: ورزشکارانی که شانس کسب سهمیه هستند به فدراسیون آمدند و برنامه آنها را بررسی و قراردادی را بین ورزشکاران و فدراسیون بستیم تا با خیال راحت تمام وقت خود را صرف تمرین و رسیدن به سهمیه کنند. 45 روز بعد از برگزاری هیئت رئیسه می‌توانیم مجمع انتخاباتی را برگزار کنیم. از اوایل تا نیمه دوم خرداد و بعد از تأیید صلاحیت‌ها مجمع را با دستور مقام عالی وزارت برگزار خواهیم کرد. ما مسابقات برون مرزی برای دیگر دوومیدانی‌کاران در سطح B در نظر گرفتیم. همچنین روی مربیگری رده‌های بین‌الملل فعالیت خاصی نداشتیم که در اوایل خرداد تلاش می‌کنیم سمینار بین‌المللی برای مربیان موفق برگزار کنیم. ما تمام تلاش‌مان این است تا در این سمینار با سه مربی بین‌المللی تعامل داشته باشیم.

سرپرست دبیری فدراسیون دوومیدانی همچنین افزود: در سال 1385 طرح ملی استعدادیابی را با 17 هزار نفر برگزار و 500 نفر را انتخاب کردیم. ما دنبال این هستیم تا با آموزش و پرورش تفاهم‌نامه‌ای را منعقد و بستر را برای نیروهای مستعد فراهم کنیم و به جمعیت دوومیدانی اضافه شود.

معتمدی در مورد پرداخت نشدن حقوق دوومیدانی‌کاران گفت: ورزشکاران را کاملاً درک می‌کنم و خیلی وقت‌ها شاید بر اثر خستگی تصمیماتی گرفته شود که موردپسند نیست. درخواست برای امکانات، اردو و مسابقه حق ورزشکاران است، اما شاید مدل انتقال درخواست‌شان متفاوت بوده است. من با دوستان صحبت کردم، ورزشکاران ما نمونه اخلاقی برای جوانان هستند. شاید مدل نقل درخواست خوب نیست و باید فدراسیون به دیده منت، خواسته‌ها را انجام بدهد. در بحث پرداختی‌ها استعلام گرفتم تا جایی که می‌دانم تمام ورزشکاران المپیکی ما از بحث حقوق، تسویه شده‌اند.

وی در این باره که اگر ورزشکاری سهمیه المپیک نگیرد باید پول اردوها و تمرینات را برگرداند، تصریح کرد: اولین بار است این موضوع را می‌شنوم. ما قرارداد بچه‌ها را در اختیار همه می‌گذاریم. جسارتی به ورزشکار نکردیم و باید برای ورزشکار هزینه شود. تعهداتی هست، ولی چنین مسائلی نیست.

سرپرست دبیری فدراسیون دوومیدانی راجع به محل برگزاری اردوهای دوومیدانی‌کاران تأکید کرد: الان رکورد ورودی مستقیم را برای انتخاب ورزشکار داریم و بحث رنکینگ ‌که پنج مسابقه را امتیاز می‌دهند. یک مشکل اصلی ما اخذ ویزاست. مسابقات گرید B و C هستند و سعی کردیم مسابقات لیست فدراسیون جهانی را انتخاب کنیم. مسابقات قهرمانی یک کشور دیگر را هم منطقی نیست شرکت کنیم. رنکینگ تمام افراد را استخراج کردیم و در یک جمع‌بندی با مربی و ورزشکار، به تفکیک مسابقات رسیدیم.

معتمدی درباره اهدای سکه به مدال‌آوران مسابقات جوانان آسیا اظهار داشت: مطیعی سرپرست فدراسیون تأکید داشت که این کار صورت بگیرد و امروز جوایز آنها پرداخت می‌شود.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا فدراسیون دوومیدانی از نامزد خاصی در انتخابات حمایت می‌کند یا خیر، گفت: شک نکنید که ما یک انتخابات کاملاً بی‌طرفانه را برگزار خواهیم کرد. من با تعداد زیادی از نامزدها دوست هستم و کار کرده‌ام و جهت‌گیری ندارم. فکر نمی‌کنم وزارت ورزش هم جهت‌گیری داشته باشد. شایعه شده است که برخی افراد رد شده‌اند، اما خیال‌تان راحت باشد که هیچ جهت‌گیری خاصی در انتخابات نیست.

سرپرست دبیری فدراسیون دوومیدانی در واکنش به انتقاد حسین رسولی از انتخابات کمیسیون ورزشکاران اظهار داشت: ما هر چیزی که وزارت برای ما ابلاغ کند مبنی بر لغو یا تأیید، انجام می‌دهیم. شکل برگزاری کمیسیون مشکل نداشته است، اما دو نفر در جلسه به‌صورت آنلاین حضور داشتند و نماینده وزارت هم گفت که ایرادی ندارد آنها رأی بدهند. در آیین‌نامه آمده است که جلسه با دو سوم اعضا تشکیل شود که این اتفاق رخ داده. رأی‌گیری هم دو بار انجام شد که تکرار این رأی‌گیری به دلیل ناآگاهی ورزشکاران بوده است. به هر حال تصمیم بر آن شده است که انتخابات کمیسیون ورزشکاران برای انتخاب نفرات حاضر در مجمع، مجدداً انجام شود.

معتمدی در پاسخ به این پرسش که آیا فدراسیون دوومیدانی با بدهی از دوره سرپرستی مهدی مبینی مواجه شده است یا نه، خاطر نشان کرد: مطیعی بهتر می‌تواند پاسخگو باشد، اما می‌توانم بگویم که او مسئولیت‌پذیر بوده و در تلاش است تا بدهی‌ها را به سرانجام برساند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • با دستور وزارت ورزش، انتخابات کمیسون ورزشکاران تجدید شد
  • مطیعی: دو و میدانی را با کمترین تنش به رئیس جدید تحویل می‌دهیم
  • معتمدی: انتخابات کاملاً بی‌طرف را در دوومیدانی برگزار می‌کنیم
  • ورزشکار جوانمرد هرگز زیر بار زور نمی رود
  • رؤسای کمیسیون‌های داوران، مربیان و ورزشکاران تنیس مشخص شدند
  • معتمدی: در انتخابات دوومیدانی بی‌طرف هستیم
  • سرپرست فدراسیون دوومیدانی: من و وزارت نظری در مورد انتخابات نداریم/ معتمدی: انتخابات کمیسیون ورزشکاران باطل شد+ فیلم
  • تبریک رئیسی به‌ مناسبت قهرمانی تیم ملی فوتسال
  • ورزش باعث افزایش قد می‌شود؟
  • ورزشکاران کشتی پهلوانی یاسوج جشن گلریزان برگزار کردند